ona123 11.09.03, 23:46 no własnie..(tak mnie natchnęło przy okazji soków keridwen..mam ndzieje ze mi wybaczysz co???:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keridwen Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 11.09.03, 23:50 oczywiscie, ze mordoklejki :))) a jeszcze jak sie z mordoklejka daje komus buzi :) mmm :) sama slodycz :) p.s. wybaczam, :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 11.09.03, 23:52 Ja wole kruche, bo mordoklejki mordekleją :) pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 07.01.04, 19:34 jezyk7 napisała: > Ja wole kruche, bo mordoklejki mordekleją :) I to jest najlepsze! Osobiście - obydwa warianty, zależnie od humoru i zasobności kieszeni na zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewciaaa.. Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? IP: 2.4.STABLE* / *.dolsat.pl 12.09.03, 10:11 ooooo..dzięki wspaniała!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Zdecydowanie mordoklejki! IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 23:55 No i masz- smaka mi narobili! A ja w domciu nie mam nic słodkiego oprócz cukru! ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Zdecydowanie mordoklejki! 13.09.03, 19:33 Tylko KRUCHE! Z kuleczkami w środku i karmelem, który się leko ciągnie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amrita Re: podpisuję się wszystkimi kopytami !!! ;D 13.09.03, 20:10 najlepsze są iryski wedla.................. mniam mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: podpisuję się wszystkimi kopytami !!! ;D 14.09.03, 03:16 ale tylko te o 'oryginalnym' smaku. i takie super twarde :) w komiksie o kudłaczku i kimśtam jeszcze, autorstwa tego gościa od 'antresolki profesora nerwosolka' był fajny tekst o twardych iryskach. to tak na marginesie, oczywista :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Kruchwki, jak sama nazwa wskazuje... 13.09.03, 20:23 powinny być kruche, bezwzględnie!!! Zresztą, najstarsze receptury, jakie pamięta(ła) moja Babcia kruchość krówek traktowały priorytetowo (że się tak pocztowo wyrażę :). Kiedyś krówki robiło się w domu, a tajemnica kruchości, poza składem i wykonaniem, polegała również na tym, że powinny "dojrzewać" (scukrzać się) przynajmniej miesiąc, w chłodzie i lekkim przewiewie. Im dłużej, tym smaczniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 13.09.03, 20:29 A w życiu kruche! Mordoklejki górą! :D Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 14.09.03, 03:18 krowa matylda? w życiu bym tak krowy nie nazwał! co innego gertruda tudzież melpomena... ;DDD (byłem dziś w riff-raffie a was nie było ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (gray) 15.09.03, 09:28 gray napisał: > (byłem dziś w riff-raffie a was nie było ;)) Jeśli będzie następny gromadny wypad do jakiegoś klubu to zostaniesz na pewno powiadomoiony :D Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 13.09.03, 20:55 lekko ciągliwe - najlepiej kakowe... dawno nie jadłem, ale jutro sie wybieram na bazarko-targowisko i moze sobie kupie pare deko... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 13.09.03, 21:30 I ciągutki, i kruche. Nie pasują mi tylko takie faktyczne mordoklejki, czyli ciągnące się, a zarazem twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
mewaa Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 13.09.03, 21:39 kruche, kruche, i jeszcze raz kruche. A oprócz nich jeszcze michałki, te ze Śnieżki, oryginalne, i bez dodatków typu: orzechy, kokosy, itp. pozd, mewaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal a gdzie mogę je dostać? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 22:01 mam wielka ochote wlasnie na krowki takie ciagurkii bardziej kruche, tlyko gdzie dostac takie pyszniutkie?! Pomozcie :) PozdrO Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 13.09.03, 22:28 Takie i takie bardzo mi smakują,ale bardziej wole kruche, które lekko się ciągną. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? IP: 81.219.160.* 13.09.03, 22:36 nie lubie krówek. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss kroofki rulez!!! 14.09.03, 11:56 Najlepsze to sa takie kruche na zewnątsrz, a w srodku takie ciągnące z kruchutkimi kuleczkami.Jadlam takie raz w życiu w Ciechocinku i zwariowalam na ich punkcie.Przywiozlam sobie 2 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 14.09.03, 12:28 Mordoklejki! Kruche zaprzeczaja idei krowek! :) Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Żądamy przywrócenia dobrej opinii KRUCHYM KRÓWKOM! 14.09.03, 20:43 Mordoklejki to zwykłe irysy... Nie mylmy pojęć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Protestuje!!!! 15.09.03, 15:11 Kruche krowki psuja dobra opinie ciagnacym sie. Krowka ma sie ciagnac i basta! Jak sie nie ciagnie to znaczy ze jest to zwykly cukierek lukrowy czy jakis tam i do prawdziwej krowki jest mu daleko daleko. Zadam wydalenia kruchych krowek z kraju! Antydzierżbór krrrucha krrrówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewciaaa... Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? IP: 2.4.STABLE* / *.dolsat.pl 14.09.03, 17:18 a ja sobie u mnie na ryneczku kupiłam w sobote parenaście deko...pysiaste mówię Wam!!!miłego popołudnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KMMŁ Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? IP: *.szel-sat.com.pl 14.09.03, 23:41 Tylko mordoklejki... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto opis KRÓWEK 07.01.04, 17:34 NAZWA: Pomadka kakaowa PRODUCENT: spółdzielna pracy produkcji spożywczej "Kluczewo" OPAKOWANIE: brązowe OPIS: brak kruchej skorupki, baaaardzo ciągnące, dość szybko rozpuszczają się w ustach NAZWA:Krówka mleczna PRODUCENT: Wawel OPAKOWANIE jak krówka ;) biało-czarne łaty OPIS: po doprowadzeniu do temperatury pokojowej środek przyjemnie się ciągnie, a otoczka pozostaje chrupiąca. Bardzo słodkie. Kolejne opisy w miarę zaopatrywania się w różne rodzaje krówek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto opis KRÓWEK [cd] 05.02.04, 09:14 NAZWA: Krówka świętokrzyska [lub: krówka luxury cream fudge] PRODUCENT: zakład producji cukierniczej "BIS"; Miedziana Góra OPAKOWANIE: niebieskie [lub: zielone] OPIS: brak kruchej skorupki, kruche, nie klejące UWAGI: ta sama firma produjuje również krówki o smaku: kokosowym! sezamowym! rodzynkowym! waniliowym! i orzechowym! Skusiłam się na waniliową: fuj! Rodzynkowej nie tknę. Toż to profanacja krówki! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: opis KRÓWEK 07.02.04, 13:57 NAZWA: Krówka śmietankowa PRODUCENT: "Wolność" sp. z o.o. Elbląg OPAKOWANIE: kremowe OPIS: dość twarde i ciągnące, bardzo długo rozpuszczają się w ustach, zaklejają całkowicie, sprawia trudność ich przemieszczanie w ustach NAZWA: Luxuory cream fugde PRODUCENT: Firma cukirnicza Solidarność; Lublin OPAKOWANIE: Słoneczno-żółte z uśmiechniętą krówką na środku OPIS: brak kruchej skorupki, ciągnące, szybko rozpuszczają się w ustach Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: opis KRÓWEK 08.02.04, 17:32 NAZWA: Cream Fudge Milanówek PRODUCENT: Milanówek OPAKOWANIE: cytrynowo żółte w białe pionowe paseczki OPIS: jednolita ciągnąca masa; szybko rozpuszczająca się w ustach; nie klejąca. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: opis KRÓWEK 08.02.04, 17:43 a moze tak kogos do pomocy potrzebujesz??? ja chetnie jako druga osoba testujaca. a te krowki kupujesz czy tylko tak do sprobowania dostajesz w sklepie??? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: opis KRÓWEK 08.02.04, 17:51 Kupuję; max 25 dkg. bo nigdy nie wiem czy będą mi spakować. A po tych rodzynkowych, to dziś krówek z milanówka kupiłam sztuk 4 :P I w sumie dobrze, że nie więcej bo to jeszcze nie te Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: opis KRÓWEK 15.05.04, 16:43 NAZWA: Krówka maślana PRODUCENT: Warcianka (Konin) OPAKOWANIE: zielone OPIS: początkowo krucha; bardzo słodziutka; po ogrzaniu do temperatury pokojowej ciągnąca i w dalszym ciągu słodka :D Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 07.01.04, 19:39 Nieważne, byle tylko mi smakowały :] Odpowiedz Link Zgłoś
aniapakero Re: Kruche zdecydowanie!!! (no txt) 07.01.04, 20:35 Patrząc na to fachowym okiem(buahahahaha)to kruche są tymi właściwymi krówkami. Te ciągliwe to są te, które zbyt krótko przeleżały (choć powinny). Właściwie krówka powinna być z definicji krucha ale czesto można spotkać rozciamciane bo tak jest krócej i taniej... Choć prawde mówiąc ja też wole ciągliwe;D Heh miało się dziadka który pracował w Rusałce;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 07.02.04, 19:58 najlepsze takie co na zewnatrz lekko kruche a w srodku ciagnace... mmm ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 15.05.04, 19:30 mordoklejki i tylko mordoklejki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
effa Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 15.05.04, 17:15 wyłącznie mordoklejki i dlatego nieczęsto jadam:( E Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: ~~krówki ciągutki-mordoklejki czy kruche?? 15.05.04, 18:20 Eeee, ani jedno, ani drugie... Odpowiedz Link Zgłoś