Gość: koplik IP: *.rmf.pl 18.11.03, 16:28 Czy Łódż jest warta grzechu spędzenia w niej miłego weekendu? Polećcie proszę jakieś fajne knajpy na miłe kolacje i kluby na po-kolacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.moj.27.nick Re: A może na weekend? 18.11.03, 16:51 Witaj!!! Polecam gorąco: Esplanada!!! ewentualnie Greensky!! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może na weekend? 18.11.03, 19:35 Jest warta! Knajpy: od polskich, przez kuchnię kubańską, meksykańską, japońską, na chińszczyźnie nie kończąc... Kluby: też od groma... Mam wymieniać? Tyle tylko, że wielką klubowiczką nie jestem, więc może poczekaj na odpowiedzi innych forumowizów :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar RMF? 18.11.03, 19:44 Matko jedyna, cos chcecie o Łodzi? Pozytywnego? :-D NO WRESZCIE! www.kfl.ho.pl/linklodz.htm poczytajcie sobie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: A może na weekend? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 18.11.03, 19:52 Zależy czego oczekujesz. Jak na "po" - masz ochotę iśc na dyskotekę, jest techo sporo, ale nie chadzam, więc nie znam wiele ani nie mam porównania (wiem np. o "Port Weście" - ciekawy wystrój). Jeżeli chcesz posłuchać muzyki i posiedzieć ze znajomymi, tez jest sporo. Jeżeli muzyka na żywo- dowiedz się, kiedy jest jakiś koncercik w Jazzdze albo np. Stereo Krogs. A np. żeby wspólnie obejrzeć mecz, dobra jest Biblioteka (albo po prostu posiedzieć i pogadać). Hulaj dusza! :) Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: A może na weekend? 18.11.03, 22:06 Ja moge zaproponowac cos raczej na po-kolacji(obiedzie): Herbatka i ciasto w malutkiej herbaciarni na Narutowicza [wsch od Pietryny, pd czesc Narutowicza] (nie pamietam nazwy niestety). Jak lubisz ostrzejsza muzyke - Hiluś na Al.Politechniki, wspomniany Stereo na Wólczanskiej. Potanczyc? Port West, Faraon, Viva, a takze studenckie kluby na Lumunbowie i Politechnice Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: A może na weekend? 18.11.03, 22:08 intruder napisał: > Ja moge zaproponowac cos raczej na po-kolacji(obiedzie): > Herbatka i ciasto w malutkiej herbaciarni na Narutowicza [wsch od Pietryny, pd > czesc Narutowicza] (nie pamietam nazwy niestety). Dwa Księżyce ? Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !!! Jest tam bosko ... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: A może na weekend? IP: *.toya.net.pl / 10.0.242.* 18.11.03, 22:12 Herbaciarnia jest super - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_i_frateressa Re: A może na weekend? 18.11.03, 23:29 Dwa księżyce? No mowa na całej linii!!! Jeszcze Verte polecimy szczerze tudzież Szafę (niegdyś Partes) i Zielone Wzgórze (dawne Fuzzi, przy pl. Wolności) dla dobrej kawy, herbaty, ciast i atmosferki. Ale prostując: japońszczyzny w Łodzi zjeść się NIE DA! Nie ma japońskiej knajpy, odkąd 2 miesiące temu zamknęło się "Sapporo". Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: A może na weekend? 18.11.03, 22:11 Kolacja, obiad, śniadanie nawet : Havana, moja restauracja ukochana. Drogo nie jest, a jest cudownie. Jedzenie jest poprostu orgiastyczne, obsługa niezmiernie miła. I mają najprawdziwsze Mojito !! Próbowałam takiego z kubańskich składników (prywatnie Kubańczyk mnie uraczył z własnych) - dużo nie odbiega ... Pobawić się można dowolnie, zależy kto co lubi. Najlepiej urządić sobie spacerek i zajrzeć tam, gdzie się spodoba. Ja tak robię najczęściej. A na kaca - Zdrowie. Spacer po. Konkretnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: A może na weekend? 18.11.03, 22:50 na po-kolacje - lodz kaliska... i tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: A może na weekend? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 14:51 Jest!! Od romantycznego spaceru po pieknych parkach przez przepyszną,romantyczną kolacje przy świecach ewentualnie upojną noc we wszystkich rytmach jakie sobie zazyczysz. W Łodzi jest bardzo duzo magicznych miejsc które warto zobaczyc i poczuć ich niezwykłość. A wieczorem nie można sie nudzić! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może na weekend? 20.11.03, 19:01 Przykładowe imprezy w nadchodzącym tygodniu: Sobota 22 listopada * Bagdad Cafe (ul. Jaracza 45) godz. 22 - impreza "Bagdad Import" z muzyką house, electro i techno; zagrają didżeje: Angelo Mike, G-Sound i Rebus * Blu (pl. Komuny Paryskiej 5a) godz. 21 - impreza taneczna, na której zagrają didżeje: Drwal, Danny Boy i Spin * Bullfrog (Pabianice, ul. Reymonta 1) godz. 20 - zagra łódzka formacja Piana Złudzeń * Fabryka (ul. Piotrkowska 88) godz. 22 - impreza taneczna; zagrają didżeje: Mono, Danny boy i Six Millian * Futro (ul. Lumumby 16/18) godz. 21 - impreza "Experience" z muzyką drum'n'bass i jungle; zagrają didżeje: Triada, Yabol, Nefti i Alien * Irish Pub (ul. Piotrkowska 77) godz. 20 - zagra Qbek * Jazzga (ul. Piotrkowska 17) godz. 21 - koncert formacji E-1 i Marysi Sadowskiej * Soda Bar (ul. Moniuszki 4a) godz. 22 - impreza "Rock Da House"; zagrają didżeje: Rollo, Jive i BoNkiE * Zapiecek (ul. Piotrkowska 43) godz. 20 - zagra grupa Stilo WIĘCEJ: / www1.gazeta.pl/lodz/1,35135,1786400.html / Odpowiedz Link Zgłoś