Dodaj do ulubionych

Jaja w KUPIECKIEJ

IP: 62.29.134.* 20.11.03, 10:09
lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/317337.html
Magister pod warunkiem, indeks pod kluczem

Czwartek, 20 listopada 2003r.

Połowa słuchaczy III roku wydziału zarządzania Wyższej Szkoły Kupieckiej w
Łodzi chce zmienić uczelnię. Studenci skarżą się, że nie mogą wybierać żadnej
specjalizacji, obawiają się o tytuły magisterskie, które szkoła może
przyznawać tylko warunkowo. Odejście nie będzie sprawą prostą, bo – jak
twierdzą – dziekanat odmawia im wydania indeksów.
Obserwuj wątek
    • Gość: mat28 Re: Jaja w KUPIECKIEJ IP: *.interserwer.pl 20.11.03, 13:54
      Cała ta szkoła to jedno wielkie jajo nastawione na zbijanie kasy.
    • the_elviz Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie.... 20.11.03, 13:57
      taki smrodek.
      • camelot Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 20.11.03, 22:37
        No i co w dalszym ciagu twierdzicie że prywatne to są super. Liczy sie tylko
        kasa i nic wiecej. Nie ma to jak porządna państwowa uczelnia. Dyplom ładny i
        szanowany. Która bedzie następna do odstzrału. Wyzsza Szk. Stosunków
        Międzynarodowych????
        • Gość: Santana Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 23:10
          nie, nie, to WSHE ma już cztery oceny warunkowe PKA, a jeszcze nie wszystkie
          podane, i tyły w Menis z powodu nielegalnych oddziałów zamiejscowych. Chorzy na
          szmal! (i władzę)
          • Gość: piki Gdzie wpłynie tam wpłynie..... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 19:39
            Nie był bym taki pewien. Przede wszytskim WSHE nie ma takich kłopotów o których
            (sprawdz www.menis.gov.pl) piszesz a po drugie to juz jakiś czas temu pewna
            gazeta sie rozpisywała o rzekomych kłopotach ucelni, które sie nie
            potwierdziły .A po dryhie szkóla toz a roku na rok przyjmjue coraz wiecej
            studentów i onecnie ma ich ok 18 tys(liczba marzenie dla pozostałych mówie o
            prywatnych) wiec skoro jest tak źle jak twierdzicie to czemu jest tak dobrze bo
            ja tego nie rozumiem
          • hubar Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 25.11.03, 19:56
            Gość portalu: Santana napisał(a):
            >nie, nie, to WSHE ma już cztery oceny warunkowe PKA, a jeszcze nie wszystkie
            >podane,
            ##
            Ty wiesz swoje, a Menis swoje: www.menis.gov.pl/pka/prace/jednost.htm

> i tyły w Menis z powodu nielegalnych oddziałów zamiejscowych. Chorzy na
            >szmal! (i władzę)
            ##
            A Ty na co chory? Oskarzenia bardzo łatwo rzucać, zwłaszcza bezpodstawne.
            • Gość: Santana Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 22:01
              Kto tu nie umie czytać?
              Warunkowa magisterskie na zarządzaniu
              Warunkowa dziennikarstwo
              Warunkowa grafika
              warunkowa informatyka zaoczna - było przez jeden dzień, ale to prawda
              Ile jest kierunków na WSHE? Bo czytałem w wywiadzie z A.J, że skontrolowano
              wszystkie kierunki "w trybie specjalnym" - to pisała GW jakiś czas temu, tzn,
              że nie podano wszystkich wyników
              • hubar Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 25.11.03, 22:17
                > Kto tu nie umie czytać?
                > warunkowa informatyka zaoczna - było przez jeden dzień, ale to prawda
                ##
                Było ale się zmyło? Może i było, ale gdzie jest? Ja mówię o stanie obecnym, o
                tym co widzę na oficjalnej stronie MENiSu, więc nie oskarzaj mnie o to, że nie
                potrafię czytać.

> Ile jest kierunków na WSHE?
                ##
                10

>Bo czytałem w wywiadzie z A.J,
                ##
                Z kim?

>że skontrolowano
                > wszystkie kierunki "w trybie specjalnym" - to pisała GW jakiś czas temu, tzn,
                > że nie podano wszystkich wyników
                ##
                Gazety różne rzeczy piszą, także o tym że CBŚ się interesuje uczelnią...

Poza tym, ciekawi mnie fakt takiego doczepiania się własnie do WSHE. Zobacz, że
                taka WSMiB z Łodzi, na dwa kontrolowane kierunki dwa ma warunkowe, Kupiecka na
                jeden kierunek w Łodzi, także ma 100% warunku, podobnie Akadamia Muzyczna,
                Polibuda ma 2 warunki.
                • Gość: Santana Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 22:42
                  Owszem, było i się zmyło(co i mnie dziwi), ale spokojnie, jeszcze się pokaże.
                  Zauważ, że na stronie wshe jest uwaga o pozytywnej ocenie na informatyce z
                  podkreśleniem, że na studiach dziennych.
                  Oddziały zamiejscowe (nielegalne) są, np. Piotrków, Poddębice
                  A.J. to prof. Andrzej Jamiołkowski, PKA
                  Zastanawiam się właśnie, bo słuszna jest Twoja uwaga, że innych szkół tak się
                  nikt nie czepia. WSHE nie budzi sympatii, inne szkoły nie mają takich
                  wielkomocarstwowych zapędów
                  • hubar Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 26.11.03, 09:13
                    > Owszem, było i się zmyło(co i mnie dziwi), ale spokojnie, jeszcze się pokaże.
                    ##
                    Z tego co jest wiadome, to była to pomyłka... nie wiem tylko skąd taka Twoja
                    pewność, że się pokaze.

> Zauważ, że na stronie wshe jest uwaga o pozytywnej ocenie na informatyce z
                    > podkreśleniem, że na studiach dziennych.
                    ##
                    Napisane jest to, co jest faktem.

> Oddziały zamiejscowe (nielegalne) są, np. Piotrków, Poddębice
                    ##
                    Skąd wiesz, że to są "oddziały zamiejscowe"?

> Zastanawiam się właśnie, bo słuszna jest Twoja uwaga, że innych szkół tak się
                    > nikt nie czepia. WSHE nie budzi sympatii, inne szkoły nie mają takich
                    > wielkomocarstwowych zapędów
                    ##
                    Uczelnia jest największa w Woj. Łódzkim (niepaństwowa), więc i
                    zazdrośników/konkurencji jest sporo.
          • uerbe Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 26.11.03, 09:40

> nie, nie, to WSHE ma już cztery oceny warunkowe PKA, a jeszcze nie wszystkie
            > podane, i tyły w Menis z powodu nielegalnych oddziałów zamiejscowych. Chorzy
            > na szmal! (i władzę)

A, widzę Kolega czytuje EI :->
            MSPANC
            • Gość: Santana Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 10:35
              Najczęściej czytam nudne rozporządzenia i ustawy. A co, było coś w EI?
              A może byście wsiedli na swoje rowery, do Poddębic nie tak daleko, pogoda
              ładna, miasto nieduże, łatwo znaleźć. W Piotrkowie też
              Z tym MENiS to nie pomyłka, ale Was na razie nie przekonam. Co tam, jedna
              warunkowa w tę, jedna w tamtą - nie ma sie o co kłócić.
              Nie myślę, żeby chodziło o zazdrość. Raczej o to, że ludzie łatwo wyczuwają
              fałsz i buntują się przeciwko ładnie opkakowanej tandecie. Jedni lubią
              supermarkety, inni nie. I tyle

• uerbe Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. 27.11.03, 18:46

> Najczęściej czytam nudne rozporządzenia i ustawy. A co, było coś w EI?

Hubar juz tu gdzieś wspominał o CBŚ...

> A może byście wsiedli na swoje rowery, do Poddębic nie tak daleko, pogoda
                > ładna, miasto nieduże, łatwo znaleźć. W Piotrkowie też
                > Z tym MENiS to nie pomyłka, ale Was na razie nie przekonam. Co tam, jedna
                > warunkowa w tę, jedna w tamtą - nie ma sie o co kłócić.
                > Nie myślę, żeby chodziło o zazdrość. Raczej o to, że ludzie łatwo wyczuwają
                > fałsz i buntują się przeciwko ładnie opkakowanej tandecie. Jedni lubią
                > supermarkety, inni nie. I tyle

Wytłumacz o co Ci chodzi bo jak dla mnie to OT... albo napij się ziółek :-)
                Miłego dnia,
                • Gość: Santana Re: Tu wypłynęło i na WSHE też niedługo wypłynie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 20:20
                  A co ma do tego CBŚ? Ty mi wytłumacz!
                  Mówię, o co mi chodzi. WSHE to taki supermarket - obietnice, promocje,
                  naciąganie. Moja dziewczyna tam chodzi, a raczej już nie chodzi, tylko musi
                  płacić. Zgadnij, czy była zadowolona ze studiów? Na wszelki wypadek wyjaśniam,
                  że nie była, ale jej słów nie mogę powtórzyć. Oprócz niej znam tam też innych
                  ludzi.
                  Jakie ziółka mi polecasz? Chętnię się napiję. Dziękuję za życzenia, dzień był
                  miły. Tobie życzę spokojnej nocy.
    • Gość: student ZiM nie uzyskał akredytacji IP: 62.29.134.* 26.11.03, 10:57
      No i ZiM w Kupieckiej nie dostał akredytacji...
      ciekawe jak to się dalej potoczy.
      • the_elviz WSHE też zniknie - oby się tak stało. 26.11.03, 12:31
        Po co taki tworek.
        • hubar Elviz też zniknie - oby się tak stało. 26.11.03, 13:32
          Po co taki tworek.
          • the_elviz Hubarze - skończ z wazeliną. 26.11.03, 14:17
            uważaj bo od wychwalania tej WSHE niedługo ci się woda z mózgu zrobi. Najlepiej
            daj przez cały czas dziekanowi twojej szkoły w dupkę ci włazić - wiem
            uwielbiasz to - widać>>>.
        • boczek2001 CO JEST Z WAMI?!? 26.11.03, 14:24
          Ludzie czy za każdym razem kiedy jest mowa o szkołach w Łodzi - musi wypływac
          ten temat??!!??

Niedawno ktoś miał za złe że jak sie pisze o studiach to zawsze jest o WSHE,
          ale widzę że wy - przeciwnicy tej szkoły sami podnosicie ten temat, pomimo że
          nijak to się z nią łączy...

Wy macie chyba jakąś obsesje... :-/

Zresztą co wy do niej macie - umieją sie promować to to robią, wy widać nei
          umiecie to wieszacie na nich psy...

p.s. żeby była jasność - nie jestem studentem tej akurat uczelni, a WSHE mnie
          ani ziębi ani parzy...
          • Gość: student Re: CO JEST Z WAMI?!? IP: 62.29.134.* 27.11.03, 14:44
            Niektórzy nie lubią, ale niektórzy faktycznie przejawiają obsesję, ciekawe czym
            ona jest spowodowana... zazdrość?
          • majass Oni maja obesje zazdrosci 27.11.03, 16:33
            boczek2001 napisał:

> Ludzie czy za każdym razem kiedy jest mowa o szkołach w Łodzi - musi wypływac
            > ten temat??!!??

Widocznie musi bo zazdrosc kogos zżera
            >
            > Niedawno ktoś miał za złe że jak sie pisze o studiach to zawsze jest o WSHE,
            > ale widzę że wy - przeciwnicy tej szkoły sami podnosicie ten temat, pomimo że
            > nijak to się z nią łączy...

No pewnie bo jak sie samemu nie ma czym pochwalic to krytykuje sie innych

> Wy macie chyba jakąś obsesje... :-/

Oj maja maja. nardzo ich boli że o nich nikt nie wspomina

> Zresztą co wy do niej macie - umieją sie promować to to robią, wy widać nei
            > umiecie to wieszacie na nich psy...

no własnie nie umieja i zazdroszcza
            > p.s. żeby była jasność - nie jestem studentem tej akurat uczelni, a WSHE mnie
            > ani ziębi ani parzy...

i tak powinno byc skoro nie jestes studentem tej uczelni to co Ci do niej.
            Studenci z WSHE nie wypisuja na inne uczelnie.
    • erbuniek Re: Jaja w KUPIECKIEJ 02.12.03, 22:30
      Czytam Waszą dyskusję i już nie mogę się nie odezwać.
      Nie mogę wytrzymać jak czytam wymysły szanownego Hubara (jednego ze studentów
      WSHE. Widzisz Hubarze - Ty naprawde niestety mało wiesz jak to wygląda
      wszystko od środka. Pan kanclerz dał ci odrobinkę władzy, a Ty myślisz, że
      dostałes jakąś gwiadkę z nieba. Nie widzisz że jesteś marnym trybikiem w
      machinie, i że jak każdy trybik kiedyś się zużyjesz i przestaniesz być
      potrzebny. Zastanów się ile osób odeszło z WSHE w czasie kiedy tam się uczysz -
      tłumy! Część dobrowolnie, a część przestała być właśnie potrzebna.
      Ale do rzeczy.
      Piszecie o 18 tysiącach studentów co jest nieosiągalne dla innych uczelni. A
      czy wiecie, że kilka tysięcy z nich to tzw. "martwe dusze"!? Tak tak -
      uczelnia przypisuje sobie większą niż faktycznie liczbę studentów, gdyż od
      tego uzależniona jest wysokość dotacji przyznawana przez Ministerstwo Edukacji.
      A czy wiecie, że przy okazji wizytacji komisji akredytacyjnej pojawiły się na
      wizytówkach przy pokojach nieistniejące nazwiska profesorów?
      A żeby cały cyrk świetnie funkcjonował - wszyscy pracownicy przeszli
      intensywne szkolenie na temat: "jak rozmawiać z komisją, aby nie sypnąć szkoły"
      Kolejne.
      Skończcie wreszcie z tą fikcją nieistniejących ośrodków zamiejscowych. Sam
      osobiście prowadziłem zajęcia w Koninie i Sieradzu. W ośrodkach tych
      prowadzone są zajęcia, których oficjalnie nie ma.
      A czy ośrodki te są legalne?
      Gdyby były to na umowie miałbym napisane - "prowadzenie zajęć w ośrodku
      zamiejscowym", a jak łatwo się domyślić takiego zapisu nie było. Zamiast tego
      miałem wpisany wykład z przedmiotu, którego nazwę pierwszy raz na oczy
      widziałem, umowa wystawiona była przez Instytut Postępowania Twórczego - taki
      odłam WSHE, aby można było robić niezłe przekręty finansowe.
      Na wspomnianym już szkoleniu kadry z okazji wizyty komisji akredytacyjnej
      postawione to było wyraźnie - o ośrodkach zamiejscowych ani mru mru.
      Niesamowite - prawda?
      Hubar zapyta zaraz skąd to wiem - ma niesamowitą zdolność podwazania każdego
      zdania - w końcu tam studiuje to potrafi - musi być twórczy!
      Jak już się domyślasz byłem pracownikiem tej pseudouczelni. Już widzę twoją
      docinkę - ha dobrze że cie wywalili. Otóż wyobraż sobie że odszedłem, bo w
      którymś momencie nie wytrzymałem tego cyrku - zabawy w studenta i wykładowcę.
      Udawania, że uczę, i że inni się uczą. To naprawdę chodzi tylko i wyłącznie o
      kasę, bo np gdy student wykazywał żenujący brak wiedzy i chciałem go oblać -
      lądowałem na dywaniku u dziekana - zbierając reprymendę. Jestem szanowanym
      pracownikiem naukowym i nie pozwolę sobie, aby w ten sposób szargano moje
      nazwisko - nie wszystko można zrobić dla pieniędzy.
      W WSHE niestety studiuje też pewien odsetek studentów, którzy coś chcą się
      nauczyć - oni tracą najwięcej. Poziom na wszystkich kierunkach pozostawia
      wiele do życzenia. Dla wykładowcy uczelni państwowej zajęcia w WSHE, nawet z
      dziedziny, o której nie ma pojęcia, to pikuś. I te nazwy niektórych kierunków
      studiów - byle złapać frajera.
      Absolwenci WSHE już nie są przyjmowani na wiele kierunków studiów
      uzupełniających na UŁ - kiedyś to było możliwe. Jawnie dyskryminowani są
      również na egzaminach na studia podyplomowe. Najsmutniejsze w tym wszystkim
      jest to, że ci ludzie są niewinni. Są ofiarami, a jeszcze im się obrywa za
      faceta/kanclerza, który cieszy się, że udało mu się kogoś naciągnąć.
      Jestem bardzo wrogo nastawiony do tej instytucji (można sie tego raczej
      domyślać) - trochę tam widziałem, a pewnie i tak jeszcze nie wszystko.
      Hubarowi życzę, aby żył w tej miłej fikcji, gdyż przejżenie na oczy mogłoby
      być bardzo bolesne.
      • the_elviz No i Hubarze teraz mordkę w kubeł.... 03.12.03, 00:03
        wsadziłeś. Jesteś tylko pionkiem i w końcu ktoś ci to powiedział. Zrozum, że ty
        w WSHE jesteś jak biedny Chińczyk w Chinach. Jak będziesz w potrzebie to nie
        zadbają o ciebie, a większość z pseudo absolwentów tej szkoły będzie w pracy
        zsuwana na dalszy plan.
        • hubar [OT]Elviz morda w kubeł! 03.12.03, 09:09
          Odwal się ode mnie!
          • uerbe Plonk warning 03.12.03, 09:26
            Słuchajcie, chciałem tylko przypomnieć, że w kwestii stosowania się do zasad
            netykiety nie ma podziału na równych i równiejszych, tudzież studentów tej czy
            tamtej uczelni... Kłóćcie się tak dalej, zapewne sporo osób ucieszy się z
            mniejszej liczby postów do czytania, po tym jak zaczną filtrowac
            Wasze "dyskusje".

Mimo wszystko miłego dnia,
          • the_elviz Nervosolek polecam. 03.12.03, 10:05
            I cały czas umiesz kopiować i kopiować i kopiować. Nic nowego.
      • Gość: Santana Re: Jaja w KUPIECKIEJ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 22:43
        Z dużą ciekawością przeczytałem twój post. Słyszałem mnóstwo bulwersujących
        kawałków o wshe, oprócz tego, co widziałem na własne oczy. Powiedz, czy
        istnieje jakakolwiek realna szansa, że to szkółsko się przewali?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka