lew_konia 27.02.09, 12:39 pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Chmielewski Reżyser "Daleko od szosy" - serialu, gdzie tłem wydarzeń była Łódź - zmarł w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lew_konia Re: Zbigniew Chmilewski nie żyje 27.02.09, 15:31 No i walnęłam byka w nazwisku - Chmielewski oczywiście. Co to? Nikt go nie pamięta? Toż to łodzianin! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Zbigniew Chmilewski nie żyje 27.02.09, 15:40 Pamięta, pamięta i żałuje że odszedł... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Zbigniew Chmilewski nie żyje 27.02.09, 15:41 Lepiej Go wspominam z racji wyreżyserowania "Nie lubię poniedziałku"*, niż z powodu nakręcenia serialu z Bronką plującą pestkami. Szkoda, oczywiście, ale cóż zrobić, taka kolej rzeczy, zwłaszcza jak człowiek osiągnie swoje lata. *Tak, wiem, że ten film to dość namolna pochwała ówczesnych czasów, ale z lekka pośmiać się na nim można;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Ale wtopa!:/ 27.02.09, 15:45 Oczywiście! "Nie lubię poniedziałku" zrobił TADEUSZ Chmielewski. Zbigniew Chmielewski nakręcił "Profesora na drodze", który to film jest również na wskroś łódzki. Wielkie sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Zbigniew Chmilewski nie żyje 27.02.09, 20:53 A co Ci, Bigi, przeszkadza Bronka? Ty tylko same elity znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Właśnie przed chwilą Ania pojechała do Jugosławii 27.02.09, 15:48 zaś Leszek zrobił prawo jazdy na autobusy. Zdecydowanie mój ulubiony serial. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Właśnie przed chwilą Ania pojechała do Jugosł 27.02.09, 15:48 aaa202 napisała: > zaś Leszek zrobił prawo jazdy na autobusy. Zdecydowanie mój ulubiony > serial. na którym programie? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Na dwójce. Ale skończyło się przed chwilką. 27.02.09, 16:11 Szkoda, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 16:22 znów będziemy mogli śledzić perypetie. Dziś był mig starego dworca Kaliskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 16:36 A to mig nowego dworca:) www.youtube.com/watch?v=xr_tDjGHSS4 Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 20:45 Pora emisji nie dla pracujących. Ale mnie to już ten serial nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 IP: *.toya.net.pl 27.02.09, 22:53 Reżyser kilku świetnych filmów - "Daleko od szosy" oczywiście numer jeden, ze względu nie tylko na Łódż, ale w ogóle świetny scenariusz i reżyserię. Ale i choćby "Dyrektorzy" powtarzani dość niedawno przez Kino Polska, to również niezły film, choć produkcyjniak i dla nielicznych. Ale to se ne vrati - teraz już mamy erę seriali głupiutkich dla głupiutkich ludzi. Pozostają płyty i kasety. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 23:01 Niezły film, bo produkcyjniak? A to dobre. Niech se ne vrata! Dobre filmy teraz też powstają, tylko trzeba je wytropić. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 23:10 Spieszmy się, kina tak szybko znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 IP: *.toya.net.pl 27.02.09, 23:33 Czytaj uważnie, a nie przekręcaj: "niezły film, choć produkcyjniak". Ja też lubię współczesne filmy. Niestety dobrych - polskich jest bardzo niewiele. I w roku, w którym powstał ów wyśmiewany produkcyjniak, powstało tyle dobrych, co przez ostatnie dziesięciolecie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Przyszły piątek, dwójka, 14.10 27.02.09, 23:42 Z tym prędzej mogę się zgodzić, bo telenowel w ogóle nie biorę pod uwagę. Te niektóre filmy"moralnego niepokoju".... Odpowiedz Link Zgłoś