hubar 25.02.08, 03:34 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!! DLA łódzkiego SE-MA-FORA AAAAAAAAA :-D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani no właśnie!!!! 25.02.08, 07:41 i niech już media przestaną się rozczulać nad Katyniem i jaką pierwszą informację podaja informację o naszym sukcesie. Bo znów jest po polsku - mamy zajebisty sukces, a płaczemy nad porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: no właśnie!!!! 25.02.08, 08:10 W TV od rana szukają winnych nieotrzymania Oscara przez 'Katyń'. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani całe szczęście że Jarosława oderwali od mikrofonu 25.02.08, 09:39 bo by już zapewne był stosowny komentarz, Edgar złożył by doniesienie do prokuratury w Los Angeles, a Zbyszek stwierdził "że to gremium już nie zabije żadnego polskiego filmu". A na poważnie - wszystkie serwisy internetowe i wiadomości zaczynają sie od dramatu Wajdy a potem piszę o sukcesie. Żenada. Wszyscy tak się zachwycili Katyniem - i choć to nie najgorszy film - to zapewne i nie najlepszy - a już zapewqne odbiegający od standardów przyznawania Oscarów co najmniej od Pulp Fiction a pewnie i wcześniej - gdzie liczy się głównie kino autorskie, a Katyń to klasyczny film akademicki, na bazie którego można uczyś studentów filmówek jak się w ogóle robi film. Ale to i tak postęp od wysłania Ogniem i Mieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: całe szczęście że Jarosława oderwali od mikro 25.02.08, 09:44 Oczywiście jak zwykle nie omieszkałeś pierdnąć na PiS I POkazać trzeciego palca;-))) Ale to Donek nie wie o co chodzi w każdej dziedzinie,dlatego ten brak komentarza na najwyższych szczeblach PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: całe szczęście że Jarosława oderwali od mikro IP: *.lodz.msk.pl 25.02.08, 15:39 > Ale to i tak postęp od wysłania > Ogniem i Mieczem. "Ogniem i Mieczem" nigdy nie został nawet zgłoszony do Oscara. Grono szanownych dziadków trzymających za mordę naszą kinematografię zgłosiło w owym roku "Pana Tadeusza"- jedyny film, na którym udało mi się zasnąć w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.zb.lnet.pl 25.02.08, 08:59 ciekawe czy teraz Semafor zacznie wypłacać zaległe pensje Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 25.02.08, 09:09 Gratulacje dla łódzkiego Se-Ma-Fora. Z tym większą niecierpliwością czekam na produkowane przez nich "Miasto Płynie" www.miastoplynie.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_n Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.toya.net.pl 25.02.08, 09:10 Super! Ale oczywiście dla mediów ważniejsze jest to, że Wajda i Kamiński nie dostali. Za mało kliknięć było na stronach NYT, he he he. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 25.02.08, 09:26 W TVPInfo niusy już zaczynają się od "Wielki sukces", z relacjami (również na żywo) z Se-Ma-Fora. Widział ktoś, jak to wygląda w TVN24? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_n Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.toya.net.pl 25.02.08, 09:31 Gazeta niestety na wytłuszcza porażkę Wajdy, a dopiero potem mówi o sukcesie Semafora. Tak czy inaczej "To nie jest kraj dla starych ludzi" zasłużenie dostał Oskara! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.toya.net.pl 25.02.08, 09:44 Fajno, fajno, ba zajebisto! Zal tylko, ze nagrode odbierali Brytyjczycy. Semafor jednak jest z Lodzi i to najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto z semafora Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:08 Cieszę, się że pamiętacie, że Semafor jest z Łodzi. W końcu może miastu się przypomni, że ma u siebie olbrzymi potencjał, który JUŻ odnosi sukcesy. Przydałaby się jednak jakaś pomoc z tą nową siedzibą, bo dalej nic się w tej sprawie nie zmieniło. Dziękujemy wszystkim za poparcie w głosowaniu na wydarzenie stycznia! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 25.02.08, 11:24 Gratuluję Semaforowi olbrzymiego, wypracowanego sukcesu. Co marka to marka:) Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Gratulacje!!!! 25.02.08, 10:16 Życzę Se-Ma-Forowi przyzwoitej siedziby w Łodzi. Film animowany to przecież świetny sposób na rozwój przymysłu filmowego. Łódź Europejska Stolica Kultury powinna pamiętać o tak wartościowej placówce. "Tango" Rybczyńskiego to był pierwszy krok, "Piotruś i wilk" następny - teraz pora na włodarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Gratulacje!!!! 25.02.08, 10:20 niestety, włodarzy mamy na poziomie co najwyżej ocbioru nagrody piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu i nie spodziewałbym się po nich cudów. Choć nie wykluczam że niedługo wyjedzie na 3 tygodnie do Los Angeles oficjalna 30 osobowa delegacja UM "śladami największych łódzkich sukcesów ostatnich lat". Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 10:39 czy raczej "poczekamy i zobaczymy kto za tym stoi"? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 11:08 W wiadomościach radiowej Trójki wiadomość o Oscarze dla "Piotrusia i Wilka" pojawia się w ostatnim zdaniu informacji o tegorocznej edycji, jakby mimochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 11:19 brite napisał: > W wiadomościach radiowej Trójki wiadomość o Oscarze dla "Piotrusia i Wilka" > pojawia się w ostatnim zdaniu informacji o tegorocznej edycji, jakby mimochodem > . Ale czym się tak podniecacie? Statuetka pojechała do Londynu,Semafora nie wymienili'ła przy prezentacji............ważne że my wiemy;-) Na dodatek to tylko Oscar Amerykańska Akademia Filmowa,Łódź ma swoją lepszą;-) Jesteście nacjonalistami łódzkimi czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 11:28 słucham własnie - to idiotyzm, nie spodziewałem sie takiego odbioru. Moze by ogłosić żałobę narodową albo co najmniej wypowiedzieć USA wojnę? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 11:50 cassani napisał: > słucham własnie - to idiotyzm, nie spodziewałem sie takiego odbioru. > Moze by ogłosić żałobę narodową albo co najmniej wypowiedzieć USA > wojnę? Ciągle ci jeszcze stoi ze Wajda nie doszedł do finału jako number I,kogo to obchodzi,jak prąd i gaz drożeje hymm?;-) To cud że nie wygrał(rotfl) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a Ty Bigi cieszysz sie z Oscara 25.02.08, 11:42 Czekam i czekam na Ważny telefon, ale mój aparat wciąż milczy. Więc zaryzykuję i odpowiem bez instrukcji: cieszę się i gratuluję. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja zawsze jestem zadowolony 25.02.08, 12:07 Dziękuję. Jednak mimo to zarezerwuję sobie też możliwość kwękania. Które, jak to doskonale widać, wbrew Twojej deklaracji o niezmiennym uszczęśliwieniu, nie jest Ci absolutnie obce. Gdybyś miał niejakie wątpliwości, to służę garścią linków do Twoich utyskujących postów, jakie tworzyłeś pewnie z wykrzywioną maksymalnie buzią. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja zawsze jestem zadowolony 25.02.08, 12:28 a nie proszę, ja też czasami kwękam, sapię a nawet jęczę - ale zazwyczaj staram się to połaczyć z jakąś formą zadowolenia :) co do garści moich linków - to chętnię przeczytam kompilacje, a gdybyś wydał ją własnym sumptem drukiem - a co mi - nawet w miękkiej okładce, to byłbym Ci niezmiernie wdzięczny, gdyż w końcu w kogoś bym uwierzył w 100% - czyli w Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja zawsze jestem zadowolony 25.02.08, 12:40 Chcesz ze mnie zrobić BOGA, a następnie klepać na klęczkach formułki do niego?! Niedoczekanie!;) Propozycję rzucenia linkami bierzesz zbyt dosłownie. Nikt w miarę normalny nie może przecież wracać do takich wypocin bez wzdrygnięcia się (co najmniej!). Sam sobie wyszukaj te smutasowe teksty i się nimi napawaj. I tak dobrze, że w miarę prędko zrewidowałeś pogląd o własnym nieprzerwanym uradowaniu. Przecież to widać jak drut, więc dziwiłbym się, że sam nie jesteś świadom własnego malkontenctwa:D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja zawsze jestem zadowolony 25.02.08, 12:44 Racja. W tym wątku trzeba jeno z palcem na ustach i nabożnością bezkresną. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja zawsze jestem zadowolony 25.02.08, 13:19 Bigi, to możesz zostac co najwyżej Big_Bogiem! A co do reszty - pamietaj, pierwszego Harry Potera też nikt nie chciał wydać, a potem wiesz co było! Pomyśl, mała zaliczka i wszystkie prawa autorskie Twoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wred Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.08, 13:24 Cudze chwalicie swego nie znacie. Nasza narodowa cecha: NARZEKANIE! I nawet wy łodzianie nie potraficie cieszyć się z sukcesu. Nic nie wiecie na temat produkcji tego filmu, a piszecie bzdury, że to nie jest film polski itd. Polecam wizytę na stronie www.se-ma-for.com ŁODZIANION GRATULUJEMY SE-MA-FORA! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 25.02.08, 13:38 Gość portalu: wred napisał(a): ... a piszecie bzdury, że to nie > jest film polski itd. hmmm, a kto to i gdzie napisał na tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 25.02.08, 13:35 Łódzki film ma Oscara. Przyjaźń Los Angeles i Łodzi jak widac jest coraz bliższa. Mamy tam znajomości :) ------ minigry.amor.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Łódzki Piotruś i Wilk juz dzis do obejrzenia. 26.02.08, 13:44 Już dziś telewizyjna Jedynka pokaże film animowany "Piotruś i Wilk", laureata tegorocznych Oscarów. "Piotruś i Wilk", to ekranizacja baletu Sergiusza Prokofiewa. Ten animowany film lalkowy to największa od wielu lat koprodukcja w polskiej animacji. Zdjęcia w wielkich dekoracjach zbudowanych na halach w Łódzkim Centrum Filmowym i w Se-ma-forze trwały ponad 8 miesięcy. Ekipa produkcyjna liczyła ponad sto dwadzieścia osób. Film powstał w koprodukcji studia Se-ma-for Produkcja Filmowa z brytyjską firmą Break Thru Peter przy współpracy norweskiego studia Storm i z udziałem finansowym telewizji Channel Four. Produkcję będzie można obejrzeć w TVP 1 o godz. 22.25 Odpowiedz Link Zgłoś
evonka aż sobie normalnie ściagnęłam 26.02.08, 22:05 fotos z filmu na tapetę monitora. a co! Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: Łódzki Piotruś i Wilk ma OSCARA 27.02.08, 17:48 gratulacje! Wczoraj oglądałem - kawał dobrej roboty :) Odpowiedz Link Zgłoś