Dodaj do ulubionych

likwidacja

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 14:03
witam!
wiecie cos o likwidacji lodzkich ogolniakow? podobno moje XLV LO chca
zlikwidowac! wiecie gdzie mozna znalezc np liste szkol do likwidacji, info
itp? na www.menis.gov.pl nie moglem znalezc. pomorzcie, boje sie o moja
szkole!:D
Obserwuj wątek
    • geograf Re: likwidacja 04.10.03, 18:47
      witaj.
      Nawet w przypadku skazania szkoły na likwidację nie bedzie ona zamknięta na
      przysłowiowe cztery spusty od dnia nastepnego a uczniowie poprzydzielani do
      innych szkół-spokojnie.
      Jeżeli zapadnie jakaś decyzja to będzie ona oznaczała wstrzymanie naboru do
      danej placówki i naturalne "wygaśnięcie" szkoły, więc o edukacje nie masz co się
      martwić;-)

O domniemanym czynie UMŁ pisał Dziennik (Licea zwykłe podlegają gminie,a nie
      Ministerstwu) lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/304252.html
      • Gość: grażka Re: likwidacja IP: *.toya.net.pl 04.10.03, 21:30
        Pisała tez o tym Katarzyna
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=8292292
        ale jak widać temat nie wzbudził większych emocji. A szkoda. Jestem
        przedszkolanką - mam w tej chwili 26 dzieci w grupie. Prawie połowa z nich
        potrzebuje terapii rozmaitej - od wad wzroku, opóźnienia rozwoju mowy, zaburzeń
        lateralizacji po trudności w zachowaniu, nadpobudliwość, agresję. I planuje się
        likwidację trzech poradni - gdy na wizytę u logopedy, psychologa rodzice
        czekają około miesiąca.
        Rozumiem racje ekonomiczne - ale nie społeczne. I ta ekonomia też ma "krótkie
        nogi". Pewnie, że tańsze są 35 osobowe klasy. Tylko potem nie trzeba mieć
        pretensji do nauczycieli, bo z taką ilością dzieci lub młodzieży jaka może być
        jakość ich pracy?
        • geograf Re: likwidacja 05.10.03, 14:00
          niestety nasi politycy myślą krótkowzrocznie-mniej więcej tak długo jak trwa ich
          kadencja-przecież i tak przegrają nastepne wybory, czyż nie?
          niestety tam na górze, tam na Wiejskiej nie wiedzą, że lepiej zapobiegać niż
          leczyć...ech...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka