Dodaj do ulubionych

Tajne centrum TP SA

01.09.03, 09:41
Podobno centrum jest tak tajne, ze nawet pracownicy nie maja
pojecia gdzie jest. Firmy budowlane, ktore je budowaly zostaly
zutylizowane, a serwery sa co godzine badane na wykrywaczy
klamstw czy nikomu nie wspomnialy o lokalizacji.
Dzierżbór mrrroczne tajemnice!!
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Hooop /nołtekst 01.09.03, 09:42
    • Gość: Mietek Re: Tajne centrum TP SA IP: 195.136.33.* 01.09.03, 13:49
      Centrum znajduje się niedaleko M1 na Brzezińskiej.
      Jadąc od Łodzi trzeba skręcić w prawo przez d. Feniksem i
      jechać do końca drogi prosto.
      • Gość: Rzaba Re: Tajne centrum TP SA IP: 217.98.54.* 01.09.03, 13:57
        Gość portalu: Mietek napisał(a):

> Centrum znajduje się niedaleko M1 na Brzezińskiej.
        > Jadąc od Łodzi trzeba skręcić w prawo przez d. Feniksem i
        > jechać do końca drogi prosto.

Z tego co kojaże to tam jest parking policyjny
      • aric666 Re: Tajne centrum TP SA 01.09.03, 13:58
        Ty się lepiej nie chwal, że wiesz o jego lokalizacji, bo cię wsadzą, że
        złamanie tajemnicy.:))
        Ten kto pisał ten artykuł chyba za dużo Bondów się naoglądał.:)
        A może tam robia doświadczenia na ludziach i na przykład wszczepiaja im
        telegony w mózg, by uprościc ich eksploatację.

dzierżbór maniacy Bondów wszelakich.:)
    • Gość: STUDI Re: Tajne centrum TP SA IP: *.waw.prokom.pl 01.09.03, 14:36
      Piszecie bzdury.
      Owszem w Lodzi jest np. HeplDesk informatyczny. Jedno pietro w dawnej centrali.
      Jesli chodzi o aplikacje ksiegowe itp. to obecnie jest tyle centrow ile
      dawnych okregow - tj 10. Docelowo jeden taki serwer w Warszawce - ale sa
      naciksi aby takowy umiejscowic w Lodzi. Zreszta niewiele brakowalo a HelpDesk
      i siedziba nowego (jednego z 4) okregow pod ktory Lodz podlega - bylby w
      Olsztynie. Co ciekawe w lodzkim Helpdesku pracuje sporo ludzi z Olsztyna.

W Lodzi jest i znajdzuje w innej czesci miasta niz HelpDesk.

Na Stokowskiej owszem byl obiekt TPSA ale juz dawno odsprzedany (chyba ze byly
      dwa). Nie mial nic wspolnego z jakims centrum ani czyms tajnym.

• qoortschak Re: Tajne centrum TP SA 01.09.03, 20:01
        Witam

Sam piszesz bzdury. W Łodzi działa Departament Operacji w Pionie Informatyki
        TP. Helpdesk ma siedzibę w Warszawie. Były ogłoszenie na całej strony w GW
        jak szukali informatyków do Łodzi i pracuje ich tu parę setek.
        A gdzie mieści się centrum to tajemnica.

Pozdrawiam, Q
        • Gość: STUDI Re: Tajne centrum TP SA IP: *.waw.prokom.pl 02.09.03, 14:52
          Sorry wiecej nie powiem. Ale to ze garniturki dyrygujace pionem sa w Wawie nie
          oznacza ze tam wszystko sie dzieje.

Dyrektor pionu moze miec gabinet w Warszafce. Ale miejsce pracy wiekszosci
          osob zazwyczaj jest gdzie indziej.

Owszem docelowo bedzie SAP i jedna centralna baza danych biznesowa. Ale jak na
          razie jest 10 systemow skonfigurowanych - dosc nieudolnie przez HP Polska pod
          wzgledem instalacji sprzetu - jako cluster'y.

Zreszta uczestniczylismy w jednej akcji przeinstalowania kilkuedziesieciu
          tysiecy stacji roboczych PC - Microsoft sie oblowic na ponownej sprzedazy
          licencji na Win2K. Mielsmy wstep do naprawde rozmnych dziwacznych jednostek
          TPSA.

Byl moment gdzie wazyly sie losy czy Lodz czy Osztyn bedzie siedziba jednego z
          4 okregow TPSA. (5 to tylko sama Warszawa). Zreszta juz zwalniali duza liczbe
          osob a potem z powrotem przyjmowali pospiecznie nowych na ponownie powolane
          stoleczki.

• bobbek Re: Tajne centrum TP SA 01.09.03, 15:43
      khekhe
      tepsa jest tak
      nowoczesną
      wychodzącą do ludzi
      i zorganizowaną organizacją że na pewno mają tam jakię super urządzenia
      khekhe :)
      • eyemakk yasne że tak... 01.09.03, 23:54
        tpsa w łodzi ma przynajmniej jeden komputer molekulatroniczny. tak, zwykła
        elektronika tu praktycznie nie istnieje. byle terminal to układy optroniczne, a
        serwery oparte na cybertronice... oprócz tego kilkudziesieciu netrunnerów i
        najlepszych nawróconych hackerów pracuje dla TEPSY. ansible oparte na lączach
        tachyonowych zapewniają łączność na liniach z prędkością ponadświetlną.

przedstawiciele handlowi tepsy posiadają teleportery i pojazdy hiperprzestrzenne

siedziba jest otoczona tarczą deflekcyjną oraz absorbcyjną a pancerz wykonany
        jest z żelbetonu wzbogaconego xentronem, w filiach adamantem, a w podrzędnych
        punktach i jednostkach badawczych - pancerzem neutronowym

strażnicy - zmutowani genetycznie oraz bionicznie, uzbrojeni w najnowsze
        miotacze plazmy oraz fazery. częśc w archaiczne lasery lub działka fuzyjne. w
        końcu na czymś trzeba oszczędzac...
        • aard Zapomniałeś dodać 02.09.03, 10:48
          o czterech asynchronukleotorreadorach zamontowanych na każdej wieżyczce
          strazniczej :-)
          • zamek Nieprawda! 02.09.03, 11:05
            Na każdej wieżyczce jest zegar atomowy z wahadłem
            Foucaulta, kukułką skrzyżną i czterema oberluftami.
            • qoortschak śmiejcie sie śmiejcie 02.09.03, 11:29
              A to, że ktoś wreszcie tu (w Łodzi!) zainwestował i wsawił takie maszyny i
              zrobił taką serwerownię jakiej nie ma w tej części Europy to nic?
              Ta informacja wraz z nazwą miasta rozchodzi się po Europie wśród choćby
              największych dostawców sprzętu gdy adres wysyłki największych serwerów to:
              POLAND - LODZ.

Ale prościej się śmiać....

Q.
              • aard Bzdycz się, bzdycz 02.09.03, 11:36
                qoortschak napisał:

> A to, że ktoś wreszcie tu (w Łodzi!) zainwestował i wsawił takie maszyny i
                > zrobił taką serwerownię jakiej nie ma w tej części Europy to nic?
                > Ta informacja wraz z nazwą miasta rozchodzi się po Europie wśród choćby
                > największych dostawców sprzętu gdy adres wysyłki największych serwerów to:
                > POLAND - LODZ.
                >
                > Ale prościej się śmiać....

Wprost przeciwnie. Śmiać się jest niekiedy trudno, a już napisać coś
                smiesznego, Kurczaku, bywa niemożliwe dla niektórych. O tym, co napisaeś,
                pomyśleliśmy wszyscy od razu (w każdym razie jestem pewien, że Eyemakk
                pomyslał, jako i ja), a po co pisać o czymś oczywistym?
              • eyemakk czyzby sie szczurek odezwał? 02.09.03, 11:40
                cos mi sie widzi, Kurczaczku, że zwykły szczurek z Ciebie, pracujący dla
                KORPORACJI. zresztą powinieneś być na tyle bystry aby zauważyć, że można się
                śmiać z czegoś, zarazem nie negując tego

to dobrze że Telekomuna próbuje wdrażać hiteh/ należy im się w końcu, trza
                wymienić centralki, komputery i inne muzeum pamiętające czasy Gierka. ja tam
                uważam że mogli by troche rozłożyć inaczej naciski i postawić np bardziej na
                internet (przeczytaj sobie, jak wychwalana pod niebiosa Neostrada jest zerem w
                porównaniu do tego co sie dzieje we Wrocławiu...) ale każdy serwer pędzący z
                dalekich krajów do małej peryferyjnej Polski.. tak, być może na tych co
                wysyłają to robi wrażenie...

ale nie łudze się, że powiedzą o tym np na Deutsche Welle, tak jak powiedzieli
                o zakupie 500 stacji przez Orlen. wtedy to naprawde czułem dumę. i wtedy nawet
                nie chciało mi się śmiać :P
                • qoortschak Gapa jesteś! 02.09.03, 13:04
                  Witam

Nie uważam się za szczurka. Po prostu zmieniłem nick, a dotąd byłem
                  MarcinK. Pisałem o tym, że zmieniam nick.

:-D

A odnosnie TP to faktycznie pracuję tu i stąd wiem jak duże w skali, nie
                  tylko Polski, ale i Europy. Takich maszyn sprzedaje się na świecie
                  pojedyńcze sztuki. Za to co robi TP, ani ja, ani żaden z łódzkich informatyków
                  nie odpowiada więc złośliwości traktuję jako niezrozumiałe. Natomiast
                  w samej TP opinia o łódzkich informatyka jest bardzo dobra i znowu jest to
                  powód do radości dla łodzianina.

A Ty zamiast złośliwości powiedz, co konkurencyjni operatorzy ulokowali
                  w Łodzi? Poza punktami obsługi klientów i jakąś centralką z łaski nic
                  więcej.

Tak więc krytykując monopolistyczne zapędy TP nie krytykujmy tego co zrobiła
                  dla Łodzi, a pokazała, że mozna tu z powodzeniem lokowac największe projekty
                  IT - największą w tej części serwerownię, z największymi dostępnymi na rynku
                  światowym, obecnie, serwerami.

Pozdrawiam, Q = MarcinK
                  • Gość: eyemakk Re: Gapa jesteś! IP: *.mirtel.net 02.09.03, 14:15
                    piszac o szczurku, mialem na mysli jedynie wątpliwość, czy aby nie jestes
                    nastawionym na kariere pracownikiem TP.

reszta tekstu bez zarzutu. ja też nie lubie, jak ludzie krytykują TP czy
                    Orlena, za ich 'monopol'. to jedyne polskie firmy co coś w Europie znaczą...
                    • Gość: MarcinK Re: Gapa jesteś! IP: 126.102.21.* 02.09.03, 14:17
                      Jakby to powiedzieć coby nie nazbyt otwarcie...
                      Gdybym był nastawiony na wielką karierę, to brałbym udział w wyścigu
                      szczurów w Wawce ;-)

MK = Qoortschak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka