sulimira 25.05.26, 20:36 Imie to jest wymienione w Bulli Gniezniejskiej. Wlacznie z WIlkomirem sa to trzy imiona odchodzace od normy poniewaz imie pochodzi od wilka. Wydaje mi sie, ze jest w stylu Gromoslawa. Myslicie, ze mogloby sie spodobac? Jest krotkie wiec wpasowuje sie w mode na krotkie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miaumia Re: Wilczan/Wilkan 26.05.26, 00:43 Mnie się podobają Trudno powiedzieć, które bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Wilczan/Wilkan 26.05.26, 14:59 Ja tez nie moge zdecydowac. ktora forma podoba mi sie bardziej .😁 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wilczan/Wilkan 26.05.26, 14:15 Wilkan, w skrócie Wilk. Ciekawy pomysł 🤔. Jednak nie wróżę mu popularności. Gdyby miał "nowoczesną" formę, typu Leo, to wtedy moooże. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Wilczan/Wilkan 26.05.26, 15:17 Nie, no Wilk to jest ta nowoczesna forma hihi. Lew czy Wilk na jedno wychodzi 🤣. Kilka lat temu Wilkomir mial 4 nadania w jednym roku. Odnosze wrazenie, ze wystarczyloby, zeby jedna gwiazda nazwala dziecko Wilkanem/Wilczanem i poleci. Albo, imie w jakims serialu jak Gniewko. Ten Wilkan nie brzmi jak staropolskie imie tylko wlasnie tak bardziej nowoczesnie. Jednak zgadzam sie, tak samo z siebie to rodzice nie nadadza, bo gdzie niby mogliby to imie znalezc? Podejrzewam, ze nawet najbardziej zagorzali kibice imion slowianskich nie sprawdza Bulli Gniezniejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś