Gość: Krzysiek IP: 10.0.215.* 24.01.02, 22:53 Jezeli na zeznaniach takich swiadkow ma sie opierac oskarzenie lekarzy to jest to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirek Może oglądalismy inne programy? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 23:13 Kobieta dwa razy powtórzyła "(do kierowcy karetki) powiedzieli żeby jechać wolniej, to będą mieli skórkę". Druga kobieta powiedziała "przypadkowy lekarz z prywatnego gabinetu przywrócił akcję serca, lekarz z pogotowia włożył męża do karetki i powiedział że z mężem jest już dobrze; po chwili powiedział że mąż już nie żyje i że zaraz przyjedzie firma pogrzebowa". Mężczyzna powiedział "gdy kazali iść ciotce do kuchni zrobili wójkowi zastrzyk po którym zaczął się dławić; 3 godziny spokojnie, cierpliwie czekali na jego śmierć a pod koniec, gdy jeszcze żył zadzwonili po firmę pogrzebową". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Może oglądalismy inne programy? IP: 10.0.215.* 24.01.02, 23:29 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Kobieta dwa razy powtórzyła "(do kierowcy karetki) powiedzieli żeby jechać > wolniej, to będą mieli skórkę". Ale nie wiem czy zwrociles uwage , ze byc moze ta pani byla juz leczona na Aleksandrowskiej. Jezeli tak to jej slowa sa niewiarygodne > Druga kobieta powiedziała "przypadkowy lekarz z prywatnego gabinetu przywrócił > akcję serca, lekarz z pogotowia włożył męża do karetki i powiedział że z mężem > jest już dobrze; po chwili powiedział że mąż już nie żyje i że zaraz przyjedzie > > firma pogrzebowa". I co oni go tam w tej karetce udusili czy moze poderzneli gardlo? To, ze udalo sie go reanimowac nie oznacza ze bedzie zyl. > Mężczyzna powiedział "gdy kazali iść ciotce do kuchni zrobili wójkowi zastrzyk > po którym zaczął się dławić; 3 godziny spokojnie, cierpliwie czekali na jego > śmierć a pod koniec, gdy jeszcze żył zadzwonili po firmę pogrzebową". pewnie ze lepiej gdyby zyl ale to nie jest dowod na to ze lekarz spowodowal jego smierc. Troche wiecej obiektywizmu. Nie chce tu bronic nikogo ale takie oskarzenia musza miec solidne dowody. Rozgoryczona rodzina zawsze bedzie miala pretensje i troche tez ich rozumiem. Ale nie jest to powod do takich oskarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Może oglądalismy inne programy? IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 00:14 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Gość portalu: Mirek napisał(a): > > > Kobieta dwa razy powtórzyła "(do kierowcy karetki) powiedzieli żeby jechać > > > wolniej, to będą mieli skórkę". > > Ale nie wiem czy zwrociles uwage , ze byc moze ta pani byla juz leczona na > Aleksandrowskiej. Jezeli tak to jej slowa sa niewiarygodne Nie od dziś lekarze robią z ludzi wariatów. Ta kobieta mówiła logicznie, składnie i wiarygodnie. A nawet jeśli była leczona na Aleksandrowskiej, to każde jej słowa są już niewiarygodne? > > > Druga kobieta powiedziała "przypadkowy lekarz z prywatnego gabinetu przywr > ócił > > akcję serca, lekarz z pogotowia włożył męża do karetki i powiedział że z m > ężem > > jest już dobrze; po chwili powiedział że mąż już nie żyje i że zaraz przyj > edzie > > > > firma pogrzebowa". > > I co oni go tam w tej karetce udusili czy moze poderzneli gardlo? > To, ze udalo sie go reanimowac nie oznacza ze bedzie zyl. Tak można wytłumaczyć wszystko i tak robi solidarne środowsko lekarskie w Polsce od lat. Dowody skrywa ziemia i koledzy. > > > Mężczyzna powiedział "gdy kazali iść ciotce do kuchni zrobili wójkowi zast > rzyk > > po którym zaczął się dławić; 3 godziny spokojnie, cierpliwie czekali na je > go > > śmierć a pod koniec, gdy jeszcze żył zadzwonili po firmę pogrzebową". > > pewnie ze lepiej gdyby zyl Mój Boże, dziękujemy ci łaskawco! > ale to nie jest dowod na to ze lekarz spowodowal jego > smierc. Podkreślę - 3 godziny cierpliwie czekali na śmierć nic nie robiąc, a gdy jeszcze nie skonał zadzwonili po firmę pogrzebową. Zazwyczaj, czyli gdy pacjent nie rokuje na zostanie skórką, śpieszą się cholernie. > Troche wiecej obiektywizmu. Nie chce tu bronic nikogo ale takie oskarzenia > musza > miec solidne dowody. Jakie? Zakrwawiony nóż? Pętla na szyi? Takich nigdy nie będzie. > Rozgoryczona rodzina zawsze bedzie miala pretensje i troche > tez ich rozumiem. Trochę!? Przecież to nie zarysowana karoseria, zgubiona portmonetka czy zachlapany płaszcz. Zmarł ktoś bliski. > Ale nie jest to powod do takich oskarzen. Jest bardzo mocny powód do takich oskarżeń. Jeszcze nie wyrok. Twoje myślenie jest typowe i wygodne: nie udowodniono, znaczy nie ma. Nie ma masowej korupcji, nie ma masowych aborcji, nie ma masowej pracy na czarno, nie ma powszechnego złodziejstwa itd. Zdecydowana większość ludzi jest uczciwa, ofiarna, fachowa, pracowita, katolicka, patriotyczna itd. No to dlaczego jest tak, jak jest? Chyba że podobnie jak oglądaliśmy inne programy, żyjemy w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Może oglądalismy inne programy? 25.01.02, 01:15 Mirku, po prostu normalnemu człowiekowi nie mieści sie to w głowie. I tez trzeba to zrozumieć. Bronimy się przed koszmarem, którego nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić. To bardzo ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Może oglądalismy inne programy? IP: 10.0.215.* 25.01.02, 08:52 Ja nie twierdze, ze takie sytuacje nie mialy miejsca, a co do handlu zwlokami jestem przekonany, ze byl. Tylko cala ta sprawa zaczyna uciekac w dziwnym kierunku - zalu do sluzby zdrowia. Moim zadanie problem zaczal sie w tym, ze zaklady pogrzebowe przeniosly sie z cmentarzy do szpitali i pogotowia. To jest okreslone srodowisko i dla nich jest to towar handlowy (mowa o firmach pogrzebowych). W sytacji konkurencji posuwaja sie do wszystkiego. Byc moze lekarze jeszcze to udoskonalili. Nie jest to jednak powod do oskarzania wszystkich za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Czy taki program jest w ogóle potrzebny? IP: 212.191.197.* 25.01.02, 10:05 Odpowiadam - jest potrzebny TVN-owi, żeby wzrosła oglądalność. Będą kolejne reklamy i kasa coraz większa. Dla każdej redakcji cały ten szum to zbawienie. A TVN wyjątkowo specjalizuje się w skandalach. Czy ktoś może mi powiedzieć co nowego do sprawy wniósł ten program? Czy ktoś, kto czyta gazety i ogląda wiadomości, dowiedział się czegoś nowego? Poszkodowani opowiadali swoje bulwersujące historie pomstowali na służbę zdrowia, przedstawiciele służby zdrowia byli oburzeni, że wszyscy na nich najeżdżają, a przecież nie każdy sanitariusz jest zbrodniarzem, a policja zapewniała, że prowadzi zakrojone na szeroką skalę śledztwo, które doprowadzi...itd. I tak będzie jeszcze z tydzień. Sporo szumu, a potem wszystko powoli przycichnie. I pomyśleć, że kiedyś Marcin Wrona prowadził taki fajny luzacki program na RMF... Szkoda panie redaktorze, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Czy taki program jest w ogóle potrzebny? IP: 10.0.215.* 25.01.02, 10:11 Ciekawy jestem czemu sluzyl wczoraj wywiad z czlowiekiem w samochodzie. Dla mnie to byla jakas pijaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maceo Pijaczyna, nie pijaczyna, ale znała agenta........ IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 14:36 Depesza PAP z piątku 25 stycznia z godz. 11.14. Dla tych, którzy nie chcą czekać na jutrzejsze gazety lub dzisiejsze wieczorne dzienniki TV: KRA0166 3 SPN 576 PAP20020125W01887 PRZESTĘPCZOŚĆ-POGOTOWIE-SEJM-KOMISJA,OPIS Wiceminister zdrowia: dwie karetki używały dużo pavulonu (opis) 25.1.Warszawa (PAP) - Dwie karetki łódzkiego pogotowia zużywały szczególnie dużo pavulonu - poinformował w piątek wiceminister zdrowia Aleksander Nauman. Według "Gazety Wyborczej", środek ten mógł służyć do uśmiercania pacjentów pogotowia. Podczas piątkowego posiedzenia sejmowej komisji zdrowia wiceminister Nauman powiedział posłom, że pavulon był wydawany zespołom wyjazdowym łódzkiego pogotowia, choć powinien być stosowany jedynie w karetkach reanimacyjnych. "Nie wiem, jak apteka wydawała pavulon zespołom wyjazdowym" - mówił Nauman. Pavulon może być stosowany tylko przez anestezjologów. Leki zwiotczające mięśnie, do których należy pavulon, muszą być na wyposażeniu karetek reanimacyjnych. Dyrektor departamentu nadzoru w Głównym Inspektoracie Sanitarnym Zbigniew Niewójt tłumaczył, w jaki sposób były pobierane leki w łódzkim pogotowiu. Ze wstępnych ustaleń kontroli w pogotowiu wynika, że do godz. 15.00 wszystko odbywało się zgodnie z prawem, tzn. centralna apteka wydawała leki na podstawie prawidłowo wypełnionych receptariuszy. "Po godz. 15.00 apteka była nieczynna. Zespoły dobierały sobie do apteczek leki w sposób niezbyt kontrolowany. Nie było wtedy farmaceuty" - powiedział. Po 15.00 leki wydawano na podstawie indywidualnych zapotrzebowań. Był jeden przypadek, kiedy jednorazowo pobrano 10 fiolek pavulonu. Niewójt poinformował też, że duże zużycie pavulonu trwało do czerwca zeszłego roku, a w listopadzie i grudniu spadło do zera. Zaznaczył, że nie wszystkie zespoły stosowały pavulon. "Symptomatyczne jest to, że w ciągu roku wydano 300 ampułek tego leku" - powiedział Niewójt. Według Michała Borkowskiego, szefa warszawskiej stacji pogotowia ratunkowego, w jego placówce w ciągu roku wydano 90 ampułek leków zwiotczających mięśnie (w tej stacji nie używa się pavulonu - PAP). Prokurator krajowy Karol Napierski powiedział, że na obecnym etapie śledztwa "nie ma formalnie osób podejrzanych". Według wiceministra Naumana, wątek kryminalny wymaga długotrwałych prac organów śledczych. Jak powiedział, "trzeba dokonać analizy około pięciu tysięcy zgonów w ciągu roku. 2,5 tysiąca osób musi być przesłuchanych". Wiceminister zdrowia poinformował, że siedmiu pracowników łódzkiego pogotowia zostało już zwolnionych z Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego w Łodzi. 23 stycznia Główny Inspektor sanitarny zarządził kontrolę łódzkiej stacji. Badany jest rozchód leków anestezjologicznych, odurzających i psychotropowych. 24 stycznia ruszyły kontrole w innych wojewódzkich stacjach pogotowia. Prokurator nie wykluczył ekshumacji zmarłych pacjentów łódzkiego pogotowia. Zastrzegł, że trzeba rozważyć, czy ekshumacje będą zasadne ze względu na czas rozpadu leków w organizmie człowieka. Według specjalistów, rozpad pavulonu, który - jak pisała "Gazeta Wyborcza" - mógł służyć do uśmiercania pacjentów, następuje 48 godzin po podaniu. Jednak według ministra zdrowia Mariusza Łapińskiego, jest w Niemczech ośrodek, który może zbadać rozpad tego leku po upłynięciu długiego czasu. Łapiński dodał, że polskie władze są w kontakcie z tym ośrodkiem. Napierski powiedział, że przesłuchano już "szereg osób i stwierdzono, iż zachodzą podejrzenia, że ów lek był stosowany podczas wizyt pogotowia w domach pacjentów". Dodał, że lekarze z łódzkiego pogotowia zeznali, iż "niektórzy sanitariusze podawali pacjentom nieznany im (lekarzom - PAP) środek farmakologiczny, w wyniku którego gwałtownie pogarszał się stan pacjenta". Posłowie słuchali wyjaśnień przedstawicieli rządu w niemal całkowitym milczeniu. Kiedy prokurator mówił o tym, na podstawie których przepisów kodeksu karnego jest prowadzone śledztwo i jaka kara jest przewidziana za popełnienie tych przestępstw, jednak z posłanek powiedziała półgłosem "kara śmierci". Wzburzenie wśród posłów lekarzy wzbudziła informacja, że jeden z zespołów pobrał jednorazowo 10 ampułek pavulonu. Napierski poinformował, że śledztwo w sprawie domniemanego uśmiercania pacjentów jest prowadzone z art. 148 paragraf 2 punkt 3 Kodeksu Karnego, czyli "zabójstwo w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie", zagrożone karą od 12 do 25 lat lub dożywotnim więzieniem. Trwa też śledztwo w sprawie handlowania informacjami o zgonach pacjentów. Napierski przypomniał, że "rywalizacja w Łodzi między zakładami pogrzebowymi przybrała takie formy, iż doszło do zlecenia zabójstwa właścicieli jednego z zakładów". Poinformował, że "największą aktywnością w korupcji wykazywali się pracownicy sześciu zakładów".(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 14:42 A czemu o tym nie powiedziano wczoraj w tym programie? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 14:54 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > A czemu o tym nie powiedziano wczoraj w tym programie? Bo komisja sejmowa była dzisiaj (w piątek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 15:09 ale wedlug slow obecnego dyr. PR sprawe badano juz wczesniej i chyba ten fakt byl juz znany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 15:20 no tak, pewnie myślisz, że to jakaś teoria spisku i tyle... nie rpzeadzaj z tymi głupimi pytaniami:"dlaczego nie podali tego wczoraj". Może nie byli pewni albo nie mnieli do konca oficjalnych danych? przez noc moze sie duzo zmienic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 15:31 Moze sa one dla Ciebie glupie, ale nie potrzebuje rowniez Twoich komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 15:38 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Moze sa one dla Ciebie glupie, ale nie potrzebuje rowniez Twoich komentarzy. Odpowiedź jest prosta - my nie potrzebujemy Twoich. Poniał? Czy tylko twoje komentarze są słuszne??? Lubimy sobie podyskryminować, nie??? W pracy podwładny, w domu żona, na forum geograf... panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 15:44 skoro nie potrzebujesz mojego zdania na ten temat to po co w ogóle zaczałeś pisac na tym forum? czyjego komentarza potrzebowałeś? przepraszam, że w ogóle się odezwałem... ale jakbys powiedział, że już więcej komentarzy nie potrzebujesz to bym nie puścił nawet pary z ust,..... dzięki p8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 15:48 Nie potrzebuje Twoich niegrzecznych komentarzy - tylko takich. Ja nikomu nie zarzucam glupoty w przeciwienstwie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 15:53 co?? ledno się odezwałem i już nie grzeczne komentarze?? no nie, albo ty albo ja powinienem sie leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 15:56 Czy umiesz wylacznie obrazac ludzi. Odezwales sie stwierdzajac, ze moje pytanie jest glupie, czyli zadaje je glupek. Teraz wysylasz mnie do lekarza - ciekawe jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 15:58 to może ja już nic nie będę do ciebie mówił... nigdy... bo pewnie zawsze będę Cię obrażał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:01 Bardzo chetnie wyslucham twojej opinni. Tylko staraj sie wywazac bardziej slowa. Mysle, ze z racji Twojego wieku powinienes dawac lepszy przyklad piszacej tu mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 16:03 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Bardzo chetnie wyslucham twojej opinni. Tylko staraj sie wywazac bardziej > slowa. Mysle, ze z racji Twojego wieku powinienes dawac lepszy przyklad > piszacej tu mlodziezy. Jasne, klasyka >>> argument o wieku sprawdza się zawsze... panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 16:13 oj Krzysiek byś się zdziwił skoro to napisałeś w poście.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:16 mowisz o swoim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 15:59 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Czy umiesz wylacznie obrazac ludzi. Odezwales sie stwierdzajac, ze moje pytanie > > jest glupie, czyli zadaje je glupek. Teraz wysylasz mnie do lekarza - ciekawe > jakiego? Najpierw do kardiologa - jak się będziesz denerwował to dostaniesz zawału (a to teraz szczególnie niebezpieczne:(), potem do psychologa żeby pomógł Ci się uspokoić... panBozia Acha, jeszcze zgłoś się na inkwizytora, bo świetnie czytasz między wierszami, oraz świetnie nadinterpretujesz fakty:) panBozia >>> Psycholog-Eksperymentator z bożej nie-łaski <<< aizoBnap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:03 Nie licz, ze odpowiem na Twoje zaczepki Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 16:09 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Nie licz, ze odpowiem na Twoje zaczepki Już raczyłeś odpowiedzieć, w sidła dałeś się złapać:) Uważasz, że to zaczepki? Ja to nazywam sondą, ale to tylko kwestia nazewnictwa... Ale muszę przyznać, że specjalnie dla Ciebie specjalną kategorię forumowicza, gdyż podoba mi się twój styl "forumowania". Kategoria ta ma znaczenie pozytywne, gdyż większość sondowanych przezemnie osób praktycznie od razu wyciąga "ciężką artylerię":) więc ja Szanuję twój sposób bycia, choć nie zgadzam sie z Tobą w wielu względach:), ale chyba to dobrze, co - jak myślisz? panBozia >>> the Badacz <<< aizoBnap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:13 To nie polega na tym zeby sie z kims zawsze zgadzac. Ale zeby miec racje do konca trzeba ja przedstawic w sposob kulturalny nie obrazajac swojego adwersaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 16:22 a czy ja przypadkiem kogoś obraziłem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:25 Ja poczulem sie troche urazony, ale to moze moje przewrazliwienie ostatnimi wydarzeniami. Juz mi przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 16:32 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > To nie polega na tym zeby sie z kims zawsze zgadzac. Ale zeby miec racje do > konca trzeba ja przedstawic w sposob kulturalny nie obrazajac swojego adwersaza > . Wiem, ale cel moich badań jest inny, interesuje mnie: 1. Dlaczego ludzie w pewnych sytuacjach kryzysowych zachowują się agresywnie. 2. Jakie są przejawy tej agresji. Chciałbym poprostu wiedzieć co najbardziej wkurwia ludzi, żeby nie razić ludzi, ale pozostać Sobą:). Ja wiem, że to dla większości dziwactwo i oznaka idiotyzmu, ale moim celem jest zostanie jak najlepszym człowiekiem. panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 16:36 prowokacja jest czasem dobra w celu wyciagniecia skrywanych pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 25.01.02, 15:45 Czy Ty musisz sie do wszystkiego wtracac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.219.* 25.01.02, 15:54 w koncu po to jest forum- aby wyrażac swoje zdanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Pod Napieciem z Lodzi 25.01.02, 16:02 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Czy Ty musisz sie do wszystkiego wtracac Gdyby nie było takich jak ja, tacy jak Ty nie mieli by racji bytu... World by mr.thankgod panBozia ps.Czy tego chcesz, czy nie chcesz to jest forum publiczne. Czy tego chcesz, czy nie chcesz zostałeś już przezemnie zbadany... Czy tego chcesz, czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Pod Napieciem z Lodzi 27.01.02, 22:29 Zaczynają cokolwiek myśleć Dziś pokazują że lekarze służą społeczeństwu niejednokrotnie z narażeniem własnego życia. Juz w mózgownicach jest coś więcej niz tylko SENSACJA. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: 10.0.215.* 28.01.02, 10:58 Ktos wysluchal moje prosby z watku "Kogo bys chcial kopnac......" i kopnal pare razy M. Wrone. Wczorajszy Pod Napiecie juz byl bardziej wywazony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfh Re: Pod Napieciem z Lodzi IP: *.cordef.net.pl 28.01.02, 16:24 no [pewnie ze tak Odpowiedz Link Zgłoś