Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 21:22 Do osoby która napisała komentarz o zwolnieniu wszystkich i podpisała się jako "Brygadzista". Ciekawe kto będzie wtedy pracował?? Może wy??? Nie dacie rady. P.S. powinieneś wrócić do szkoły i nauczyć się zasad ortografii. Co do całej reszty to nie mam nic przeciwko by pisać co nas boli ponieważ nie mamy komu o tym powiedzieć i może w ten sposób dowie się ktoś kompetentny o tym co się dzieje. Ci co pracują ponad normę też nie są doceniani. Na obecny czas trzeba uważać co i komu się mówi na magazynie i niestety to prawda. Co do zebrania to najwyższy czas by się odbyło. Tylko pewnie zbytnio nie będziemy mogli na nim porozmawiać z przełożonymi w obawie przed zwolnieniem. Mam nadzieje, że ktoś zobaczy co się dzieje i będzie wiedział jak to naprawić. Pozdro dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sekcja Wyicia...2 Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 21:29 Przepraszam,nasze grono jest bardzo nieliczne,zwane "Elitom". Załadunki,chłopaków jest z 7dmiu,podziw dla mnie niesamowity,Załadunek co 30min a trzeba jeszcze przyszykowac przygotowac wyslac wypi.papiery To takie proste,naprawde. Chlopaki z odstawiania,tez ciezka praca,ale dajemy rade. Stanowczo za mało jest nas zielonych,ale czy my piszemy takie rzeczy jak koledzy czerwoni???Panowie zapraszam do nas,słowo brygadzsta,poznasz... Panowie O,S,J niedosyc ze pomagaja nam w wszystkim,nie chodza ze jest tak czy tak,miedzy nami zostaje wiele nie domowien i tylko pojada po naszej opini ale zostaje tylko to w zielonych. Pan O.pracował na zaladunkch,chłopak sie wykazal zostal Bryga...,i co?Po chorobie powrot,ma rodzinie wie co to praca i niedoscyc biedny do lipca powinien chorowac,pracuje i nam pomaga,to co moze robi,DLA CIEBIE BRAWA.Dajesz nam przyklad zespolu,ktury tworzymy. Pan S,J brawa dla was,tylko pracujcie ze soba,nie pokazujcie kto jest lepszy,razem damy rade. SEKCJA WYJSCIA,Zapraszam wszystkich jest ciezko,ale warto pracowac,bo wiemy co to praca i rodzina,Firma Rossman pozwala nam utrzymac rodziny,dziekujemy. Panie W.prosze nas tak nie gonic,nas jest malo,ale odstawianie daje rade zawsze,Ma pan w posiadaniu chlopakow z Odstawiania,Przepakowania i Kregosłupa Załadunków,nie damy rady,a powiemy ze damy,bo jestemy jak prawdziwy zespól. CZERWONI...bo co wam wrzuty,dajcie tyle co my z siebie,a napewno odechce wam sie pisania,zawsze wam zle,ale pensja 1,8tys bruuto jest rzadko spotykana,macie kaszel co chwile i zle,zapraszam do zielonych,minka wam opadnie po zmartwienich czy wszystko zrobilem ok. DZIEKUJE ZA WSZYSTKO SEKCJA WYJSCIA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 15.05.08, 16:32 a jesteś pewien że to pisał czerwony a nie kierownik nie wiesz że skłuconymi ludźmi się łatwiej rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 21:32 Ja i pewnie jak i większość pracowników chcielibyśmy podwyżki. Wszędzie dookołą wśród moich znajomych były podwyżki już w marcu. U iektórych wraz z wyrównaniem od stycznia. Dlaczego nie ma u nas podwyżki na początku roku gdy to ustawowo zmienia się najniższe krajowe wynagrodzenie???? Wszystko podrożało od początku roku nawet o 100%. Sporo osób ma rodziny na utrzymaniu. Podejrzewam że wystarczyłaby podwyżka w wysokości 300 - 350 złotych. Wiem że to duże pieniądze ponieważ i pracujących nas na magazynie jest dużo. Więc oto moje pytanie i zarazem prośba: Czy dostaniemy podwyżkę???? Jesli tak to kiedy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 15.05.08, 16:28 ????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sekcja Wyjscia...3 Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 21:38 Podwyzka nawet 50zl cie ucieszy,kiedys nadejdzie ten dzien, troszke spokoju cie uratuje,Niezapomni kolego ze dostales w koperci ostanio z 400zl na swieta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 14.05.08, 21:38 Witam wszystkich Rossmannowców. Miałem roczny epizod pracy w w/w firmie, znam realia pracy, fakt jest ciężko: -nadgodziny; -trzy zmiany; -wydajność; -"dziwne decyzje kadry zarządzającej" -październikowe urlopy; -przedmiotowe podejście do pracownika. Z drugiej strony pracownicy też nie są bez winy: -nie dbają o sprzęt(rozładowane i zdewastowane komisjonery) -niszczą towar; -toalety przypominają te z filmu "Desperado" i jest to wynikiem kultury osobistej -ciągły kaszel powodujący nadgodziny. Ja pracując, starałem się być fair wobec pracodawcy (czytaj Michalskiego) i współpracowników (czytaj czerwono-zielonych) Jadnak jak przyszedł czas ze atmosfera w pracy zrobiła się zbyt gęsta -to zwolniłem się i poszukałem zajęcia spełniającego moje oczekiwania tz. 8 godzin pracy,wolne soboty, jedna zmiana,urlop w sierpniu i kierownik nie biorący udziału w wyścigu szczurów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fota man Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 21:45 Ludzie jak czytam to tak jakby o Focie pisało.Wystarczy zmienić "rossmann"na "fota".A miałem przyjsc do roboty do was ale z deszczu pod rynne po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygadzista_WYJSCI Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 22:04 Jestem brygadzistą sekcji wyjścia towaru czyli ostatniego i chyba najbardziej odpowiedzialnego działu jaki jest w magazynie. Chłopaki z tego działu biorą na barki bardzo dużą odpowiedzialność bo gdy komisjonujący pomyli się na pozycji to może machnąć się na 100 czy nawet 500 zł a u nas na wyjściu nie wysłanie boksu z towarem często oscyluje w kwotach od kilku do kilkunastu tysięcy zł a więc sami widzicie że pracują tam już ludzie moim zdaniem sprawdzeni, solidni i uczciwi. Zgadzam się z wypowiedzią "sekcja wyjścia" i "sekcja wyjścia 2" że nasza grupa chodź jest mała tworzy zgraną i jednolitą ekipę w której każdy, każdemu stara się pomóc na tyle na ile jest to możliwe. Ja osobiście ze swojej zmiany jestem bardzo zadowolony i nie mogę złego słowna na nich powiedzieć bo chłopaki naprawdę się starają i robią co mogą aby wszystkie trasy wyjechały o czasie i wszystko było gotowe. Prawdą jest również że w tak małym gronie brak nawet jednego człowieka to jest bardzo duża strata i obciążenie dla pozostałych elementów układanki jaką jest ogólnie sekcja wyjścia (tj ELITA :) albo po kolei odstawiający, przepakowujący, wożący i w końcu załadunkowi) Jeżeli komuś się wydaje że mamy taką lekką pracę to czemu nikt nie chce przechodzić na nasz dział?? A szczerze mówiąc i nie ujmując brygadzistą z innych sekcji mamy najbardziej odpowiedzialną funkcję (oczywiście mowa tu o brygadzistach sekcji wyjścia) nie dość że musimy dopilnować żeby wszystko na placu było wstawione, przełożone, wywiezione to jeszcze musimy pilnować punktualności załadunków dokładania przesunięć i wielu wielu innych rzeczy które składają się na nasze obowiązki i powiem szczerze że nieraz trudno jest to wszystko na raz ogarnąć. Dlatego tak ważne jest uzupełnianie się nawzajem i tworzenie zespołu jaki bez wątpienia tworzymy!! A co do wypowiedzi pana "gsm" pomijając to że niezły z niego zakręt to zapraszam do mnie na sekcję wyjścia oczywiście jeżeli będziesz miał odwagę się ujawnić i porozmawiamy skąd masz takie informację że to ja rozwinąłem to forum. A jeżeli nie masz pewnego źródła info to proszę człowieku nie rzucaj nazwiskami bo nikomu w ten sposób nie pomagasz a wręcz utrudniasz pracę. Mi w przeciwieństwie do Ciebie zależy na pracy bo jak co poniektórzy mam rodzinę na utrzymaniu i sianie bzdur raczej jest nie w moim typie bo jakoś nie czytałem tu opinii osób narzekających na pracę w sekcji wyjścia. Jest bez wątpienia ciężko ale chłopaki robią co mogą i starają się a żeby wszystko było tak jak powinno!! Pozdro dla całej zielonej braci ( SEKCJI WYJŚCIA) czytaj ELITY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 22:04 Sekcja Wyjscia...3 czy masz rodzinę na utrzymaniu i do zrobienia oplaty za mieszkanie i media???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 22:11 A podwyżka w wysokości 50 zł to nie podwyżka tylko jałmużna. Gdybyś wuedział ci i ile kosztuje to byś tak nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 23:36 Do Brygadzisty dyslektyka: a wiec jestes brygadzista?! To ciekawe, komu, gdzie i jak dlugo musiales wchodzic pod biurko zeby dojsc do tego stanowiska, bo twoje zdolnosci ortograficzne nie wykazuje zebys doszedl do tego sam... Skonczyles pewnie technikum budowlane i dostales dyplom pustaka? Orientujac sie w ludziach, wnioskuje, po stylu pisma, ze tym brygadzista jest pan M. Jako brygadzista, nie powinienes robic takich bledow ortograficznych chociazby, albo chociaz isc do szkoly wieczorowej i dokształcic sie. To zaden wstyd. P.S. Co do namierzenia nas, to sie mylicie bo to nie jest takie proste, i na pewno nikt z firmy tego nie zrobi, bo sami sie myla na glupich skanerach, ktore sa proste w obsludze jak telefony stacjonarne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z wielu Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 14.05.08, 23:49 po pierwsze jestem jednym z was. nieważne czy czerwony{ komisjonujący , sztaplarz , invetura , opiekun } ,czy zielony {przyjęcie, wyjście}. od każdego z nas dużo zależy. nie dzielmy się na jednostki tylko bądźmy jedną silną grupą. każdy z was mówi że jego praca jest cięższa od drugiej . jak jesteście tacy mądrzy to pozamieniajcie się na jeden tydzień z innymi swoimi pracami. każdy z was jest potrzebny{ sekcja wejścia która przyjmuje towar za parę milionów , sztaplarze którzy ładują towary do wybranych miejsc i zdejmują je dla komisji ,opiekunowie pomagający sztaplarzom i komisji w tym całym bałaganie, komisja zbiera towar po całym magazynie i pcha ciężkie boksy, sekcja wyjścia która dba o zaplombowanie boksów i jego załadunku} wszyscy jesteśmy sobie potrzebni. a co do wyższych od nas to proszę was: nie podpuszczajcie komisji w sprawie normy i tak dobrze sobie radzą, zapytajcie się sztaplarzy co można wprowadzić do ulepszenia pracy a co zakazać ,dajcie ludzi za załadunki albo w jakiś sposób poprawcie ich wygodę pracy. panowie kierownicy z nami wystarczy pogadać a nie się ukrywać. paru brygadzistów idealnie wypełnia swoją prace, lecz niektórzy się naprawdę nie nadają . my też posiadamy wiedzę , i mnóstwo pomysłów . CZAS TO CHYBA WYKORZYSTAć .WIEM żE CZASAMI WIDZICIE NAS śCIEMNIAJąCYCH ALE CZY NIE JEST WTEDY WSZYSTKO ZROBIONE? . CZEKAMY. I DOCEńCIE NASZą PRACE. COś NAM KIEDYś OBIECALIśCIE , PRZYPOMNIJCIE SE CO? A Z NADGODZINAMI TO NIEMOżECIE PRZEJść SIę PO MAGAZYNIE I DOWIEDZIEć SIę KTO CHCIAłBY ZOSTAć? WIEM żE PARE OSóB BY SIę ZGODZIłO Z WłASNEJ WOLI. I PłAćCIE ZA NIE. BO NIKT NIELUBI BYć OSZUKIWANY. ZACHęćCIE NAS DO WSPółPRACY A NIE STRASZCZIE . NARKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.skomur.pl 15.05.08, 00:19 witka mam pytanie do koordynatorów, szefów zmian i kierownictwa: czym sie kierujecie opie..jąc pracowników za coś co w większości przypadków jest błahostką czy nie lepiej było by przyjść i spytać dlaczego tak wyszło co jest tego powodem i co można by zmienić aby taka sytuacja sie nie powtarzała myślę że zawsze można sie dogadać z każdym pracownikiem i uzgodnić pewne rzeczy aby usprawnić prace i żeby przychodziło sie do pracy z zadowoleniem i jakąś satysfakcją, na dzień dzisiejszy przychodzi sie do pracy bo trzeba gdzieś pracować i mieć jakieś pieniądze aby żyć, w dodatku wysłuchiwać wszystkich od koordynatora do kierownika jak krzyczą na pracowników wyżywają sie psychicznie i straszą upomnieniami, to raczej nic nie pomoże a wręcz przeciwnie pogorszy sytuacje bo taki pracownik pomyśli jak oni mnie olewają lekceważą to ja mam ich w dupie zrobię co swoje a może nawet mniej i nara. A co do panów z kierownictwa jak przechodzicie przez magazyn wypadało by powiedzieć pracownikowi dzień dobry, krótkie słowo a jednak daje odczuć że nie jest sie olewanym przez przełożonego. Jeśli chodzi o podwyżki faktycznie przydało by sie, życie codzienne drożeje z dnia na dzień a nasze pensie są takie jakie były moim zdaniem podwyżka w wysokości 200zł brutto a jeśli sie da nawet więcej były by zadowalające (do następnych podwyżek cen :) POZDRAWIAM I MAM NADZIEJE żE NASZA KADRA POZYTYWNIE ROZPATRZY NASZE PROśBY POZDROWIENIA DLA CZERWONO-ZIELONYCH OBY BYłO LEPIEJ A NIE GOżEJ BO JAK NA RAZIE WSZYSTKO IDZIE W ZłYM KIERUNKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zielonych Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 07:18 Ciezko wam,ehehhe to odejdz jeden z drugim,co wy takigo robicie,kradniecie z kierowcami,jaki kregeslup???Nie dacie sobie rady z norma,wiec siedzicie i boxy odstawiacie i ladujecie,co za ludzie,widze nygusy,Brygadzistow macie swietnych,naprawde,wielka 3-ka,jeden Bramkarz,jeden lewe jajo,nastepny niewie o co chodzi. Pomylka straszna u was,pracownicy wasi tez masakra,same zakrety,chyba po podstawówce.Zal mi was, ZAPRASZAM NA KOMISJE,Pogadamy wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paleciak men Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 08:51 Kłócicie sie,no i w sumie po co?Napewno sobie w ten sposób nie pomozecie.Widze,że to cale forum zaczyna robic sie bardzo nie zdrowe.Jeszcze troche i bedzie po forum,my nic nie zyskamy,a kadra bedzie sie smiac z nas i potwierdzimy,ze jednak jestesmy totalnymi głąbami i matołami.Panowie zastanówcie sie,po co tak naprawde zaczeła sie ta cała dyskusja?Pozdrawiam i troche pomyslcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greenmen Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 09:40 co robimy? a no przynajmniej cos robimy a nie siedzimy na ....albo jedziemy sie przejechac bo 4litery bola od siedzenia ciekawe jak wy wam szla norma hmm? i jak dlugo byscie ja trzymali.a brygadzistow mamy jakich mamy,ale nie sprzedaja,umieja pisac chociaz by i nie zaczynaja od zj...ów albo masz isc do pana tego i tego ,kuwete pod pache i nara.kradniemy to smieszne bo nas kontroluja w przeciwienstwie do was,my nie chodzimy z bagazem na magazyn a i ochrona to nie komisja to odrebny rozdzial i moze zwroccie tez czasem uwage na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan_Armanda Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 21:00 Nie sprzedają? A pan A.O. to co niby robi i za co dostał awans? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygadzista_WYJSCI Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 16:44 Po twojej wypowiedzi wywnioskować można,że bladego pojęcia nie masz o tym co dzieje się tak naprawdę na SEKCJI WYJŚCIA a kłapać jęzorem to ja też potrafię. Co do normy to powiem ci że się mylisz i bardzo wielu z nas pracowała na komisji i spokojnie bez większego stresu wyrabiała normę a niektórzy nawet ponad normę więc nie mów że nie dali byśmy sobie rady bo jesteś w błędzie.Bo w większości przypadków do tej sekcji wybierani są ludzie odpowiedzialni, którzy wykazali swoje umiejętności w komisjonowaniu. Ja wcale nie twierdzę, że wy na komisji macie lżejszą prace od nas ale wspomniałem o odpowiedzialności jaka ciąży na chłopakach z załadunków, gdyż na każdym kroku muszą uważać żeby nie popełnić błędu i wysłać towar w całości na sklep i nie pozostawić żadnego boksu bo to nie są jak już wcześniej wspomniałem małe pieniądze. Jeżeli mówisz że kradniemy to proszę bardzo poprzyj to jakimkolwiek argumentem i dowodem a nie oczerniasz ludzi.Szydzisz z nas to jeżeli masz cywilną odwagę stanąć z nami twarzą w twarz to zapraszam jutro w godz. 6-14 do nas na plac i wtedy możemy porozmawiać. Albo idź do szefa zmiany i poproś go ażeby przesunął cię na sekcję ZAŁADUNKI i wtedy damy ci się wykazać i pokażesz nam jaki ty to nie jesteś kozaczek. Ciekaw jestem czy po tygodniu pracy u nas też będziesz dalej tego zdania że nic nie robimy tylko "kaszlemy", powiem ci że wielu tak myślało i miało okazję przekonać się na własnej skórze, po jakimś czasie postanowili wrócić z powrotem na komisję. Przemyśl swoje słowa i pomyśl zanim następny raz coś takiego napiszesz a nie pleciesz bzdury na forum. Napisać można wszystko ale chodź i powiedz nam to w twarz!! Pozdro dla wszystkich Zielonych SEKCJI WYJŚCIA (czyt. ELITY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintresowany Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.tktelekom.pl 15.05.08, 22:51 Hmm, skoro oskarżasz kogoś o kradzież, to może wytłumaczysz czemu masowo z miejsc komisjonowania giną majtki i skarpetki? O innych artykułach nie mówię, ale akurat te rozbawiły mnie bardzo :)W sumie kradzież nie do wykrycia przez ochronę i rewizję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.tktelekom.pl 15.05.08, 22:55 Dodam tylko, że jestem pewien, że to, co napisałem, nie dotyczy wszystkich, nawet nie dotyczy to ogromnej większości komisjonujących. Odnosi się to zapewne do jednostek, do tych najbardziej krzyczących cwaniaczków szukających tylko winy u innych, jak mój przedmówca (a raczej przedpisemny). Dla pracujących uczciwie (zarówno na wejściu, wyjściu, komisji czy inwenturze) wielki szacunek, że mimo ciężkiej pracy, czasem może nie do końca uczciwych warunkach pracy dajecie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agitator Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 08:54 ludziska wiecie jak werbuje się brygadzistę? Najpierw,jest takim samym gównem jak Wy,potem dwa razy kolegę sprzeda (ale nie u swojego koordynatora tyko polizie do gorszego plepsu).Pewnego pięknego dnia przyjdzie do niego szef zmiany poklepie go po plecach i powie;ROBISZ DUŻO DLA FIRMY I W ZWIĄZKU Z TYM PROPONUJEMY ci STANOWISKO BRYGADZISTY (oprucz starej wiary) Żenujące co? ale taka jest prawda ,kidyś było trochę lepiej kierownictwo przynajmniej schodziło z góry i mydliło nam oczy.A teraz najwyrażniej mydło jest za drogie i dlatego nasze kochane kierownictwo uważa ŻE NIE MYDŁEM TYLKO BRUDNĄ SZMATĄ PO OCZACH BĘDĄ NAS PRAĆ.Koniec o kadrze teraz o tych guwnozjadach co co wypisują te bzdury na swoich kolegów z pracy -niczym się nie różnicie od tych ZOMO-wców na zakładzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.retsat1.com.pl 15.05.08, 11:11 Dziewczyny, obgadujemy sie nawzajem zamiast pisać poważnie, co nas boli i co możemy zaproponować i zażądać . Kadro płaćcie za nadgodziny zgodnie z prawem i obyczajem, a wielu z zostanie w pracy w poniedziałki i piątki. Kadro wymuszanie wciąż większych norm, skutkuje niepotrzebnym niszczeniem towaru. Szybciej szybciej nie znaczy lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Nowe magazyny Rossmanna IP: *.retsat1.com.pl 15.05.08, 11:14 przestrzeganie prawa pracy i wzajemny szacunek, to wszystko co chcę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazynier Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.gprs.plus.pl 15.05.08, 14:48 Panowie przestancie pisac te bzdury jeden na drugiego tylko niech kazdy sie wypowie w punktach co chcialby zmienic bo do niczego nie doprowadzi, bo moze wtedy cos zdzialamy i wywalczymy lepsze traktowanie, szacunek i podwyzki, nie zapominajcie, ze jezeli nie bedziemy sie trzymac razem to polegniemy a nie o to przeciez chodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej sokoły Nowe magazyny Rossmanna IP: *.sttb.pl 15.05.08, 15:47 Gość: Do Zielonych 15.05.08, 07:18 Odpowiedz Ciezko wam,ehehhe to odejdz jeden z drugim,co wy takigo robicie,kradniecie z kierowcami,jaki kregeslup???Nie dacie sobie rady z norma,wiec siedzicie i boxy odstawiacie i ladujecie,co za ludzie,widze nygusy,Brygadzistow macie swietnych,naprawde,wielka 3-ka,jeden Bramkarz,jeden lewe jajo,nastepny niewie o co chodzi. Pomylka straszna u was,pracownicy wasi tez masakra,same zakrety,chyba po podstawówce.Zal mi was, ZAPRASZAM NA KOMISJE,Pogadamy wtedy Ta wypowiedzia pokazales ze to Ty jestes frajerem... a jezeli masz nam cos do zarzucenia to dawaj powiedz mi to prosto w twarz... masz odwage?? daj znac a podam Ci imie i nazwisko zebys mogl szybciej trafic... wiec czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierownik Nowe magazyny Rossmanna IP: *.centertel.pl 15.05.08, 16:14 ciekawe która menda z kadry dopisuje swoje żeby nas skłucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygadzista_WYJSCI Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 17:38 Po twojej wypowiedzi wywnioskować można,że bladego pojęcia nie masz o tym co dzieje się tak naprawdę na SEKCJI WYJŚCIA a kłapać jęzorem to ja też potrafię. Co do normy to powiem ci że się mylisz i bardzo wielu z nas pracowała na komisji i spokojnie bez większego stresu wyrabiała normę a niektórzy nawet ponad normę więc nie mów że nie dali byśmy sobie rady bo jesteś w błędzie.Bo w większości przypadków do tej sekcji wybierani są ludzie odpowiedzialni, którzy wykazali swoje umiejętności w komisjonowaniu. Ja wcale nie twierdzę, że wy na komisji macie lżejszą prace od nas ale wspomniałem o odpowiedzialności jaka ciąży na chłopakach z załadunków, gdyż na każdym kroku muszą uważać żeby nie popełnić błędu i wysłać towar w całości na sklep i nie pozostawić żadnego boksu bo to nie są jak już wcześniej wspomniałem małe pieniądze. Jeżeli mówisz że kradniemy to proszę bardzo poprzyj to jakimkolwiek argumentem i dowodem a nie oczerniasz ludzi.Szydzisz z nas to jeżeli masz cywilną odwagę stanąć z nami twarzą w twarz to zapraszam jutro w godz. 6-14 do nas na plac i wtedy możemy porozmawiać. Albo idź do szefa zmiany i poproś go ażeby przesunął cię na sekcję ZAŁADUNKI i wtedy damy ci się wykazać i pokażesz nam jaki ty to nie jesteś kozaczek. Ciekaw jestem czy po tygodniu pracy u nas też będziesz dalej tego zdania że nic nie robimy tylko "kaszlemy", powiem ci że wielu tak myślało i miało okazję przekonać się na własnej skórze, po jakimś czasie postanowili wrócić z powrotem na komisję. Przemyśl swoje słowa i pomyśl zanim następny raz coś takiego napiszesz a nie pleciesz bzdury na forum. Napisać można wszystko ale chodź i powiedz nam to w twarz!! Pozdro dla wszystkich Zielonych SEKCJI WYJŚCIA (czyt. ELITY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGNAT Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 18:02 Godziwe traktowanie pracowników tej firmy w dziale Logistyki marzenie choć chciałbym aby 1.Nadgodziny były dowolne a nie przymusowe. 2.Aby jedzenie w firmie sodexo było lepsze (choć w tej kwestii i tak kierownictwo się postarało) 3.Większe zarobki 4.większa wyrozumiałość 5.Aby osoba wydająca ciuchy je wydawała a nie mówiła ze jeszcze termin nie minął i sie chodzi w podartych ciuchach psując wizerunek własny i firmy 6.Nieodbieranie nadgodzin 1:1 bo jesteśmy zmuszeni podpisać intercyzę 7.Mozę wprowadzić dla starszych pracowników nowe stanowisko aby czuli się lepiej nie magazynier a specjalista do spraw Magazynowych 8.Mieć lepszych przełożonych bo co poniektóre osoby sobie nie radzą a przykładem ze zatrudnianie osób z zewnątrz sobie nieradząc jest Sławomir (smalec) który robił naprawdę cuda i bardziej zakręconego człowieka nie widziałem (no chyba ze kierownictwo uważa ze jest to dla nas rozrywka śmiać się z błędów osoby kompletnie nieodpowiedzialnej. 9. No ta palarnia by się przydała aby pracownik był wydajniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.profiline.pl 15.05.08, 19:52 elita sory panie dyrektorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elita wola Re: Nowe magazyny Rossmanna IP: *.piotrkow.pilicka.pl 28.05.08, 20:53 i widzisz kolo masz racje u nas tez kazdy gada ze my to tylko siedzimy ale jak szukalismy kola na zmiane do nas to nie bylo chetnych wiec jak ktos qrwa chce to niech sie zamieni.bo w komisji mozna sie pomylic o 100 zl a w zaladunkach o 1000zl,albo zle plombe wpisac i co wtedy??a kradnie komisja bo przy nas krok w krok j est ochrona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 15.05.08, 18:32 Odnośnie głównego wątku o halach i robotach to bio-roboty tam pracują od kilku lat, widziałem osobiście, jak jednemu wózek najechał na nogę to z rany wystawały przewody i tryskał płyn hydrauliczny. :-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEBRANIE Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 19:19 Mozna było sie spodziewac,trzech panow;Sz.P.Cieslak(Dziekuje ze interesuje Pana to forum)i Panowie Kierownicy. Jest nam miło ze poruszyło was to forum,dziekuje za miłe słowa ze bedzie lepiej,jestem szokowany tematem palarni(moze bedzie,ale czy usszanujemy to???jeden z drugim po 2tyg bedzie palił w Wc,bo wiekszosc ludzi po opisach na forum,nie prezentuje zbytnio kultury,a niewspomne o szacunku)Poruszone były ciekawe tematy,ale teraz tak; -Beda rozmowy z Panem Kierownikiem,hmm niby nas wysłucha i co???Da kartke prezesowi z innymi naszymi prosbami -Nasz Kierownik jest tak zajety,ze siedzi tylko przed komputerem i 24h rozmawia przez tel jak sobie chodzi na magazynie(czy tylko udaje i mysli sobie niech cisnom) Niechce krytkowac zarzadu,bo wiem ze praca umysłowa jest tez meczaca,nie po to studiowali by pracowac jak my,daja nam prace za to szacunek. Temat ktury mnie rozgorczył to 15lecie firmy,i bedzie spotkanie integ.no to juz parodia,nie mamy wymogów imprez firmowych,chcemy godnie zyc i godnie utrzymac rodzine. Sztaplarze maja 2tys brutto rozumie,Komisja 1,8tys brutto,Chyba wszyscy Zieloni 1,8tys brutto tez. Temat podwyzek był na samym koncu zebrania,wspomniany przez 2min,a mam takie pytanie!!! Prawda nie wszystkim,ale pracownikom kturzy maja powyzej roku,zdjac nawet premie a dac prawdziwa umowe,robisz to i to,podbasz nam sie masz max.2.2tys bo jestes jednym z najlepszych,takich teamty zapomniano,Pan Obibok ma tyle co Pan ktury ma rodzinie i pokazuje checi ze chce i udowadnia,ale w tej firmie jestes podmiotem lirycznym,wiec odezwji sie cos masz papiery gotowe. WIEC JAK MAMY Z WAMI ROZMAWIAC,JAK NIEWIEMY CZY NASZE SŁOWA URAZOM I PODZIEKUJECIE Panie Pawle,zwalnia pan ludzi,a prosze powiedziec czy dał pan jakis kiedys powud?Firma nie jest taka zła,zapraszam nowych pracowników z szczerym sercem. P.S Pamietamy czasy nawet 6mies. wstecz,niepotrzebni Brygadzisci,kazdy pilnowal i szanowal sie,a ja tu teraz czytam takie opinie,naprawde jest to przykre.Szkoda mi Pana Brygadzisty Kuli,poruszacie jego temat,ale moze jestecie tacy jak on? Było głosno o nim gdy majteczki za 19.90zl w toalecie meskiej nakladal z 4 pary,byly kamery,i co?Pan Kula pracuje,ale czy tylko on taki jest?Ma układy kombinuje,trzymajcie z rewizjom tak samo bedzie,szkoda ze jedziecie na siebie.Pokazujemy co Rossman robi z nami ZIELONI I CZERWONI MAMY SZANSE TERAZ PODWYZKA DO KONCA CZERWCA,za nasza prace,tylko ze ile osub odejdzie,ja odchodze w przyszlym tygodniu,pracy niebrakuje,wiec Rossman nie jest jeden, PAMIETAJMY O TYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komisjonujący Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.05.08, 19:22 Witam. Zdecydowanie uważam, że kłócenie się kto jest ważniejszy czerwony czy zielony nie jest tematem tej rozmowy!!! Najważniejsze aby praca którą wykonujemy była doceniana!!! Jeśli chodzi o wypłatę, socjal i ogólne warunki to w porównaniu z innymi zakładami nie mamy źle (choć zawsze mogło by być lepiej:-)). Głównie to chodzi o atmosferę- która ostatnio się znacznie popsuła. Słyszałem, że mają być jakieś zebrania z panem P.G. powiedzmy mu wprost, oko w oko, a nie na jakiś forach co nam nie pasuje i jeżeli będziemy się trzymać razem to możemy dużo zyskać! A już zaczęło się coś dziać- zwróciliśmy na siebie uwagę. Głównie na czym mnie zależy to płacenie za nadgodziny- firma powinna docenić, to że poświęcamy nasz czas dla nich. Palarnia też powinna być- choć ja nie pale. Więc trzymajmy się razem, nie kłóćmy się i rozmawiajmy z osobami kompetentnymi a wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i liczę na to, że w ROSSMANNIE będzie lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygadzsita Nowe magazyny Rossmanna IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.08, 19:59 Za co pieniadze!!!Zwolni sie tłuku,zobacz jak jest na kontroli,Pieniadze wieksze ale dla Brygadzistow,my z was opowiadamy,moze 5 tys chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPZZ Nowe magazyny Rossmanna IP: *.net.euron.pl 15.05.08, 21:05 TRZEBA TO ZROBIć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piętrowy Nowe magazyny Rossmanna IP: *.toya.net.pl 15.05.08, 21:09 Napiszcie o konkretych problemach jakie was dotyczą i nie tylko wyjśćie towaru cięzko pracuje,a najlepiej pilnować samego siebie bo wbrew pozorom tych których przedstawiacie w nienajlepszym świetle też ktos obserwuje i wczesniej czy póżniej rozliczy.Są inne spsoby załatwiania takich kwestji 1,5 roku temu było troche inaczej bo kto robił robil i nawet jak mu komisjonowanie nieszlo najlepiej to poszedl na wyjście czy winde i go nie zwolnili,a jak ktoś się obijał i sial zament to odpływał i w tym nie ma nic dziwnego. Ja też padłem ofirą jakiegoś niedożecznego donosu czy jak tam zwał inaczej,ale jak poszedłem z zapytaniem w poważnej sprawie do p.Jakóbowskiego,uwierzcie mi że nie wypuścił tego drugim uchem[tylko nie piszcie że to wazelina].Wcale nie jest tak ze z jakimiś problemami nic sie nie robi,czy nie da zrobić. Kwestja podwyżek jest od jesieni nie poruszana,a sądze że to wiele by załatwiło bo każdy by się pilnował i norma by mu nie była taka obojętna bo ja za norme [nie wygórowaną] rok temu doczekałem się stówki brutto,ale zeby nie bylo tak kolorowo przy ostatniej zmianie podstawy płac nic ponadto już nie dostałem i to mnie boli podobnie jak odbieranie nadgodzin bo to zniechęca jak się wie ze ten wysiłek na koniec m-ca zostanie wyzerowany.W grudniu było OK. kto chciał przyszedł w niedziele i nadgodzin nie było.Cóż teraz nawet zebrań i obietnic nie ma takich jak pred rokiem,pozostała jeszcze nadzieja..... Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś