iszkariota 07.10.08, 10:58 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/906548.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Strzelając śmiechem 07.10.08, 11:21 Fajna inicjatywa...jak widać dla ateistów nie POjęta:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Strzelając śmiechem IP: 195.69.82.* 07.10.08, 17:03 Nie trzeba byc ateista zeby dziwic sie fanatyzmem religijnym Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Strzelając śmiechem 07.10.08, 11:23 Zgodzę się z Longetą - fajna inicjatywa! Lepsze wspólne spotkania i wymiana zdań niż samotne odbębnianie koralików w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Rycerski my huf? 07.10.08, 11:30 Łojej, niech się modlą. Trochę magii w życiu nie zawadzi. Nie mówiliście nigdy komuś, że trzymacie za niego kciuki? Nie kopaliście przed egzaminem w dupę na szczęście? Nie zaginaliście ostatniej kartki w indeksie? Nie szeptaliście "skuś baba na dziada", kiedy skakał Sven Hannawald? Nie czuliście lekkiego choćby dyskomfortu, kiedy przed maską przebiegał wam czarny kot? Nie wiem też czy, jak przyjdzie nam do emerytury, nie będziemy musieli do tych paciorków się uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 11:36 aaa202 napisała: > Łojej, niech się modlą. Trochę magii w życiu nie zawadzi. Nie > mówiliście nigdy komuś, że trzymacie za niego kciuki? Nie kopaliście > przed egzaminem w dupę na szczęście? Nie zaginaliście ostatniej > kartki w indeksie? Nie szeptaliście "skuś baba na dziada", kiedy > skakał Sven Hannawald? Nie czuliście lekkiego choćby dyskomfortu, > kiedy przed maską przebiegał wam czarny kot? Nie spaliliście nigdy czarownicy? Nie przydarzyło Wam się nigdy donieść na sąsiada do inkwizycji? Nie zdarzyło Wam się nigdy poddać "próbie wody" tej starej baby z końca ulicy co to leczy ziołami? Nie zdarzyło się powiesić czarnego kota? Nie zdarzyło się Wam nigdy pomodlić o zesłanie najgorszych plag na znajomego, któremu się powiodło i podziękować, że tak się stało? > Nie wiem też czy, jak przyjdzie nam do emerytury, nie będziemy > musieli do tych paciorków się uciec. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 11:41 Przecież to nie przymusowe,ani też POdatki na to nie idą,za to widać że POdniecające dla niektórych. Środa też ubolewa ze stracą korporacje prawne i lekarskie Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 11:46 Zastanów się co piszesz twierdząć, że podatki na nich nie idą. Ta organizacja pożera najwięcej środków z naszych podatków w formie dotacji, darowizn i dobrowolnych składek (ale nie mniej niż...) Tak naprawdę nikt nie potrafi obliczyć ile oni pochłaniają twoich, moich, naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 11:55 Myślisz że to małe łódzkie kółko różańcowe rozłoży gospodarkę,tak samo jak upadające banki banki.wp.pl/kat,102914,wid,10435606,raportwiadomosc.html?ticaid=16bdb s swoja droga wypłaciliście już oszczędności? suma gwarantowana to tylko 100 euro Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: 22500 euro, kłamczuszku i ignorancie 07.10.08, 12:10 żebyś się nie zdziwił chłopcze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: 22500 euro, kłamczuszku i ignorancie 07.10.08, 14:37 A ja powiem nawet ze do 1000 w calosci, a od 1000 do 22500 w 90%. I co mi zrobicie? Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: 22500 euro, kłamczuszku i ignorancie 07.10.08, 15:33 Powiemy, żebyś był cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 12:00 To "małe kółko różańcowe" jest takim małym kółeczkiem, trybikiem machiny, która skutecznie pochłania każdą ilość publicznych i prywatnych pieniędzy i nieruchomości. Co gorsza uzyskanym bogactwem nie potrafia się rządzić: www.dziennik.pl/swiat/article244000/Czy_Watykan_zbankrutuje_.html i mogą upaść równie szybko jak banki. Od nich nie odzyskasz nawet sumy gwarantowanej, nawet zbawienia, czy dobrego słowa, NIC nie uzyskasz. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 12:09 Od kiedy to chodzimy do kościoła po korzyści materialne? Zabawna jesteś,nich zgadnę: nie jesteś chrzczona ślub brałaś tylko cywilny i czytasz fakty i mity:-))) twoja sprawa,tylko nie pluj na wiarę,bo zacznę wątpić że zostaniesz kiedykolwiek mądrą blondynką:-) Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 12:23 longeta napisał: > Od kiedy to chodzimy do kościoła po korzyści materialne? A po co jemu są te korzyści materialne? Ponoć ślubują ubóstwo, i każdemu to doradzają. Podobno ideą założycielską chrześcijaństwa było bogactwo w ubóstwie. Oczywiście, że nie chodzimy PO korzyści, a Z korzysciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Rycerski my huf? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:46 Choćby po to by ogrzać kościół zimą i go oświetlić przez cały rok. Zdajesz sobie sprawę jakie to są pieniądze? Pewnie nie. No ale Twój nick wiele mówi o Tobie :) A że czasem księża wydają kasę nie na to co trzeba to już inna sprawa. KK trochę się za bardzo rozrósł i przez to jet deficytowy. KK nie przewidział,że po uzyskaniu przez Polskę "wolności" po 89 roku jego akcje spadną na łeb na szyję. Nie da się ukryć,że za komuchów KK miał się dużo lepiej. Nie dlatego,ze pańsśtwo go doowało ale dlatego,że nie musiało dotować a ludzie grosza nie skąpili. U mnie na osiedlu się wielki kościół zbudował w parę lat z samych składek. A dziś nie wiem jak sobie radzą, bo na mszę przychodzi klkadziesiąt osób (osiedle ma 20tysięcy mieszkańców) i to głónie babcie. Niby mszy jest kilka ale i tak to jest chyba jakiś 1%. O datkach na tacę nie ma co mówić. Bilon. Dotacja państwa jest konieczna. Kiedyś wszyscy dawali na tacę, teraz trzeba im to zabrać kieszeni siłą. Przy okazji Telewizja za przeproszeniem publiczna wzięła pzykład z KK i chce opodatkować nas wszyskich, nawet tych co nie mają tv. Fajnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 17:28 A po co im te setki zadaszonych, zabetonowanych metrów do ogrzania? Jakby jeden z drugim planował ze skromnością godną swojej wiary to nie musiałby teraz wyciągać ręki, po prośbie, po państwowe. Jezusowi do spotkań z wiernymi nie był potrzebny żelbetonowy, wielkogabarytowy kolos. Obywał się siłą ałowa. Nie będę pisać tutaj o budynkach parafii, bo to osobny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 19:25 glupia_blondynka napisała: > A po co im te setki zadaszonych, zabetonowanych metrów do ogrzania? Chyba to indywidualna sprawa na co ludzie wydają pieniądze,jedni kupują GW,a niektórzy dają na tace Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 20:12 > Chyba to indywidualna sprawa na co ludzie wydają pieniądze To niech wydają swoje indywidualne, nie wspólne, z podatków. Jest mnóstwo innych celów, do finansowania których zobowiązane jest Konstytucją państwo. W najwazniejszym akcie prawnym nie ma zapisanego obowiązku utrzymania kościoła katolickiego z pieniędzy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 22:03 Najwyższym aktem prawnym w państwie jest Konstytucja, a nie jakaś tam, jedna z wielu, umowa między państwami. Religia to tylko opium dla wystraszonych, nierozgarniętych mas. Nie obrażaj zwierząt, żadne z nich nie jest w stanie dorównać podłością i pazernością człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Rycerski my huf? 07.10.08, 22:06 glupia_blondynka napisała: > Religia to tylko opium dla wystraszonych, nierozgarniętych mas. Ciekawe...a ja głupi myślałem ze tylko dla tych co mają nadzieję:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
glupia_blondynka Re: Rycerski my huf? 08.10.08, 10:11 longeta napisał: > Ciekawe...a ja głupi myślałem ze tylko dla tych co mają nadzieję:-))) Nadzieja jest matką głupich, ale rodzicielki się nie wybiera, więc troszcz się o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Cóż, kulty są brutalne. 07.10.08, 11:54 Ale tworzą je ludzie. Widocznie mają potrzebę. Ofiary, ofiary z siebie, posty, umartwianie, oblubienice i oblubieńcy Pana, jam cię wyzwolił z mocy faraona, a tyś przyrządził krzyż na me ramiona. Brodzimy po pas w popiele i śmierci nawet bez krucjat i inkwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Cóż, kulty są brutalne. 07.10.08, 12:06 Ostro napisane. Problem w tym, że te "potrzeby" dominują nad obowiązkowością, pracowitością, tolerancją, przestrzeganiem higieny swojej i wokół siebie, dobrocią i otwartością. Owe "potrzeby" są zamiast tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A, tego nie wiem, 07.10.08, 12:43 nigdy nie miałam okazji spytać, czy taki na przykład autobusowy śmierdziel jest Rycerzem w Maryi. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A, tego nie wiem, 07.10.08, 13:03 Lepiej nie pytaj bo możesz dostać strzała z...różańca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: A, tego nie wiem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:50 Nie chwaląc się dziś dostałam 200zł z bilonem z tacy w formie zapłaty za pewne me usługi ;) Tak, to z waszych podatków :) Trzeba przyznać że 200zł w dwuzłotówkach wygląda dużo okazalej niż banknot. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A, tego nie wiem, 07.10.08, 17:31 Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a): > Nie chwaląc się dziś dostałam 200zł z bilonem z tacy w formie zapłaty > za pewne me usługi ;) Tak, to z waszych podatków :) Trzeba przyznać > że 200zł w dwuzłotówkach wygląda dużo okazalej niż banknot. A jakiego rodzaju były te "pewne me usługi", za które dostałaś zapłatę "z naszych podatków"? Zafrapowało mnie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Strzelając śmiechem 07.10.08, 11:35 "Brygada specjalna" - pewnie Kropek też należy do tej sekty, bo nic nie robi dla Łodzi oprócz dofinansowania (z pieniędzy podatników) stawiania bałwanów (Faustyna & Wyszyński). Odpowiedz Link Zgłoś