parkomat 14.04.09, 21:24 w Poznaniu: www.youtube.com/watch?v=bT_riYe0cSQ czemu w Łodzi wszyscy mówią, że nie da się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavekk Re: Zintegrowany System Zarządzania Ruchem 14.04.09, 21:33 A masz jakiś dowód (poza migajacymi diodami) że w Poznaniu "się udało"? kierowcy mówią że się lepiej jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat Re: Zintegrowany System Zarządzania Ruchem 14.04.09, 21:46 żadnego, ale przynajmniej działa, a nie że jest "w testach", "w naprawie" albo "zawiesiło się" - moim zdaniem to już coś a efekty akurat łatwo sprawdzić bez "pytania pana Henia" - chyba specjaliści wiedzą jakie parametry należy zmierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
slavekk Re: Zintegrowany System Zarządzania Ruchem 15.04.09, 08:52 parkomat napisał: > żadnego, ale przynajmniej działa, działa czyli diody migają? Ja myślę że w Łodzi też migają ;-) > a nie że jest "w testach", "w naprawie" albo > "zawiesiło się" - moim zdaniem to już coś IMO cały problem w Łodzi polega na tym że żadna kompetentna osoba ze strony wykonawcy bądź zamawiającego nie raczyła nawet się wypowiedzieć w jakim stanie ten system jest. Wszystkie informacje jakie widziałem a publikatorach pochodziły od dziennikarzy (bez podparcia się kimkolwiek kompetentnym) bądź od "pana Henia któremu się wydaje". Czynniki oficjalne milczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Kto był Ministrem Infrastruktury w 2003r.? IP: *.retsat1.com.pl 14.04.09, 22:31 System sterowania ruchem padł ofiarą głupich przepisów. Przykład z Warszawy. www.youtube.com/watch?v=GRcCz382aYQ Kto był Ministrem Infrastruktury w 2003r.? Odpowiedz Link Zgłoś
parkomat Re: Kto był Ministrem Infrastruktury w 2003r.? 14.04.09, 23:02 od 19 października 2001 do 2 maja 2004 Marek Pol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Ten film wideo został usunięty z powodu naruszenia IP: *.retsat1.com.pl 15.04.09, 19:22 "Ten film wideo został usunięty z powodu naruszenia warunków korzystania z serwisu." Nie wygodny materiał o rozporządzeniu Ministra Infrastruktury dziś został usunięty :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Zintegrowany System Zarządzania Ruchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 23:37 We wspomnianym materiale mówi się o 3 pętlach indukcyjnych w odpowiedniej odległości od skrzyżowania. Nie jestem znawcą tego tematu ale wydaje mi się że przy prawie wszystkich łódzkich remontach i przy stawianiu nowych sygnalizacji stosuje się po jednej pętli indukcyjnej. Albo sterowniki sygnalizacji są beznadziejnie głupio zaprogramowane. W takich warunkach o jakiejkolwiek płynności ruchu czy jego sensownym sterowaniem można zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś