Dodaj do ulubionych

Budowa loftów coraz bliżej końca

IP: *.4web.pl 28.01.09, 22:04
"W loftach nie dominuje cegła, mieszkania mają białe ściany" - no cóż, z tego
opisu i zdjęć wynika jednak, że to wciąż zwykłe mieszkania i daleko im do
prawdziwych loftów ze Stanów, czy zachodniej Europy - mówi się trudno...
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Budowa loftów coraz bliżej końca IP: 212.160.240.* 29.01.09, 09:00
      chciałbym mieszkać w takim lofcie. O ile piękniejsze sa takie
      meijsca czy kamienice (oczywiście odrestaurowane wraz z otoczeniem)
      od tych wszędobylskich bloków.
    • Gość: gość Budowa loftów coraz bliżej końca IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 13:42
      A po czemu metr tych loftów?
      • Gość: ? Re: Budowa loftów coraz bliżej końca IP: 81.210.83.* 29.01.09, 17:22
        dawno sprzedane
    • Gość: barnaba Re: Budowa loftów coraz bliżej końca IP: *.lodz.msk.pl 29.01.09, 17:25
      Szkoda tylko, że piękną przędzalnię nadbudowano czymś, co wygląda jak szopa,
      albo barak dla albańskich uchodźców. Szkaradzieństwo!
    • Gość: duda Budowa loftów coraz bliżej końca IP: 94.254.141.* 31.01.09, 10:54
      wnętrze wygląda jak odremontowany spacerniak więzienny - rzędy drzwi do cel ,
      wokół wąskie przejścia i dach na górze (wiadomo więźniowie powinni żyć w
      godnych warunkach ;))
    • Gość: duda Re: Budowa loftów coraz bliżej końca IP: 94.254.141.* 31.01.09, 10:56
      wiadomo - obiecali lofty a zrobili coś podobnego do loftów, renowacja cegły
      kosztuje, a taniej (brzydziej) jest zrobić suchy tynk, phi... tez mi lofty, ...
      poza tym przy spadku cen mieszkań to przepłacona na wiele lat inwestycja
    • Gość: barnaba BTW IP: *.lodz.msk.pl 31.01.09, 12:40
      Patrzcie, jak poznikali wszyscy wieszczący upadek Opala i fiasko adaptacji
      przędzalni.
      Pomór jakiś padł na nich czy co?
      • Gość: abk Re: BTW IP: *.toya.net.pl 01.02.09, 17:04
        na razie skończone są tylko koszmarne blaszaki na dachu (ciekawe jaki będzie w
        nich koszt klimatyzacji latem i ogrzewania zimą).Reszta to stan surowy otwarty
        -przepraszam część okien jest już wstawiona ale z drugiej strony dach nie jest
        skończony. Zbudowałem w życiu dwa domy i wiem ,że dopiero
        na tym etapie zaczynaja się koszty.Rozważam zakup loftów ale myślę ,że
        inwestycja w tej chwili jest bardzo ryzykowna i należy poczekać co najmniej 3-4
        miesiące.
        • Gość: budo Re: BTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:35
          > skończony. Zbudowałem w życiu dwa domy i wiem ,że dopier
          > o
          > na tym etapie zaczynaja się koszty.

W przypadku budowy domu masz rację ale tu nie jest budowa domu tylko renowacja zabytku. (W mury zabytków kupa kasy wchodzi.

Także domu rzeczywiście dopiero teraz by się koszty tak na prawdę zaczęły. A tu już się zaczęły... ale zostało jescze drugie tyle;)
          • Gość: abk Re: BTW IP: *.toya.net.pl 02.02.09, 21:04
            Z tego co piszesz wynika ,że artykuł p. Aleksandry Hac jest manipulacją mająca
            na celu przekonanie ewentualnych nabywców o wysokim stopni zaawansowania
            inwestycji. W rzeczywistości zaawansowanie prac wynosi ok. 50% i przy
            aktualnych możliwościach uzyskania kredytu przez inwestora realna staje się
            perspektywa bankructwa.
            Należy również zwrócić uwagę na prawdopodobne kłopoty ze sprzedażą loftów.
            Oferta OPALA będzie musiała konkurować zarówno z ofertami ze zrealizowanych
            inwestycji jak i ofertami z rynku wtórnego.Cena 4500-5000 zł/m2 jest w tej
            chwili maksymalną ceną za jaką można sprzedać mieszkanie w Łodzi. Według moich
            informacji w chwili obecnej odsprzedanie przedpłat na lofty graniczy z cudem.
    • Gość: Alternatywa loftów Budowa loftów coraz bliżej końca IP: *.toya.net.pl 04.02.09, 18:24
      osiedle-andrzejki.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka