nefnef 16.05.09, 22:36 Sikawa. Ulica Prezydenta. Którego – nie wiem. Ale jest. Ulica Prezydenta, tabliczka jeszcze stara. Kiedy wymienią na nową? Może wtedy, gdy Prezydent otrzyma nazwisko. Jakie? Palki nie dostał. To może Kropiwnickiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staahoo Re: Ulica Prezydenta 16.05.09, 22:50 Ulica Prezydenta. Ze starą czy nową tablicą, niech pozostanie ulicą Prezydenta ! Odpowiedz Link Zgłoś
efkajot Re: Ulica Prezydenta 16.05.09, 22:56 Nefnef no musiałeś, musiałeś ? To była taka cicha, spokojna, nie rzucająca się w oczy uliczka... Nie trzeba było przyciągać doń uwagi publicznej. Teraz nasi radni bezradni zaczną debatować, dopasowywać któremu z prezydentów przysługuje... A Kropiwnicki pewnie kolejny obelisk zarządzi postawić... Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Ulica Prezydenta 16.05.09, 23:00 Och, kto się będzie zajmował małą i cichą uliczką na uboczu? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Ulica Prezydenta 17.05.09, 09:58 Proponuję przerobić tabliczkę. Wzorem dozorcy Anioła z ulicy Alternatywy 4 pozostawić na stałe napis ulica Prezydenta, a część z nazwiskiem zrobić ruchomą. Można ten pomysł rozwinąć wszystkie ulice, np; Aleksandra, Rozalii, Teresy, czy Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Ulica Prezydenta 17.05.09, 13:05 Propozycja jest interesująca, jednak takie rozwiązanie wymagałoby powołania sztabu i monitorowania sytuacji na bieżąco w oparciu o specjalistyczne ekspertyzy. Inna propozycja: zmienić nazwę ulicy na taką która gwarantuje walor uniwersalności ponadczasowej w dającej się przewidzieć perspektywie, np. ul. ALTERNATYWY POZORNEJ, lub ul. KONTYNUACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Ulica Prezydenta 17.05.09, 16:15 Ulica KONTYNUACJI, Ty uprawiasz dywersję, czy sabotaż? Wiesz że taki gen.Jaruzelski też był prezydentem? Najlepiej kwestię nazewnictwa odebrać samorządowi, i przekazać wyspecjalizowanej komórce jaką jest IPN. On najlepiej będzie moderował nazewnictwem. Zyskamy pewność, że każdego dnia tygodnia nazwy ulic będą zgodne z bieżącą wykładnią historyczną Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Ulica Prezydenta 17.05.09, 19:22 W uzupełnieniu mojego poprzedniego wpisu pragnę zeznać, że nadto uprawiam jeszcze ogródek, oraz sprecyzować, że przedmiotem mojego wpisu byli preziowie mniejsi, znaczy regionalni, czy jak im tam... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Ulica Prezydenta 17.05.09, 19:38 Brniesz dalej, czego nawet uprawa ogródka nie jest w stanie usprawiedliwić. Podejrzewamy w czyim interesie działasz, lepiej jeśli się sam określisz: Prezydenci Łodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Macie rację: powołać komisję trzeba 17.05.09, 23:04 a po 2 latach jej działania orzec, że sprawa została przesunięta na następną kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Ulica Prezydenta 18.05.09, 11:00 hi, hi, hi - usprawiedliwić ! Uprawa ogródka jest elementem kluczowym ! Anglicy mawiają, że władza jest po to, aby pan Smith, czy inny Kowalski mógł spokojnie uprawiać swój ogródek. Oczywiście Anglicy mają na myśli swoją władzę. Ja się z Anglikami w tym zakresie zgadzam, przy czym pod pojęciem "władza" rozumiem także (może naiwnie) preziów wszelkiej maści i kalibru. Wszelkie próby podważania powyżej zarysowanej doktryny uważam za: - polityczny wandalizm - podważanie naszych sojuszy - obrażanie naszego alianta z II wojny światowej - czynną próbę obalenia porządku europejskiego - i co tam jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp ul. Bezimiennej Mendy IP: *.toya.net.pl 17.05.09, 11:02 plfoto.com/1542597/zdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Nie! to nie może być! IP: *.toya.net.pl 18.05.09, 15:25 Ja i prowokacja? W życiu!:-) Odpowiedz Link Zgłoś