maciekzy 22.06.08, 16:13 Idźcie na pole hałasować, przeszkadzać, straszyć! Następnym razem zrobią zawody strzelnicze wzdłuż ulic centrum. Cały weekend zniszczony w sródmieściu przez ten ryk i sianie strachu przez pedzące samochody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pasjonat Re: Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.08, 16:19 a tobie wszystko przeszkadza? mieszkasz w centralu czy w przejściu podziemnym?najlepiej wszystko zanegować no nie,ciekawe co samemu zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzy Wszystko wokół to negują te wyścigi 22.06.08, 16:32 Dlaczego tak destrukcyjnej imprezy nie można zrobić dla pasjonatów poza centrum. W centrum ludzie mogliby robić masę innych rzeczy jak iść do restauracji, kawiarni, na lody, do kina, na spacer do parku ale ich coś rozjedzie i się wystraszą rykiem. Właśnie takie rzeczy trzeba robić bez niszczenia innych sposobów na weekend. Skoro to może zabić, ryczy i wymaga zamykania ruchu to lepiej z dala od skupisk ludzkich, dla pasjonatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Wszystko wokół to negują te wyścigi IP: *.eranet.pl 22.06.08, 16:45 Zawsze i Ty mozesz wyjechac za miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Wszystko wokół to negują te wyścigi IP: *.astral.lodz.pl 22.06.08, 16:47 te imprezy przewaznie sa organizowane za centrum (aleja ofiar terroryzmu albo rokicińska...) wiec nie czepiaj sie ze raz jest w centrum bo ludzie nie beda jezdzic przez cała lodz zeby zobaczyc samochod. poza tym impreza stoi na niskim poziomie... samochody sąłebe... a poza tymi silniejsyzmi to buraki i wszystko wygrywajace ciquecento... najciekawszy wyscig to wozu strazackiego z subaru... niestety subaru wygrało... niestety oraganizacja na niskim poziomie... meta pod galeria... (nikt prawie tam nie stoi) a wszyscy satja przy piotrkowskiej gdzie był start :/ tam tez była tablica wynikow :/ nagroda... pralka... co tu mowic... do tego odcinek z koleinami i peknieciami... i do tego "organizatorzy" czyli słuzby pozadkowe wszystko zasłaniały i chodziły wte i we wte i kazały odsunac sie od barierek bo tu nie wolno stac :/ Najsilniejszy z tego co sie dowiedziałem był samochod o mocy 460 km... a niby tyle chetnych ze po dwoch dniach nie było miejsca na liscie (naliczyłem 6 samochodow w najsilniejszej klasie) a reszta buraki w plastikowotuningowanych samochodach :/ tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wszystko wokół to negują te wyścigi IP: *.gprs.plus.pl 22.06.08, 22:25 No ale wszystko o czym piszesz przemawia za tym, żeby i ta impreza odbywała się gdzie indziej. Po co więc zmuszać mieszkańców do niechcianego uczestnictwa w imprezie? Nikogo się w ten sposób nie zachęci do tego rodzaju sportu, wręcz przeciwnie - ludzie będą się wściekać na ryk, hałas, utrudnienia w poruszaniu się po mieście. Na wszystko można znaleźć dobrą lokalizację, jeśli się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 18:36 > - Do niedawna Łódź była miastem, w której mieliśmy dużo nielegalnych > wyścigów samochodowych - mówi Mirosław Micor, rzecznik prasowy > policji w Łodzi. - Organizowali je młodzi ludzie, pasjonaci, którzy > pieniądze przeznaczają na ulepszanie samochodów zamiast wódkę i > papierosy. Nie pasjonaci, tylko drogowi bandyci. Wstyd, że policjant gada takie bzdury. Gliny nie potrafią sobie poradzić z nielegalnymi wyścigami, więc... postanawiają je zalegalizować! Co za popieprzony pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.astral.lodz.pl 22.06.08, 18:50 pomysł bardzo dobry... bo lepiej zeby zamknac ulice i dac sie ludziom wyszaleć niz zeby kogos przez przypadek zabili na wiejsckiej drodze... tym bardziej ze watpie zeby ktorys asmochod w polsce zatrzymał te wolniejsze... 250 konne samochody... wiem jak to wyglada na ulicach lodzi... jest 10 motorow i 10 samochodow... po 10 sekundach stoi jeden radiowoz i nie wie w ktora strone ma jechac :/ wiec nie gadaj głupot bo przez to takich nielegalnych wyscigow jest mniej... poza tym "pasjonaci" nie musza sie gnisc z tymi burakami na technicznej tylko walna se jeden wyscig i wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.toya.net.pl 22.06.08, 19:31 Najlepiej za jednym zamachem; rozkopac całe miasto i pozamykać większe drogi organizujac pseudo-sportowe imprezy. Poco kierowcą jezdnie? Zamknąć całe miasto zakazać ruchu. Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Z powyższych wpisów jasno widać że to jest miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:19 Z powyższych wpisów jasno widać że to jest miasto dla starych niedouczonych zgredów, znerwicowanych i przeciwnych wszystkiemu, za wyjątkiem syfu i beznadziejności. Wrzeszczą zdecydowane NIE dla młodości i fantazji. Co wam przeszkadza ta impreza? Jest w miejscu, gdzie nikt nie mieszka, zawsze i tak jest głośno, zorganizowana w dniu gdy ruch jest mały i nikt się do pracy nie spieszy. Wy łazicie z obsrywającymi wszystko kundlami, młodzi wolą bezpiecznie pobawić się samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Z powyższych wpisów jasno widać że to jest mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:25 Ty chyba jakiś poj.... jesteś, albo nie jesteś z Łodzi. Całe miasto rozkopane, większość przelotowych ulic zamknięta... Pięknie, k. pięknie. Super rozrywka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Z powyższych wpisów jasno widać że to jest mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:20 Jeśli dla ciebie nie jest to rozrywka to nikt cię do niej nie zmusza, możesz iść z pieskiem na spacer albo obejrzeć odc.1365 telenoweli. I nie nadymaj się tak dziadku, bo ci żyłka pierdząca pęknie. Nielicznym już w tym mieście młodym ludziom byłoby przykro, bo pracują na twoją emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Z powyższych wpisów jasno widać że to jest mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 23:26 jak śpiewał kiedyś rosiewicz: "(...) i po,jeba.lo icgh wszystkich na biało spadł zdrajca nocą i cicho legł" albo jakoś podobnie- łódź to posrana wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
szrama_z_szarm Doprawdy? 23.06.08, 08:10 Jest w miejscu, > gdzie nikt nie mieszka, zawsze i tak jest głośno, zorganizowana w > dniu gdy ruch jest mały i nikt się do pracy nie spieszy. Doprawdy? Tak sie składa, że nie byłam w stanie wyjechać z domu na ulicę- a gdyby nawet mi sie ta sztuka udała, to zapewne rozpędzony ścigant zmiótłby mnie z powierzchni ziemi-policja zapomniała zamknąć lub choć zmienić organizjację ruchu na ulicy przy której mieszkam. To jedno, a drugie- jest średnią przyjemnością siedzenie w domu przy szczelnie zamknietych oknach- ze względu na hałas. I żeby nie było, że mam skłonności do zrzędzenia- rozumiem, że imprezy gdzieś muszą sie odbywać, urok organizowania ich w centrum jest niewątpliwy-dla tych, którzy poza centrum mieszkają, dla tubylców -po pewnym czasie- staje się trudny do zniesienia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Doprawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:37 Decydując się na mieszkanie w centrum dokonujesz świadomego wyboru. Będzie wszędzie blisko, ale trzeba liczyć się z hałasem, spalinami i niekiedy różnego rodzaju imprezami - od procesji poprzez wizytę Prezydenta na np. wyścigach kończąc. Czy mieszkańcy przedmieść dziwią się, że nie mają kina w pobliżu i do tramwaju muszą dojść 5 km? Coś za coś. Ogólnie jak to w Polsce, wszyscy gorąco popierają autostrady, elektrownie, festiwal rockowy a nawet ośrodek dla narkomanów - byle powstały daleko od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Doprawdy? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 23.06.08, 10:43 Całkowicie Cię popieram ag. Jak widzisz nie ma co się dziwić, że Łódź jest postrzegana w Polsce i świecie m.in przez pryzmat poziomu intelektualnego mieszkańców , co jak na razie nie wypada za ciekawie.Dzięki m.in takim imprezom jak wyścig, któremu towarzyszył jeszcze szereg innych imprez, można było pokazać ,że w Łodzi coś się dzieje naprawdę pozytywnego. Pozdrawiam. Malkontenci wyjdźcie trochę do ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebA Re: Doprawdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 11:12 Tylko czy nie uważasz, że to jest trochę budowanie "wiosek potiomkinowskich". Robimy fajną imprezę, wychodzimy do ludzi, a parę metrów dalej Ci sami ludzie nie mogą wyjechać z domu, a kierowcy wychodzą z siebie bo zablokowano im kolejną ulicę. Takie imprezy winne być robione z rozsądkiem, aby by był wilk syty i owca cała. Pewnie, że znajdą się malkontenci, ale niestety moim zdaniem maja powody do narzekania, ponieważ zrobiono imprezę, będąc do niej pod względem logistycznym nieprzygotowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
szrama_z_szarm Re: Doprawdy? 23.06.08, 20:19 Chciałabym móc polemizować, jednak na dictum: decydując się na mieszkanie w centrum -zdecydowałam się na atrakcje dodatkowe i dodatki do dodatkowych atrakcji-niewiele można dopowiedzieć. Owszem, miewam dość- kolejnego Sylwestra pod domem, kolejnych dożynek, kolejnego kiermaszu rzeczy przedziwnych, świąt ulic i podwórek- czy to aż tak dziwne? Dla amatorów dowolnej imprezy- to gratka przyjść/przyjechać, wziąć udział, przeżyć jakieś emocje- i wrócić do domu, posiedzieć w ciszy i nie musieć oglądać filmu ze słuchawkami na uszach.Pisałam o tym, że zabezpieczenie było marne i organizacja pozostawiała sporo do życzenia. Dla uczestnika bądź obserwatora- to szczegół, dla mnie- uczestniczącej z konieczności-nie było to nadzwyczajną przyjemnością. Tym bardziej, że niemal wszystkie imprezy odbywają się na jednym kawałku Piotrkowskiej i ci, którzy mieszkają wokół-nie mają wyboru. Rozumiem, że moje prawa już zawsze będą "mniejsze" i zaszczytem być powinno milczące dostosowywanie się.Do każdego pomysłu i każdej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregS Re: Z powyższych wpisów jasno widać że to jest mi IP: *.uml.lodz.pl 23.06.08, 12:31 Ani ja stary, ani niedouczony. Miałem nieprzyjemność jechać w niedzielę al. Piłsudskiego i odczuć na sobie toatalną dezorganizację. Popieram tego typu zawody, ale miejsce i czas - fatalne. Jak większość forumowiczów uważam, że do tego typu zabaw dobre są miejsca na obrzeżach miasta, a nie jedyna (jeszcze drożna ) artera wschód-zachód. Zabawa tak, ale nie kosztem innych, tym bardziej, że stojąc w gigantycznym korku zaobserwowałem, iż więcej osób tkwiło uwięzionych w samochodach, niż obserwowało i uczestniczyło w tej imprezie. A swoją drogą, kolejny raz kuleje zmiana organizacji ruchu przy tego typu imprezach, tym bardziej to dziwi, że zawody były o puchar Komendanta Policji - wsypa totalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannamc Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.smrw.lodz.pl 22.06.08, 21:35 Ja tylko dodam, ze zdjęcia kiepskie. Bardzo kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Kto na to pozwala ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:19 Chyba ktoś kto ma nieźle porąbane w głowie .... Wszędzie roboty drogowe a tu zamknięta jedyna w miarę przelotowa trasa w kierunku Retkini z Widzawa. Tzw k.... miasta Łodzi powinien zostać komendantem Pcimia i to dolnego (nie obrażając Pcimia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks policja pilnowala porzadku buahaha IP: 157.25.31.* 23.06.08, 07:41 albo inaczej policja byla tak zajeta przestrzeganiem porzadku na trasie wyscigu ze nie reagowala na lamanie przepisow na ich oczach przez "sportowcow amatorow". Jeden z uczestników - ponieważ zapewne mu się spieszyło - skrecał sobie z piłsudskiego ze środkowego pasa w prawo w kilińskiego... na oczach policji.. powodując niebezpieczeństwo dla ruchu i włączenie klaksonów innych kierowców no ale cóż policja była tak zajęta pilnowaniem aby nikt nie wjechał na piłsudkiego że nie była w stanie ani zauważyc ani usłyszeć co się dzieje 20 metrów od nich.... Wiwat Policja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebA Palenie gum a roboty drogowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:15 Nie mam pretensji, że takie imprezy są organizowane. To fajny i ciekawy pomysł, z pewnością atrakcyjny wizualnie. Mam tylko jedną zasadniczą wątpliwość...kto wpadł na pomysł, żeby robić te wyścigi na jednej z najważniejszych łódzkich dróg przelotowych i to w sytuacji kiedy rozkopana jest duża część ulicy Narutowicza, a przez wiele bocznych uliczek nie można przejechać również z powodu mniejszych czy większych prac remontowych. Owszem zrobiono sobie fajną imprezę, ale nie zważając na koszty związane z totalnym zakorkowaniem miasta, nie wspominając już o zwykłych kierowcach, zwłaszcza mieszkających poza Łodzią i przyjeżdżających tam okazyjnie, którzy po prostu się gubili. Nie będę też wspominał, że miasto było totalnie nieoznakowane. Policja zablokowała ulice i tyle...nic więcej jej nie obchodziło. Z mojego punktu widzenia tego typu zawody odbywać sie winny poza miastem chociażby na nieużywanych pasach lotnisk, a nie w centrum dużego miasta, w którym odbywa się jeden wieli remont generalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Palenie gum a roboty drogowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:30 Policja kierowała ruchem, stali nawet na skrzyżowaniu Tuwima/Targowa, Tuwima/Kilińskiego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebA Re: Palenie gum a roboty drogowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:57 Nom kierując w wąskie szybko korkujące się uliczki, gdzie działy się sceny dantejskie...Pierwsze znaki winny stać już przy skrzyżowaniu Piłsudskiego z Kopcińskiego, żeby część kierowców zamiast ładować się dalej w Piłsudskiego mogła skręcić w szeroką ulicę Kopcińskiego i objechać to tałatajstwo....a tak to zaskakiwano kierowców kierując ich w wąziutkie uliczki. Inna sprawa, że sam byłem świadkiem sytuacji jak w pewnym momencie panie policjantki i panowie policjanci zostawili ruch samemu sobie jedynie nie dopuszczając aby ktoś nie przemknął przez Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB A Nie Lepiejjjjjj ?????????? IP: *.toya.net.pl 23.06.08, 08:57 By przynieśc wagę i ważyc potfele, kto ile kasy wsadził w te graty??? Mniej wrzawy,mniej smrodu i potłuczonych facetów z grupy " FURA,SKÓRA I KOMÓRA" !!Ale Automobil klub nie zarobił by na wpisowym a dla nich liczy sie TYLKO KASA<<KASA<<KASA.No to i organizują! Choc lepsze to pod kontrolą niż ci po...bańcy na drogach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Impreza ma przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:08 Słyszałem opinie za granicą, też w Londynie. Możliwe, że bedzie to już niedługo impreza międzynarodowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Impreza ma przyszłość IP: *.unregistered.net.exatel.pl 23.06.08, 10:49 A czy możesz dać mi namiary na londyńskie media, gdzie to znaleźć? Fakt ten świadczy naprawdę o pozytywnym "odbiorze" naszego miasta w Europie. Przy każdej inicjatywie ktoś zawsze będzie niezadowolony.Dla tych ,którzy mają pomysły w tym mieście: "Róbcie swoje!!!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Impreza ma przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:27 Wiem tylko, że w angielskim dzienniku ogólnokrajowym podano w zeszłym roku informacje o wyścigach, jako ciekawostkę. Ostatnio londyńskie radio emitowało wywiad z brytyjskim amatorem tego typu szaleństw, który powiedział o tym co "jest podobno w Łodzi". Dodatkowo w telewizji Texsas "nadmieniono". Niewykluczone, że pojawienie się dziennikarzy Timesa i BBC jest tym spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.range81-151.btcentralplus.com 23.06.08, 16:12 super,jestem za!!!! wreszcie cos sie dzieje w tej lodzi.oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolwoj62 Palą gumy na Piłsudskiego IP: *.toya.net.pl 25.06.08, 00:22 To jest chore! Niech się bawią, ale nie w centrum, które i tak jest bez tego zakorkowane przez łódzkie wykopaliska. Ale czemu się dziwić, przecież zarówno za fantastyczną organizacją remontów, które absolutnie nie utrudniają życia i za zgodą na taką imprezę w centrum miasta stoją Ci sami wybitni urzędnicy z ... na czele. A może po prostu całkowicie zamknąc dla ruchu kołowego wszystkie ulice naszego miasta, żeby przypadkiem samochody nie przeszkadzały wremontach, MPK nie musiało jeździć, a duzi (hehe)chłopcy, pseudo-Kuzajowie, pseudo-Kubice itd. mieli się gdzie pobawić swoimi auteczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal wyścigi na piłsuckiego IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 09:34 jak facet czy jakaś kobieta morze przegra hondom z jakimś cieniasem to jest kpina albo siedział w tej chońdźe jakiś palant to kpina chyba albo nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal wyścigi na piłsuckiego IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 09:35 jak facet czy jakaś kobieta morze przegra hondom z jakimś cieniasem to jest kpina albo siedział w tej chońdzie jakiś palant to kpina chyba albo nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś