IP: 194.149.231.* 03.09.03, 21:29
Kiedyś rozmawialiśmy o absurdzie biletu 1,4 zł, teraz ktoś zwórcił mi uwagę na coś innego. Kupiłem w kiosku bilet całodobowy, na który złożyły się bliety 4 zł i 2x20 gr. Skasowałem wszystkie naraz, po czym przeczytałem na naklejce dot. biletów na szybie tramwaju, że biletu całodobowego nie można łączyć z innymi biletami - podobnie jak przy wyżej wspomnanym, za 1,4 zł- (i narysowany bilet za 4,4 zł). Czy to znaczy, że znów jeździłem na gapę?
Myślę, że nawet jesli dostałbym wtedy mandat, to jedno pismo do MPK załatwiłoby sprawę, ale czy byłoby to potrzebne zawracanie głowy kontrolerom, pasażerowi i MPK?

Czy ktoś potrafi powiedzieć (Luki?) czy bilet całodobowy "złożony" z kilku jest tak samo ważny jak ten za 4,4 (którego zresztą w kiosku pewnie nie było)??
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI Re: 4,4 zł IP: *.waw.prokom.pl 04.09.03, 11:11
      Bo pewnie niedlugo Kropa w ramach swoeje paranoidalnej wizji zlikwiduje bilety
      czasowe i wprowadzi drogie na tramwje i tanie na autobusy. Bo po takim typie
      to juz mozna sie wszystkiego spodziewac.
    • Gość: mat27 Re: 4,4 zł IP: *.interserwer.pl 04.09.03, 11:20
      Normalnie nie mozna tego robic, ale teraz po wprowadzeniu nowych cen biletow
      bedzie to przez jakis czas dopuszczalne. Tak gdzies czytalem.
    • Gość: Ja Re: 4,4 zł IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 18:55
      Skoro tak sprzedają nawet w punktach sprzedaży biletów MPK, to chyba wszystko
      jest łokej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka