niebo w gębie
(5 wyników)
-
CZEREŚNIE W IMBIRZE
1 kg czereśni twardych z ogonkami
0,4 l wody
35 dag cukru
1/4 szklanki octu 10%
szczypta soli
świeży imbir + goździki
PRZYGOTOWANIE
woda + cukier + ocet + przyprawy = ZAGOTOWAĆ. Wrzucić do garnka czereśnie i
gotować 2 min - nie mogą popękać. Następnie do słoików wkładamy po 2
plasterki imbiru, po 3 goździki i czereśnie płynem, zakręcamy, na
ściereczkę "do góry nogami".
Jeżeli pasteryzujemy słoiki poprzez gotowanie, to czereśnie z ...
-
Pisaliśmy o koszmarach kulinarnych z dzieciństwa a czy pamiętacie Państwo z
dzieciństwa jakies potrawy, które (wtedy) wydawały się Wam najwspanialszym
przysmakiem, marchewką dla królika?
Andrzej
-
Jak to było... Że do wrzątku to wiem, że ma ledwo mrugać to też...Solić i przyprawy jakieś dać? A jak długo gotować? Help!
-
Bardzo pilnie proszę o przepis na pyszną litewską potrawę zwaną Czenaki.
Nawiasem mówiąc - jeśli będziecie kiedyś w Puńsku, wpadnijcie na to cudo -
niebo w gębie!