yasmin11 25.04.08, 19:35 prosze o pomoc, opinie Rodzicow dzieci tam uczeszczajacych. zastanawiamysie nad ktoras z tych szkol dla dziecka, myslimyy tez o Spoleczej podstawowce nr 4 na Pasjonistow. bede wdzieczna za wszelka pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: absolwent Re: SP 182 czy SP3? IP: *.retsat1.com.pl 25.04.08, 22:55 Najlepsze szkoły są w Warszawie. Dziecko codziennie mozna tam dowozić. Czy Wy czasem macie wszystko pokoleji... Odpowiedz Link Zgłoś
mad-a56 Re: SP 182 czy SP3? 29.10.13, 19:02 Moje dziecko tez uczęszcza do SP 182. Czytajac wpis :rodzic" odniosłem wrażenie, że to dwie różne szkoły. Rodzicu, nie masz zielonego pojęcia o pracy i działaniach tej szkoły, a Twój wywód świadczy, ze sam miałes ogromne problemy z nauką (stąd może Twoje uczulenie na szkołę), jaki dorosły człowiek robi w trzech zdaniach tyle błędów ortograficznych?! Rodzicu, jeżeli nie zabrałes jeszcze dziecka z tej okropnej szkoły, to zrób to jak najszybciej. Nie chcemy mieć wśród siebie-rodziców takich, którzy nieprawdą kalają własne gniazdo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: SP 182 czy SP3? IP: 31.41.239.* 29.06.13, 20:17 Witam!! ;3 Przepraszam że tak późno odpowiadam i wg,l no ale ważne że chociaż odpowiadam ... Może pomogę innym rodzicom w podjęciu decyzji. Na początku przedstawię się, jestem absolwentką szkoły podstawowej nr 182 (od 2 dni). Szczerze mówiąc już bez tej szkoły nie mam ochoty na wakacje ... Ale to może dlatego, że już nigdy nie będę miała lekcji z nauczycielami z tej podstawówki. Zresztą nieważne. Osobiście polecam SP nr 182 nie tylko dlatego, bo tam chodziłam i chcę się pochwalić szkołą. Po prostu w tej szkole nie ma przemocy, mili nauczyciele, super atmosfera i przede wszystkim ładnie wyremontowana szkoła, nie to żebym chciała się chwalić tą szkołą (bo przecież to nie moja zasługa) ale przecież wiadomo że jak wyremontowana szkoła i oczywiście zadbana to już od razu ma się chęć przychodzić do niej codziennie. Więc tak jak już mówiłam gorąco polecam SP 182. PS Wypowiem się teraz krótko o SP 3. Mianowicie moja dobra koleżanka tam chodzi, nawet nie tylko jedna. Po pierwsze nie ma tam informatyki (od 2012- do dziś) i są klasy profilowe może to i fajne ale kto by teraz chciał od razu po przedszkolu puszczać swoje dziecko na głęboką wodę... Nie chcę oczerniać tamtej szkoły ani nic no ale nie oszukujmy się ... W sp 182 jest lepiej ;) Pozdrawiam mam nadzieję że pomogłam, a jeżeli kogoś obraziłam to przepraszam ;** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: SP 182 czy SP3? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.13, 23:58 Wybrał bym sp3 w 182 dziecko mają za nic, Ciężkie tornistry Niedostosowanie program, Dyrektorka z poprzedniej epoki, Żal mi dzieci. P.S. A bezpieczna szkoła to mit. Kradzierze, pobicia moje dziecko tego doświadcza a dyrektorka rozkłada ręce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atr Re: SP 182 czy SP3? IP: 31.41.239.* 15.10.13, 18:15 Ciężkie tornistry to są wszędzie... nie tylko w SP 182. Książki ważą ile ważą, a uczniowie klas młodszych mogą zostawiać niektóre podręczniki w klasach. Jeśli tego nie robią to albo nie słuchają tego, co się do nich mówi (jak niektórzy rodzice...) albo po prostu nie chcą tego robić. Poza tym nikt nie każe dzieciom nosić codziennie wszystkich książek, a one często noszą to, czego akurat nie powinny. Poza tym w dzisiejszych czasach można było kupić tornister na kółkach. Zapewniam, że sprawdza się w 100% Druga sprawa to, kto ma za nic uczniów? Bo z pewnością nie nauczyciele! Oczywiście, jak w każdej innej szkole, zdarzają się różni - mniej lub bardziej pomocni, ale zdecydowana większość stoi murem za dzieckiem. Pytanie tylko, czy rodzic nie jest zbyt roszczeniowy i nie potrafi dostosować się do ogólnych zasad obowiązujących w każdej szkole. A jeśli rodzic tego nie potrafi to i dziecko pewnie też ma trudności z przestrzeganiem pewnych szkolnych zasad. Szkoda takiego dziecka, że ma takiego rodzica.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic Re: SP 182 czy SP3? IP: *.204.71.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 20:41 jako rodzic jestem zszokowany taką oceną szkoły, jesteś rodzicem jakiego żadna placówka nie chciałaby mieć, poniewaz nie ma tygodnia żebyś nie pisał skargi na działania szkoły i nauczycieli a na twój temat wśród nas rodziców już są legendy i doskonale cię wszyscy znają, powinieneś bardziej ty zadbać o swoje dzieci to może byś mniej wymagał od innych. Jesteś pośmiewiskiem. Takiego agresywnego i roszczeniowego rodzica to nie życzę żadnej szkole i żadnemu dziecku. Dla takiej osoby żadna placówka nie spełniła by twoich oczekiwan. O szkole świadczy to ile rodzców i dzieci jest zadowolonych a nie jak głośny jest jeden oszołom, jakie szkołą ma osiągnięcia. Sam przeniosłem dziecko z owej SP3 więc jak nie pasuje to dowidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: SP 182 czy SP3? IP: *.pl.177.41.31.in-addr.arpa 30.10.13, 20:29 Moje dziecko chodzi do SP 182 i doskonale wiem jaka to jest szkoła. Dzieci mają zapewnioną opiekę, bezpieczeństwo i olbrzymią chęć do nauki. Gdyby nie nauczyciele to my rodzice nie mielibyśmy spokoju psychicznego jakie zapewnia nam ta placówka. Nasze dzieci są szczęśliwe i chętnia chodzą do szkoły, biorą udział w konkursach i olimpiadach międzynarodowych. Trochę zainteresujmy się naszymi dziećmi i znajdźmy dla nich czas i rozwijajmy ich pasje. Szkoła za nas tego nie zrobi, nie wychowa nam dziecka. Szkoła dostaje gotowy produkt- przepraszam za formę więc jaka mać taka nać. I jestem równie oburzona stwierdzeniami Pana Tatusia z 2.10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uw na pana Bagnera Re: SP 182 czy SP3? IP: *.toya.net.pl 02.02.15, 20:58 Sp 3. Pan Bagner od matmy. Wyjątkowo złośliwy typ. Dzieci niczego z matmy nie wynoszą. Nauczyciel skutecznie zniechęca do przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś