Gość: antySGIBaltis kolejny poważny remont apartamentów? IP: *.toya.net.pl 12.06.10, 16:46 pierwszy budynek od tylnej - wygląda, jakby rewitalizacja XIXwiecznej kamienicy a nie nowych apartamentów... Specjaliści deweloperzy z SGI - co tam się dzieje??? Balkony znów przeciekają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapraszam Re: kolejny poważny remont apartamentów? IP: 83.142.204.* 14.06.10, 10:31 a ja polecam www.switezianki.mojeforum.net Odpowiedz Link Zgłoś
kowala_03 Re: SGI Barciński Park 08.12.10, 13:42 Witam, zwracam się z prośba do wszystkich mieszkańców osiedla Barciński Park w Łodzi. jestem studentka geografii na UŁ i pisze prace magisterska m.in. na temat waszego osiedla. jestem świadoma ze nie ma mozliwości wejścia na to osiedle i przeprowadzenia z Państwem ankiety dlatego zwracam sie z prosba o kontakt ze mną poprzez internet. nie mam zamiaru zadawać żadnych prywatnych pytań a ankiety sa anonimowe, zależy mi jedynie na zbadaniu w jakikolwiek sposób "życia" jakie panuje na takim osiedlu. Bardzo proszę kontakt i wspólpracę gdyz od teog zależy zaliczenie mojej pracy mgr, mój adres mailowy to kowala_03@wp.pl pozdrawiam Kasia Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Re: SGI Barciński Park IP: *.toya.net.pl 19.07.11, 17:41 Jak się mieszka w 2011r. czy już jest dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: SGI Barciński Park IP: *.toya.net.pl 26.07.11, 22:13 szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SGI Barciński Park IP: *.toya.net.pl 17.09.11, 13:17 A jak sie moze mieszkac, kiedy raz na kilka miesiecy SGI cos poprawia, remontuje (lub tylko udaje) - prosze popytac mieszkancow, ktorym znow porozstawiano rusztowania pod nowymi "apartamentami", jak im sie mieszka. SGI wciaz udowadnia, ze jest deweloperem z przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: SGI Barciński Park IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.11, 10:34 Remonty i poprawki w tych "apartamentach" SGI rozpoczelo zaraz po ich oddaniu do uzytkowania (w dziwnych okolicznosciach). Trwaja do dzisiaj i nie widac konca! To efekt braku doswiadczenia SGI (to spolka wywodzaca sie przeciez z handlu wykladzinami) i przede wszystkim zanizaniom budzetu i pospiechowi (m.in. prace na duzym mrozie, przypadkowi podwykonawcy itp.). A najtansze - wiadomo jaka ma jakosc. Powierzchownie wyglada ok, ale tylko powierzchownie! Nowe obiekty buduja i nadzoruja te same ekipy, ci sami ludzie... Pracuja w soboty i w niedziele od 7-ej nie martwiac sie o spokoj mieszkancow w juz oddanych blokach! Kurz z budowy i pyl ceglany mozna znalezc nawet na polkach w mieszkaniu. Budowa potrwa jeszcze przynajmniej ze 2-3 lata. Ale ekipy remontowe pewnie wczesniej jak za 10 lat nie znikna. Wtedy juz beda to stare, sypiace sie bloki. Jezeli ktos juz musi kupic na tym osiedlu cos, to wg mnie wartosc mkw maks. 2,5-2,8 tys. zl. Za wiecej mozna kupic znacznie lepszej jakosci mieszkania w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SGI Barciński Park IP: *.182.185.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 21:09 A jak wygląda sprawa obecnie w Barcinski Park III? Czy dalej są problemy, czy zostały już usunięte przez SGI? Pytam, bo lokalizacja jest fajna i kilka mieszkań jeszcze wolnych w budynku E? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: SGI Barciński Park - Lofty IP: *.free.aero2.net.pl 17.05.13, 21:16 Witam, Ma ktoś z Państwa wiedzę na temat budynku "F" czyli przerobionej fabryki na mieszkania loftowe w Barciński Park? Chodzi mi o jakość materiałów oraz samą robotę wykonania? Niestety czytając opinie o Barciński Park przeważają opinie negatywne. Szukam mieszkania tego typu, rozważam jeszcze opcję Tobaco Park na Kopernika. Tam można zobaczyć obecnie etap budowy, zarówno materiały jak i jakość wykonania jest na przyzwoitym poziomie. Myślimy jeszcze nad Arboretum na Łukasińskiego - dużo dobrych opinii. Niestety na Tylnej wszystko jest pod karton gipsem i cholera wie jak to było zrobione? Może zna ktoś jakiś podwykonawców z części "F" ??? Firma daje 3-letnią gwarancją na mieszkanie, a słyszałem, że takie loftowe mieszkania ukazują swoje "oblicze" po 4-5 latach mieszkania...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga łódź Re: SGI Barciński Park IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.14, 18:48 Gdyby ktoś myślał o Villa Park w Łodzi (niestety nie znalazłam wątku, więc tutaj piszę): Wszystko ładnie do czasu obejrzenia mieszkania w towarzystwie własnego eksperta. Okazuje się, ze w mieszkaniu B.2.2. w pomieszczeniu oznaczonym jako „wc” nie może być wc bo nie można zamontować misy ustępowej (swoją drogą jest to główna łazienka, druga – mniejsza, znajduje się przy sypialni). Szkoda, ze SGI nie informuje swoich Klientów o takich „drobiazgach”, tylko trzeba przyjść na oglądanie mieszkania z wynajętym fachowcem, by się dowiedzieć o tego rodzaju "niespodziankach". Gdy zapytaliśmy wprost o tę kwestię, było spore zaskoczenie ze strony SGI. Po dwóch tygodniach otrzymaliśmy maila, ze rzeczywiście nie uda się mieć wc w wc. Przy tym brak propozycji rozwiązania tego problemu tylko „kupujecie czy nie?, czas na decyzję 3 dni” Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś