Dodaj do ulubionych

Amcor zainwestuje u nas 40 mln euro

• Gość: abc stary rotomurzyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 18:31
      A jak robisz nadgodziny ( 2 godz. na stołówce , 1 godz. na palarni , i wreszcie 1 na sortowaniu palet to jest dobrze ??? ).Pierwsze co robicie po przyjściu do pracy to ,to czy są jakieś zablokowane palety .
    • Gość: xxx zmiany IP: 195.117.116.* 06.11.11, 21:02
      Pamiętajcie że po tych 4 dniach macie 4 dni wolnego i mozna odpocząc a teraz co jest za wolne niby 2 dni z czego jeden przesypiamy i nic nie załatwiamy a nadgodziny to ludzie trzepią na full i jest ok, wiem ,że niektórzy mogą takich zmian nie wytrzymywac i tu jest ten problem
      • Gość: ciekawy Re: zmiany IP: *.lodz.mm.pl 12.11.11, 11:17
        A był ktoś z Was na "kawie z GM"?
        Udało się coś załatwić?
        Czy odbyło się na zasadzie: wysłuchałem, a teraz dalej do roboty?
    • Gość: rotograwiura Talony na święta IP: *.ip.netia.com.pl 09.11.11, 15:19
      Ktoś wie może czy w tym roku znów marne talony za 3 stówki czy się firma tak nam odpłaci za cały rok tyrki.Przypomnę słowa Kaźmirza że 112 % zrobiliśmy produkcji to niech pokażą szefowie że choć na święta o nas dbają.Czy dzieciom jakieś paczki dadzą czy śmiech na sali i skąpimy nadal??
      System 4 brygadowy chyba zostanie info nieoficjalne z biura roto.
      • Gość: Gość Re: Talony na święta IP: *.183.217.142.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.11.11, 00:48
        Miejmy nadzieje, że talony będą i na dużo większą kwotę. Tak wszystko poszło do góry z cenami , że talony o tej samej kwocie będą jałmużną. Jesli nie zwiększy się ich wartość chociaż o 150 zł
        • obserwatorczasu Re: Talony na święta 10.11.11, 10:35
          Ludziska co Wy tutaj piszecie .....?
          Gdyby nie zmiana przepisów i większe kary za 4-ro brygadówkę dalej by Nas wyciskali jak cytrynki , dalej latami jeden wekend w miesiącui naprzód .
          Ale przy tej okazji oddamy jeszcze coś!!!
          System się zmieni na 100% i jaki by nie był to założenie jest takie, żeby premie 15% nam zabrać.
          Nikt nie będzie nic z załogą uzgadniał. To jest taki rodzaj "kiełbasy wyborczej" dla ciemnego ludu.
          Pracuję kilka lat w Amcor, nie jestem starym wyjadaczem. Nie muszę wchodzić nikomu w 4 litery, robię swoje i już . Kiedy zaczynałem Amcor na Łódzkim rynku pracy wypadał bardzo dobrze , w tej chwili zbliżamy się do poziomu innych zakładów regionu łódzkiego.
          Nowy dyrektor miał zmienić system zarządzania i podnieść wyniki firmy. Pamiętacie łysego niemca ? Czy on wprowadzał nowe regulaminy , jakieś pułapy zarobków itp... . Nic takiego się nie działo i jakoś spokojniej było. O swoje stołki mogła się martwić najwyżej góra , a nie my-szeregowi pracownicy, któży pracują na te ponad 100% wyniki. A teraz??? Nowy dyrektor i zmiany na gorsze.
          * Sortownia ma coraz większe normy,
          * Roto zaszczute zmianą systemu,
          * Od nowego roku chcą 13-tą pensje znieść( ta ma być ostatnia),
          * Na bony jakieś super bym nie liczył, oby nie były niższej wartości niż co roku,
          * Kamery wszędzie gdzie się da,
          * Do pracy przychodzimy na "za 10 minut pełna godzina" od dawna i za darmo , a miało być płatne !!!!- a tu co dzień jesteśmy w ten malutki sposób bzykani i skoro cisza to pora na większe bzyknięcie :-)
          * Oszczędności na każdym kroku.....
          Jeśli komuś mało to niech się rozejży wokół napewno wielu rzeczy nie zauważyłem....
          Dyrektorzy, kierownicy, dział BHP wszyscy biorą premie roczne za wyniki , za bezwypadkowość , a my co....?
          Wypadki są ukrywane za uścisk ręki dyrektora i kierownika w imię zasług dla firmy... , bo piknik będzie, przecież to śmieszne . Naszą firmę stać na takie imprezy i bez tego, ale kadra nie dostanie premii za brak wypadków .....!!!
          Myślicie , że Stary martwi się o wasze i moje zdrowie , NIE, martwi się o pare tysięcy pln na swoim koncie na koniec roku.
          Szkoda wogóle pisać o wielu rzeczach, pomocnik dostaje w tej chwili niewiele ponad 2tyś pln na niebieskiej umowie , są oszczędności ... , a kto się odezwie w ich sprawie nikt, bo każdy ma więcej itp.
          A wymagania rosną, czasy narządów skracać, chłodnice doszły, ale czasy narządów się nie wydłużyły, jak to możliwe???
          Tylko w Amcor takie cuda:-)
          Teraz o zarobkach może ;
          pomocnik (nowy) około 2300-2500
          pomocnik (stary) około 2800-2900
          rolowy (nowy) około 3000-3100
          rolowy (stary) około 3600-3800
          kontroler (nowy) około 3000-3200
          kontroler stary 3800-4000 Tekst linka
          maszynista stary 5000-6000
          maszynista nowy 3500-3700
          majster 7000-9000
          kierownik 12000 15000.
          * zarobki szacunkowe obrazują nowy sposób oszczędzania w firmie (tajemnica obowiązuje więc nie znam dokładnych cyfr , ale nie to jest istotne, chodzi o przedział różnic na jednym stanowisku. )
          * podobno nowe stawki ustala Szwajcarja na podstawie nowego regulaminu , który podpisaliśmy Wszyscy radośnie i w zgodzie ...
          Jeśli kogoś zaskoczyłem to sorki , im wyżej w hierarchii tym mniej wypada się odzywać na temat zarobków i dlatego taka cisza wszędzie.
          Dopiero teraz jak przyjdzie oddać za system 15% to będzie się działo , oj będzie !!!
          Jeszcze sie odezwę , ale teraz przerwa mi się kończy i muszę lecieć
          Wiem, że wywołam dyskusją i w części o to chodzi , niech wiedzą, że mamy coś do powiedzenia jako załoga.....!!!

Podsumowując rok w imieniu dyrekcji mogę Wam jeszcze obiecać paczki dla dzieci o wartości 20,30 pln . I tak będziecie skakać odbierając je z radości zobaczycie !!! i jednocześnie generując nowe oszczędności , może na paleciaki nowe zaoszczędzimy ???

• Gość: pani z sortowni Re: Talony na święta IP: 192.162.151.* 10.11.11, 15:55
            ja chcę na kontrolera,heh! Żarty żartami ale jak zwykle masz sporo racji-lepiej nie będzie <dla nas>,pozdrawiam.
            Sortowaczka.
          • Gość: gość Re: Talony na święta IP: *.lodz.mm.pl 10.11.11, 18:50
            Zapomniałeś jeszcze o kilku rzeczach
            Mamy w firmie panią HR Menager zapomniałem dodać "najlepszą", która interpretuje wszystko w/g swojego punktu widzenia.
            Bo kto słyszał o zapisie w Kodeksie Pracy, który mówi, że godziny nadliczbowe w sobotę są do odbioru a w niedzielę płatne, skoro są to dni wolne od pracy?
            Proponuję zapisać się na kursy doszkalające z prawa pracy lub trochę poczytać i zweryfikować swój tok myślenia, bo psychologia raczej się tu nie przyda.
            Zeby się umówić na wizytę potrzeba chyba cudu, bo pani HR Menager nigdy nie ma czasu!!
            Ja rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ale to co ta pani wymyśla przechodzi ludzkie pojęcie. Dziwne grafiki nie mające ładu i składu (w poniedziałek na noc a we wtorek na rano)sic!
            Może trzeba spojrzec trochę inaczej na ludzi z produkcji, a nie tylko na dyrektora
            A jak Wam idzie planowanie urlopów?
            W tamtym roku o ile mnie pamięć nie myli planowanie było do końca lutego, a w tym do końca listopada!!! Jak tak dalej pójdzie to urlopy na następny rok będziemy planować w lipcu.
            Podsumowując
            Szanowna Dyrekcjo i pani HR Menager nie idźmy tą drogą!!!!
            Jeszcze prośba do zwykłych szaraków (do mnie też) nie "gryźmy" się nawzajem i mówmy jednym językiem "do tych z góry"
            • Gość: robol Re: Talony na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 19:19
              Popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
            • Gość: ? Re: Talony na święta IP: *.toya.net.pl 13.11.11, 08:01
              w takim razie proponuje tobie dokładnie przestudiowac kodeks pracy odnośnie nadgodzin i zgłosić się na kurs doszkalający zanim bedziesz wypisywał takie głupoty
          • Gość: ? Re: Talony na święta IP: *.toya.net.pl 13.11.11, 07:59
            co ty wogóle chłopie wygadujesz???? jak ci tak źle to szukaj pracy gdzie indziej a nie wypisuj cyferek wziętych nie wiadomo skąd. Nie chcesz marnych talonów i paczek to oddaj innemu koledze. same narzekania i żadnych rewelacji. jest jak jest a jak nie chcesz tu pracowac nikt cie nie zmusza. same wymagania...żal mi was wszystkich - zamiast sie cieszyc ze jest roboto i co do gara włozyć macie same wymagania a od siebie dac nic nie chcecie. administracja pracuje po wiele godzin dziennie i za nadgodziny im nie płacą a ty się wykłócasz o 10 minut..... zastanów sie nastepnym razem zanim cos napiszesz a jak chcesz zarabiac kokosy to staraj sie o stanowisko dyrektore - moze wtedy zobaczysz jaki to ciężki chleb...
            • Gość: SYPKI Re: Talony na święta IP: *.lodz.mm.pl 13.11.11, 08:44
              Żenująca wypowiedź na poziomie administracyjnego debila który narzeka na bolące palce od klepania w klawiaturę i na płaskodupie od siedzenia na krzesełku,Takie typowe polskie podejście do pracy-CIESZ SIĘ ŻE MASZ ROBOTĘ I NIE DYSKUTUJ TYLKO ZAPIER.......AJ.Prostackie myślenie,chyba ktoś włazi w dupę dyrektorowi ,ale w tej firmie to normalne przy każdym biurku jest słoiczek z wazelinką
              • Gość: ? Re: Talony na święta IP: *.toya.net.pl 13.11.11, 12:55
                debilem to sam jesteś. nie potrafisz nic innego tlko narzekać. jeżeli lepiej byłoby ci gdzie indziej albo wogóle bez pracy droga wolna... nikt na siłę w amcor cie nie trzyma. zastanów sie zanim nastepnym razem cos napiszesz
                • Gość: :-( Re: Talony na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:12
                  Panowie i panie , zamiast się tu kłuć porozmawiajmy o mobbingu jaki stosuje wobec nas dyrekcja. Oczywiście nie dotyczy to pracowników biurowych (oni są bardzo zarobieni i narażeni na wypadki(WPADKI) podczas pracy , że może dajmy im spokój .
                  PAMIĘTAJCIE WIELKI BRAT PATRZY przez ponad 70 KAMER , KTÓRE PODOBNO MIAŁY NIE DZIAŁAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!. Pozdrowienia dla tego który( GM )sprowadza naszą firmę( POLSKA) NA TOTALNE DNO . Byle tak dalej panie GM to za jakiś czas panu się to UDA :-(. NIESTETY!!!!!).
                • Gość: SYPKI Re: Talony na święta IP: *.lodz.mm.pl 13.11.11, 19:45
                  Widać administracyjny BURAKU że nie wiesz jak to jest na produkcji,ja na szczęście już tu nie pracuję i bardzo wyszło mi to na dobre,czuję że w końcu żyję a i kaska niewiele mniejsza-wolne weekendy,zakaz pracy w soboty,a jak mam ochotę to mogę iść do pracy w niedzielę za 300%.Więc swoje rady zostaw dla siebie i dla tak małoiteligęntnych i monotemetycznych ludzików:"jak ci się nie podoba to się zwolnij".Zajeżdża wazeliną na kilometr
                  • Gość: ? Re: Talony na święta IP: *.toya.net.pl 14.11.11, 17:17
                    więc zamilcz skoro już tam nie pracujesz i rób sobie za swoje złotówki. mocny jesteś w buzi
                    Pozdrawiam
                    • Gość: SYPKI Re: Talony na święta IP: *.lodz.mm.pl 14.11.11, 21:40
                      Zawsze taki byłem,nawet jak pracowałem i nikt mnie nie będzie uciszał bo przepracowałem tam 14 ciężkich czterobrygadowych latek i wiem jak to jest na produkcji w odróżnieniu od ludzi z biur którzy myślą że tak tam jest łatwo,a poglądy typu jak ci się nie podoba.....są bardzo prostackie.Niestety na produkcji wszystko jest inne ,niż wy sobie wyobrażacie.I oby jak najwięcej osób uciekło z tego obozu pracy.Ja również pozdrawiam
                      • Gość: :\ Re: Talony na święta IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.11, 23:18
                        Już tak nie szczekajcie na talony, tymczasowi nie dostają nic, ani talonów, ani premii za bezwypadkowość. Cieszcie się, że prace macie, a nie wiecznie narzekacie.
                      • obserwatorczasu Re: Talony na święta 17.11.11, 23:50
                        To już wiemy jakie będą wysokości bonów-kart na święta.
                        Jesteście zadowoleni?
                        Wracając do systemu to skoro obecny działający od lat ma być zmieniony to zapewne chodzi o to, żeby następny generował mniej nadgodzin-czyli zaoszczędził kase dla Amcoru.
                        Każdy pretekst typu inspekcja pracy, kodeks pracy itp. jest dobry żeby nam wodę z mózgu zrobić.
                        Zbyt wielu możliwości nie ma i każdy nowy system będzie również generował godziny nadliczbowe. Tak już jest, jedynie sposób ich rozliczania przesunięty w czasie może dłużej przytrzymać kase w kieszeni Amcoru. Zamiast w naszych portfelach. Poza tym nic się nie zmieni. Ale nigdy Amcor nie był nieuczciwy wobec Nas.. więc raczej i nowa Kadra nie będzie się bawiła w taki sposób naszym kosztem.
                        Przy niektórych wariantach nie bedzie możliwości zostawania na nadgodziny,no i ciekawe jak wyjdą urlopy, bo zdaje się, że to pracownik powinien decydować o terminie urlopu, a przy tym stanie osobowym załogi to w wakacje sami pomarańcze będa pracować:-).
                        A paru takich "zjebków" jak zjebek i reklamacje się posypią na 100%.
                        Tyle, że im premii nie zabiorą i zawsze będą to mieli gdzieś!!!
                        Myślę, że nie ma co piany bić zobaczymy czy ktoś wogóle będzie z nami rozmawiał i z jakim efektem.

A przecież rozwiązanie jest proste, nazwijmy je NOWA DROGA AMCOR DO SYSTEMU , mianowicie:

1. Jakaś tęga głowa musi zebrać możliwe warianty systemów, sprawdzić je od strony zgodności z kodeksem pracy, przeliczyć ilość godzin w skali miesiąca lub kilku miesięcy ( Czy zmianą nie będzie brakować dni, nie mylcie z rozliczaniem finansowym w skali kwartalnej- to nas nie interesuje!!!! ).
                        2. Podać propozycje pracownikom.
                        3. Dwa, trzy dni na rozważenie optymalnej opcji w gronie rodzinnym.
                        4. Potem każdy idzie do sali np.konferencyjnej i w sposób tajny głosuje na któryś wariant.
                        Jak ktoś poświęci 2 dni na przyjmowanie tych głosów, to każdy będzie miał szanse się wypowiedzieć.
                        5. Drugiego lub trzeciego dnia zamykamy "urnę" i komisyjnie w godzinę poznajemy nowy system.

To jedyny sposób na świadome i uczciwe uczestnictwo pracowników bez presji przełożonych!!
                        Jest to tak proste, że aż banalne, nie sądzicie?
                        I jest coś jeszcze: wtedy w gazetce Amcor będzie można napisać, że załoga wybrała system DROGĄ AMCOR.
                        Śmieszne, ale wykonalne. Potrzebne są 2 osoby przez 2-3 dni i kawałeczek skrzynki na głosy.
                        Może być któryś z pojemników do segregacji śmieci. Sprzątaczki i tak ze wszystkich zsypują do jednego wora:-).
                        Pozdrawiam wszystkich i nie warczcie na siebie, nie wściekajcie bo to grozi wrzodami.
                        Raczej trzeba myśleć co dalej i szukać rozwiązań a nie wylewać żale!!!
                        Jak ktoś lubi siedzieś w czyichś ( J.S.) 4 literach to i tak tam będzie i tak.
                        Żyjemy w wolnym kraju i nie odbierajcie ( J.P. , P.SZ. ) tej przyjemności.
                        Idą mikołajki kupcie im w dobrym geście po słoiczku wazelinki i obdarujcie nim "przyjaciół'.

• Gość: Smiechu kupa Re: Talony na święta IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.14, 14:07
                          Śmieszne wydają mi się co niektóre wypowiedzi. Drodzy Państwo, bardzo cieszy mnie kiedy ludzie walczą o swoje prawa i uważam, że jest to ważne, ale nie wiem czy każdy z was doświadczył rasowej polskiej firmy. Firmy w której nie ma czegoś takiego jak premia. Zapierniczasz na produkcji i niestety nic ponad to niezależnie od ilości obowiązków. W firmie w której ja pracuje jedyny prezent na święta to ciasto PIERNIK. Żadnych talonów, o 13stej pensji nikt tu nie słyszał i trochę mnie to śmieszy jak niektórzy traktują tu takie socjalki z pogardą, bo "co to jest 300zł w talonach?".

Ja wiem jak wygląda produkcja i że wkładacie dużo własnego czasu itd. ale bez przesady.
                          Druga sprawa urlopów - Drodzy Państwo ja na chwilę obecną mam 36dni urlopu do wykorzystania (tak, w tym poprzedni rok) i nie mam nawet kiedy tego zrealizować. Nie chcę budzić fali nienawiści, ale chciałbym żebyście też zauważyli i plusy, bo z tego co czytam to cokolwiek by nie było, to każdy tu pluje jadem. Czy mu dają, czy mu odbierają. Niestety to częste uroki produkcji

Życzę każdemu z Państwa jeszcze lepszej pracy w przyszłości, ale warto byłoby też czasem spojrzeć na plusy, a nie tylko wzajemnie przesyłać sobie negatywną energię, bo to działa jak zaraźliwa choroba.

Pozdrawiam
            • Gość: krejfs nierob Re: Talony na święta IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.12, 21:19
              siemanko, pozdrawiam wszystkich pracownikow :), ja juz nie robie w amkorze ale sobie z ciekawosci zagladam na forum czasem.
              pisze tego posta do typa ktory sie wypowiadal pod tym wskaznikiem"Gość: ?, wypowiedz z dn. 13.11.11, 07:59"
              otoz chce przekazac Ci tylko tyle, ze jestes jakims pie...nym mozgozjebem wiec sie wez nie wypowiadaj wcale ok? bo to ze ty pedale dasz dupy za 5 pln brutto, to nie znaczy , ze reszta ludzi na ziemi tez jest szmatami..
              zainwestuj w oleum pajacu :P i popieram wypowiedz sypkiego na temat twojego jakze sku...alego wpisu na forum haha jak ku... takie bezmozgi jak ty sie w ogole nie wstydza pisac czegokolwiek co? jakbys mial jakies problemy o co mi chodzi to ci moge inaczej wytlumaczyc synek ^^
              i tu musze przeprosic reszte uzytkownikow forum za jezyk ktorego uzylem, ale z ku...mi nie ma co wpadac w wymiane argumentow tylko ich jebac :)
    • Gość: ??????? :-) Opłatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 17:09
      Ciekawe ile osób pójdzie na wigilijny opłatek aby podziękować G.K (GM) za to jak nasz traktują.
      Podobno zamiast opłatka mają być banany dla małpek obserwowany przez kamery :-)))))))) ,a po opłatku (kadra) pójdzie na seans jak małpki się rzuciły na padlinę którą nam zaserwują .
      • Gość: młody rolowy Re: Opłatek IP: *.ip.netia.com.pl 10.11.11, 19:55
        Ja mam gdzieś ich opłatek fałszywy a dzielić się m.in.z obłudnikiem kierownikiem ROTO J.S. nadal nie zamierzam!Ponoć rok temu wołał ludzi(?!) na wigilie zakładową gwiżdżąc i paluchem pokazując na miejsce zbiórki :D.Prostak który podwyżki za awans tak wstrzymuje że czasem pracujemy na nowym stanowisku a marne 100 zł dostajemy ale....po 12-18 miesiącach.Śmiech na sali ale tylko dla obserwatorów tych szefoskich fanaberii."Szwajcaria nie podpisała" to zaś odpowiedź o nasza kasę Jaśnie Pana.Niech zniosą jeszcze premię 15 % i 13-tke to nie jeden się zwolni a ja będę pierwszy!
        • Gość: ? Re: Opłatek IP: *.toya.net.pl 13.11.11, 08:03
          no to cała naprzód skoro tak ci tu źle...
          • Gość: rotojebaka Re: Opłatek IP: *.centertel.pl 16.11.11, 03:24
            jaki opłatek oszaleliscie z kim się tam dzielić z J.S. który cię na ten zajebisty opłatek zawołał gwiżdżąc jak na psa dla mnie morze tego nie być.
          • Gość: :-) Re: Kabel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 18:49
            Wreszcie spokój na tym forum .
            Największym kablem w firmie jest p. K.B Z działu BHP, a wygląda to tak : ... panie kierowniku , a pana pracownik chodzi po hali bez stoperów itp.itd .Po prostu trzeba uważać na mendę !!! .
            • Gość: Ziomal Nergala Re: Kabel IP: *.toya.net.pl 27.12.11, 21:53
              Przestań człowieku! Widocznie jesteś głuchy od chodzenia bez ochronników słuchu i nie słyszysz jak Krzysztof do Ciebie przemawia więc musi poinformować o tym Twojego przełożonego.
              To się nazywa audyt behawioralny a nie kablowanie.
              I lepiej uważaj na swoje i innych bezpieczeństwo w miejscu a nie na K.B.
              • Gość: urwis Re: Kabel IP: 195.69.80.* 30.12.11, 13:45
                nergal to z wyglądu recydywa i debil ale widac ze jego ziom poszedł w jego ślady,trudno.... DEBILE są wszędzie a zastrzelic nie wolno
                • Gość: Wampir Re: Kabel IP: *.toya.net.pl 01.01.12, 17:28
                  Urwisie z Gałkowa... jak to by było utracić anonimowość? Zastanawiałeś się nad tym? Strzelać chcesz do ludzi? Może jednak czas zainteresować prokuraturę Twoimi pomysłami?
                  • Gość: Żubr Re: Kabel IP: *.play-internet.pl 02.01.12, 22:42
                    A może należy powiadomić Sanepid o braku HIGIENY Wampira podpier.......... ?????????!!!!!!!!!!!!
                    Uderz w stół a Wampir się odezwie !!!!!!!!!!!!
    • Gość: :) administracja IP: *.toya.net.pl 15.11.11, 20:51
      nie rozumiem czemu tak jajeżdżacie na administracje??? Ci ludzie też mają kawał roboty do zrobienia i nie oszukujmy się gdyby nie produkcja razem z administracja ta firma nie działałaby... produkcja to ciężki chleb (system, nocki i ogólnie warunki) administracja to zakupy, negocjacje, wypłaty...czy warto się ścinać skoro wszyscy pracujemy dla jednego???
      • obserwatorczasu Re: administracja 17.11.11, 22:55
        Witam
        Proszę nie łączyć administracji z pracownikami produkcji
        • Gość: :) Re: administracja IP: *.toya.net.pl 19.11.11, 13:29
          wszyscy pracujemy na rzecz jednego wiec prosze nie mówic co mam robić
    • Gość: pionek w Amcorze nowy system IP: *.ip.netia.com.pl 20.11.11, 11:00
      No to nam wymyślili system 4-1 4-1 4-2 czyli raz na 2 miechy wolny weekend TOTALNA PORAŻKA!
      • Gość: Ja Re: nowy system IP: 192.162.151.* 20.11.11, 14:35
        jeszcze nic nie wiadomo więc nie pisz głupot!!!
    • Gość: gość Fiona IP: *.play-internet.pl 20.11.11, 17:39
      I tak będziecie pracować w takim systemie jaki wam damy,bo jesteście na samym dole w Amcorowskim światku i nie macie nic do powiedzenia. A jak coś powiecie to tylko na tym anonimowym forum, bo nikt nie ma odwagi powiedzieć tego co myśli dyrekcji. Jesteście żałośni i bezsilni wobec nas !!!!!!!!!!!!! Jesteście tylko pionkami i w każdej chwili możemy was zmienić na innych bardziej zaangażowanych pracowników. jak komuś się nie podoba praca to niech się zwolni,albo przymknie i weźmie za pracę póki ją jeszcze ma !!!!!!!!!!!!
      • Gość: żałosny Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 20.11.11, 18:03
        gó... wiesz i pierdoły piszesz.....no to zwalniaj, no już....!
      • Gość: xxx Re: Fiona IP: 192.162.151.* 20.11.11, 18:39
        coś czuje że jedziesz na tym samym wózeczku i jesteś typowym podjudzaczem,który nie potrafi się słowem odezwać przełożonym,a na tym forum udajesz nie wiadomo kogo?! Jesteś żałosny!
      • Gość: Sam na ciebie Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 07:48
        Jak ci nie pasuje że ludzie tu narzekają to nie wchodzi na to forum a najlepiej się zwolnij. Jak nie mają odwagi nic powiedzieć przełożonym bo jak by to miało sens albo odpowiadacie że w tej chwili nie mogę no to pytanie odpowiedzieć albo odbicie piłeczkę ja nie wiem proszę iść do tej osoby idziesz się pytać tej osoby a ona kieruje cię spowrotem do tej samej i tak dopóki ci się znudzi albo wiem i nie powiem najlepiej to jest kupić tablic i na rozwieszać w całym zakładzie naprzyklejac karteczki ze słupkami lub z pomocą dla powodzian z tajlandii tak szybko wasze pomysły się wymyślają i tak szybko się kończą.
      • Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 24.11.11, 15:15
        A ja słyszałem że dobrze ciągni......sz drucika
        • Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 24.11.11, 15:20
          Oczywiście ta strasząca osoba i także anonimowa
      • Gość: urwis Re: Fiona IP: 195.69.80.* 10.12.11, 08:28
        dupku w tej chwili wystarczy ze na zwolnienie pojdzie 2 maszynistow 2 kontrolerow czy 2 rolkowych i maszyny staja,
    • Gość: offset amcor IP: *.centertel.pl 21.11.11, 15:30
      Jeśli to prawda o tym systemie , to zaczynam szukać pracy..... Co oni zrobili z tej firmy.... Dramat.....
    • Gość: offset <a href="http://www.solidarnosc.org.pl/kielce/tygArchiw/Nr%" targe IP: *.centertel.pl 21.11.11, 17:39
      Systemy czasu pracy

Czas pracy w ruchu ciągłym Katarzyna Wronka

Podstawowym warunkiem, jaki musi zaistnieć, aby można wprowadzić w zakładzie pracy system pracy w ruchu ciągłym jest niemożność wstrzymania pracy ze względu na technologię produkcji (art. 138 Kodeksu pracy). Praca taka musi być wykonywana bez przerwy, przez 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę. Sąd Najwyższy w wyroku z 29 września 1975r. (I PRN 23/75, OSNC 1976/6/144) stwierdził, że o tym, czy praca ma charakter pracy w „ruchu ciągłym”, nie decydują ani zakres wykorzystania mocy produkcyjnych zakładu pracy, ani możliwości produkcyjne pracownika, lecz okoliczność, czy wykonywanie pracy przez 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu jest konieczne z punktu widzenia zabezpieczenia prawidłowego procesu produkcyjnego oraz prawidłowej działalności urządzeń produkcyjnych. Praca w systemie ciągłym może być ustalona bądź dla całego zakładu pracy z wyłączeniem pracowników administracyjnych i obsługi, bądź też dla części zakładu (np. wydziału, oddziału) albo jedynie na wybranych stanowiskach pracy. Przepisy prawa pracy nie wskazują wyraźnie gdzie i na jakich stanowiskach pracodawca może wprowadzić prace w ruchu ciągłym. Jednym z kryteriów będzie konieczność ciągłego zaspokajania potrzeb ludności, a więc prace związane z wytwarzaniem i przesyłem energii elektrycznej oraz cieplnej; poborem, uzdatnianiem i rozprowadzaniem wody do picia; utrzymaniem dostępu do usług telekomunikacyjnych; odprowadzeniem ścieków komunalnych i przemysłowych. Ponadto system pracy w ruchu ciągłym jest wprowadzany w handlu, gastronomii, komunikacji, służbie zdrowia, domach opieki społecznej itp. System pracy w ruchu ciągłym jest też w pełni uzasadniony w zakładach produkcyjnych gdzie przerwanie produkcji może przynieść niewspółmierne straty. W systemie pracy ciągłej jest dopuszczalne przedłużenie czasu pracy do 43 godzin przeciętnie na tydzień w okresie rozliczeniowym nieprzekraczającym 4 tygodni, a jednego dnia w niektórych tygodniach w tym okresie dobowy wymiar czasu pracy może być przedłużony do 12 godzin. Za każdą godzinę pracy powyżej 8 godzin na dobę w dniu wykonywania pracy w przedłużonym wymiarze czasu pracy pracownikowi przysługuje dodatek do wynagrodzenia w wysokości 100% wynagrodzenia, liczony jak dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych. Wprowadzając system pracy w ruchu ciągłym przeciętna norma tygodniowa może być przedłużona do 43 godzin w okresie rozliczeniowym nieprzekraczającym 4 tygodni. Norma dobowa z kolei może być przedłużona jednego dnia w niektórych tygodniach do 12 godzin. Oznacza to, że praca jednego dnia może być wydłużona do 12 godzin, ale tylko w ciągu 3 tygodni w ciągu okresu rozliczeniowego. Za przekroczenie dobowego wymiaru czasu pracy, a więc za przedłużenie dniówki do 12 godzin pracownik nabywa prawo do dodatku za przepracowane w ten sposób godziny nadliczbowe. Trzeba też podkreślić, że przedłużenie dobowego wymiaru czasu pracy może zastąpić tyko w jednym dniu w danym tygodniu pracy. Zasada ta jest realizowana poprzez wprowadzanie 3-zmianowego rozkładu czasu pracy. W systemie pracy w ruchu ciągłym okres rozliczeniowy nie jest liczony w miesiącach – jak w podstawowym systemie czasu pracy. W tym systemie okres rozliczeniowy wynosi 4 tygodnie i nie można wnioskować, że taki okres rozliczeniowy jest równoważny z okresem miesięcznym. Praktyczne rozliczenie czasu pracy pracownika zatrudnionego w pełnym wymiarze czasu pracy w systemie czasu pracy w ruchu ciągłym jest obliczane jako iloczyn 8 godzin i liczby dni kalendarzowych przypadających w okresie rozliczeniowym, z wyłączeniem niedziel, świąt oraz dni wolnych od pracy wynikających z rozkładu czasu pracy w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy. Następnie do otrzymanej liczby dodaje się liczbę godzin odpowiadającą przedłużonemu u danego pracodawcy tygodniowemu wymiarowi czasu pracy. Zgodnie z przepisami Kodeksu pracy w przypadku, gdy w tygodniu obejmującym siedem dni od poniedziałku do niedzieli wystąpią dwa święta w inne dni niż niedziela, liczba dni wolnych od pracy zostanie obniżona tylko o jeden dzień. Wprowadzając system pracy w ruchu ciągłym pracodawca musi pamiętać, że nie wszyscy pracownicy mogą być zatrudniani w tym systemie czasu pracy. Dla przykładu, pracownik rodzic lub opiekun sprawujący opiekę nad dzieckiem w wieku do lat czterech nie może być zatrudniany w godzinach nadliczbowych ani w porze nocnej, ani delegowany poza stałe miejsce pracy bez swojej zgody. Powyższy zapis uniemożliwia objęcie takiego pracownika systemem pracy w ruchu ciągłym.

Powrót do: Tygodnik Solidarność Świętokrzyska
    • Gość: ANTY-SYPKI Sypki WON!! IP: *.ip.netia.com.pl 25.11.11, 11:47
      Sypek po co tu się tak udzielasz?Czyżby za dużo czasu na bezrobotnym bo nie wierzę że pracujesz i wchodzisz na strony byłej firmy która nie odkryła prze tyle lat twojego talentu :D
      Zawsze byłeś mądralą i polewke mieliśmy z ciebie osiołku niezłą.Czego byś nie posiadał było najlepsze a ty najmądrzejszy w każdej dziedzinie.Idź popytaj może w hollyłódź cię zatrudnią operatorze za 3 grosze
      Ja nie narzekam bo bym wrzodów dostał bo firma nie jest taka zła a "13" póki co jest i nic nie słychać aby ją zdjęli.W którym zakładzie łódzkim jest taka dodatkowa roczna premia bo uwierz mi mam wielu znajomych i dziwią się że u nas co roku podwyżki i jeszcze "13-tke" dają więc spadaj z dala od Amcora bo ciebie już synek tu nie ma.
      • Gość: SYPKI Re: Sypki WON!! IP: *.lodz.mm.pl 25.11.11, 15:28
        He he ,to jesteś bardzo ograniczony,widać czytając to.Nie byłem operatorem to po pierwsze,po drugie twoja wiara kończy się widać na amcorze,po trzecie synka to ty masz między nogami prostaczku,a jeżeli nie podoba ci się co pisze to nie czytaj,o ile umiesz czytać.Co do rocznej premii to także mam takową a i podwyżki co roku.Czy będę się udzielał czy nie to moja prywatna sprawa.I w zasadzie masz racje wielkie gó.....no mnie ten zakład obchodzi.
        • Gość: SYPKI Re: Sypki WON!! IP: *.lodz.mm.pl 25.11.11, 15:38
          No i jak już poruszamy temat kaski to jeszcze na święta dostane dokładnie 906 zł na rękę,taka premia świąteczna.Pozdrawiam i wierz dalej swoim znajomym
          • Gość: ?? Re: Sypki WON!! IP: *.toya.net.pl 25.11.11, 23:16
            no to ciesz sie swoim i reszte zostaw w spokoju. całkowicie popieram Anty - Sypkiego. mało co wiesz cwaniaczku i dlatego najlepiej jest sie wypowiadac... dam głowe ze jak za pare lat zmienisz firme na kolejnym forum bedziesz sie udzielal :) premia jak by nie była ale jest bony tez po dwyzki tez wiec nie ma na co narzekać... ciekawe jaką masz podstawę i premię miesieczne... WSesołY\ych Świąt SYPKI
    • Gość: ANTY-SYPKI SYPKI WON!! IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.11, 13:43
      Chodziło mi oto że byłeś operatorem...kamery przy maszynie R-11 podczas kręcenia durnego filmiku ale to był epizod po którym podziękowano Ci za pracę w firmie przy Aleksandrowskiej.No ale skoro masz teraz lepszą to super :D
    • Gość: stary pracownik Spojrzenie pozytywne! IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.11, 11:47
      Narzekacie i narzekacie a ja stary pracownik roto jestem zadowolony z Amcora.Nadal są "13-tki" co roku podwyżki 4-5 % kto nie dostał niech powie dlaczego pewnie na zwolnieniu lekarskim siedział latem a teraz ma czelność domagać się większej kasy?!Dodam jeszcze iż nasza Dyrekcja na niedzielę zaprasza nas z dziećmi do jednego z teatrów na spektakl dla dzieci oraz jakąś zabawę z konkursami po nim.Dziś zaś można już odbierać na recepcji talony:
      dla młodszych pociech do sklepów Smyk a dla starszych do Empiku.
      Nie jest tak źle jak komuś się nie podoba to rynek pracy ponoć ma lepsze oferty-pogadajcie z wszystko wiedzącym najlepiej ex-rolowym niejakim Sypiącym :D
      Pozdrawiam normalnych którym chce się tu jeszcze pracować pomimo wszelkich niedogodności i zmian systemu.
      Nowy system nie będzie na pewno gorszy od starego ja już 7 dniowego cyklu pracy miałem raczej dosyć a 4-1 nie wprowadzą bo wg prawa musimy mieć wolną chociaż jedną niedzielę w miesiącu co przy tym systemie nie jest zapewnione.
      • Gość: Widmo Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.centertel.pl 02.12.11, 20:18
        Łatwo ci oczy zamydlić pomyśl stary pracowniku ilu już rzeczy nie ma i myślisz że to dla twoich dzieci robią mikołajki i pomyśl o inwigilacji przez kamery zamontowane dla naszego bezpieczeństwa.
        • Gość: robie na roto Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.ip.netia.com.pl 05.12.11, 15:57
          Jakie to rzeczy pozabierali niby??Wyjaśnij bo robie od dawna też i nie zauważyłem aby coś zabierali.Chyba że chodzi Ci o akcje Jonesa to fakt tylko bodajże 3 lata były ale nikt nie obiecywał że będzie to wiecznie.Poruszę inny temat.
          Mianowicie Amcor byłby też fajniejszy jakby pseudo szefową kadr zmienili.Pani E.C. ze swoim sztucznym,fałszywym uśmiechem jest złośliwa żmiją niczym nie przypomina swojej poprzedniczki sprzed lat pani Ewy Kaczmarek.Wszelkie sprawy załatwia z przymusu lub z głową zadartą ponad chmury.Robi ona wszystko by być znienawidzoną przez załogę.
          Dodam że pan G.K. zaczął się normalnie tzn po ludzku zachowywać.Ostatnio nawet się wita z pracownikami normalnie szok ostatnio dwa razy był i nie uwierzycie...pierwszy podał mi rękę :D Widać ze forum czytają na górze.Oby pani z kadr przeszła podobną metamorfozę.
          Miłych Świąt rodzino Amcorowa!
          • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 06.12.11, 20:24
            robie na roto jestem zadowolony ze rano wstaje i mam gdzie pojsc do pracy jaka by ona nie bylA ROBIE SWOJE NIKT SIE NIE CZEPIA wiadomo ze humory J.S. trzeba znosic ale da sie wytrzymac są premie jest 13 teraz dali dzieciakom po 100 a kamery sral je pies czuje sie w porządku to nawet ich nie widze ,za lezenie nie placą, ps. NAKAZ PRACY JUŻ JEST ZNIESIONY!! co bylo kiedys za komuny wiec jak sie komu nie podoba to szlaban otwarty
            • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 06.12.11, 20:28
              są na rolke przyjęcia , na kontrole , ale widac kandydaci maja to w dupie i chca do konca zycia klepac sadzki ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI ALE WYMAGANIA QWA CONAJMNIEJ JAK OD MISTRZA
              • Gość: zdegustowany robol Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.ip.netia.com.pl 07.12.11, 15:24
                Rolka to dla mocnych fizoli tam nie trzeba myśleć(vide Władek czy Kiler)tylko tachać farby i karton zakładać a na kontroli trzeba zapier....czasem więcej niż maszynista.Zwłaszcza ilość testów na UV przeraża nie ma czasem kiedy zjeść czy się wysr... za przeproszeniem.Puści operator maszynę i dłubie w nosie a kontroler za siebie i niego zapitala.Taka prawda zwłaszcza jak się robi ze starymi nygusami co po 5 kafla za miesiąc biorą a nic nie robi prawie jak M.K. czy D.B. którzy chyba już niedowidzą bądź im się nie chce.
                • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 07.12.11, 23:38
                  siedzi przyglup w labo 2 godz niby robi testy ktore oczywiscie sa sklonowane z innych produkcji, czesto sie nie wyrabia i nistety musi zostac 4 godz. zwlaszcza po 2 zmianie! MYSLEC DEBILU trzeba wszedzie a ze niektorzy wola prace fizyczna niz udawac ze sie pracuje to szanuj to cioto z kaczym pyskiem
                  • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 07.12.11, 23:44
                    przepraszam starych kontrolerow bo oni wiedzą co robią i to nie do nich bylo pite. a mlodzi chca miec pensje maszynisty i nic do zrobienia . tylko qwa wiedzy i doswiadczenia im brakuje
                    • Gość: mtv Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.11, 21:45
                      Urwis jeden kontroler tak robi to francuski prezydent ze zmiany Janosika i nawet się nie kryje z tym..Zresztą on ma mieszkania wynajęte i robi tu dla zabicia czasu jak mówił hehehehe.Nie zgodzę się natomiast z tym że nie wyrabiają się kontrolerzy i zostają "na setki" przez to.Są ludzie lubiący wyłudzać kasę na nadgodzinach przecież każdą paletę mozna sobie zablokować "do przejrzenia ponownego" Niejeden lubi tak robić a potem siedzieć na stołówce oczywiście za podwójnie płatną stawkę.Mowa o rekordzistach w nadgodzinach wiadomo kto....i nie chodzi mi tylko o kontrolerów ale również innych cFaniaków
                      • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 08.12.11, 23:53
                        czyli jak sie mowi ROBOTA NA FRĄ.....można 4 godz szafke sprzątac?? pozdrawiam normalnych
                      • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 09.12.11, 11:20
                        mtv pełen szacun!!!!!!!!!!!nas też to wk.... ale nic nie mozemy z tym zrobic, to je kumpel janosika
                • Gość: hehe Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.156.181.25.ip.dev.euron.pl 23.12.11, 02:42
                  Bzdury piszesz, każdą pracę trzeba szanować, jak rozumiem jesteś kontrolerem czyli na rolce pewnie nigdy nie pracowałeś więc nic o tym nie wiesz. Bo z pomocnika "awansować" można z tego co zauważyłem albo na kontrolę albo na rolkę. Są i tacy kontrolerzy, którzy każą pomocnikowi sprzątać bo jak podniósł pięć użytków to się spocił, po czym idzie na 40 minut na stołówkę a ty zmęczony po narządzie je***sz za niego. Najwięcej mają pretensji do pomocników którzy przeoczą błąd (gdzie ciężko nieraz to wychwycić kiedy maszyna idzie na 230 i nie ma czasu nawet spojrzeć na kolegę obok bo trzeba się wyrobić). Zapiernicza to się na rolce albo przy stole panie kolego a że fakt że musisz czasem popracować przez 3 godziny bez przerwy nazywasz "zapitalaniem" bo nie możesz posiedzieć godzinę na stołówce - no to przepraszam ja Cię bardzo ale jesteś śmieszny. Może i nie masz przerw ale przynajmniej możesz usiąść na krzesełku, podczas gdy my pracujemy już gdzie nie gdzie po dwie osoby na maszynie i prawie skaczemy z radości jeżeli w ogóle podczas zmiany uda nam się zjeść drugie śniadanie do pracy. Jakby było tak ciężko to wrócił byś na pomocnika i tyle. Zakład jak zakład, są w porządku i niektórzy maszyniści i kontrolerzy i pomocnicy. Problem mobbingu jest; ja się już zdążyłem zetknąć z tym ale na linii pomocnik-maszynista, nie wiem jak jest "na górze". Jak źle trafisz to możesz być zwyzywany przez maszynistę, gdy ma po prostu zły humor i nic nie można zrobić bo to przełożony. Spytacie czemu nie można pogadać z mistrzem czy też kierownikiem? ano dlatego że w Amcorze wieści szybko się rozchodzą. Jak powiesz komuś z góry to co myślisz i co ci się nie podoba od razu dostajesz łatkę donosiciela a "pod*****laczy" się tam nie toleruje. Jest jedna taka osoba która próbowała nie dać się zgnoić i jeżeli domyślacie się o kogo chodzi to skończyło się prawie pobiciem i policją co w jego przypadku wyszło mu tylko na złe. Piszę o tym nie dlatego żeby komuś zrobić na złość tylko żeby tzw. "góra" zobaczyła jakie są problemy w Amcorze, zastanowiła się jakich ludzi zatrudnia do zarządzania innymi bo na prawdę z furiatami z jakimiś problemami emocjonalnymi pracować się nie da i zawsze źle to się kończy. Niestety powoli żałuję że tu się przyjąłem a szkoda bo kasa nie jest zła, robota jak robota czasem jest ciężko ale można przywyknąć, ludzie ok - z paroma wyjątkami.
          • Gość: urwis Re: Spojrzenie pozytywne! IP: 195.69.80.* 10.12.11, 11:51
            Pani E.C jest mloda podejrzewam że to jest 1 praca więc nie napadajcie na nią może trzeba porozmawiac dziewczyna chce sie wykazac w firmie ale trzeba ją pokierowac i nie porownojcie do zmiji bo nie jeden z was by się z chęcią rano do niej przytulił zrozumcie ze to są nowi ludzie G.K E.C nie maja pojęcia o naszej ciężkiej pracy ,wazne są stopery rękawice oni bhp mają w glowie a bhp a nasza praca to są 2 rożne rzeczy....od frontu miodek od tyłu syf
            • Gość: @ Re: Spojrzenie pozytywne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 18:16
              Brawo.
              Panie i panowie swoimi wpisami sami na siebie donosicie .
              Z okazji zbliżających się świąt Składam wszystkim uczynnym i tym mniej WESOŁYCH ŚWIĄT.
              Panowie i panie Mniej jadu , a więcej życzliwości.
              Kiedyś to była firma prawdziwie rodzinna , a teraz ... .
              Czy jak był Prezesem Pan J.C , czy GM Pan C.W to czy jakikolwiek wpis był na tym forum ?.
              Jeszcze raz Wszystkim pracownikom Życzę WESOŁYCH SPOKOJNYCH I SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT , ORAZ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2012r.
              Może będzie lepszy ... .
              Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: BYŁY Spojrzenie pozytywne IP: *.play-internet.pl 09.12.11, 07:44
      Zostań kontrolerem to zobaczysz jak to lekko,a z zazdrości o kasę piszesz bzdury.
      Wierz w to co inni mówią to do końca swoich dni w Amcorze będziesz pomocnikiem.
      A jak się nie podoba to WYPAD !!!!!!!!!!!!
    • Gość: Propozycja System IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 15:32
      Moja propozycja jest taka.
      Niech każdy maszynista , kontroler, a także pomocnik odpowiada za druk na swojej zmianie.
      Za każdy błąd w druku po premii dla danej zmiany !!!!!!!!!. (NIE DLA CAŁEJ MASZYNY) I zakaz na cały miesiąc nadgodzin. Podobno nie możemy pracować po 12h bo po 8h pracownik jest BBBBBBBBBBBBBBardzo zmęczony i nie wychwyci błędów .Dziwne bo jak pracownik (niektórzy prawie cały miesiąc zostają na 12h , i jakoś nie są zmęczeni) będzie pracował w systemie 12h to oczywiście będzie bardzo zmęczony. Nie ,to chodzi właśnie oto że nie będzie można udawać GREKA i zostawać na nadgodziny i naciągać firmę na dodatkowe koszty.Może jak już ktoś pisał jest w tym PRAWDA ŻE CO NIE KTÓRZY SPECJALNIE PUSZCZAJĄ BŁĄD W DRUKU TYLKO PO TO ŻEBY ZOSTAĆ NA NADGODZINACH ????????.
      • Gość: urwas Re: System IP: 195.69.80.* 11.12.11, 07:49
        byleś glupi jesteś głupi i zdechniesz głupi a dalej to już szkoda śliny żeby z tobą dyskutowac,cześc twojej pamięci ale na kwiatki nie dam poprostu się bujaj najlepiej na zyrandolu z krawatem ze sznurka
      • Gość: urwas Re: System IP: 195.69.80.* 11.12.11, 07:53
        stań pajacu przy maszynie ,pokaż co potrafisz,bo na razie szczekasz jak kundel ze wsi,albo sie przedstaw to pogadamy.......tzn ja bede tlumaczyl ty bedziesz jęczał dupku
        • Gość: !!! Re: System IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 14:00
          Dupkiem to JESTEŚ TY.
          Udeż w stół a nożyce same się odezwią :-)
          • Gość: bardzo stary robol Re: System IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.11, 18:28
            Ludzie dajcie sobie spokój!
            Pawda jest po dwóch stronach. Nikt mi nie powie, że jak zostawał na godziny to sumiennie je przepracował. Kawa, papieros, sprzątanie szafki itd. Gdyby kazdy kto jest bez winy, miałby rzucić kamieniem to większość nosiłaby ich pełne kieszenie. Ale jak można robić kierownictwo w jajo to czemu tego nie wykorzystać, paru cwaniaczków zawsze się znajdzie. Jak trzeba robić w systemie po 12h to za ciężko, ale jak po 12 na setki to już ok. Żenada!!.
            A propos systemu, proponował bym się nam w końcu określić bo na razie pytają, później wprowadzą jaki im się podoba i będzie po bólu, a jak komuś będzie nie na rękę to powiedzą że droga wolna. Niestety kary dla zakładu mają być wyższe niż do tej pory. Podsumowując i tak pewnie będzie wprowadzony nowy system co do formatu uzgodniony z nami czy bez nas.
            • Gość: urwis Re: System IP: 195.69.80.* 12.12.11, 17:04
              w sumie masz racje szkoda śliny na dyskusje z kimś kto nie ma pojęcia o produkcji i warunkach tam panujących, pomocnicy widzą że rolkowy siedzi maszynista niebo ogląda a kontroler chodzi tylko zjesc i zapalic ale dlaczego paru uczniow po paru dniach ucieklo z rolki czy kontroli??? i nadal klepią
    • Gość: piotr Święta IP: *.centertel.pl 23.12.11, 03:03
      Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę wam schorowane robolę mniej zapie....
      • Gość: PREZES rencista Re: Święta IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 06:30
        W ten wieczór Wigilijny niech przy Waszym stole panuje zgoda i miłość, a poczucie rodzinnego ciepła i jedności będzie mocnym fundamentem, dodającym sił i odwagi podczas podejmowania najważniejszych życiowych decyzji.
    • Gość: olo wtf IP: *.centertel.pl 07.01.12, 14:38

biznes.onet.pl/philip-morris-oprotestowuje-nowe-opakowania-papier,18491,4978212,1,news-detal
    • Gość: 123 Sysytem IP: 192.162.151.* 31.01.12, 12:50
      Nareszcie pracujemy jak normalni ludzie tj.od poniedziałku do piątku,milo jest mieć sobotę i niedzielę wolną od pracy i spędzić te dni z rodziną.
      Oby tak już było zawsze.
      • Gość: urwis Re: Sysytem IP: 195.69.80.* 31.01.12, 20:22
        wlasnie widac jaka jest stawka na sortowni ze mogą sobie pozwolic na minus 500zl na pasku a i tak dalej bedą robic to samo tyle ze 2 dni krocej
        • Gość: 123 Re: Sysytem IP: 192.162.151.* 01.02.12, 00:37
          Jak na razie to widać że problem to masz ty sam ze sobą! Mój drogi kolego jak się domyślam z ROTO- otóż pieniądze to nie wszystko. Dla mnie osobiście dużo bardziej liczą się chwile spędzone w rodzinnym gronie a nie jakieś marne 500 zł.
          To po pierwsze,po drugie:
          przyjdź i popracuj na sortownii a potem idź do domu,po drodze zrób zakupy,ugotuj obiad,posprzątaj,zrób pranie,prasowanie i inne tego typu rzeczy,które według większości mężczyzn "robią się same".Zajmij się dziećmi,w różnym wieku,a na koniec tak uroczego dnia bądź piękny i pachnący z uśmiechem na ustach dla swojego partnera.
          Dla mnie wolny weekend to luksus,który do tej pory mialam raz w miesiącu.Napisałam taki a nie inny wątek bo się zwyczajnie w świecie z tego cieszę, a nie po to żeby mi jakiś pacan wypisywał jaką to ja mam stawkę! Ale wnioskując po twoich poprzednich postach domyślam się że jesteś poprostu bardzo sfrustrowanym czlowiekiem.
          To tyle na ten moment i mimo wszystko-do miłego.
          • Gość: madagasakr666 Re: Sysytem IP: *.skomur.pl 02.02.12, 17:22
            Ja tylko uważam że stawki stawkami -ale najbardziej czego bym życzyła wszystkim pracownikom zwłaszcza produkcyjnym-poszanowania naszej pracy i doceniania wysiłku ludzi -bo moim zdaniem jak zabraknie wzajemnego szanowania się to z czasem wszystko co ma iść w dobrym kierunku się po prostu skończy...A przecież trzeba wziąć pod uwagę że wszyscy jesteśmy jednakowi i wszyscy zasługujemy sobie na szacunek -niektórzy mieli więcej szczęścia by znaleźć się na lepszym stanowisku co wcale nie znaczy że są lepsi....
            A pracując fizycznie trzeba wziąć uwagę że nie jesteśmy robotami ani maszynami które da się nastawić na maksymalne obroty bo nawet najlepsze części kiedyś się popsują bądź ulegną awarii......
        • Gość: :-) Re: Sysytem IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 06:31
          Urwis,ale ty głupi jesteś !!!!!
          Jak tak źle jest w Amcorze i na ROTO to się zmień pracę, albo weź za rzetelną prace to i na swoją stawkę nie będziesz musiał narzekać.Jest wiele firm gdzie pracuje się od poniedziałku do piątku,a na Amcorze świat się nie kończy.
    • Gość: 123 SYSTEM IP: 192.162.151.* 04.02.12, 11:39
      przekopiowane,gdyż nie każdy widzi nowe wpisy.

Re: SysytemIP: *.skomur.pl
      Gość: madagasakr666 02.02.12, 17:22 Odpowiedz
      Ja tylko uważam że stawki stawkami -ale najbardziej czego bym życzyła wszystkim pracownikom zwłaszcza produkcyjnym-poszanowania naszej pracy i doceniania wysiłku ludzi -bo moim zdaniem jak zabraknie wzajemnego szanowania się to z czasem wszystko co ma iść w dobrym kierunku się po prostu skończy...A przecież trzeba wziąć pod uwagę że wszyscy jesteśmy jednakowi i wszyscy zasługujemy sobie na szacunek -niektórzy mieli więcej szczęścia by znaleźć się na lepszym stanowisku co wcale nie znaczy że są lepsi....
      A pracując fizycznie trzeba wziąć uwagę że nie jesteśmy robotami ani maszynami które da się nastawić na maksymalne obroty bo nawet najlepsze części kiedyś się popsują bądź ulegną awarii......
      Re: SysytemIP: *.play-internet.pl
      Gość: :-) 01.02.12, 06:31 Odpowiedz
      Urwis,ale ty głupi jesteś !!!!!
      Jak tak źle jest w Amcorze i na ROTO to się zmień pracę, albo weź za rzetelną prace to i na swoją stawkę nie będziesz musiał narzekać.Jest wiele firm gdzie pracuje się od poniedziałku do piątku,a na Amcorze świat się nie kończy.
      Re: SysytemIP: 192.162.151.*
      Gość: 123 01.02.12, 00:37 Odpowiedz
      Jak na razie to widać że problem to masz ty sam ze sobą! Mój drogi kolego jak się domyślam z ROTO- otóż pieniądze to nie wszystko. Dla mnie osobiście dużo bardziej liczą się chwile spędzone w rodzinnym gronie a nie jakieś marne 500 zł.
      To po pierwsze,po drugie:
      przyjdź i popracuj na sortownii a potem idź do domu,po drodze zrób zakupy,ugotuj obiad,posprzątaj,zrób pranie,prasowanie i inne tego typu rzeczy,które według większości mężczyzn "robią się same".Zajmij się dziećmi,w różnym wieku,a na koniec tak uroczego dnia bądź piękny i pachnący z uśmiechem na ustach dla swojego partnera.
      Dla mnie wolny weekend to luksus,który do tej pory mialam raz w miesiącu.Napisałam taki a nie inny wątek bo się zwyczajnie w świecie z tego cieszę, a nie po to żeby mi jakiś pacan wypisywał jaką to ja mam stawkę! Ale wnioskując po twoich poprzednich postach domyślam się że jesteś poprostu bardzo sfrustrowanym czlowiekiem.
      To tyle na ten moment i mimo wszystko-do miłego.
      Re: SysytemIP: 195.69.80.*
      Gość: urwis 31.01.12, 20:22 Odpowiedz
      wlasnie widac jaka jest stawka na sortowni ze mogą sobie pozwolic na minus 500zl na pasku a i tak dalej bedą robic to samo tyle ze 2 dni krocej
      SysytemIP: 192.162.151.*
      Gość: 123 31.01.12, 12:50 Odpowiedz
      Nareszcie pracujemy jak normalni ludzie tj.od poniedziałku do piątku,milo jest mieć sobotę i niedzielę wolną od pracy i spędzić te dni z rodziną.
      Oby tak już było zawsze.

• Gość: urwis Re: SYSTEM IP: 195.69.80.* 04.02.12, 12:10
        chyba myszki ci się pozamieniały . trzeba dzialac tą bez włosów i z kółkiem pośrodku TWARDYM!! a nie miękkim
        • Gość: Do urwisa Re: SYSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 10:30
          Urwis w dzisiejszych czasach 80% kobiet ma myszki bez włosów.
    • Gość: nikt ważny dżi em IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.12, 14:26
      Nasz wspaniały dżi em chce zwalniać...ciekawe kto będzie latem tu pracował jak pozwalnia jeszcze zapowiadane kilkanaście osób z produkcji?!
      Niech lepiej powie Panu J.CZ. jak swoich pseudo fachowców chce do nas sprowadzić na etaty z branży budowlanej.Szkoda że jurka już nie am bo nie ma kto rozwalić kliki z góry i zaprowadzić ogólnego bałaganu!Al przecież "słupki" rosną i jest wszystko ok...szkoda gadać.
      Pozdrawiam
      • Gość: 2w1 Re: dżi em IP: *.centertel.pl 14.02.12, 18:01
        Skąd masz takie informacje? Jeśli są nie potwierdzone , to jest to zwykła plotka....
        • Gość: pumpernikiel Re: dżi em IP: *.lodz.mm.pl 14.02.12, 22:30
          a jak inaczej wykaże oszczędość 0,5 mln euro obiecane przez Fione ?
          ach te plotki.........
          • Gość: ktoś Re: dżi em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 21:50
            To nie plotki GM chce po prostu doprowadzić do upadłości naszego amcora :-(.
            Jak na razie to mu WYCHODZI .
            I ten szyderczy jego uśmieszek podczas .
      • Gość: :-))) Re: dżi em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 21:53
        :-))) Jak to kto ON sam.
        • hlmarlboro Re: dżi em 16.02.12, 22:42
          .
          • Gość: winston Re: dżi em IP: *.centertel.pl 21.02.12, 08:32
            Nasz gm wymyślił sobie strefy a mówią że to szwajcaria teraz zamiast pracy musisz się oglądać czy nie idzie bo musisz go przeszkolić jak nie to gotów ci naganę sypać jak koledze ostatnio za telefon który na palarni odebrał i tak trzeba było go poniżyć że już tu nie pracuje.
            • Gość: prince Re: dżi em IP: *.centertel.pl 21.02.12, 08:36
              Niech kupi dwa bernardyny które będą dawać głos jak ktoś będzie przechodził albo niech od razu zagryzaja żeby nikt nie wchodził.
    • Gość: zz Re: Amcor zainwestuje u nas 40 mln euro IP: 82.138.191.* 16.02.12, 23:15
      i pamiętaj, którzy przybyli z Rosji na studia w 2005
    • Gość: Sztancerek Co myślicie o kierowniku zwanego Szczypiorkiem ? IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 15:47
      Napiszcie co myślicie na jego temat ??????
      • Gość: bialy murzyn Re: Co myślicie o kierowniku zwanego Szczypiorki IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 23:20
        szczypior, czyli kierownik WPO....hehehehehe... prosze was... to jest jednostka ktora sprawia ze zycie staje sie zabawneeeee. nic nie potrafi zrobic dla ludzi. No chyba ze lizesz mu dupsko i powiadamiasz go o wszystkim co dzieje sie na produkcji... nie tylko ze swoich doswiadczen wiem ze jest osoba ktora ma wywalone no to co dzieje sie z osoba ktora potrzebuje pomocy, nie tylko finansowej ale i wsparcia moralnego...poprostu on jest marionetka ktora za grosz nie ma wlasnego zdania... moze powinien zostac Designer-em, bo ciagle by wprowadzal jakies zmiany,, no fajnie ze zaklad sie zmienia, ze sortownia sie przeniosla itp... ALE HALO.. jestesmy jeszcze my-" ludzie "i ku... to my tworzymy ten zaklad... a wiesz dziwko czemu ludzie pissza? bo gownem dla ciebie jestesmy i bedziemy, i raczej mamy dosc!!!....(ty za nas odpowiadasz )...i tak nic do ciebie nie dotrze, wiec mimo wszystko 3maj sie slodko ty lalko z wielkiego teatru....;) albo nie sie rozmyslilam, pamietasz jak cie prosilam zebys mi umowe smieciowa przedlurzyl raptem o 12 dni?? mowilam ze mam w maju komunie swoich dzieci i ze zostane bez kasy... co mi na to ty?? ze gowno... hehehehe ... nie boje sie o tym pisac bo to nie ja jestem ku... tylko ty , i cie to kiedys dotknie ty zjebie ktory myslisz ze jestes kims..a no i taki moral.. czlowiek nigdy nie zapomina by byc czlowiekiem, to tylo pizdy bez jaj sie gubia!!!!!!! POZDRAWIAM:):):):) przepraszam za jakiekolwiek bledu w pisowni, nie posiadam certyfikatu uczelni wyrzszej, jak PAN...JAKUB...
      • Gość: podwładna Re: Co myślicie o kierowniku zwanego Szczypiorki IP: 192.162.151.* 27.03.12, 16:52
        Pięknie podjudzasz...ale skoro prowokujesz to może sam/a się wypowiedz na temat kierownika?
        Moim zdaniem:
        jest to poprostu młody, wykształcony człowiek, który ma ambicje zawodowe być może dla niektórych zbyt wygórowane. Jest właśnie na początku swojej drogi i robi wszystko żeby piąć się wyżej. Niestety w tym wszystkim trochę się pogubił i zapomniał że jego decyzje mają ogromny wpływ na ludzi,którym przyszło je znosić.

Sytuacja,która jest w tej chwili to moim zdaniem zasługa właśnie naszego kierownika.
        Mam na myśli brak pracy.Przecież można wcześniej przewidzieć na ile czasu mamy zamówienia żeby je jakoś rozsądnie rozłożyć w całym miesiącu?
        - Na początku miesiąca ogłoszono nadgodziny (bo niby wszystko jest b.pilne),podniesiono normę (nierealną do zrobienia) na tasowanie arkuszy.
        Efekt jest taki że teraz jest problem bo dyrekcja żąda sobie aby panie te godziny nadliczbowe odebrały...
        - a część pań lata ze ścierką w ręku i robi porządki,bo nie ma dla nich pracy.
        Podsumowując-z całego serca życzymy naszemu kierownikowi szybkiego pięcia się po szczeblach kariery zawodowej i jeszcze szybszego awansu.

• Gość: brokuła Szczypiorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 19:35
      Temat szczypiorka pozostawię bez odpowiedzi ... .
      • Gość: Stara Re: Szczypiorek IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 06:55
        Kubuś nie ma pomysłu jak usprawnić pracę na sortowni, więc kręci sztuczne afery żeby było widać,że cokolwiek robi. Po prostu jego czas już się kończy.Pracuję kilkanaście lat i takich pseudo kierowników przeżyłam wielu. Napsuje nerw i się zwinie jak inni,a bałagan po nim pozostanie.
        Idzie wiosna i czas wyciąć zeszłoroczne szczypiorki !!!!!!!!!!!!
      • Gość: starsza Re: Szczypiorek IP: *.play-internet.pl 25.03.12, 13:36
        Bez odpowiedzi??? pracuje w firmie okolo 14 lat i mysle (mam nadzieje ze tak jeszcze jest!!!)
        jak pisala "stara"przezylam ja i Ona najmarniej 3 kiierownikow!!! czy cos sie zmienilo? nie!!!! dlaczego??? Oczywiscie pytanie jest retoryczne!!! Pzdr C.W Mysle ze J.C juz nie ma???
    • Gość: obserwator Kazik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.12, 17:53
      Ludzie, czy wyście zwariowali. o czym wy piszecie tu. Nie wiecie ze ryba sie psuje od glowy. A może skomentujemy idiotyczne rochu Kazika ? naszego foresta gampa. nie iwdzicie że to zupelny pustak ? ciekawe kiedy ktos sie wreszcie skapnie. moglby buty czyscic panu prezesowi. i cezaremu tez.Caly czas z siebie zadowlony a nie widzi ze ludzie sie nabijaja za plecami kiedy ktos sie wreszcie skapnie ?
    • Gość: pracownik zm parking IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 11:43
      Czy wszyscy posiadacze samochodów mogliby parkować swoje pojazdy w odległości 1-1.2m auto od auta.Teraz około 40% zaparkowanych samochodów zasługuje na taką słynną naklejkę z pewną męską częścią ciała. Można potrenować gdzieś na parkingu pod supermarketem, a nie postawić auto byle jak aby tylko stało tyłem i mieć gdzieś resztę.
      • Gość: xxx Re: parking IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 19:26
        jak masz problemy z wysiadaniem to trzeba trochę schuść albo parkuj pod bankiem
        • Gość: pracownik zm Re: parking IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 21:25
          drogi xxx faktycznie troszkę przesadziłem z odległością wystarczy 50-60cm. Czytając twoją odpowiedz dochodzę do wniosku ze to forum schodzi na psy, wystarczyło tylko napisać że przesadziłem z odległością i zaproponować inną.
        • Gość: pracownik zm Re: parking IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 21:33
          Jeszcze raz drogi xxx, nie pisze się schuść tylko schudnąć. Tak dla Twojej informacji jak pod wyrazem masz mały czerwony szlaczek, to jest w nim błąd.
          • Gość: xxx Re: parking IP: *.toya.net.pl 01.04.12, 21:48
            Wiem,że pisze się schudnąć a co do parkowania na parkingu zakładowym to firma powinna zadbać o dostateczną ilość miejsc parkingowych dla pracowników,sam parkuje i wiem jakie to uciążliwe,zwłaszcza na zmianie popołudniowej,za moją wcześniejszą wypowiedż przepraszam bardzo jeśli uraziłem.
    • Gość: Zajączek Święta IP: *.opera-mini.net 04.04.12, 16:01
      Z okazji Świat życzymy Dyrekcji dobrego samopoczucia oraz dziękujemy za możliwość bezpiecznej pracy w wielką sobotę.
      • Gość: pracus Re: Święta IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 18:45
        Ja rowniez dziekuje calej dyrekcji oraz wszystkim zatrudnionym w dziale planowania za mozliwosc pracy w Wielką Sobotę tylko do 22:00 w przyszlym roku mozecie dolozyc jeszcze trzecia zmiane, super bedzie zakonczyc prace o 06:00 w Wielką Niedzielę...
        Zdrowych i spokojnych Świąt!!!
        • Gość: buli Re: Święta IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 20:41
          Również przyłączam się do życzeń i proponuję włączyć Amcor do firm nieszanujących swoich pracowników produkcyjnych.Myślę,że Gazetę Wyborczą i jej ranking łódzkich firm bardzo zainteresuje podejście kadry zarządzającej i skutecznie obniży i tak kiepską pozycje na liście.
          Serdeczne życzenia dla wszystkich"biurwów" ,którzy zaplanowali nam początek Świąt w pracy.

Oczywiście dla wszystkich pracowników produkcji zdrowych,sytych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych !!!!
          • Gość: biurwa Re: Święta IP: *.lodz.mm.pl 04.04.12, 21:40
            szczerze współczuję, bo na całe szczęście ja nie będę pracował,
            a tak na marginesie - Tobie za to zapłacą, jak za każdą jedną więcej przepracowaną godzinę
            urlop na żądanie i po kłopocie :P

Wesołych Świąt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka