Dodaj do ulubionych

buty- pytanie

16.10.10, 22:05
kupiłam sobie kozaki z takiego zamszopodobnego materiału (troszkę przypomina filc)- czy możecie mi podpowiedzieć jak je pielęgnować? do tej pory używałam impregnatu w spreju do butów skóropodobnych, ale do 'zamszu' chyba coś innego? nie chcę żeby te buty po kilku założeniach wyglądały jak ścierki...
macie jakieś złote rady?
Obserwuj wątek
    • tia-dalma Re: buty- pytanie 17.10.10, 14:27
      Też kupiłam sobie buty z takiego materiału i odrazu zaopatrzyłam się w specjalny impregnat to takiego tworzywa i jestem bardzo zadowolona. Buty są jasno popielate i po miesiącu intensywnego noszenia wciąż wyglądają jak nowe. Takie spraye kupisz w sklepach z butami (Deichmann, Street)
      • kolor_purpury Re: buty- pytanie 17.10.10, 16:45
        kupiłam dzisiaj impregnat w CCC smile
        czy są jeszcze jakieś preparaty, które mogę kupić? np do czyszczenia? czy taki impregnat chroni też przed zabrudzeniami np od soli? w jaki sposób mogę odświeżać ich kolor (buty są czarne)? jest pasta do butów zamszopodobnych czy mogę użyć takiej jaką kupiłam do skóropodobnych?
        • gazetowy.mail Re: buty- pytanie 17.10.10, 20:15
          Google zamknięte?
          KIWI Pasta do Butów Zamszowych 200 ml Suede & Nubuck Renowator
          Skutecznie pielęgnuje czarne buty z zamszu i nubuku, KIWI Renovator nie tylko czyści i przywraca naturalną strukturę skóry, ale także odświeża jej kolor.

www.google.com/search?q=pasta+do+but%C3%B3w+zamszowych&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GPCK_plPL368
          • kolor_purpury Re: buty- pytanie 17.10.10, 22:45
            wierzysz we wszystko co mówią producenci? bo ja nie, wolę zapytać o sprawdzone sposoby zamiast kupować pierwsze co wyskoczy w googlach
    • ertyla Re: buty- pytanie 18.10.10, 09:52
      mam impregnat
      nie wiem co ci radzić - ja czyszczę szczotką po prostu , czystą nie zapastowaną przeznaczoną tylko do czyszczenia butów do których nie używam pasty
      jak zabłocę lekko to czekam aż dokąłdnie wyschną, poszczotkuję i są jak nowe, a są z szarego zamszu

no i ja w butach zamszowych nie chodzę jak mocno pada, jak jest błoto i mokro
      wtedy zakładam skórzane licowane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka