tobag 14.06.08, 08:34 Czy ktoś wie, czy w Sieradzu jest kamera, której obraz można oglądać na jakiejś stronie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sbi Re: Kamera internetowa 18.06.08, 09:14 Kiedyś była kamerka w Mediacomie ustawiona na Al. Pokoju, ale już od kilku lat nie działa. Jedyna co możesz zobaczyć z Sieradza to chyba skrzyżowanie w Woźnikach :) www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/cam_hst.php?ns=612 Odpowiedz Link Zgłoś
tobag Re: Kamera internetowa 18.06.08, 21:51 To już coś jest. Myślę, że bezpieczeństwo w mieście poprawiłoby kilka kamer. Z pewnością znaleźliby się chętni, którzy udostępniliby obrazy ze swoich prywatnych kamer ( chodzi o widok na ulicę oczywiście;) ), gdyby była strona, gdzie można by je umieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Kamera internetowa 19.06.08, 21:40 tobag napisał: (...) Myślę, że bezpieczeństwo w mieście poprawiłoby kilka kamer. ebusia pisze: mamy przecież monitoring, w czym kamerki z podglądem miałyby pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
tobag Re: Kamera internetowa 23.06.08, 22:50 Czy można gdzieś zobaczyć obraz z tego monitoringu? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Kamera internetowa 24.06.08, 08:38 hehe można - w siedzibie straży miejskiej :) ale wyjaśnij mi, proszę, dlaczego taki podgląd z kamerek miałby poprawić bezpieczeństwo w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
tobag Re: Kamera internetowa 25.06.08, 20:11 To proste złodzieje boją się kamer (stąd masowa produkcja i instalowanie atrap. Gdybym mógł obserwować moją ulicę i dom przez internet, kiedy wyjadę na wakacje miałbym większy komfort. Teraz liczę tylko na łaskawość sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Kamera internetowa 25.06.08, 20:28 Nie masz co robić na wakacjach tylko w necie siedzieć? :D ;) Z jednej strony Cię rozumiem. Ale z innej to trochę bez sensu. No bo komu się chce ślęczeć przy kompie i patrzeć na swój dom/ulicę? Od tego jest straż miejska, policja, aby podglądać i pilnować, reagować. Wydaje mi się awykonalne, by _na_każdej_ ulicy zamontować kamerki i podpiąć je do Internetu, byś Ty czy ktoś inny miał możliwość podglądu. Nie wspominając o tym, że nie miałbyś czasu ani ochoty siedzieć i pilnować. Chyba, że chcesz nagrywać i ewentualnie mieć zapis zdarzenia. Ale to i tak jest "po ptokach" w razie, powiedzmy, kradzieży. Do tej pory sąsiedzi się "sprawdzali", a teraz w dobie wszechobecnej technologii nie wyobrażacie sobie bez niej żyć. To smutne.. Odpowiedz Link Zgłoś
tobag Re: Kamera internetowa 25.06.08, 21:01 Idea jest taka: Serwer, na który każdy może wysłać obraz ze swojej kamery, każdy może oglądać dowolne ujęcie, archiwizacja obrazów jest już prosta i drugoplanowa. Odpowiedz Link Zgłoś