Dodaj do ulubionych

Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku

• wlodzimierz.ilicz Widocznie kalkulacja biznesowa im nie pozwala 11.07.09, 08:55
      przyjmować i leczyć chorych.
      Ze szpitali zrobiono przedsiębiorstwa dochodowe.
    • Gość: anty-lekarz-troll Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.mtm-info.pl 11.07.09, 09:15
      wiekszosc szpitali to dno, szpitale sa nieodpowiednio zabezpieczone
      przez co na ich terenie dochodzi do wypadkow (smiertelnych tez)
      szpitale sa zabiedzone, pielegniarki robia wielką łaske by pomoc
      pacjentom. Na szczescie kazdy bedzie kiedys rozliczony przed
      Bogiem...
    • antykkk Konstytucja jest tylko po to aby ją świetować 11.07.09, 09:16
      Nikt w tym kraju za nic nie odpowiada, za zgodą władz które jeszcze bardziej
      za nic nie odpowiadają.
      Trzeba złapać siekierę i iść z takimi argumentami aby załatwić jakąś sprawę,
      może zaczną sie bać.
      Rąbać jak popadnie innego wyjścia niema. Tu w tym kraju juz dawno potrzebna
      jest jakaś krwawa rewolucja, inaczej do tych tępych łbów niema dostępu i nigdy
      nikt nic nie zmieni, chyba że jakis Hitler zrobi nową wojne.
    • Gość: szczele Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 09:24
      Lekarze składają przysięgę Hipokratesa.Czy nie należałoby ich z tego rozliczać?
      • Gość: Gość Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.elpos.net 11.07.09, 11:34

Tylko to jest przysięga hipokryty, nie Hipokratesa, więc jak to rozliczać?
      • Gość: anna Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 12:17
        Nie składają. Już od dawna nie składają przysięgi Hipokratesa.
        • elucidator Przyrzeczenie lekarskie 11.07.09, 13:27
          Skladaja natomiast przyrzeczenie lekarskie:

pl.wikisource.org/wiki/Przyrzeczenie_lekarskie
    • Gość: Biafra Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.09, 09:29
      W normalnym kraju za takie cos polecieli by obaj lekarze i jeszcze po dyrektorze...
    • Gość: awa Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 09:32
      Z drugiej strony jak mieli przyjąc skoro nie mają możliwosci zrobienia badań
      jakie są wymagane. To już nie te czasy ze się przyjeżdzało do pierwszego
      lepszego szpitala i było super, teraz nad wszystkim czuwa NFZ, ministerstwo
      zdrowia, sztab prawników. Nawet jak zrobisz za dużo chcąc pomóc np ciężarnej to
      może być z tego dużo nieprzyjemności
    • Gość: agniecha gdyby Pani chciala usunac ciaze .... IP: *.range217-44.btcentralplus.com 11.07.09, 09:38
      to od razu znalazlaby sie grupa chroniaca zycie ludzkie od poczecia. Plod, co
      prawda po wypadku, juz nagonki nie dotyczy. Dobrze ze wozili Pania ambulansem, a
      nie kazali brac taksowki.

Pusty smiech mnie ogrania na temat dwulicowosci tych tzw lekarzy....
      Dobro, zdrowie i zycie pacjenta??????????? GDzie i kiedy????? !!!!
    • Gość: dx Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.devs.futuro.pl 11.07.09, 09:51
      Jak cos jest za darmo to wlasnie tyle jest warte, czyli g*wno. To wlasnie mozna powiedziec o polskiej sluzbie zdrowia :/
    • ergo12 Czy to w tej strasznej łodzi?? 11.07.09, 09:52
      Czy to stało się w miescie gdzie dla zysku sanitariusze pogotowia
      ratunkowego w zmowie z lekarzami mordowali powierzonych ich opiece
      pacjentów potzebujacych pomocy??Wy nie macie prawa nazywac sie
      Narodem!!
    • Gość: jan Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.cust.tele2.se 11.07.09, 10:00
      Przykra historia wskazujaca na jeszcze jedna dziure organizacyjna.
      Dla tych czytelnikow, ktorzy sie piekla i wieszaja psy na niby
      komercyjnej sluzbie zdrowia opowiem historie sprzed kilku lat, ktora
      zdarzyla sie w Szwecji, gdzie dziala glownie panstwowa sluzba
      zdrowia, w ktorej obowiazuja limity finansowe. Ciezarna kobieta nie
      zagwarantowala sobie miejsca w szpitalu do rodzenia (najlepiej zaraz
      po stwierdzeniu ciazy) i gdy nieco przedwczesnie zaczela rodzic
      ambulans obwiozl ja po oklicznych szpitalach, ktore odmowily
      przyjecia. Potem latala helikopterem sanitarnym w poszukiwaniu
      miejsca w calej Szwecji bez rezultatau i wreszcie polecieli do
      Finlandii, ale bylo juz za pozno - dziecko zmarlo. No i co Wy na
      to?
      • Gość: Toni Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 11.07.09, 18:07
        Od 32 lat pracuje w szwedzkim szpitalu i nie daje wiary Twojej opowiesci. Zaden
        szpital nie odesle od drzwi bo za to jest kryminal po prostu. Potem ten szpital
        martwi sie dalej, nie pogotowie.
    • Gość: p. Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:17
      ale to nie jest darmowa sluzba zdrowia, kazdy placi za nia kilka
      tysiecy rocznie.
      • Gość: znafca systemu Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.kkcmkp.pl 11.07.09, 12:13
        > ale to nie jest darmowa sluzba zdrowia, kazdy placi za nia kilka
        > tysiecy rocznie.

oj... nie każdy..
    • arahat1 a moze bali sie gdyby poronila ze to aborcja 11.07.09, 10:17
      i mieliby przesr...od facetow w czarnych spodnicach?
    • 13xm Takie coś to tylko w Łodzi.. 11.07.09, 10:19
      ..miasto cudów.
    • Gość: coz Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:21
      chodzi im o to, że urodzenie w 34 tygodniu to dzieciaczek z możliwymi
      problemami... a jak problem to trzeba się nim zająć. jak nie maja sprzętu i
      odpowiednich ludzi od odpowiednich problemów to mogą popełnić błąd - a jak
      popełnią to później matka ich oskarży, że popełnili. wolą odesłać do szpitala
      który się zajmuje głównie takimi problemami.
    • Gość: repoman Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.icpnet.pl 11.07.09, 10:27
      Do tego doprowadziły kolejne rządy "pisiorów" i platfusów z PO!
    • zbylbyt Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku 11.07.09, 10:29
      To kobieta płaci składki zdrowotne, była w nagłej potrzebie. Dlaczego żaden KONOWAŁ z Kopernika i Madurowicza nie chciał jej leczyć. Za takie postepowanie powinno sie lekarzy surowo karać. To oni powinni do siebie ściągnąć specjaliste a nie wozić kobietę cieżarną jak worek kartofli. A za głupie tłumaczenia dyrektorów Kopernika i Madurowicza należy wywalić z roboty na ZBITY PYSK. Wielki krzyk i hałas w tychże szpitalach jest krzyk o podwyżki i zawsze gotowość do do strajków. Gdy jednak trzeba popracować to się okazuje że pracują tam same niemoty.
      A TAK TO ŁADNIE WYGLĄDA W SZPITALU W "LEŚNEJ GÓRZE" - kiedy tak będzie w realu.
      • Gość: anna Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 12:11
        >Dlaczego żaden KONOWAŁ z Kopernika i Madurowicza nie chciał jej >leczyć.
        Dlatego, że nie miał takich możliwości. Badanie ginekologiczne mogło
        przyspieszyć poród. A dla takiego maluszka w 34 tygodniu może być potrzebny
        sprzęt (często respirator).
        >To oni powinni do siebie ściągnąć specjaliste
        Powodzenia - spróbuj ściągnąć w ciągu godziny specjalistę. Skąd go wziąć? Kto za
        to zapłaci? I jak on przywiezie ze sobą respirator i inne cuda.
        A poza tym należałoby się dowiedzieć ile w tej relacji z gazety jest prawdy.
        Znając rzetelność dziennikarzy nie do końca wierzę we wszystko.
    • Gość: gość To wszystko jest chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:37
      Ostatnio w sobotę wzywałam karetkę do mojej 84 letniej mamy , nie przyjechała bo
      pani rejestratorka stwierdziła ze to przypadek dla lekarza rodzinnego( czyz
      osoba która nie jest lekarzem ma być wyrocznią)Matka była bardzo osłabiona,nie
      miała sił nawet by wstać z łózka, chociaż mimo wieku trzymała się wcześniej
      świetnie i była całkowicie samodzielna, wezwałam lekarza prywatnie, ten zalecił
      kroplowkę, wiec tez prywatnie ( koszty)to wszystko załatwiłam. Od poniedziałku
      jest pod opieka lekarza rodzinnego ale tu następne schody. Owszem przyszła
      środowiskowa pobrała krew do badania . Nartomiast z badaniem moczu juz problem.
      Trzeba go jakoś "złapac, tylko pytam sie lekarza w jaki sposób mam tego dokonać,
      jesli mama od soboty jest w pampersie. Na to lekarz, "no tak ,co ja poradzę. To
      starość. "
      Ot diagnoza.A co mamie dolega nie wiem, A czy starość nie ma praw do godnego
      postępowania? po co są szpitale? Chyba wyłącznie dla zdrowych ludzi, przy
      których lekarze i pielęgniarki się nie napracują. Ręce można załamać, stracić
      nerwy. To państwo robi się chore. Mnie jeszcze było stać na zapłacenie za ta
      wizytę prywatnemu lekarzowi i pielęgniarce , ale gdzie maja szukać pomocy ludzie
      których nie stać, mimo iz pracują?. Wiem jedno, mam już także swoje lata, ale za
      komuny takich numerów nie było.
      • Gość: [ppp] Re: To wszystko jest chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 14:03
        "rejestratorka stwierdziła ze to przypadek dla lekarza rodzinnego"
        "wezwałam lekarza prywatnie, ten zalecił kroplowkę"

Czyli co? Jednak nie trzeba było do szpitala? Ojojooj...
        Za bezpodstawne wezwanie karetki "bo mi się nie chciało przyjechać i ja przecież
        PŁACE" powinno się bulić dwa razy drożej niż za taksówkę. Może by się ludzie
        nauczyli, że to nie jest bezpłatny transport dla leniwych panikarzy.

PS. Nie uwierzysz, ale dyspozytorem jest lekarz medycyny ratunkowej albo
        anestezjolog. Nikt inny, żadna pielęgniarka ani ratownik nie ma takiego prawa
    • Gość: Alek Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.09, 10:45
      "Dyrektorzy "Madurowicza" i "Kopernika" nie dyskutują z tą opinią. Ale
      przekonują, że ich pracownicy podejmowali słuszne decyzje."

No to jak?
    • Gość: matka Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.09, 10:48
      co za tłumaczenie głupie z tym brakiem pasa wystarczyło przesunąć go niżej,
      pod brzuch.
    • Gość: gośc Lekarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:55
      Lekarzu jeśli wyjeżdżasz do pracy za granicę oddaj społeczeństwu koszty, które
      poniosło za Twoje wykształcenie. Jeśli pracujesz w kraju stosuj się do przysięgi.
    • olias dzicz, po prostu dzicz 11.07.09, 10:58
      lata selekcji do zawodu lekarskiego zrobiły swoje. jak to było? ... dobrze gdy
      na medycynę dostanie się dziecko lekarza, bo ono ma ukształtowaną etykę tej
      "służby dla społeczeństwa". no to qrqa mamy co mamy.
    • olias Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku 11.07.09, 10:59
      . wystarczą małe zmiany w prawie o odszkodowaniach i zaproszenie 10 tys
      prawników z USA
      • Gość: placz i płać Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.kkcmkp.pl 11.07.09, 12:16
        > . wystarczą małe zmiany w prawie o odszkodowaniach i zaproszenie 10 tys
        > prawników z USA

cena usług medycznych też wzrośnie do poziomów z USA
    • Gość: gość Beztroska przyszła mama IP: *.hsd1.wa.comcast.net 11.07.09, 11:03
      Przyszła mama raczej nie zatroszczyła się o dziecko lepiej niż lekarze. Nie
      zapina pasów, narażając się na katapultowanie w razie nagłego hamowania,
      uderzenia, cokolwiek, a potem ma pretensje....

Idiotyczne, niekonsekwentne prawo. Czy ludzie otyli też mogą jeździć bez pasów?

Beztroskiej przyszłej mamie proponuję jeszcze skok ze spadochronem, albo bungee.
      • Gość: Gość Re: Beztroska przyszła mama IP: *.elpos.net 11.07.09, 11:31
        A zastanowiłeś/-łaś się co by było, gdyby pas podczas uderzenia wcisnął się w
        brzuch przyszłej mamy? Nie? To może pomyśl chwilę - to nie boli!

A konowałów na księżyc - z biletem w jedną stronę!
        • Gość: konowal podaj swoje nazwisko. Poczekam az przyjedziesz do IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 11:47
          mnie do szpitala.... I wysle cie do ksiezy(c).
        • Gość: ae Re: Beztroska przyszła mama IP: *.chello.pl 11.07.09, 11:52
          Bardzo źle zrobiła, ze nie zapięła pasów. Dobrze zapiete pasy
          chronią, a nie szkodzą. Ja też miałam wypadek samochodowy w 34 tc
          (nie z naszej winy) Jechałam jako pasażer z przodu. Uderzenie było
          bardzo silne, boczne, (drugi kierowca nie zatrzymal sie na znaku
          stopu). Nasz samochód nie nadawał się do jazdy, drzwi kierowcy były
          całe do wymiany, nie dało się ich nawet otworzyć. Dziecku i mnie nic
          sie nie stało. Miałam tylko zaczerwienioną skórę na żebrach w
          miejscu gdzie przechodziły pasy i sinika na kolanie.Przyjechało
          pogotowie. Zabrali mnie na obserwacje do szpitala skąd wyszłam po
          kilku dniach obserwacji. Zapinajcie pasy!!! Nie wyobrażam sobie jak
          by sie zakończyła moja ciąża gdybym przywaliła brzuchem w deskę
          rozdzielczą.
        • Gość: KLM Re: Beztroska przyszła mama IP: *.chello.pl 11.07.09, 12:21
          pas biodrowy ma przylegać POD brzuchem, a NA brzuchu... w każdej instrukcji obsługi samochodów jest to napisane, ale idioci oczywiście żadnych instrukcji nie czytają, bo i tak wszystko wiedzą najlepiej sami...
          • Gość: KLM Re: Beztroska przyszła mama IP: *.chello.pl 11.07.09, 12:23
            ...a nie NA brzuchu...
          • Gość: by zaden cud, PO prostu zaczęła działać reforma PO PO IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 18:23
            zleceniu jej przez Sawicką macherowi Grzegorkowi i frontmence Kopaczowej z błogosławieństwem Słońca Peru
        • agamama123 Re: Beztroska przyszła mama 11.07.09, 20:06
          Prawidłowo zapięty pas przechodzi pomiędzy piersiami i pod brzuchem. Wiem bo
          przez 3 ciąże jeździłam autem. I NIGDY nie wpadło mi do głowy jeździc BEZ pasów.
          Ale cóż...widać lepiej rozmazać brzuch o deskę rozdzielcza niz zapiąć pas.
          Zawsze można powiedzieć potem, że sie dziecko oralnie urodziło.
          Nie będe się wypowiadać nt postępowania lekarzy bo musiałabym mówić bardzo
          brzydko ale przyszła mamusia tez rozumem nie grzeszy.
        • Gość: nika Re: Beztroska przyszła mama IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.09, 09:07
          Są na rynku takie specjalne ustrojstwa do przepinania pasów by nie
          uciskały brzucha ciężarnej, wszystkie znane mi kobiety w ciąży z
          nich korzystały, nie mam pojęcia czemu ta nie chciała... koszt około
          80 zł.
    • Gość: pacjent Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:03
      Brawo dla Panów Dyrektorów... Widać wspaniałą organizację pracy.
      Jeżeli takie procedury są standardem to fakt ten daje dużo do
      myślenia potencjalnym pacjentom. Może wreszcie Samorząd Województwa
      się wypowie ?
    • Gość: gość Re: Szpitale nie chciały ciężarnej po wypadku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 11.07.09, 11:09
      Gość portalu: Tomrak napisał(a):

> Nóż się w kieszeni otwiera na tych lekarzy.

Mnie się nóż w kieszeni otwiera na głupotę osób, które jeżdżą bez zapiętych
      pasów. Szczególnie jeśli noszą w sobie dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka