atreck 03.09.08, 13:04 wiadomosci.onet.pl/1818319,11,item.html Ech, co za świat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big_news Strzępy 03.09.08, 13:16 Strzępy makulatury. Tyle zostało z wniosku o uchylenie immunitetu Z. Ziobry po jego wystąpieniu. Prof. prawa, niejaki Ćwiąkalski, któren ponoć dokładnie się z owym wnioskiem zapoznał, powinien sam osobiście wszelkie posiadane tytuły sobie anulować. To co zrobił Ziobro z platformianymi prawnikami, to była miazga. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius G ó w n o 03.09.08, 13:39 G ó w n o. Tyle warte są słowa Ziobry, za które musi przeprosić Garlickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: G ó w n o 03.09.08, 13:47 A wiesz chociaż z jakiego powodu Rząd Miłości chce Ziobrę utłuc? Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Strzępy 03.09.08, 13:54 A ja myśle że Ziobro w chusteczkę sobie popłakał, bo tylko tyle mu zostało. Może chciałby proces polityczny, może chciałby jeszcze z tego powodu kombatantem zostać. Bigi, nie przeceniaj jego zdolności. Co robił dobrze to robił, ale w tej sprawie dał dupy. I tyle. Wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Strzępy IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:26 bignews przestan bronic tego nieudacznika Zero. popytaj prawnikow, co sadza o zbigniewie i jego kompetencjach Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Strzępy 03.09.08, 14:31 Ten "nieudacznik" wdeptał dzisiaj w ziemię wszystkie dęte zarzuty. Słuchaj dalej "prawników" okołomafijnych, a będziesz świetnie poinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Strzępy IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:35 dziecko, jak on niby wdeptal? co ty wygadujesz? a po drugie czy wszyscy prawnicy inni niz ziobra maja wg ciebie kontakt z mafia? az tak jestes zaslepiony? ile ci placa za ten bezkrytyczny psychodeliczny poklask? popytaj znajomych na uniwersytetach lub po kierunkach prawniczych jesli ich masz - bynajmniej to nie jest srodowisko okolomafijne, troche szacunku bo ziobro nie jest wyrocznia w prawie, zwlaszcza ze jest w prawie bardzo sredni. a jego dokonania publiczne tylko obnizaja jego pozorny poziom fachowosci Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Strzępy 03.09.08, 14:40 Jasne jasne. Trzeba było sobie wystąpienie Ziobry obejrzeć, a nie opierać "wiedzę" na onetowych komentarzach. Załącz jeszcze do tych "profesorskich" opinii parę bluzgów pod adresem Ziobry. Podkreślisz w ten sposób wagę swoich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Strzępy IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:42 nie czytam onetu. to raz. a co do profesorskich opinii - lepsze opinie fachowcow niz np twoje - wiarygodne zrodlo informacji jak to bohater zero zwyciezyl w swej krucjacie przeciwko prawniczej mafii... dream on Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Strzępy 03.09.08, 14:47 Nie wiem czy czytasz, ale wypowiadasz się identycznie jak goście z Onetu. Co do profesorów prawa, to dali ciała już niejednokrotnie. Łącznie Ćwiąkalskim, który przez niecały rok zdążył skompromitować się wielokrotnie, a dzisiaj Ziobro wprost go ośmieszył. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Strzępy IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:49 big_news napisał: > Nie wiem czy czytasz, ale wypowiadasz się identycznie jak goście z Onetu. wedle twojej logiki, ty za to wypowiadasz sie identycznie jak telewidz trwam. > Co do profesorów prawa, to dali ciała już niejednokrotnie. Łącznie Ćwiąkalskim, > który przez niecały rok zdążył skompromitować się wielokrotnie, wymien chociaz 5 tych megakompromitacji ja wiem, skoro profesorowie sie kompromituja, to co dopiero taki chlystek ziobro! on to musial klopsow nawalic! a dzisiaj Ziobr > o > wprost go ośmieszył. Tyle. na szczescie tylko w twojej wyobrazni Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Strzępy 03.09.08, 14:55 Aleś się odgryzł z tym Trwam! Już się chyba nie podniosę... Co do mega kompromitacji Ćwiąkalskiego, to nie potrzeba daleko szukać. Wrzuć sobie w wyszukiwarkę dzisiejsze wystąpienie Ziobry, a się sam osobiście przekonasz. O ile masz w sobie tylko ślad obiektywizmu, bez trudu spostrzeżesz marność mecenasa Ć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Strzępy IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:57 big_news napisał: > Aleś się odgryzł z tym Trwam! > Już się chyba nie podniosę... > Co do mega kompromitacji Ćwiąkalskiego, to nie potrzeba daleko szukać. Wrzuć > sobie w wyszukiwarkę dzisiejsze wystąpienie Ziobry, a się sam osobiście > przekonasz. O ile masz w sobie tylko ślad obiektywizmu, bez trudu spostrzeżesz > marność mecenasa Ć. kwintesencja. dziekuje ci za podanie mi tych mega kompromitacji, "przekonales mnie". eot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purbmocokokotor Re: Strzępy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:48 > Ten "nieudacznik" wdeptał dzisiaj w ziemię wszystkie dęte zarzuty. ta, pewnie tak samo je wdeptal jak pieprzyl o tej metodzie Cwiakalskiego "dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie" :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purbmocokokotor Re: Strzępy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:59 zamknij ryło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purbmocokokotor Re: Strzępy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:03 pij mocz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Strzępy z kupy 03.09.08, 15:26 Minister Ziobro nawet jak zrobi klocka to pięknie pachnie w całym kiblu, co nie Bigi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purbmocokokotor Re: Leją ministra Zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:16 - Rzad PO, a w szczeglnosci minister Cwiakalski, holduje zasadzie: dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie" - mowi dalej Ziobro. heheheh co za p*********y hipokryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Leją ministra Zero IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:27 no ten nieudacznik zero jest tak bezczelny ze takich to tylko gownem lac. zero pojecia o prawie, zero uczciwosci i jakiejkolwiek przyzwoitosci, zaklamany hipokryta, ignorant, i wymoczek Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 14:33 No. Więcej takich "merytorycznych" wypowiedzi, a co niektórym otworzą się wreszcie oczy. Dawaj dalej, pokompromituj się publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Leją ministra Zero IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:36 > Dawaj dalej, pokompromituj się publicznie nie musze, wystarczy ze twoj bog zero juz dostatecznie sie pograzyl Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 14:41 Rewelacyjne odbicie. Dawaj za Leszkiem M., dawaj. Obraza, uchybienie, to tyle co potrafi on, a za nim jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Leją ministra Zero IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:43 big_news napisał: > Rewelacyjne odbicie. nauczylem sie od ciebie > Dawaj za Leszkiem M., dawaj. nie > Obraza, uchybienie, to tyle co potrafi on, a za nim jemu podobni. wypisz wymaluj minister pseudo-prawnik zbigniew zero Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 14:50 A gdzie ty tam możesz czegokolwiek się nauczyć?! Ty i zdobycie wiedzy? Toż to oksymoron. Za Millerem powtarzasz jak mantę frazę "zero". Widać jesteś tak rzadki, że nie wiesz nawet tego kogo papugujesz. Ostatnie zdanie to już całkowicie pogrążająca cię porażka. Widać "klęska" to twoje drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Leją ministra Zero IP: 193.142.243.* 03.09.08, 14:54 big_news napisał: > A gdzie ty tam możesz czegokolwiek się nauczyć?! > Ty i zdobycie wiedzy? Toż to oksymoron. i juz wycieczki osobiste? jestes zenujacy czlowieku. pochwal sie swoim wyksztalceniem i swoja praca > Za Millerem powtarzasz jak mantę frazę "zero". Widać jesteś tak rzadki, że nie > wiesz nawet tego kogo papugujesz. to co powiedziec o tobie, ktory w jednym zdaniu mowi jedno, a w drugim sobie przeczy? mistrzu logiki (pfphfheheheheh) twoje wnioskowanie jest zadziwiajace. napisz jeszcze kogo nasladuje, medrcu > Ostatnie zdanie to już całkowicie pogrążająca cię porażka. twoja cala tworczosc forumowa przesycona obiektywizmem wystawia ci wystarczajaca laurke, wiec opinia takiego psychopaty napewno nie robi na mnie wrazenia. > Widać "klęska" to twoje drugie imię. kleska to to domena zero, twoje imie to "zakuty leb" Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 15:00 No i widzisz. Zjechałeś mnie za personalia, a resztę postu poświęciłeś właśnie mnie. A grzecznie tego wcale nie zrobiłeś, a i wcześniej też twoje teksty wolne od wycieczek nie były. Słowem: spylaj. Jesteś przewidywalny do bólu. Do bezdennie monotonnego bólu, zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Leją ministra Zero IP: 193.142.243.* 03.09.08, 15:02 przeciez to ty zaczales, pretensje do siebie. przewidywalny? ja juz wiedzialem gdy powstal ten watek, ze po trzech postach jak zwykle odwrocisz kota ogonem od glownego tematu. papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot co Re: Leją ministra Zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:04 big_news, nie warto tak się angażować. Lepiej to zrobi za Ciebie pewien zaprawiony w bojach pewien dyrektor UMŁ z pok. 441. Zna rzemiosło, praktykował tu i ówdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 15:07 Oj, Bigi, denerwujesz się. Brak ci już argumentów i rzucasz "spylaj"? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 15:24 Argumentów na co mi brakuje? Na odpieranie nieprzytomnych ataków na Ziobrę? Na "tytułowanie" go mianem "zero"? Właściwie, jak się tak zastanowić, to nie powinienem w tym wątku w ogóle zabierać głosu. Gadać na takim poziomie, polemizować z jego autorem w sytuacji, w której wybija on w tytule epitet?! Tak, jestem głupi. Tym bardziej, że autor wątku ani kwapi się do dyskusji. Wyraźnie chciałeś sobie tylko ulżyć, więc już nie przeszkadzam. Wylej sobie trochę jadu, cała sprawa jest nieistotna, co nie? Tym bardziej, że chyba nie masz nawet bladego pojęcia co stoi we wniosku o pozbawienie Ziobry immunitetu. Zatem, po starej znajomości, Tobie nie powiem "spylaj", lecz tylko "baj". Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 15:34 Pozdrawiam Cię, Bigi. Ale to akurat był Wielki, autentyczny i namacalny przeciek. Odpowiedz Link Zgłoś
marianczyk0 Re: Leją ministra Zero 03.09.08, 15:49 > Tak, jestem głupi. no jestes wiec zamknij morde i dupa w troki ty stary ramolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaczor Re: Leją ministra Zero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:09 > Ty i zdobycie wiedzy? Toż to oksymoron. A ty jestes zwykly moron Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny nauka na przyszłość dla polityka i wyborców 03.09.08, 19:32 Zakończyła się batalia o odebranie imunitetu poselskiego byłemu ministrowi sprawiedliwości. W teatralno-płaczliwym stylu, po ponad godzinnym przemówieniu zrzekł się go. Teraz prokurator będzie mógł postawić zarzuty. Jestem przekonany, że postępowanie zakończy się umorzeniem z powodu braku cech przestępstwa. W demokratycznym państwie funkcjonują kodeksy, nie istnieje jednak możliwość takiego opisania życia prawem, aby każda jego sfera była precyzyjnie określona w imię utopijnej zasady, że białe jest białe, a czarne, czarne. Jest pewien margines, którego porządny człowiek nie przekroczy, a polityczny cynik będzie się tam czuł niczym rybka. W światowej historii wiele razy doszło do sytuacji, w których demokratycznie wybrani fanatycy żonglowali prawem, poruszając się po jego obrzeżach, do momentu, aż byli na tyle mocni, by dowolnie go zmieniać, dostosowując do swoich aktualnych potrzeb i zmieniając ustrój w dyktaturę. W naszej najnowszej historii nigdy do takich sytuacji nie dochodziło. Być może zabrakło tak bardzo oszalałych żądzami polityków, a może nasza demokracja jest bardziej ugruntowana niż nam się wydaje. Jednak precedensy były; kto dziś pamięta profesora Falandysza? prawnika, który pracując w kancelarii Wałęsy dowolnie interpretował przepisy Konstytucji, dostosowując wykładnie na bieżące potrzeby prezydenta. Bezsprzecznie groźniejszą sytuacją była ta, w której prezydent i premierzy wywodzili się z jednej partii o bolszewickich zapędach. Trudno się dziwić, że wystąpiły silne, totalitarne pokusy ręcznego sterowania, bycia Bogiem, decydowania o wszystkich i wszystkim, wskazywania co białe, a co czarne. Prawo to zniesie w zasadzie bez uszczerbku. Póki partia rządząca nie jest na tyle silna, aby zmienić Konstytucję można być spokojny, że te operetkowe totalitaryzmy będą trwały nie więcej jak cztery, pięć lat. Nie będzie tragedii jeśli Ziobro nie skończy w więzieniu, ba, nawet dobrze. Nie ma on osobowości wartej roli męczennika. Jest za to świetnym przykładem poruszania się na peryferiach przepisów w imię swoich wydumanych wizji. W końcu zostanie ukarany przez demokrację, ustrój najbardziej obrzydliwy, ale nic lepszego dotychczas nie wymyślono. Odpowiedz Link Zgłoś