Dodaj do ulubionych

BAZAR ŁÓDZKI

12.03.09, 10:15
Witam Serdecznie...Prosił bym o informacje na temat bazaru,targowiska w łodzi.Chodzi o kupno starych przedmiotów do wystroju wnętrz.Mam na myśli kinkiet,świecznik,lampa naftowa itp Kupowałem tego typu przedmioty na "pchlim targu w Kutnie" Czy jest w Łodzi miejsce tego typu godne uwagi.Dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: kapi Re: BAZAR ŁÓDZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 10:53
      może u mrówek na bałuciaku? :)
      • kriso72 Re: BAZAR ŁÓDZKI 12.03.09, 11:17
        Właśnie słyszałem o "bazarze bałuckim" ale prosiłbym dokładniej gdyż nie jestem z łodzi (w jakie dni, jaka lokalizacja i czy to jest to?) Dziękuję
        • yavorius Re: BAZAR ŁÓDZKI 12.03.09, 11:22
          www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=%B3%F3d%BC%2C+rynek+ba%B3ucki&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=0&y=0
          • Gość: kapi Re: BAZAR ŁÓDZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 11:08
            ale mrówki to stoją przy samym końcu rynku. przy przystanku
            targowisko Dolna. Wzdłuż tej ulicy, ale nie codziennie oczywiście.
            Tam jest wiele staroci
    • miejskie_narty Re: BAZAR ŁÓDZKI 12.03.09, 17:53
      Podobno ci sami handlarze starzyzną (czyli niemieckimi śmieciami z lat 80. i 90., za które żądają czasem połowy dzisiejszej ceny nowych produktów), którzy jeżdżą do Kutna, pojawiają się również w niedzielę na giełdzie na Widzewie.

Swoją drogą socjolog mógłby ciekawe wnioski na temat naszego społeczeństwa wyciągnąć obserwując tłumy ludzi przebierających tam w tonach totalnego badziewia w poszukiwaniu dobrej okazji, a także rzesze cwaniaków ustalających całą hierarchię cen na odpady w różnycm stopniu zniszczenia. Mnie, ilekroć tam jestem (a zdarza mi się kilka razy w roku) zawsze w końcu dopada uczucie przygnębienia.

• Gość: pracanaokrągło Re: BAZAR ŁÓDZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 18:22
      Proszę spróbować w sklepie ze starymi meblami na ulicy Wólczańskiej,
      blisko Uniersalu i rynku "Górniak".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka