Gość: omgwtfbbq IP: 163.244.13.* 25.03.09, 18:11 Dwusów? To jakiś nowy gatunek ptaka nocnego? A może autorowi chodziło o dwusuw (taki silnik), kontekst raczej na to wskazuje. Sprawdzanie pisowni w edytorze tekstu to przydatna funkcja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cosinus NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 18:40 "Pytaliśmy w NFZ dlaczego?". Zdanie to - zakończone pytajnikiem - oznacza, że autor artykułu w trybie "pluralis maiestatis" pyta samego siebie, czy pytał w NFZ. Poprawnie powinnno być napisane tak: "Pytaliśmy w NFZ, dlaczego." lub "Pytaliśmy w NFZ: dlaczego?". Odpowiedz Link Zgłoś
al.ki Re: NFZ każe kupować przestarzały sprzęt 25.03.09, 19:46 NFZ czyli system eliminacji obywateli niezdolnych do pracy, obywateli na emeryturze, ogólnie obywateli niezbyt dobrze rokujących w kwestii płacenia podatków. Człowiek przez całe życie nie choruje, nie leczy się w szpitalach itd. a jak zdarzy mu się wypadek, tak jak mi, to na nieskomplikowaną operację ortopedyczną ma czekać 1,5 roku bo niby nie ma pieniędzy. Po czym czyta takie informacje. Zdrowia wam życzę drodzy czytelnicy gazety, aby nikt z was nigdy nie musiał mieć do czynienia z tym jednym z nowotworów państwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 13 NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:08 NFZ- rozpędzić to niedouczone dziadostwo na cztery wiatry!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjb NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:02 a ja, jako szpital, nie mogę zakontraktować świadczeń w trybie dziennym , mimo ze jest taniej niż całodobowe, mimo że konsultant krajowy uważa ze mam rację a Prezes mi pisze" konsultant ma rację ale nie uwzględnia zasad kontraktowania w NFZ". Realia: jeśli czegoś nie ma w katalogu NFZ - nie da się złożyć oferty, a złożenie oferty jest równoznaczne z zaakceptowaniem warunków. Nie da się zakontraktować poradni bez terapulsu a moich świadczeń bez oddziału całodobowego. Prawo powielaczowe ( zarządzenia Prezesa NFZ - zwyciężają ze zdrowym rozsądkiem i wskazaniami medycznymi). Ma być terapuls, natomiast nie ma obowiązku go używac, ma być oddział całodobowy, natomiast nie ma znaczenia że tenże NFZ zapłaci bezsensownie drożej, a pacjent straci kilka dni na bezsensowną hospitalizację. Wiem,że bywają pacjenci do stosowania terapulsu i do całodobowych oddziałów alergologicznych, ale.... zrobienie z tego normy obraża kryteria zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.4web.pl 26.03.09, 01:17 Najpierw sprawdźmy jakie powiązania rodzinne ma szef NFZ z producentem tego starocia. Może ktoś z rodziny prowadzi skup złomu i szef tam znalazł te przestarzałe urządzenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska To niech to sprawdzi CBA IP: *.nordeabank.pl 26.03.09, 09:00 Przynajmniej raz się zajmie pożyteczną prospołeczną pracą. Pytanie - kto na tym zarobi? I to z NFZ - kto jest powiązany z producentem przestarzałych urządzeń? I dlaczego NFZ chce wymusić kupno przez fizjoterapeutów starego zamiast promować nowczesne urzadzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:37 To co wyrabia NFZ zmieniając reguły kontraktu w trakcie jego trwania to skandal.Ciekawi mnie reakcja pani minister na to zarządzenie,chociaż mogę się spodziewać jakie działania podejmie-zgadnijcie ? żadne.W tym rozporządzeniu jest wiele innych"usprawnień" wyrażnie utrudniających życie osobom niepełnosprawnym np/skierowanie przed każdą wizytą w por.rehabilitacyjnej,praktycznie wyrzucenie niezwykle skutecznego zabiegu jakim jest krioterapia miejscowa z katalogu zabiegów-nikt nie będzie robił zabiegów parami azotu bo musiałby dopłacić do każdego zabiegu,a zabieg z użyciem CO2 za 3 punkty jest również deficytowy.Tak więc radosna twórczość NFZ kwitnie.Życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liana NFZ każe kupować przestarzały sprzęt IP: *.mtm-info.pl 27.04.09, 22:05 To jest już szczyt głupoty!!!Stary aparat,wymagający specjalnych zabezpieczeń,specjalnego ,oddzielnego pomieszczenia,bardzo szkodliwy dla personelu i otoczenia(jeżeli jest postawiony bez pomiarów byle gdzie)którego używanie ma więcej przeciwwskazań niż wskazań!To po prostu paranoja jakaś.Ciekawe ilu fizjoterapeutów pracowało nad tym zarządzeniem,pewnie decyzję podjęli urzędnicy nie mający zielonego pojęcia o tym aparacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek1967 Terapuls IP: *.xdsl.centertel.pl 19.10.09, 12:18 A może jak wieloma takimi wątpliwymi decyzjami powinno się tym zająć CBA i ABW??? Odpowiedz Link Zgłoś