05.11.03, 23:17
Z moich obserwacji wynika, ze Łódź jest chyba w największym kryzysie
ekonomicznym ostatnich 14 lat. Puste supermarkety, ludzie tankują na stacjach
za 20 zł, młodzi ludzie szukają pracy w innych miastach.
jakie są wasze obserwacje.
Obserwuj wątek
    • pawel.k2 Re: Kryzys 05.11.03, 23:32
      najpierw był przydomek "czerwona Łódź", teraz przechodzi na "rozrywkowa", do
      tego afery z pogotowiem, teatrem, paradą, Miller ze swoimi aferami ..... i to
      ma tworzyc atmosferę dla kapitału i nowych miejsc pracy?
      • lennon1 Re: Kryzys 05.11.03, 23:36
        No dobra ale co dalej? Spalić to miasto?
        • pawel.k2 Re: Kryzys 05.11.03, 23:56
          Mówić pozytywnie, GŁOŚNO.
          • Gość: fleurette Re: Kryzys IP: 81.219.160.* 06.11.03, 13:40
            i obrać na prezydenta miasta i wojewode osobe przytomną ekonomicznie i
            społecznie, do tego miłosnika łodzi. wystarczy. oczywiscie z dobra polityką
            medialną to wprowadzic.
            • boczek2001 i dać sygnał Marzannie Z.... 06.11.03, 13:45
              ...ona jak nikt inny was rozreklamuje...hehehehe
              całe fakty to shit..błeeee
            • Gość: Paul Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 14:22
              ......albo naiwni. Albo jedno i drugie.
              Gość portalu: fleurette napisał(a):

> i obrać na prezydenta miasta i wojewode osobe przytomną ekonomicznie i
              > społecznie, do tego miłosnika łodzi. wystarczy. oczywiscie z dobra polityką
              > medialną to wprowadzic.
              Absurdalny belkot co do wyboru "wlasciwej osoby" pomijam, jako irracjonalny.
              Natomiast "dobra polityka medialna", "zarzadzanie i marketing" to juz choroba
              na ktora cierpia od 89' roku wszyscy mlodzi Polacy i niektorzy starsi tez.
              Troche logiki. Najpierw trzeba "cos" miec, a potem zajmowac sie zarzadzaniem i
              marketingiem. A jak bedzie "dobrze" to i bedzie "dobra polityka medialna", nie
              odwrotnie. Inaczej bedzie tak jak jest czyli obdrapana budka z piwem z czasow
              gierka z neonami coca-cola i marlboro. Moze jeszcze ktos napisze
              ze "Balcerowicz musi odejsc"? Was trzeba leczyc. Uszanowanie,
              Paul
              • Gość: flip Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.p.lodz.pl 06.11.03, 14:34
                > Troche logiki. Najpierw trzeba "cos" miec, a potem zajmowac sie zarzadzaniem
                i
                >
                > marketingiem.

Wlasnie sie zajmujemy... Olympic Games 2012.
                hihihi...
                • Gość: Paul Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 14:38
                  > Wlasnie sie zajmujemy... Olympic Games 2012.
                  > hihihi...
                  No wlasnie......;-}. A jak sie nie uda to cale niepowodzenie zie zrzuci na
                  TVN, GW, media wogole i bedzie to nastepny "sygnal" zeby rozwijac w Polsce
                  zarzadzanie i marketing;-}}}. No nie......smiac sie czy plakac.....
                  Uszanowanie,
                  Paul
                  • Gość: flip Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.p.lodz.pl 06.11.03, 14:46
                    ...i ostatni gasi swiatlo...
              • Gość: fleurette Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: 81.219.160.* 06.11.03, 15:15
                Paul,
                wyobraź sobie, ze nic o marketingu nie mówiłam. ani zarzadzaniu. ten "bełkot"
                to wynik mojego lenistwa. nie chce mi sie dokładnie pisać, czego od władzy
                oczekuję. Co do tego, że coś trzeba miec: cos to my mamy. nie dyskutuje co, bo
                USA wg ciebie i tak jest miliardy razy lepszym krajem, i moje stanowisko i tak
                tu nic nie zmieni. Bow yobraź sobie, że łódz to nie tylko "obdrapana budka z
                piwem z czasow gierka z neonami coca-cola i marlboro".

PS. może postaw lepszą diagnoze co do choroby, to sie dowiem, na co mam sie
                leczyć, hehe.
                • Gość: Paul Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 15:36

> Paul,
                  > wyobraź sobie, ze nic o marketingu nie mówiłam. ani zarzadzaniu.
                  Jak kazda kobieta "nigdy niemasz nic do powiedzenia, ale to cos wypowiadasz
                  czrujaco".;-}. Pani moze nie wie, ale "medialnosc" to czesc marketingu,a ja
                  dokonalem powszechnie znanego skrotu myslowego. Pani tez po marketingu? Znam
                  takich Polskich specjalistow, ktorym sie dalej myli popyt z podaza.
                  > ten "bełkot"
                  > to wynik mojego lenistwa. nie chce mi sie dokładnie pisać, czego od władzy
                  > oczekuję. Co do tego, że coś trzeba miec: cos to my mamy. nie dyskutuje co,
                  bo
                  > USA wg ciebie i tak jest miliardy razy lepszym krajem, i moje stanowisko i
                  tak
                  > tu nic nie zmieni.
                  Szanowna Pani, znam USA od podstaw (z racji wieku w ktorym wyjechalem) i jestem
                  bardzo krytyczny wobec mojej "1 ojczyzny" jak i "2". Prawdziwa cnota krytyk
                  sie nie boi....tak to bylo;-}? Niech tylko pani szanowna zacznie jakis watek o
                  US to z pewnoscia powiem to co mysle, bez wazeliny i madrzena sie.
                  >Bow yobraź sobie, że łódz to nie tylko "obdrapana budka z
                  > piwem z czasow gierka z neonami coca-cola i marlboro".
                  Nie chodzi o Lodz, tylko o moja ojczyzne Polske, sensu largo. Droga pani,
                  tylko bankruci umyslowi prowadza sprzczki intelektualne;-}.
                  > PS. może postaw lepszą diagnoze co do choroby, to sie dowiem, na co mam sie
                  > leczyć, hehe.
                  Postmodernizm Socjalistyczny, wersja Europejska z Szybkimi i Niebezpiecznymi
                  Przerzutami na Nogi;-}. Uszanowanie,
                  Paul
                  • Gość: fleurette Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: 81.219.160.* 06.11.03, 15:42
                    Gość portalu: Paul napisał(a):

> Pani tez po marketingu? Znam takich Polskich specjalistow, ktorym sie dalej
                    myli popyt z podaza.

nie po marketingu. nawet nie na proszę pana. a popyt z podażą też mi sie nie
                    myli.

> Droga pani, tylko bankruci umyslowi prowadza sprzczki intelektualne;-}.

nie zgodze sie z tym stwierdzeniem.

> Postmodernizm Socjalistyczny, wersja Europejska z Szybkimi i Niebezpiecznymi
                    > Przerzutami na Nogi;-}.

na nogi....;) ciekawe... a jak to się leczy??
                    • Gość: Paul Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 15:46

> Gość portalu: Paul napisał(a):
                      >
                      > > Pani tez po marketingu? Znam takich Polskich specjalistow, ktorym sie dale
                      > j
                      > myli popyt z podaza.
                      >
                      > nie po marketingu. nawet nie na proszę pana. a popyt z podażą też mi sie nie
                      > myli.
                      Gratujacje, swietlana przyszlosc przed Pania;-}
                      > > Droga pani, tylko bankruci umyslowi prowadza sprzczki intelektualne;-}.
                      >
                      > nie zgodze sie z tym stwierdzeniem.
                      Ja tez nie zawsze. Gdyby Oscar Wilde zyl to bym z nim o tym podyskutowal;-}.
                      > > Postmodernizm Socjalistyczny, wersja Europejska z Szybkimi i Niebezpieczny
                      > mi
                      > > Przerzutami na Nogi;-}.
                      >
                      > na nogi....;) ciekawe... a jak to się leczy??
                      Terapia wstrzasowa;-}. Uszanowanie,
                      Paul
              • qu_rek Re: Ludzie, wy jestescie wszyscy chorzy........ 06.11.03, 16:02
                O mój ulubiony emocjonalno-nadęty zbawca narodów.Witam!
                Tak sobię myślę że co do chorób to drogi pan Paul powinien się troszkę
                podleczyć.Diagnoza szczegółowa :kalifornijskie wzdęcie wirusowe wątroby typu
                USA z przerzutami na jajowody.
                Sie ma.
                • Gość: Paul Wiedzialem, ze na kogos moge liczyc;-} IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 16:11
                  qu_rek napisał:

> O mój ulubiony emocjonalno-nadęty zbawca narodów.Witam!
                  > Tak sobię myślę że co do chorób to drogi pan Paul powinien się troszkę
                  > podleczyć.Diagnoza szczegółowa :kalifornijskie wzdęcie wirusowe wątroby typu
                  > USA z przerzutami na jajowody.
                  > Sie ma.
                  "Kalifornijskie.........."......bron Boze, tam sie pali, ziemia wali i
                  zapada;-}. Ale jak kazda swina z USA oczywiscie mam jajowody i jestem z nich
                  dumny;-}. Cale szczescie ze w Polsce jestem, a szczegolnie w Lodzi. Tutejsza
                  sluzba zdrowia......zdrowia doda;-}}}}. Uszanowanie,
                  Paul
                  • qu_rek Do Pana Paula 07.11.03, 09:11
                    Pan Paul odpowiedział z właściwym sobie brakiem przerostu formy nad treścią:
                    Kalifornijskie.........."......bron Boze, tam sie pali, ziemia wali i
                    zapada;-}.

No właśnie Kalifornijskie bo Pańska choroba ma przebieg ostrego zapalenia .
                    Są podejrzenia że zapalenie było celowe tzw samozapłon-propagandowy .
                    Nie jest jednak na szczęście zaraźliwe.(jasne że Pan nad tym ubolewa-fuj)

Ale jak kazda swina z USA oczywiscie mam jajowody i jestem z nich
                    dumny;-}. Cale szczescie ze w Polsce jestem, a szczegolnie w Lodzi. Tutejsza
                    sluzba zdrowia......zdrowia doda;-}}}}.

Moja odpowiedzialność za stan służby zdrowia jest dość znikoma do tego stopnia
                    się na tym nie znam że nawet nie wiem czy w USA faceci(świnia to pańskie
                    określenie)mają jajowody.
                    Dla jasności - nie mam zamiaru przerzucać się z Panem złośliwościami(tu jest
                    Pan dość słabym partnerem)ale denerwuje mnie państwowotwórcze zadęcie i zbytnia
                    emocjonalność.Trochę zrozumienia dla naszej leniwej natury i braku
                    obywatelskiego, świadomego społeczeństwa(w USA to złudzenie jest dość
                    powszechne)proszę dać nam trochę czasu (tak niewiele go minęło od poprzedniej
                    propagandy)
                    Sie manie.
                    • Gość: Paul Do pana qu_rka (qu_reka). IP: *.lodz.mm.pl 07.11.03, 15:25
                      Nie chce mi sie;-}. Uszanowanie,
                      Paul
          • Gość: Paul Re: Kryzys IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 14:12
            pawel.k2 napisał:

> Mówić pozytywnie, GŁOŚNO.
            Stary, to ty zaczynaj, my idioci jak tylko wskazesz "wlasciwy kierunek"
            pobiegniemy za toba jak barany;-}. Czy pan sie dobrze czuje? Moze pan
            cos "bierze", albo zwyczajnie pije? Moze pana CIA zrzucila pare dni temu na
            spadochronie jak ta stonke? Uszanowanie,
            Paul
            • pawel.k2 Re: Kryzys 06.11.03, 16:28
              Ktoś cie "Paul" chyba kiedyś skrzywdził i cierpisz na niedowartościowanie.
              Ogromnie współczuję.
              • Gość: Paul Re: Kryzys IP: *.lodz.mm.pl 06.11.03, 16:54
                pawel.k2 napisał:

> Ktoś cie "Paul" chyba kiedyś skrzywdził i cierpisz na niedowartościowanie.
                > Ogromnie współczuję.
                Na jakiej podstawie szanowny pan wysuwa takie wnioski? Co do wspolczucia to
                juz pisalem, ze jest ono "uswiecona forma egoizmu", tym podlejszego, ze
                nieszczerego. Wiesz pan co to takiego nieszczery egoizm? To udawanie go przed
                samym soba. Natomiast zjawisko nieszczerego egoisty 100%'go jest jak
                najbardziej zdrowe. Szczery egoista napisalby ze nikogo nie jest mu zal, albo
                zelgalby ze kogos powaza, kiedy w gruncie rzeczy tak nie jest. Tak wiec jest
                pan egoista wybrakowanym, jest pan jednostka ulomna w swej kostrukcji
                psychicznej. Tak jak pieklo Dantego jest pan przerostem formy nad trescia. A
                nie ma nic gorszego niz swiadomosc niewiarygodnosci instytucji piekla.
                Uszanowanie,
                Paul

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka