miejskie_narty 18.03.08, 16:34 Czyli wątek z cyklu Wyrażam Troskę o Stan. Wody w Wiślle. PS. A co w ogóle stało się KFŁ? Nie to żebym umierał z ciekawości czy chciał się udzielić, ale tak z grzeczności pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:38 Dawno podzieliło. Dzięki nieudolnym adminkom, dzięki osobnikom o IQ ameby (tak, Bigi!), dzięki pozwalaniu na polityczną pyskówkę. Na forum zostało góra parę normalnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Myślisz że zniknie z listy regionalnych forów 18.03.08, 16:45 łódzkich? Albo wpadnie pomiędzy "Na kłopoty: Jagiełło" i "Szkoły i uczelnie" jako "Forum bez Kworum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Myślisz że zniknie z listy regionalnych forów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:50 Wiesz, to gdzie ono trafi, to mi wisi. Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że kiedyś to forum WZBOGACAŁO człowieka. Że poznawał (również osobiście) świetnych ludzi, że uczył się od niech czegoś, nawet gdy się z nimi kłócił. A teraz? Dno. Trooly, Longeta, Big_News. We wszystkich konfiguracjach. Pyskówka, pyskówka, pyskówka. Czasem gdzieś przemknie ogłoszenie, albo 1500 wątek na ten sam temat typu kardiolog. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: Myślisz że zniknie z listy regionalnych forów 19.03.08, 12:40 Gość portalu: x napisał(a): > Wiesz, to gdzie ono trafi, to mi wisi. Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, > że kiedyś to forum WZBOGACAŁO człowieka. Że poznawał (również > osobiście) świetnych ludzi, że uczył się od niech czegoś, nawet gdy > się z nimi kłócił. A teraz? Dno. Trooly, Longeta, Big_News. Gościu X, tęskno Ci za mną? > wszystkich konfiguracjach. Pyskówka, pyskówka, pyskówka. Czasem > gdzieś przemknie ogłoszenie, albo 1500 wątek na ten sam temat typu > kardiolog. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 16:50 A kto ci karze wątki Biga czytać? Płódź własne, niby ambitne. Zawsze śmieszyło mnie forumowe bicie piany, sugerujące, że posty tego czy tamtego odpowiadają za stan/frekwencję forum. Krótka piłka - nie podoba się, nie wchodzę, nie czytam, wątek ginie śmiercią naturalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:52 Właśnie problem w tym, że nie ginie śmiercią naturalną, bo zawsze się znajdzie ktoś, kto ich nakarmi. Albo karmią się w trójkę. Albo piszą, że nie nakarmią, a nakarmią (tak, Przysłowie, to do Ciebie). Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 19:45 Tajemniczy Sędzio (kapturowy, bo zakapturzony), Rycerzu X, który nie chcesz uchylić swej przyłbicy, mogę oświadczyć, że jestem otwarta na słowa krytyki. Za słowa krytyki nie obrażam się, bo one mogą dać mi coś do myślenia i zastanowienia się nad sobą i swoim postępowaniem. Mogę powiedzieć, że krytyki się nie boję, choć cnotą nie jestem. Są dwa rodzaje krytyk. Krytyka może być konstruktywna, jak również i li tylko złośliwą nawalanką. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 17:13 Wielce Zagadkowy X-ie! Może i mam IQ odpowiednie amebie. A może i jestem tylko pantofelkiem (sam nie wiem co straszniejsze). Ale jeżeli tak, to cóż powiedzieć o pozostałych użytkownikach forum, którzy rzekomo dają się wypałować takiemu prymitywowi? Jak ośmielam się rozumieć, wśród tej garstki normalnych, która tu jeszcze dycha, znajdujesz się i Ty. Czemu więc nie dajesz się poznać jako animator Kultury przez wielkie "K"? Co Cię powstrzymuje od stworzenia wątków, które przyciągną do siebie mądrych ludzi? Czemu się lenisz i nie odciągniesz od barbarzyńców łebskich internautów? A przypadkiem nie jest tak, że nie masz nic do powiedzenia, żeś nudziarz i gbur, a wszystko co Cię zajmuje, to personalne wycieczki? Tak mi się coś zdaje, niestety... PS Jeżeli Ci to interesuje, to zawiadamiam Cię uprzejmie, iż ze śmiercią KFŁ nie mam nic wspólnego. A to dlatego, że mimo mojej bytności na FŁ datującej się gdzieś niespełna rok od jego powstania, ani razu nie zawitałem na stronkę owego KFL z jakimkolwiek wpisem! Rozumiesz? Nie skrobałem tam, nie jątrzyłem, nie awanturowałem się, nie darłem z nikim kotów (a musisz wiedzieć, że nie brakowało tam z żadnych z tych "zwyczajówek"), a owo i tak wzięło i zeszło. Tak sobie myślę, że jeżeli ten sam przykry los miałby spotkać FŁ, to stanie się tak zdecydowanie bardziej z Twojej, a nie mojej przyczyny, bo śmiem bezczelnie twierdzić, iż jaka taka żywotność tego miejsca jest min. moją zasługą. Takie są fakty i nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 17:22 > osobnikom o IQ > ameby (tak, Bigi!) Tu gwoli sprawiedliwości stanę w obronie bigiego, bo nienajgorszy łeb na karku ma, ale za to ma fatalne, rozbuchane ego, które nie pozwala mu przerwać ciągu jałowych dysput. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 20:43 to prawda. Moge sie niezgadzac z pogladami w/w osobnika (:)) ale co do poziomu intelektualnego to chyba pomylilo Ci sie z kim innym. Z kim? Kto zgadnie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 18.03.08, 18:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=63&w=77169296&t=1205862248107 forum nie znosi prozni. Nie bedzie BigNewsa, to znajda sie inni, inne. To duże miasto, jak sie ludzie oderwa od trzepania dywanow, robienia bab to sie znow zacznie krecic. Oczywiscie milo byloby, gdyby mniej politycznych watkow zakladano. Jakies minimum jednak moze zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z2 byli tacy, którzy próbowali tu pisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 19:32 ale tzw rozmydlaniem skutecznie ich do tego zrażono forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=68042586&a=68044772 teraz specjalista od rozmydlania wylewa krokodyle łzy, że forum siada. a kiedy nie siadało? wtedy, kiedy grupka kilku osób zrobiła z FŁ prywatny folwark w którym akceptowani byli wyłącznie potakiwacze? ty przyjęłaś takie zasady bo na siłę chciałaś się wkupić, ale dla większości są one nie do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: byli tacy, którzy próbowali tu pisać IP: *.toya.net.pl 18.03.08, 21:03 Pod roznymi loginami piszesz i jakies glupoty z wlasnej glowy wylewasz, ze na jakies piwo chce sie zalapac, ze sie chce wkupic itp. Kazdy sadzi po sobie. Jak takim wlazitylkiem jestes, to sobie dalej badz, ale zrozum, ze ludzie sa inni niz ty. A ja tu czasem wymieniam poglady, rozmywam watki, tepie longete, ale to nie jest dla mnie szczyt ambicji i sens zycia, raczej przerywnik w normalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: byli tacy, którzy próbowali tu pisać 18.03.08, 21:25 Gość portalu: nett1980 napisał(a): ja tu czasem > wymieniam poglady, rozmywam watki, tepie longete Hymm?..........skoro uważasz,ale - cokolwiek czynisz rób dobrze i oczekuj końca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Nie rozumiemy się 18.03.08, 21:37 To nie są krokodyle łzy. Nie narzekam na brak przypadkowych wątków, bo te zawsze były i pewnie zawsze będą. Szkoda mi tylko tego właśnie rozmywania i brakuje rozmywaczy. A nie chcesz chyba zasugerować, że rozmywający zmyli się bo zniechęciły ich rozmyte przez nich samych wątki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patatut Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.03.08, 19:31 niestety racja, ja z reguły nie czytam wątków politycznych Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 16:58 których podobno Bigi wypłoszył(teoria excentrixa) z FŁ. Dlaczego zatem KFŁ umarł skoro nie było tam Biga? Wasze spiskowe teorie trochę się kupy nie trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:59 Bo KFŁ było od razu, w momencie tworzenia, skazane na niebyt... Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent x żal mi cię 18.03.08, 19:01 bo niegłupi z Ciebie koleś, buahaha, tylko widzę żal ci został po tym jak Cię ostatnio zjechali za przemądrzalstwo??? masz z tym kłopot znowu jakiś???? sorry za ten cytat na początku z Twego ulubionego grepsu, nie będziesz go mógł po raz setny zastosować, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:02 Nasze teorie? Obywatelu, a jakie są Wasze teorie? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:22 Moje teorie są takie, że Bigi jest gnojony tylko z jednego powodu - po prostu politycznie nie sympatyzuje z tymi, z kim powinien sympatyzować. Gdyby forumowo płodził tak jak płodzi, tylko zabarwianie tego płodzenia miałoby kolor POpierany przez forumową "elitę", byłby zupełnie inaczej traktowany. Nikt nie pisałby, że morduje to forum, nikt nie jeździłby po nim jak po łysej kobyle. Pan big_news kompletnie mi zwisa i powiewa(bez urazy), ale robienie z niego kozła ofiarnego odpowiedzialnego za marazm na forum, jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:32 Ale mi chodzi o Twoje teorie na temat zapaści forum, nie na temat rzekomego "gnojenia" Biga. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:33 Wiesz, że w tym momencie skazujesz się na infamię? Chociaż może nie do końca, wszak nie zamknąłeś do końca drzwi, nadmieniając o tym zwisie;) A sprawa jest dokładnie tak oczywista, jak o niej napisałeś. Gdybym wykonał woltę w stylu Niesiołowskiego albo innego Wołka, to Salon stanąłby dla osobnika z umysłem ameby otworem. Ale... ja chromolę taki Salon, który ocenia ludzi po ich wyborach politycznych. Chociaż muszę szczerze przyznać, że i na owym Salonie zdarzają się wyjątki. Jednak to tylko łabędzi śpiew. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:41 No kamon, chyba nie chcesz wmówić sobie (bo przecież mało kto z bywalców w to uwierzy), że sympatie/antypatie do Ciebie, czy jakiegokolwiek innego forowicza kształtują się wedle przekonań politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:44 hehehehehe Oplułem ekran:D Ależ skąd?! A gdzieżby tam?! Jajcarz z Ciebie, niemożebny... Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 17:49 He he he. Ale wiesz, jak piszę na tym forum już pewnie ze dwa lata, to nie wiem np. jakie poglądy na państwo ma Aaa czy Lavinka. I mimo że nie podejrzewam, by miały podobne, ba, nie podejrzewam nawet by w ogóle w czymkolwiek (oprócz może sympatii do FŁ) były do siebie podobne, to obie lubię. Śmieszny jestem, nie? PS. Wiem, że lubisz o sobie trochę pogaworzyć, ale czy może masz jakąś inną teorię wyjaśniającą zapaść (i ile w ogóle się z tym zgadzasz) FŁ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 18:01 Ja też nie wiem jakie poglądy mają te panie. Ale może One wcale ich nie mają? Co, nie może tak być? I wcale w chwili wyznania swoich sympatii śmieszny nie jesteś. To chyba oczywiste, że każdy jakieś ma. Co do mojego gaworzenia, to bywa różnie. Raz mi się chce, innym razem mniej, a zdarza się, że wcale nie mam na nie ochoty. Teorii na temat zamierania forum jest wiele. Ostatnio najpopularniejsze są te, że to z powodu kilku typków traci ono na znaczeniu. Hm. Może i tak. Ja jednak jest bliski twierdzeniu, że "starzy" forumowicze zwyczajnie znudzili się tymi stronami (nie tylko śmierć KFŁ o tym zaświadcza, spójrz co się dzieje z Utopią), "dorastają" i szukają innych, bardziej ambitnych miejsc, wpadają w rytm rodzinnych spraw i brakuje im czasu itp. A młodego narybku nie ma, bo ten dryfuje na niewyszukany Onet, a i dodatkowo wszystko co się kojarzy z Agorą sporo ludzi zniechęca do bycia w ich projektach. No, ale czy warto przejmować się przemyśleniami ameby?;) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 18:21 A może w Łodzi pojawił się jakiś wybitny specjalista od leczenia uzależnienia od internetu? :) Cholera wie. Może coś drgnie? A mówiąc za siebie, też podejrzewam, że wkrótce rzadziej będę tu zaglądał, raz że czas mi się skurczy, dwa, że brakuje mi paru osób, z którymi dobrze się rozmawiało, a trzy - także odczuwam niejakie znużenie: jednak rządy PiS miały trochę tego egoztycznego uroku, który zmuszał ludzi do publicznego wyrażania swojego oburzenia i szukania potwierdzenia własnej normalności wśród zalewu oficjalnie sączonego surrealizmu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Marucha Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.toya.net.pl 18.03.08, 18:21 Co to jest, czym było KFŁ? Pamięcią nie obejmuję tworu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 18:28 Klub Forumowicza Łódzkiego. Użytkownicy tegoż funkcjonowali pod skrótem Kafelki. Założycielami i animatorami strony byli ci, którzy jako pierwsi "odnaleźli się" na portalu gazeta.pl, którzy rozbujali to miejsce, oczywiście na jego łódzkiej stronie. Mieli wybieralne władze, pomysły i energię. Ale też żarli się tam nieprzeciętnie;) Wszystko wzięło i naturalną koleją rzeczy sczezło. Cóż, tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 18:53 Uzbrojony w słownik ortograficzny i miesięczną obserwację zaatakowałem któregoś dnia TWA.......wybierałem najsłabsze jednostki mając w zanadrzu ustawę o równouprawnieniu. Reszta to już tylko argumenty,czas, muzyka i SłOWA,warto się wsłuchać;-) pl.youtube.com/watch?v=Yvhsy14eC4o&feature=related -Bo wiatr wieje tam gdzie chce :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 18:58 Przypomniał mi się Smoleń jak w którymś skeczu mówił o Reaganie, co to wziął i rozwalił polską gospodarkę czyli 10 potęgę świata;) To nasza socjalistyczna siła była równie mocna, co TWA w tej chwili. W związku z tym na Twoim miejscu zbytnio bym się nie chełpił:D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 19:26 big_news napisał: > To nasza socjalistyczna siła była równie mocna, co TWA w tej chwili. W związku > z > tym na Twoim miejscu zbytnio bym się nie chełpił:D Eee...... bigi na początku było pod górkę i pod wiatr, walka na była okrutna;-) TWA było w przewadze,na dodatek jedyny komputer z jakim miałem do czynienia to zegarek(chiński) elektroniczny ze stoperem............na szczęście jedna z moderatorek nauczyła mnie wklejać na gg. linki i cyt. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 19:52 Hartowałeś się w boju. Ale teraz to już małe miki. TWA w rozsypce. Praktycznie podskakują już tylko jakieś wychowanki, tyle, że to nie ta klasa;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 19:55 big_news napisał: > Hartowałeś się w boju. > Ale teraz to już małe miki. > TWA w rozsypce. > Praktycznie podskakują już tylko jakieś wychowanki, tyle, że to nie ta klasa;) Niestety tych inteligentnych w miarę(?)........dobiłeś;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 19:59 No wiesz?! Jak możesz! Toż oni sami sobie dostojnie, choć z obrzydzeniem odeszli w siną dal! Nawet nie obracając się za siebie i patrząc wysoko w chmury. Żeby tylko jeden z drugim się o coś nie wykopyrtnął, jak tak będzie sztywno szedł;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: OK,to ja rozwaliłem to forum;-) 18.03.08, 20:05 big_news napisał: > Toż oni sami sobie dostojnie, choć z obrzydzeniem odeszli w siną dal! Nie do końca,czasami wpadają się załatwić..........niestety zawsze zajęte;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vladip TWA next generation 19.03.08, 16:02 tak sobie myślę, że teraz to wy bigi i longeto jesteście TWA przecież robicie dokładnie to samo co zarzucaliście swoim poprzednikom możecie o sobie mówić z dumą TWA-next generation, albo inaczej, jak tam sobie chcecie, a co KFL to pozostało po nim kilka miłych wspomnień, poczucie tego że coś razem kilka razy zrobiliśmy, coś próbowaliśmy zmienić na lepsze,no i to że spotykając się czasem w przelocie na ulicy możemy zamienić kilka miłych słów a co pozostanie po was? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: TWA next generation 19.03.08, 16:17 Po nas? Może rozpacz nieutulonych w żalu wielkich rzesz fanów?;) A poważnie mówiąc, masz pewność, że tylko stare TWA (że już tak wejdę w tę konwencję) może mieć powody do dobrego samopoczucia? Nie mówiąc o tym, że KFŁ nigdy nie budziło we mnie najmniejszych nawet emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: TWA next generation 19.03.08, 22:13 im człowiek starszy tym dalszy od pewności a świat z czarno białego robi się coraz bardziej szary. a wracając do tematu, to że KFL nie budziło w Tobie emocji to normalne, nigdy nie miałeś z nim nic wspólnego więc niby dlaczego miało by wzbudzać. chodzi mi głownie o to, że była to grupa bardzo różnych osób, która potrafiła wyjść POZA forum. siedzenie za monitorem i pisanie na forum to teoria, to co KFL robiło to była praktyka, dostrzegasz tę mało subtelną różnicę? tak na marginesie, inną grupą która również wyszła poza forum była "grupa lotnicza" z ich stowarzyszeniem, którego początki,z tego co pamiętam, również zostały zawiązane tutaj. nie wiem jak inni, ale ja zawsze z sentymentem wspominam nasze spotkania i wspomnienia te powodują u mnie dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 19:59 Proszę, nie róbcie z pań bywających na tym tu forum przygłupawych blondynek o ptasich móżdżkach. One mają swoje spojrzenie i na politykę. Lavinka też. A te poglądy mają prawo też ewoluować. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Tutaj nie da się pisać 18.03.08, 20:13 i komentować wydarzenia aktualne. Chwilami zdarzało się, że mogłam tu odreagowqywać wszystko, co w polityce (nie tylko) denerwowało.To podbudowywało i krzepiło. Dziś będę musiała poszukać innego miejsca. Blogi mnie nie urzadzają. Tym forum zawładną może nowi w rodzaju niedawnych sekslaseczek. One na pewno nie będą mizdrzyć się do Biga. Odetchnie biedak. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Tutaj nie da się pisać 18.03.08, 20:20 przyslowie napisała: > > i komentować wydarzenia aktualne. Niestety,ograniczone możliwości mózgu skłaniają kogoś do wycinania takich bieżących wątków............a przecież żyjemy w globalnej wiosce,a każde wydarzenie nie może zostać bez echa,chyba że jest to forum Łódź najbardziej zapyziałe miasto w Polsce,które topi,a zarazem ekscytuje się wyłącznie w psich kupach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: Tutaj nie da się pisać 19.03.08, 18:53 no cóż, forum pełne sexlaseczek.... kto mógłby mieć coś przeciw?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.opera-mini.net 18.03.08, 19:37 Milijon, jak babcie-rypcie! A kogo chciałbyś podać jako ta osobę tolerowana z przeciwnej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 19:50 Ty z całą pewnością znalazłabyś się w tym szacownym gronie. Szczególnie za niespotykane poczucie humoru oraz jakże otwarty umysł, a także za prostolinijność i całkowity brak uprzedzeń. No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.opera-mini.net 18.03.08, 20:47 Że niby ja rozsiewam po całym forum pseudopolityczne watki? Tak, to brzmi bardzo dramatycznie, brak tylko szat rozdartych. Trochę bezsensownie, ale bardzo, baaardzo dramatycznie. Oczywiście nie podasz mi przykładu takiego watku, gdyż ja i tak wiem swoje, a ty nic mi nie musisz udowadniac, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 18.03.08, 21:00 A tak poważnie, to o co Ci chodzi? Czy ja się do Ciebie przypiąłem? Czy to z Tobą dyskutowałem wyżej, że teraz domagasz się jakiś przykładów? Wskoczyłaś w ten wątek z szyderczym mianem skierowanym we mnie (żeby to pierwszy raz), a ja mam na to zareagować polityką uśmiechów i głaskanek? Nie wymagaj zbyt wiele ode mnie, bo, jak zwykle, zwyczajnie się zawiedziesz. Nie zapominaj, że to inni w tym miejscu brylują opakowani w piórka szlachetności i wielkoduszności. Jam jest cham, nieuk, żłób, swołocz i woda na młyn odwetowców z Bonn... I jeszcze jedno: wątków politycznych (również tych pseudo) jest aktualnie na forum jak na lekarstwo. Jedna paniusia dba o ich unicestwianie nader sumiennie. Nie mówiąc już o tym, że ABSOLUTNIE nie ma przymusu brania w nich udziału. No, ale to już oczywista oczywistość i zwykły truizm jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.opera-mini.net 19.03.08, 11:54 Prosiłam o przedstawienie przykładów tych tolerowanych wg. Ciebie osób, które tworza watki wg. adminek politycznie poprawne. Tym bardziej watków o takiej tematyce stworzonych przeze mnie. Piszesz jakieś tezy, proszę o uzasadnienie, a Ty się oburzasz, że się o to pytam. Więc mam kolejne pytanie: po co to piszesz na ogólnodostępnym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 19.03.08, 12:05 Piszę na pewno nie po to, żebyś akurat Ty musiała się tym kłopotać. Aha. Nie oburzam się. Emocje kieruję jedynie do bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.opera-mini.net 19.03.08, 14:02 A jakaś odpowiedź na moje pytanie? I przypomnę raz jeszcze - piszesz na forum. Jeśli liczysz jedynie na klakierów, to przykro mi, ale się zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 19.03.08, 15:55 Nie to, żebym specjalnie nad tym ubolewał, ale... odpowiedzi nie będzie. A to z troski o te nicki, którym nie chcę się "przysłużyć". Pochwała z mojej strony, byłaby dla nich niczym innym, jak tylko pocałunkiem śmierci. Tyle tytułem wyjaśnienia i zakończenia sprawy. Co do Twoich intencji, bycia jakże "krytyczną", a właściwie wręcz nieprzyjazną, to przecież nigdy nie miałem złudzeń, iż mogłoby być inaczej. Tym samym wtręt, o Twojej jakoby przykrości, którą z tego powodu znosisz, jest zupełnie zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5 Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 16:05 < ale... odpowiedzi nie będzie Jak zawsze, kiedy brakuje Ci argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 19.03.08, 16:11 Pomyłka. Nie chodzi o argumenty, jeno wskazanie konkretnych osób. Gdybyś Piątko prześledził(a) uważniej wątek, tych wątpliwości nie byłoby. Zatem tego typu uwaga jest nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breblebrox Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.opera-mini.net 20.03.08, 10:34 Czyli znowu nici z odpowiedzi. Piszesz jakaś powieśc fantasy, że takie wymysły wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 20.03.08, 10:39 big_news napisał: > Nie to, żebym specjalnie nad tym ubolewał, ale... odpowiedzi nie będzie. > A to z troski o te nicki, którym nie chcę się "przysłużyć". > Pochwała z mojej strony, byłaby dla nich niczym innym, jak tylko pocałunkiem > śmierci. czy ty aby przypadkiem w tym miejscu nie popadłeś w megalomanię? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 20.03.08, 11:20 Nie. Zapewniam Cię. W każdym razie lekarz nic mi o tym nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanitariusz Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:39 big_news napisał: > Nie. > Zapewniam Cię. > W każdym razie lekarz nic mi o tym nie mówił. Jednak jestes pod stałą opieką? To dobrze. Kiedyś ci to powie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: przecież na KFŁ pisali sami mędrcy 20.03.08, 14:50 Ale mnie zagiąłeś! Aż żałuję, że nie mogę powiedzieć: tak tak, doktorku! Sanitariuszu z bożej łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef od nas zależy 18.03.08, 21:19 Nie umrze dopóki ktoś nie stworzy alternatywy i nie zaagituje z przekonaniem. Jest faktem, że niektóre nicki zdominowały forum, jako że mogą tu być przez całą niemal dobę. Mało tego, namawiają do tego, aby ignorować inne nicki, np. takie które zaglądają sporadycznie lub z rzadka, tak jak mój nick. Ale mamy wolność wyboru – chcesz to głosujesz na PO, chcesz – na PiS; chcesz – czytasz i odpowiadasz, nie chcesz – tego nie robisz. Jeśli ktoś daje się manipulować – trudno, jego sprawa, niech się daje, jeśli daje. Inna sprawa, że zdecydowanie duże zainteresowanie towarzyszy wątkom politycznym niełódzkim, których teoretycznie nie powinno tu być. Ale wątek trzeba umiejętnie pielęgnować, aby nie umarł śmiercią naturalną, a tym bardziej sztuczną. Niektórzy to prawo pielęgnacji mają rozciągnięte poza zwykłą czerwoną linię. Jednak moderatorzy (no dobra – opiekunowie forum) mają swoje własne słabostki do pewnych nicków, tak jak każdy, i każdy na ich miejscu pewnie też by miał. I tak GW jest na tyle dobra, że pozwala się wypowiedzieć znacznie obszerniej niż np. Onet czy WP. Czy skorzystamy - to od nas zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix szkoda forum 18.03.08, 21:21 masz racje Narty. Bylo fajnie, ale podobnie jak z wszystkim co dobre.... szybko sie konczy. Teraz to forum "dwoch" + kilka nowych nickow, ktore staraja sie jeszcze stawic opor. Ale to nie te czasy beztroskich dyskusji o lodzie na Piotrkowskiej. Fajnych, integligentnych wymian zdan, czesto o niczym ale tylko po to zeby pobyc jakos razem mimo ze kazdy w swoim miejscu i nie po to zeby podnosic sobie wzajem cisnienie, tylko zeby pogadac. Teraz jest zeby sie poroznic, poklocic, pokazac kto jest madrzejszy. I Ci starsi panowie dwaj rozpanoszyli sie na tyle ze ludzie, ktorzy kiedys budowali to forum rozeszli sie po swoich podworkach. Szkoda. Na prawde FL dawalo mi fajnego kopa przez dlugi czas. Teraz wchodze, czytam, ale same tytuly watkow zniechecaja mnie do dalszego pobytu tutaj. I mimo cietych i zajadlych oraz kwiecistych intelektualnie ripost w/w panow nie odpowiem na zaden swietny, blyskotliwy i wydumany post. Mnie po prostu szkoda FL. Spie..liscie to chlopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: szkoda forum 18.03.08, 21:27 excentrix napisał: > I Ci starsi panowie dwaj rozpanoszyli Wypraszam sobie,może jestem od ciebie starszy(?).......ale wyglądam lepiej:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: szkoda forum 18.03.08, 21:35 A. jestes mlodszy B. wygladasz znacznie gorzej C. daruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: szkoda forum 18.03.08, 21:38 excentrix napisał: > A. jestes mlodszy > B. wygladasz znacznie gorzej > C. daruj sobie Ja nie narzekam,nawet na forum........a ty? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: szkoda forum 18.03.08, 21:53 Arbiter elegancji się znalazł... Nie wiem kto tu jest starszy, a nawet mam to gdzieś. Bo niby co to ma do rzeczy? No, może tylko jedno. Niektórym w pewnym wieku pamięć zaczyna szwankować. Tja..., kiedyś to był cud, miód i ultramaryna! Nikt się nie chandryczył, nie było starć, bluzgów, złorzeczeń i wypominania sobie czego tylko się da, łącznie ze wskazywaniem jakiej to proweniencji są mamusie czy siostry tego lub owego. Kłótnie, awantury wręcz draki, to nie były sporadyczne wybryki, tak wyglądał niemal każdy dzień na FŁ czy na podstronie KFŁ. Ty sobie przypomnij młodego Kukucia jakim mięchem tu rzucał, wspomnij imć Zamka z jego wiecznym obrażaniem ludzi, a następnie straszeniem wytaczania procesów sądowych, odkurz sobie zakamarki pamięci, a ze zdumieniem możesz odkryć, czym popisywali się na forum tacy dziś szacowni "weterani". Po kiego to wprowadzać w błąd nieświadomy niczego młody narybek, w imię czego zaklinać rzeczywistość? Sam jesteś wolny od uwłaczania innym, hę? Już Ci umknęło to jak się tu po pewnym czasie na nowo "wprowadziłeś"? Postaw sobie wysoko poprzeczkę, a dopiero wtedy wymagaj od innych. Tja, nie ma to jak sobie rozpamiętywać rozmazaną przeszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: szkoda forum 18.03.08, 22:03 Tak już na serio;-) To forum TrWA,mimo że najlepsze watki kasują,moim zdaniem niepotrzebnie, kiepski watek sam się skasuje i odejdzie w niebyt,tak samo nie rozumiem banów dla opozycji........w czym problem? Parę bluzgów jeszcze nikomu nie zaszkodziło,dodajmy do tego że nie każdy lubi żydów i nie wszyscy chodzą na parady........samo życie,po co je ograniczać netykietą skoro to forum dyskusyjne,dajmy szansę na poglądy i przekonania,a nuż się uda(?) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: szkoda forum 18.03.08, 22:14 Może kompleksy mają? Nie, to chyba niemożliwe! Przecież są młodzi, wykształceni, z dużego miasta i niewątpliwie piękni jak malowanie! Oni traktują "odmieńców" tak, jak ci na to zasługują. Z góry, z przekąsem i od czasu do czasu kasując ich wpisy. Żeby sobie na za dużo nie pozwalali. Nie dla psa kiełbasa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puppy Re: szkoda forum IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 16:22 niewątpliwie zajebiście jest być przez nikogo nielubianym, prawda piggy? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: szkoda forum 19.03.08, 16:31 Jakby ci to... Tylko osobniki infantylne, niedojrzałe emocjonalnie oraz małe niebożęta wyobrażają sobie, że może ich kochać cały świat. Ludzie dorośli zdają sobie sprawę z tego, że nie wszyscy będą ich darzyć sympatią, gdyż tak urządzony jest ten padół. Żebyś nie wiem jak się wysilał, wyżej dupy nie podskoczysz, i tak znajdą się tacy, którym będziesz się brzydko jawił. Nie mówiąc już o tym, że nie każdemu zależy na poklasku i fałszywej przyjaźni. Kapujesz, dzieciaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puppy Re: szkoda forum IP: *.toya.net.pl 19.03.08, 16:53 tatusiu, ja nie o tym. prawie wszyscy z tego forum cie nie lubia, dobrze ci sie z tym zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: szkoda forum 19.03.08, 16:55 Synciu. A ja o tym. Jednak niczego, jak widać, nie pojąłeś. Podrośniesz, to zrozumiesz. Być może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6/9 Re: szkoda forum IP: 83.238.44.* 19.03.08, 17:38 za to ciebie wszyscy kochają:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zieeeew śmieszny jesteś IP: 83.238.44.* 20.03.08, 09:13 Gość portalu: puppy napisał(a): > tatusiu, ja nie o tym. prawie wszyscy z tego forum cie nie lubia, dobrze ci sie > z tym zyje? Naubliżał komuś lub coś w tym stylu? Za co go nie lubią? Za to, że ma własne zdanie i nie jest ich klakierem. O czyim idiotyzmie to świadczy, bo chyba nie jego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zieeeew Wielkanoc na dniach, a tobie brak jaj IP: 83.238.44.* 18.03.08, 22:34 O co tak w ogóle Ci chodzi? Czy ktoś zabrania tworzenia wątków i dyskutowania w nich po staremu, ze starą ekipą? Czy ktoś zabrania olewania wpisów Biga? Przestań kręcić i napisz wprost, że twoim największym marzeniem jest "trwałe" wyeliminowanie pewnych osób z tego forum. Nie mnie rozsądzać czy masz rację, ale nie rozumiem po co ta ściema i fałszywa troska o dobro FŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 19.03.08, 14:20 kwiecistej bytności dwóch-takich FŁ stało się idiot-forum. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 19.03.08, 23:08 Forum Idiotum. Dalismy spokoj, dalismy szanse na panoszenie sie glupocie, slepej wierze w nic, odpuscilismy zeby co? Zeby pisac po forach okolicznych? A jak Idioci dotra i tam? Najpierw bliznacy zarzneli obraz kraju a teraz forumowi blizniacy zarzynaja obraz forum... Zatrwazajace dla mnie ze mniejszosc jest w stanie zdominowac jakis trwajacy i ustalony lad. I kto by pomyslal dwa lata temu ze taki chlopek-roztropek bez jakiegokolwiek pojecia, robiacy bledy tak kardynalne ze osmiolatek zaplonilby sie jak dziewica pogoni tzw TWA w pizdu.... A On to zrobil. I "ON" z wielkiej litery jest nie od rzeczy. Sie chlopczyk rozkrecil i sorry, ale stylistycznie i ortograficznie jest piec lat do przodu. Nie da sie ukryc ze ewoluowal. Ma korki u BN??? Tajne komplety? :)) niemniej.... szkoda forum.... ja dziekuje.... do niewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 07:34 Żenada. To już nie TWA, a wręcz RPA* się produkuje! Napuszone Doniosłości z samonadania, z nadętymi ustami,napuszoną miną i świętym oburzeniem konstatują, że naród (właściwie to motłoch) nie spija z uwielbieniem każdego słówka Mundroli, że już nie wlepia z cielęcym zachwytem oczu we wszystkie posty, które raczyły naskrobać Osobistości, że tłuszcza zamiast siedzieć cicho zaczęła gardłować w internecie, że nie dorżnięte watahy podniosły łby i zakłóciły błogi spokój i porządek na forum. Olaboga! Co to się narobiło! Napuszonym jak pawie Sztywniakom, nagle zrobiło się duszno i Dostojnie odpuścili. Niczym jakiś Drogi Bronisław z resztą ferajny obrazili się na tych, co to niedorośli, i zajęli z góry upatrzone pozycje. Wleźli na Olimp i z góry ze zgorszeniem obserwują co się w ich Królestwie dzieje. A tu hasa sobie bez umiaru bydło, prymitywy opanowały poletko i ani myślą ponownie oddać pole Gigantom Pomyślunku i Chodzącym Geniuszom! Istna zgroza! No dobra. Dość tego znęcania się nad Lelijami. Czy Wy naprawdę nie widzicie, że w tym stękaniu jesteście godnymi ubolewania nadętymi pierdołami? Powodzenia na Tajnych (hehehe) okolicznych forach. Poutyskujcie sobie w swoim Gronku, powspominajcie Złote Czasy. Żałosne... *Rada Pajacowatych Autorytetów Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 09:56 bigi frustracja przez ciebie przemawia. reagujesz nerwowo jak każdy młody* wilczek, słuchający starszych mówiących o starych dobrych czasach. tylko że to właśnie my RPA (sic!) rozkręcaliśmy to forum, byliśmy pionierami. i właśnie dzięki temu mamy prawo mówić "za moich czasów", a ty niezależnie od tego co napiszesz i ile ciekawych/nieciekawych/dowolnych wątków założysz, w ilu dyskusjach nie weźmiesz udziału, już nie masz takiej szansy żeby być pionierem, zawsze pozostanie ci rola kogoś wtórnego. jedyna twoja szansa żeby wyrwać się z tego zaklętego kręgu to zostawić coś po sobie, coś oryginalnego czego wcześniej nie było tutaj na forum. a tak na marginesie ten schemat powtarza się od wieków, podobno znaleziono pamiętnik pochodzący z ok 2 wieku p.n.e w którym ktoś zapisał " jeszcze nigdy w historii młodzież nie zachowywała się tak źle a obyczaje nie upadły tak nisko" i tak to trwa i będzie trwało, taka jest kolej rzeczy. a dlaczego część osób się wykrusza? moim zdaniem przyczyną jest nuda, po jakimś czasie zaczyna się zauważać, że wszystko już było, tematy się powtarzają, przychodzą następni młodzi gniewni, którzy piszą ciągle to samo. zauważ ze na forach tematycznych połowa odpowiedzi stałych bywalców to odesłania do FAQ albo do istniejących wątków, na forum miejskim coś takiego jest niemożliwe, a nie chce się po raz n-ty opisywać tych samych poglądów, nawet jeżeli z czasem podlegają one ewolucji. *w tym wypadku młody oznacza wyłącznie staż na forum, wiek biologiczny nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 10:45 > a dlaczego część osób się wykrusza? moim zdaniem przyczyną jest nuda, po jakimś > czasie zaczyna się zauważać, że wszystko już było, tematy się powtarzają, > przychodzą następni młodzi gniewni, którzy piszą ciągle to samo. Takie cos ma nawet swoja nazwe STAROSC, ja podobnie patrze na egzaltowane licealistki, w zyciu nie chcialabym miec 18 lat, straszny wiek. Niech w waszym wypadku bedzie, ze to starosc stazem na FŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 10:55 no cóż wraz z postępem czas życia produktu znacząco się skraca, tak właśnie jest z forum i jego użytkownikami, człowiek zostawia jedno forum i idzie na następne... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 11:00 Entuzjazm i swiezosc spojrzenia koncza sie czesto po 30 roku zycia, laska wiecznego dziwienia sie i podziwiania roznorodnosci swiata jest dostepna tzw. wiecznym mlodziencom. Zeby bylo jasne, w mnie tez za duzo jest sarkazmu, zebym sie do takich zaliczala. Nie optuje za tym tez, ze taki Big czy longeta sa jakims Myszkinem tego forum ;> Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 11:05 Prawie mogę się z Tobą zgodzić. Prawie..., bo należy zwrócić uwagę na pewien "drobiazg". Otóż w tym wypadku to nie ze strony "nowych" płyną gorzkie żale. To "weterani" stękają, utyskują i są nadymani. Ja rozumiem, można, a nawet trzeba powspominać "stare, dobre czasy". Retrospekcja każdemu pozwala na wzruszenia, niemal wszystkim poleci przysłowiowa łezka, gdy echo zaszłości odbije się w duszy. Natura ludzka ma tę wspaniałą zaletę, że człowiek wypiera złe, a kultywuje dobre reminiscencje. Któż z nas nie woli uśmiechnąć się na myśl o tym co za nim? Nie jest także problemem (jak dla mnie, przynajmniej), konieczne utrwalenie się w pamięci innych użytkowników forum. Jak zauważyłeś, ono jest nadzwyczaj ulotne i tylko stali i systematyczni bywalcy są w stanie ocenić, czy ma tu miejsce fundamentalny spór, czy trwają tylko bieżące utarczki. Ktoś przypadkowy może w ostatnich (choć nie tylko) dniach odnieść wrażenie, że starła się grupka kogucików i bez opamiętania się okłada. Doskonale wiesz, że tak nie jest. Mimo tego, że osobiście nie znam żadnego z członków RPA, to tak naprawdę wiem o Was całkiem sporo. Stąd mam przekonanie, że wiele z tych haseł, które niejednokrotnie, a wręcz na okrągło goszczą na Waszych ustach - czyli tolerancja, otwartość, poszanowanie innych czy akceptacja, to powielokroć tylko puste slogany. Gdy tylko ktoś nie będzie dmuchał w tą samą trąbę co RPA, to prędzej czy później zostanie napiętnowany. I nie idzie w tym wypadku tylko o język jakim ów się posługuje. Często wyrzuca się takiemu prostactwo, brak manier i używanie wyrażeń kloacznych, a tymczasem "pionierzy" absolutnie nie są od podobnych zachowań wolni. A jak na dodatek ktoś ma wzgląd na początki FŁ (a ja je pamiętam, "dotknął" mnie ledwie około półroczny poślizg), to świetnie wie, że dzisiejsi stonowani obywatele, rzucali onegdaj mięchem jak się patrzy. Na domiar złego u zarania forum, nie było automatycznego wycinania bluzgów, różne "panie" i "panowie" gościły w postach na codzień i nader obficie. Sprawa jest głębsza. Ludzi poróżniły wybory polityczne. RPA to w przeważającej większości sympatycy dawnej UD albo UW czy demokratów.pl, jak kto woli. Tymczasem niespełna trzy lata temu ujawniło swoje zdecydowanie skrajne poglądy kilka osób i to od wtedy ma miejsce "wojna" RPA z oszołomami. Pomyje, jakie wylano tutaj zarówno na PiS, jak i ciemnogród za tymże optujący, można mierzyć w hektolitrach. I vice versa, przyznaję, tyle, że to ci starsi rzekomo świecą przykładem, to oni roszczą sobie prawo do postrzegania ich niczym niepodważalnych arbitrów elegancji i osobników, którzy posiedli wszelkie rozumy. Do tego dochodzi jeszcze znużenie tym miejscem, o czym również piszesz. To prawda, wiele osób ma FŁ zwyczajnie dość z powodu wtórności forum. Tylko, że paru z tych nadobnych, których dopadł splin, bałamutnie tłumaczy rejteradę niby gorszącymi, a obecnie panującymi tu stosunkami. To wyżej, to owo _prawie_, które nie pozwala mi się z Tobą do końca zgodzić. Oczywiście, możesz zupełnie nie podzielać moich obserwacji. Jeżeli tak, postaram się to jakoś przeżyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladip Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki IP: *.swspiz.pl 20.03.08, 12:35 Masz rację nie zgadzam się z Tobą, przynajmniej nie do końca bo przecież pisząc o TWA tudzież używając innych barwnych określeń to właśnie ci "młodzi" przypuszczają frontalny atak na tych "starych", zgadzam sie z Tobą ze ci starzy okopując się na swoich pozycjach często przesadzają, ale cóż taka jest logika walki, a walka w sieci (walka na słowa oczywiście) jest zwykle bardziej brutalna niż twarzą w twarz, ci sami ludzie posadzeni w pubie przy piwie toczyli by swoje spory używając może tych samych argumentów ale najprawdopodobniej znacznie łagodniej podanych, podlanych kulturalnym sosem. a tak następuje obustronne trwałe napiętnowanie. a wiążąc spór z poglądami politycznymi masz częściowo rację, tyle że piszesz na forum Gazety Wyborczej, chyba nie dziwi Ciebie fakt, że na początku wchodzili tu ludzie o poglądach politycznych zgodnych z linią gazety,a więc z szeroko pojętym nurtem UD, UW i szerzej dawnej solidarności. mam wrażenie, że to, kto był twórcą forum zniechęcało wręcz osoby o innych, jak sam piszesz, skrajnych poglądach do pojawiania się tutaj. potem to się zmieniło, bo w sieci wbrew pozorom nie ma zbyt wielu miejsc gdzie można prowadzić dyskusje z porównywalnym zakresem swobody wypowiedzi i wygody użytkowania (dla mnie np forum jest znacznie wygodniejsze niż listy dyskusyjne). wracając spór polityczny jest sprawą drugorzędną, wtórną, jest li jedynie pretekstem do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 11:04 Żenujące jest Twoje nieodmienne szyderstwo. Myślę, że to zniechęca wiele osób nie tylko do wdawania się z rozmowę z Tobą, lecz również do przebywania na tym forum - bo a nuż coś Ci się nie spodoba i zaraz w jego stornę poleci Mundrol, POpapraniec, Chodzący Geniusz czy coś równie oryginalnego. A nie każdy umie, ma czas i przede wszystkim ochotę wdawać się w wielogodzinne pyskówki z kimś tak zaprawionym w tej dziedzinie jak Ty. I poglądy polityczne mają tu znaczenie ledwie poboczne. Ogólnie zgadzam się z Vladipem, poniżej mówiącym o nudzie - potrzeba rzeczywiście niebanalnych osób, by przez dłuższy czas nie wiało nudą. A tu w tym momencie wieje nudą (tak, tak - ja piszę i wieje nudą, ergo...). Twoje szyderstwa też są nude, nie wspominając już o Longecie, który nauczył się wycierać sobie gębę wolnością słowa i szarżuje ile dusza zapragnie. Pozdrawiam. PS.Czy Ty naprawdę nie widzisz, jak monotonne jest Twoje zaklinanie rzeczywistości? Nie widzisz, że przez to, że przez długi czas zagorzale agitowałeś tu na rzecz PiSu, stałeś się nie tylko nudny, ale też agresywny, chamski i przede wszystkim niewiarygodny? Prezesowi nie udało się wmówić Polakom, że białe jest białe, Tobie nie udało się wmówić forowiczom, że PiS jest inne, lepsze, praworządniejsze i uczciwsze od pozostałych partii. I rzeczywistość przemawia przeciwko Twoim zapewnieniom. A pohukiwania L. na PO są o tyle śmieszne, o ile nie wygląda na to, żeby wszyscy tutejsi przeciwnicy PISu byli automatycznie zwolennikami PO. Nie widać by tu ktoś bronił w czambuł PO, jak Ty broniłeś PiSu. I nie wynika to z braku poglądów, jak chciałbyś to widzieć. PPS Zaraz mi napiszesz, że nie ma obowiązku czytania Twoich wątków. I że czepiam się ciebie, zamiast spojrzeć na ataki na Ciebie (nawet w tym wątku). Otóż piszę o Tobie, bo gdyby odcedzić przypadkowe nicki, okazałoby się, że od jakiegoś czasu jesteś jednym z najaktywniejszych forowiczów, a tym samym masz duży wpływ na to jak FŁ wygląda. Owszem nikt nikomu nie każe czytać Ciebie, ale co to za argument? Na przyszłość, jak będziesz chciał komuś powtórzyć ten frazes, wyobraź sobie siebie narzekającego na wpływ Michnika i Wyborczej (nie będzie trudno), a potem interlokutora odpowiadającego: nie ma obowiązku czytania GW. Sprawa załatwiona? Co do chamskich ataków na Ciebie - Ok, były i są. ALe czy nie widzisz, jak Ci Aaa już napisała, że odpowiadając w ten sam sposób, a często jeszcze bardziej agresywny, stawiasz się na równi z napastnikami? A wtedy Twoje biadolenia swój los są po prostu śmieszne. PPPS. A czy nie uważasz, że wytykając agresję ludziom, którzy kiedyś tu i na KFŁ pisali jako przyczynę upadku KFŁ i zapaści FŁ, a jednocześnie nie zaprzeczając temu, że sam jesteś agresywny, przy okazji nie potwierdzasz, że dokładasz swoje 2 gr do obecnego marazmu na FŁ?:) Uff, chyba czujesz się mile połechtany, że taki elaborat Ci wysmażyłem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: no niestety, ciężko nie zauwazyć że dzięki 20.03.08, 11:18 Rzeczywiście. Poświęciłeś mi kupę czasu. Dzięki. Niestety, nie zrewanżuję się w tej chwili podobnym poświęceniem. Nie dlatego, żebym Cię nie lubił lub lekceważył. Po prostu: nie bardzo mam w tej chwili czas na elaborat. To raz. A dwa, wyżej napisałem dość obszernie co sądzę o aktualnej sytuacji i jej genezie. Jeżeli mogę zaproponować, a Ty przyjmiesz to za dobrą monetę, to uznajmy, iż powyższy post kieruję również jak najbardziej do Ciebie. Mam nadzieję, że będziesz równie usatysfakcjonowany jak ja Twoim postem;) Odpowiedz Link Zgłoś
de_ent Re: tak /nt 19.03.08, 18:44 no tak czasy kiedyś były fajniejsze a wy ładniejsi ale niewiele... jak ja lubie takie minoderyjne pogaduchy o niczem... i na koniec specjalnie dla cassa: śpieszmy się kochać fora tak szybko odchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? 19.03.08, 18:22 Mam to gdzieś. Już prawie tu nie wchodzę i nie czytam. Wolę pochodzić po innych forach mniej napchanych pisowską propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Uroda tego forum 20.03.08, 10:15 moim zdaniem zawsze polegała na różnorodności tematycznej. Na tym, że da się pogadać tak o du.pie Maryni jak i o du.pie Olejniczaka (e, takiego tematu tu nie było;). Oba tematy luźno, czyli wcale, związane z Łodzią. No, może poza tym, że dyskutanci czują związki z tym miastem. Obruszanie się na którykolwiek z chwilowo przeważających tematów i wzajemne wytykanie sobie: "to wy jesteście twa! to wy rozwaliliście FŁ!" jest bzdurne. Chyba, że ma służyć dodaniu życiu rumieńców. Rzadko tu ostatnio bywam, więc sytuacji dobrze nie znam, ale wierzę, że nie mamy do czynienia z zanikaniem dyskusji, agonią forum, tylko z chwilową tendencją zniżkową, związaną oczywiście z lichą aurą i niemrawymi rządami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy FŁ podzieli los KFŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:33 A co to komu przeszkadza, aby tyle dyskutowac o KFŁ? Wyciągac i naciągac, kto jest/był lepszy? Był czas KFŁ - było fajnie dla jakiejś grupy, jest nowy czas forum i jest podobno fajnie dla nowej grupy. I po co rozpisywać się o tych co kiedys pisywali a teraz nie chcą tu zaglądać - im to przestało odpowiadać i wolny wybór każdego. Są nowi liderzy dwaj - którzy stworzyli nowe TWA (tylko głupio im sie przyznać). Ale skoro już zbliża sie okres schyłkowy nowej ery forum - to cos słabo, bo nawet nie dorównano do części dawnej (tej paskudnej) aktywności. No cóz - ważne, że forum ewoluuje we właściwym kierunku pod nowymi sztandarami. Szkoda, że nowi harcownicy w ramach wprowadzania nowego ducha, zniechęcili do FŁ tak wiele osób. Nic sie na to juz nie poradzi. Ktoś kiedys pisał - taka dyskusja jacy dyskutanci. Odpowiedz Link Zgłoś