Dodaj do ulubionych

(Anty)wirusy komputerowe

28.09.03, 17:24
Czy ktoś może doradzić, skąd można ściągnąć (bezpłatnie) pełną wersję
dobrego programu antywirusowego albo czy istnieje możliwość przeskanowania
komputera pod kątem zainfekowania wirusami przez sieć?

--
unikorn@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • ixtlilto Re: (Anty)wirusy komputerowe 28.09.03, 17:28
      Skaner on-line: skaner.mks.com.pl

A adresów z antywirusami muszę poszukać- chwilunia
      • ixtlilto Re: (Anty)wirusy komputerowe 28.09.03, 17:46
        ixtlilto napisała:

> A adresów z antywirusami muszę poszukać- chwilunia
        www.avast.com/index.html
        antywirus.note.pl/programy/avg_free_edition.html
        ...i conamniej jeszcze 3 inne, ale adresów nie mogę znaleźć...

I jeszcze jeden on-line: www.pandasoftware.com/activescan/
        • Gość: figo miło ze ktos tez podał link do free avg :) IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.09.03, 18:51
          ja jednak proponuje triala jest dość długi
      • Gość: Kaz Re: (Anty)wirusy komputerowe IP: *.toya.net.pl 28.09.03, 17:51
        Szanowny kolego, do jakiego celu potrzebny Tobie anty-wirus? Jeżeli do
        zabezpieczenia swojego compa to polecam kupic orginał"norton"wydasz trochę
        kasy ale masz zupełną pewność, że comp jest bezpieczny.Nowy "norton"co jakiś
        czas jest automatycznie modyfikowany przez producenta i wszystkie wirusy
        kasuje bez twojego udziału. Anty-wirus który ściągasz z internetu nie ma tej
        funkcji, jest więc mało przydatny.
        Pozdrawiam.Kaz.
        • barracuda7110 Re: (Anty)wirusy komputerowe 28.09.03, 19:34
          hmm chyba przespałeś ostatnich parę postów... sciągnij sobie Avast! to
          zobaczysz ze ten program także sam update'uje się przez net bez Twojej wiedzy
          (oczywiście wyświetla komunikat po zakończeniu tej operacji). Sam mam Avast! i
          jestem bardzo zadowolony.
          ps podobno norton antivirus bardzo obciąża system...
          • al-ki Re: (Anty)wirusy komputerowe 29.09.03, 08:22

Po raz kolejny występuję jako adwokat k_az ;-)

Jemu chodziło nie o to, że sam się aktualizuje, tylko, że sam, od razu usuwa
            znalezione wirusy. Pracuje w trybie rzeczywistym, a to faktycznie nie jest
            standardowa funkcja.

Co ma swoje wady, bo jak ktoś trzyma wirusy na dysku, to może mieć problem :-)

A, no i mam nadzieję, że pamiętacie, że nazleży instalować tylko jeden program
            antywirusowy, bo inaczej...nie sprawdzajacie :P
    • prent Re: (Anty)wirusy komputerowe 28.09.03, 17:46
      Wyszuliwarki w niedziele są nieczynne? :-/
      • unikorn Re: 28.09.03, 17:53
        prent napisał:
        > Wyszuliwarki w niedziele są nieczynne? :-/

A co to są "wyszuliwarki"? ;P

Jeżeli miałeś na myśli, że niby nie chce mi się / nie potrafię skorzystać z
        wyszukiwarek to wiedz, że to nie jest z mojej strony pójście na łatwiznę itp.
        lecz chęć bazowania na sprawdzonych informacjach (i programach).
        Na łódzkim forum jest wiele osób chętnych do pomocy (sam jak tylko mogę też
        służe informacją). A jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania W TEMACIE to
        nie zabieraj głosu z łaski swojej... Pzdr. :)
        • prent Nie na temat. Osobista wycieczka. 28.09.03, 18:54
          unikorn napisał:

> Jeżeli miałeś na myśli, że niby nie chce mi się / nie potrafię skorzystać z
          > wyszukiwarek to wiedz, że to nie jest z mojej strony pójście na łatwiznę itp.
          > lecz chęć bazowania na sprawdzonych informacjach (i programach).
          > Na łódzkim forum jest wiele osób chętnych do pomocy (sam jak tylko mogę też
          > służe informacją). A jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania W TEMACIE to
          > nie zabieraj głosu z łaski swojej... Pzdr. :)

A co to znaczy "służe"? - literówka ludzka rzecz. Widzis siebie jako osbę
          nieomylną, uprawnioną do zwracania uwagi w takich kwestiach innym i co? Głupia
          sprawa wyszła.

A głos będę zabierał wtedy, kiedy mi się będzie chciało. Ty mi tego nie
          zabronisz. Ty możesz pisać co chcesz i gdzie chcesz - dlaczego nie ja?
          • barracuda7110 Re: Nie na temat. Osobista wycieczka. 28.09.03, 19:36
            prent napisał:

> A głos będę zabierał wtedy, kiedy mi się będzie chciało. Ty mi tego nie
            > zabronisz. Ty możesz pisać co chcesz i gdzie chcesz - dlaczego nie ja?

tyle, że takie zachowanie może zostać odebrane jako chęć "zaśmiecenia" forum...
          • unikorn Re: 29.09.03, 08:09
            prent napisał:
            > A co to znaczy "służe"? - literówka ludzka rzecz. Widzis siebie jako osbę
            > nieomylną, uprawnioną do zwracania uwagi w takich kwestiach innym i co?
            > Głupia sprawa wyszła.

Pewnie przeanalizowałeś literka po literce cały mój post, nieprawdaż...?
            A ty (cyt.): "widzis siebie jako osbę nieomylną"? Głupia sprawa wyszła?

> A głos będę zabierał wtedy, kiedy mi się będzie chciało. Ty mi tego nie
            > zabronisz. Ty możesz pisać co chcesz i gdzie chcesz - dlaczego nie ja?

Patrz wyżej między swoim poprzednim postem a tym, który właśnie czytasz.
    • Gość: figo Re: (Anty)wirusy komputerowe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.09.03, 18:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=7706088&a=7742763
      opis avg masz tez jakis na
      beciazaza.republika.pl
      Polecam Avg Anti-Virus
    • Gość: teufel Re: (Anty)wirusy komputerowe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.09.03, 19:48
      Ja mam Pandę Antywirus i uważam, że jest to najlepszy program Antywirusowy.
      Zanim wygrałem pane prztesowałem wiele triali i freeware progarmów
      antywirusowych. Jeśli chcesz ściagnąć programy to Kliknij tu
    • unikorn Re: (Anty)wirusy komputerowe 29.09.03, 08:12
      Dzięki wszystkim za wpisy :)
      Ostatecznie zainstalowałem jeden z bezpłatnych (dla celów niekomercyjnych)
      programów - gdy sprawdzę jak się sprawuje dam znać czy warto używać, czy nie.
      Pozdr.
      • maruda Re: (Anty)wirusy komputerowe 29.09.03, 15:08
        Ja od czasu do czasu skanuję aw ze strony www.wirusy.onet.pl - szybko, bezbloeśnie :)
        • Gość: teufel Re: (Anty)wirusy komputerowe IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.09.03, 15:22
          Czytałem kiedyś, że te bezpłatne skanery na stronach mają niska wykrywalność
          wirusów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka