patsywojt 30.01.09, 12:14 Dzisiejsza Trybuna... www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2009013002 czy ten człowiek ...urwa kiedykolwiek uwolni nas od swego wątpliwej jakości przewodnictwa? Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patsywojt Re: Czarny Kropek 30.01.09, 12:22 Żeby nie było, że promuję trybunę.. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/953132.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czarny Kropek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:33 Stężenie kołtuństwa Kropiwnickiego jest dla mnie nie do uwierzenia. Tak dziwaczna postać po prostu nie może występować w przyrodzie. A występuje. Mąż stanu, w dupę jeża. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czarny Kropek 30.01.09, 12:46 Robi swoje. A że przy okazji jest prezydentem Łodzi, to tym gorzej dla niej. Publiczna jak to się mówi "frazeologia bogoojczyźniana" jakoś często łączy się z prywatnym kołtuństwem, hipokryzją i małostkowaością. Według zasady, że wystarczy wartości mieć w gębie, bo wtedy każdego, kto czepia się szczegółów (innych niż wyznawane), można oskarżyć o podważanie (jedynie słusznych) wartości. Na szczęście pokolenie najmłodsze pokolenia nie dają się już nabrać na tego rodzaju płytkie sztuczki, co pokazały odpalając Jarosława w wyborach. Smutny paradoks Łodzi pod rządami Kropy polega na tym, że gdyby ekipa prezydenta rzeczywiście jakimś cudem wprowadziła miasto na taki poziom gospodarczy, który masowo przyciągałby zarobkami młodych specjalistów z całej Polski (jak do stolicy czy na Śląsk), ci odpaliliby go w następnych wyborach właśnie za jego ideologiczne kołtuństwo. Utrzymywanie tutaj ciemnogrodu służy (w właściwie służyło ) Kropie... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Czarny Kropek 30.01.09, 12:30 Cóż za mały człowiek. No, ale to wiadomo już nie od dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubocza? 30.01.09, 12:48 Poważnie pytam (pytanie bez tezy) zorientowanych w rynku kandydatów na urząd prezydenta miasta. Załóżmy dla sportu, że Kropka zimpiczmętowaliśmy. Kogo osadzimy w jego miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 12:55 John Godson! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 12:58 Juz to widze. Elektorat spod znaku św. Faustyny nigdy nie pozwoli na takie swietokradztwo. W sumie zazdroszcze tego Godsona, u mnie lipa nad lipami i ten chlopek uszok nie widzi zadnego zagrozenia. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 13:00 > Juz to widze. Elektorat spod znaku św. Faustyny nigdy nie pozwoli na > takie swietokradztwo. Ale jak im się przetłumaczy nazwisko pastora, to może zmiękną? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Godson = Oynekwere 30.01.09, 17:30 www.af.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=697&osCsid=567069b295fc1bd074261f4e6dc5d593 Godson to imię, Oynekwere nazwisko. Marketingowo lepiej brzmi Godson - właściciel szkoły języka angielskiego, niż Oynekwwere - właściciel szkoły języka angielskiego :) Poza tym o ile mi wiadomo, to zrezygnował z bycia pastorem. Ale marketingowo rzeczywiście świetny. Ale nie każdy ładnie opakowany produkt jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 13:00 Jacyś młodzieńcy na pewno już blokach startowych się niecierpliwią. Strannie czytają fora, główkując, jak to użyć Hubara, by nowy target wyborczy zaktywizował;-) Parę razy już się spotakałem z retoryką pt. "Jeśli nie Kropa, to kto? Przecież nie Kwiatkowski!" mającą jakoby uzasadnić przekonanie, że Kropa być może i nie jest najlepszy, lecz nikogo lepszego na horyzoncie nie widać. Otóż wg mnie jest ot podejście w najlepszym razie błędne logicznie (jeśli nie tendecyjnie broniące status quo): nie można powiedzieć, że nie ma nikogo lepszego zanim on(ona) się rzeczywiście nie sprawdzi lub chociaż pojawi. Zawsze taki wybór (najlepszym przykładem Kropiwnicki, który witany był przez wielu łodzian z dużymi nadziejami) jest trochę loterią. Jednak dopóki nie ma kampanii wyborczej, dopkóki zainteresowane ugrupowania nie wystawią kandydatów nie można uczciwie powiedzieć, że nie ma nikogo lepszego niż to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Właśnie chciałabym uniknąć podejrzeń 30.01.09, 13:17 o stosowanie tej retoryki. Ja po prostu nie mam wiedzy w temacie. I chcę tę wiedzę uzupełnić nie wkładając w to wysiłku (jak wielu użytkowników forów pytających "gdzie filtr do ceeda w łodzi", "najtańszy katering w częstochowie"). Za co się kajam zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Właśnie chciałabym uniknąć podejrzeń 30.01.09, 14:11 Chyba jeszcze nikt nie ma wiedzy w tym temacie. Choć o ile pamiętam, to lewica jakiś czas temu straszyła, że już ich kandydat jest i pracuje na rzecz Łodzi (i swojej przyszłej prezydentury, ma się rozumieć). Nie pamiętam, o kim to było (o Makowskim?) Odpowiedz Link Zgłoś
skunk Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 13:10 Pytasz kogo by kto chciał czy kto wystartuje? Wystartują: Tomaszewski Kwiatkowski Makowski Chciałbym gospodarza i menedżera. Kogoś na miarę wielkości tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 13:12 Tylko czy menedzer bedzie mazal paluchem po brudnej szybie? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: A czy jakiś inny młodzieniec się nasuwa z ubo 30.01.09, 14:12 Skąd ta pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Czy 30.01.09, 14:15 Czy uniowolnościowi sympatycy mają ma podorędziu jakiegoś zacnego kandydata na prezia miasta? No mają, czy nie? Bo pytam i pytam o to i jakoś nikt nie chce mi na to proste pytanie odpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czy 30.01.09, 14:26 A są jeszcze tacy? Może w samej Unii będę wiedzieć, czy kogoś wystawiają?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy 30.01.09, 14:34 Są. Dziwię się niepomiernie, ale są. Wciąż i nieustannie. Co prawda niektórzy się "przebranżowili" i aktualnie kibicują aktywnie PO, ale to ta sama brocha. Nie ważne. Ważne, że... nie mogę się doczekać objawienia tego cudownego kandydata na prezia. A może i Cudownego. No nie ma go i już. W podziemiu siedzi czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news A bo ja wiem? 30.01.09, 14:52 Może teraz preferuje palcóweczki, ale to już nie mkoja domena. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: A ZCHN na co się przebrandzlowił? 30.01.09, 15:04 Źródła zainstalowane na synekurach w miejskich strukturach odpowiedzialnych za robionie porządków (w strukturach!) twierdzą (w tym wątku nawet), że Tomaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No tak.. Ten to przynajmniej ma zęby. 30.01.09, 15:10 No i dosyć prawdopodobne jest, że zdeklarowany elektorat, który zawsze chodzi na wybory, zadecyduje o jego wygranej. Tak jak w dwóch ostatnich wyborach, gdzie tryumfował Krop. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Bigi, 30.01.09, 14:37 prawda jest taka, że mój kot byłby lepszym kandydatem niż Kropa, naprawdę. Tak samo by nic nie robił, tylko zamiast jeździć na wycieczki do Izraela, jadłby kocie papu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi, 30.01.09, 14:51 Z tym wypominaniem Izraela, to... takie trochę ryzykowne jest. Wiesz chyba? No nic. Kot nie kot, ale ja i tak lepszego nie dostrzegam. Aha. Były konkurent Kropy, Kwiatkosiu od NZS-owskich rozrób, chyba ze Zgierza chłopak, został wiceministrem. Czekam na nowego Czekalskiego. Ale podobny też byłby gorszy od Twojego kota, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Czy 30.01.09, 14:48 W takim samym podziemiu jak kandydaci innych przetasowanych ugrupowań. Przeciętny zjadacz chleba (czy nawet angielek, coby mu łódzkości nie odmawiać) ma i raczej będzie miał marne szanse na wytypowanie dobrego prezydenta. To ten potencjalny dobry prezydent musi być na tyle dobry, żeby umizdrzyć się do jakiejś lokomotywy partyjnej, a jednocześnie nie zacząć uchodzić za partyjniaka; musi dobrze nazwać, to co boli elektorat, nośnie zapronować lekartswa na te boleści i wygra. A jak wygra, to się powinnien uelastycznić od partii-lokomotywy i zacząć myśleć jak samorządowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Narty zna modus procedendi, niech startuje!:) 30.01.09, 14:58 Zagłosuję na niego. Nazwiska nie znam, ale imię pamiętam, a jak skojarzę z facjatą z ulotek zaśmiecających miasto, to zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Narty zna modus procedendi, niech startuje!:) 30.01.09, 15:10 Jeszcze tylko nie podjąłem decyzji, czy na stołek wejdę na plecach Platformersów (tu waham się na wyborem stylistyki: Palikot czy Gowin) czy też na PiSiorów (w grę wchodzi tylko model Wodza!). Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Jaką monetą? Trzeba sprawdzić, kto kogo zna 30.01.09, 15:34 i podzwonić, pochodzić, podogadywać, poobiecywać i wtedy decydować. Ideolo nie jest ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Czy 30.01.09, 15:14 Bigi, a co? Chcesz mnie za to zganić, zbesztać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patsywojt Politykierstwo IP: 212.51.193.* 30.01.09, 15:16 No to jest najgorsze. Bo tak zwany "kandydat niezależny", podejrzewam, polegnie a z tych zależnych to człek chyba przy pomocy szczypiec i zatykając nos w urnie musiałby skreślać. Ale może, może zdarzy się cud w kraju Tuska i pojawi się jakiś nowy, piękny, mądry i robotny kandydat? Nie chce znowu wybierać "mniejszego zła". Mamy jeszcze ze dwa lata (chyba, że Kropek pójdzie w europejskie posły). Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Politykierstwo 30.01.09, 15:29 Niezależny kandydat, żeby wyborcy go "kupili", musiałby być kimś znanym, popularnym, najlepiej po "Tańcu z gwiazdami" i kilkudziesięciu (co najmniej) wizytach w talk-shows. Myślę, że największe szansę miałby pan Pudzianowski, który tak na marginesie w ostatnich wyborach poparł obecnego prezydenta. Powalczyć z nim mogłaby ewentualnie pani Mandaryna. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Jak celebryta to Michał Wiśniewski :)) 30.01.09, 17:32 No, w końcu kocha Łódź, wszędzie to powtarza... Odpowiedz Link Zgłoś