Gość: londynczyk Stasiak jestem - poczytajcie razem z zakładkami: IP: *.anonymouse.org 07.09.09, 10:05 wyborcza.pl/1,76842,6995093,W_domu_Wielkiego_Brata.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola AHE od kilku miesięcy nie płaci za umowy zlecenia IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 07:52 i premii wykładowcom i pracownikom. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/18707,ahe-od-kilku-miesiecy-nie-placi-premii-i-za-umowy-zlecenia,id,t.html Cała władza AHE jakoś o sobie przy wypłacie nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
harol12 SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie 10.09.09, 11:11 Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżinks Re: SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 12:40 No pewnie zapraszajcie... biznes to biznes...tyle ludzi do przejęcia... marzenie prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:25 Hieny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk A na koniec w AHE fałszują indeksy - IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 10:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7016098,Lipna_uczelnia__Na_pozegnanie_falszuja_indeksy.html Ratuj się kto może , jeszcze więcej "magistrów" w błyskawicznym trybie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student A kto władze ma - to ja IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 12:03 www.makary-stasiak.pl/galeria/max/5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Żal to wszystko czytać IP: 81.219.115.* 09.09.09, 13:46 Skoro AHE jest takie złe to jak to możliwe że do tej pory nikt tego nie zauważył? Prawda jest taka, że to co się teraz dzieje jest sprawą nieuczciwej konkurencji. To AHE jest największą polską uczelnią niepubliczną znacznie zagrażająca innym uczelniom. Ciekawy jestem kto komu i ile musiał posmarować żeby wszcząć takie ataki. A porównywanie uczelni państwowej z prywatną to następna jakaś pomyłka. Żeby się wypowiadać na jakiś temat najpierw trzeba posiąść jakaś wiedze na ten temat - czego wielu z was nie ma!! W AHE jest wielu szanowanych wykładowców uczelni państwowych chociażby Uniwersytetu Łódzkiego. Czy jest różnica w poziomie wykształcenia jednych a drugich absolwentów? JEST!! Na uczelniach państwowych uczy się samej teorii - praktyki zero; taki student posiada wielką wiedzę jak jeden dzień wykuć się na pamięć 100 str książki. Po czym zdaje i zapomina że coś takiego kiedyś czytał. Do książek można zawsze zaglądać i nauczyc sie teorii i cóż z tego trzeba umiec to jeszcze wykorzystać. I w AHE właśnie studenci poznaja wiedze praktyczną co umywa się przy wiedzy ksiązkowej. I wiem co piszę - skończyłem studia i na UŁ i na AHE. I własnie po tym jak będę mieć wybór czy zatrudnić sutdenta państwówki czy AHE napewno wybiore AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Żal to wszystko czytać IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.09, 15:01 Nareszcie ktoś sensowny!masz całkowitą rację!Jak już pisałam wcześniej niech sobie tą teoretyczna wiedzę w buty wsadzą! a później opuszczają taką uczelnie tacy co uważają, że wszystkie rozumy pozjadali a jak przyjdzie do praktyki to zero pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Żal to wszystko czytać 10.09.09, 15:34 Gość portalu: kasia napisał(a): > Nareszcie ktoś sensowny!masz całkowitą rację!Jak już pisałam wcześniej niech > sobie tą teoretyczna wiedzę w buty wsadzą! a później opuszczają taką uczelnie > tacy co uważają, że wszystkie rozumy pozjadali a jak przyjdzie do praktyki to > zero pojęcia Niestety jak się ma wstręt do teorii to się idzie do technikum albo kurs specjalistyczny( i nic w tym złego i obraźliwego) Studia to w znacznej mierze wiedza teoretyczna która dopiero później umozliwia zdobycie i zrozumienie praktyki. Słownik języka polskiego podaje, że studiować, to analizować, dogłębnie poznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student śląsk Re: Żal to wszystko czytać IP: 213.17.136.* 12.09.09, 17:39 Dwa lat magisterki, kasa!!! tylko nikt nie pyta nas co my na to. Hej tam Wy na górze wam łatwo kasa przychodzi A my co !!!Tylko tyle nam powiedzieli, że możemy sobie pracę pisać gdziś tam jak sobie poszukamy innej uczelni, która nas przyjmie A ja mam już prace napisaną tylko ją wydrukować pół roku pisania w dupę .....................Jak tak może być Ci co kończą powinni mieć możliwość jej dokończenia A ci co nie mieli wpisu muszą powtarzać 1/2 roku Sorrrrrrryyyyyyyyyyyyy nawet tego nie powiedział !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:37 Gary ma rację. Pracowałam tam przez wiele lat - wszystko co piszą media to prawda. No może podsłuch to przesada. AHE nie jest wiarygodną uczelnią. Wielki Brat - SPRAWCA robi ogromne interesy kosztem swoich studentów, pracowników. Sam pewnie się śmieje z tych swoich głupot tz. twórczego myślenia itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika do Pani Izy IP: 79.139.125.* 10.09.09, 13:13 pytanie moje brzmi; dlaczego w takim układzie pracowała pani tyle lat w AHE? Czy dobrze było brać pieniądze, a jak widocznie zwolnili pisać takie bzdury? To co się dzieje jest oczywistą nagonką innych uczelni, które w świetle zagrożenia niżem próbują w taki oto właśnie sposób przejąć studentów! Zamiast stanąć w obronie uczelni, którą zresztą sami wybraliście ( nikt przecież nie zmuszał Was do tego) obrzucacie ją błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
popisuarka Re: do Pani Izy 08.10.10, 17:05 A co miala Ona niby robic w miescie Lodzi, znanym od roku 1990 z olbrzymiego bezrobocia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Czy AHE działa zgodnie z prawem? IP: *.dsl.telepac.pt 03.08.11, 21:31 Przeciez nie placi swym pracownikom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Już prawie zamknięta choć naiwni się łudzą że nie IP: *.anonymouse.org 10.09.09, 17:19 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/19713,rektor-ahe-spodziewamy-sie-likwidacji-szkoly,id,t.html Uciekajcie jeszcze jak możecie, potem to ani kasy ani papierów wycofać nie będzie można Makary i tak ma nas w nosie, swoje już zarobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Studenci AHE przenoszą się do innych szkół IP: *.anonymouse.org 11.09.09, 07:28 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/20783,studenci-ahe-przenosza-sie-do-innych-szkol-wyzszych,id,t.html Pewnie niedługo z innych wydziałów też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Komu przeszkadza AHE? Co to WSAP? IP: *.kalisz.mm.pl 11.09.09, 15:45 Po pierwsze, mamy o 30% za dużo studentów w porównaniu z resztą Europy. Po drugie, proponuję się zapoznać z nowelizacją ustawy o szkolnictwie wyższym i stopniach naukowych – zwróćcie uwagę na 30% - przypadek? Po trzecie, wpiszcie w „wikipedi” imię i nazwisko Pani minister. Proponuję zająć się następującymi pojęciami: 'etyka' i 'prezydent'. Po czwarte, kim jest jej mąż i co to ma wspólnego z etyką. Jeden z wniosków: Uczelnie mają zredukować ilość studentów stacjonarny – ciekawe o jaki %? Idzie niż demograficzny i braknie studentów. PWSZ w Koninie i Kaliszu leży z rekrutacją. Ale można przecież zabić potentata AHE – to prostsze niż wprowadzenie reform. Jestem dumny, że pracuję na tej uczelni, przeprowadziłem wszystkie zaplanowane zajęcia, rozwijam się naukowo i zarabiam lepiej od pseudonaukowców z uczelni państwowych. I nikt nie kazał mi tego napisać! Pozdrowienia dla byłej Pani Prezydent Wyższej Szkoły Administracji Publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
torymt Pracujesz w Bełchatowie? czy już cię wywalili ???? 11.09.09, 18:37 Jestem studentem AHE z Bełchatowa. Byłem ostatnio na spotkaniu... z przedstawicielami (padlinami) z AHE. Powiedzieli, że wszystko jest ok, że to nie ich wina, wszyscy są winni, tylko nie oni. Dostałem propozycję przejścia do WSInf-u.Dobrze, że poczytałem troche na forach i rzeczywiście, napierw WSHE nas wykorzystała, wyciągnęła kasę od nas a teraz nas sprzedaje. Nie wierzę jak można być tak zakłamanym i z takim tupetem. Kilka lat nas oszukiwać, zbierać kaskę z czesnego i narażać ludzi za zniszczenie im życia. Nawet, żeby otworzyć jakiś warsztat, to trzeba to komuś zgłosić, żebyć piec i sprzedawać pączki, knedle, pierogi trzeba poddać się kontroli, a Qur...wa jak można uczyć ludzi traktując ich gorzej niż rzecz brać grube pieniądze i nie mieć żadnych skrupłów co będzie dalej. Skurczy...byki zmarnowaliście kilka lat życia mojego i moich przyjaciół Życzę wam, żeby was zamknęli. Nie niszczcie nam życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Do Wulgarnej Studentki IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.09, 13:30 Czemu nie powiesz mi tego prosto w twarz. Nie mam sobie nic do zarzucenia. A WSFinf to takie wspaniałe miejsce? Znam takie uczelnie (ciekawe jakie?) gdzie wykładowca dopomina się o prezenty przed sesją egzaminacyjną - cytat: "Ta reklamówka to dla mnie?" (a po odebraniu towaru wychodzi z sali), gdzie inny 5-krotnie przekłada umówione spotkanie a ty za każdym razem dowiadujesz się o tym na 15 minut przed nim. Zastanawiam się dlaczego uciekasz dopiero teraz? Czemu nie zrobiłaś tego prędzej? Prawda jest taka, że wielu z was liczyło na łatwiznę i się przeliczyliście:). Nikt nigdy nie dostał u mnie wpisu za ładne oczy. Dobry ptak nie robi w swoje gniazdo ponieważ w tym innym może być jeszcze tragiczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Pracujesz w Bełchatowie? czy już cię wywalili IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:19 AHE sama sie nie zamknela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Kryptoreklama IP: *.kalisz.mm.pl 11.09.09, 15:49 Czy etycznym jest umieszczanie reklam innych uczlni w sąsiedztwie artykułów o AHE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Kryptoreklama IP: 212.160.194.* 11.09.09, 22:00 Etyczne nie etyczne ale prawdziwe... Jak zamykają Ahe to niech zamkna tez kupiecka i swszip co to za szkoły... zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzony Re: Kryptoreklama IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.09, 13:32 Proponuję wybrać się na inną. Poczytaj moje wcześniejsze komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk AHE nie chce wypuścić studentów - znowu kombinuje IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 07:12 dla kasy zrobi wszystko. Chyba już nikt zdrowy na umyśle nie będzie tam studiował. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/21561,ahe-otwiera-kolejne-osrodki-zamiejscowe-i-nie-chce-wypuscic,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Czy mgr(AHE) ma być wilczym biletem na całe życie? IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 08:42 i zawsze w Polsce i Europie trzeba będzie się tłumaczyć za autorów tego "sukcesu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba_ska AHE filią St. Makarys University of Nigeria - IP: *.bu.edu 12.09.09, 12:31 tego uniwersytetu nada wam Msc, Phd , Mgr i inne tutuły. Już się kampus buduje za waszą kasę. AHE będzie jego ośrodkiem zamiejscowym..... Odpowiedz Link Zgłoś
przeglad_prasy zaliczajcie w weekend, co się da... 12.09.09, 23:42 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36003,7030242,Ukoncza_lipna_uczelnie_rzutem_na_tasme.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Zarządzanie pada po informatyce na AHE link: IP: *.anonymouse.org 17.09.09, 16:12 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7050098,PKA___Nie__dla_zarzadzania_w_AHE.html Kto ma trochę w głowie to się wyniesie z tej szkółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Zarządzanie pada po informatyce na AHE link: IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:17 Pokaz mi, gdzie sa w Polsce lepsze uczelnie niz AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Makary nie jest winny jak mówi (link): IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 05:35 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/26613,prezydent-ahe-makary-stasiak-nie-poczuwam-sie-do-winy,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Studia na kierunku "Bezrobocie" link: IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 09:36 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Studia-na-kierunku-bezrobocie,wid,11508711,wiadomosc.html Myśl co wybierasz! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolapt Re: Zamknięcie AHE? 25.09.09, 10:47 Ja mam mieszane uczucia o AHE. Z jednej strony to bardzo nieładnie tak oszukiwac studentów. Człowiek płaci za te studia ale potem takim dyplomem to chyba może sobie "coś" wytrzec bo niby co on jest wart. Po pierwsze, po Uniwersytecie Jana Kochanowskiego i kierunku filologia angielska mogę z czystym sumieniem powiedziedziec, że poziom na AHE nie zachwyca- jest marny(pociesza mnie tylko fakt,że są jeszcze gorsze uczelnie). Przyznam się że poszłam do oddziału w swoim mieście żeby nie wydawac kasy na dojazdy do Łodzi na przykład do WSS, bo nie mam czasu jechac na ponad pół dnia do Łodzi.I tak moje poszerzanie wiedzy skończyło się wraz z obroną pracy licencjackiej na UJK. W mojej grupie były takie osoby które dziwie się jakim cudem obroniły licencjat, bo z takim angielskim to one by nawet egzaminu wstępnego na UJK nie zdały. Mam mieszane uczucia, bo jednak nasza Pani doktor wszelkimi siłami radziła i pomagała żebyśmy obronili tytuły mgr. A mamy obrone za kilka dni..Byliśmy i jesteśmy przez nią informowani o wszystkim.-Oby jak najprędzej to wszystko skończyc i się juz nie bac. Nie mam nic przeciwko wykładowcom choc wiedzieli o całym tym procederze i w nim trwali. Winne sa tylko władze uczelni. A wykładowcy zanizają poziom, do poziomu jaki większośc grupy sobą prezentuje..bo przecież wykładowca nie jest cudotwórcą i nie zrobi z wróbelka orła! Czego Jaś się nie nauczy...Ale przez to cierpią inni bo niczego nowego się nie nauczą a wręcz przeciwnie powtarzają stare wiadomości i przez całokształt grupy wykładowcy też ich uważają za marniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator AHE nie wie czy może uczyć operatorów TV Patio ? IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 09:12 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7081254,AHE_nie_wie__czy_moze_uczyc_operatorow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat Oli: IP: *.anonymouse.org 30.09.09, 11:22 dzis 29 września...wczoraj otrzymałam wiadomość, że kierunek pielęgniarstwo na tej "renomowanej" łódzkiej uczelni nie zostaje otwarty. Ktoś wcześniej zrobił świetną reklamę uczelni teraz ja robię kolejną. Od października zaczyna się rok akademicki, rekrutacje na studia już dawno są pozamykane. Co mają zrobić studenci w tym przypadku? Tym razem uczelnia nawet nie podała innych szkół, które zaopiekują się tymi studentami. WSTYD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat 01.10.09, 20:03 Zrodlo prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrodlo Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat IP: *.Red-217-126-69.staticIP.rima-tde.net 02.10.09, 10:30 Nie zamykaja pielegniarstwa na AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Najlepsze na ahe to przedmiot działania twórcze IP: *.toya.net.pl 02.10.09, 10:46 Z tego co widziałem to wykładowcami byli tam ludzie specjalnej troski z egzotycznym wykształceniem po dupologii sródczarnoziemskiej a nauczali takich pierdół że sami się czasem wstydzili przedstawić program. U jednej paniusi to regularnie robiło sie wycinanki z gazet i przyklejało do brystoli. Sensu to nie musiało mieć żadnego, nawet w sumie nie mogło. Ale zawsze można było podwyższyć sobie średnią Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Najlepsze na ahe to przedmiot działania twórc 07.10.09, 19:51 Wolisz dzialania nietworcze? To po co ci studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Odbijania piłeczki to na ahe cię nie nauczyli IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 10:14 Bo za dobrze. Wolę żeby było minimum programowe a nie jakieś zapchajdziury żeby uczelnia mogła się chwalić ile to ma przedmiotów dodatkowych, a ty przedmioty to: wycinanki z papieru kolorowego(sic!), robienie okręcików z papieru i opowiadanie co by było jakby byloo sie krzesłem. Zwłaszcz opowieści krzesła to dobre. Romek mógłby na ten temat nakręcić film z holocaustem w tle: krzeslista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Odbijania piłeczki to na ahe cię nie nauczyli2 IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 10:18 Dodam że uczelnia wprowadziła zasadę czym wyższa średnia tym większe zniżki w czesnym dlatego właśnie kanclerz osobiście zabronił wystawiać piątki z tych dupereli. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat 07.10.09, 19:51 Otoz to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Działanie ministerstwa jest obiektywne - nie IP: *.anonymouse.org 08.10.09, 16:45 traktuje informatyki na UŁ ulgowo. Ta teoria spiskowa AHE i gadki o cynglach to wymysł krętaczy dla których takie mniemanie jest wygodne. Dobrze że ta instytucja stara się o spełnienie wymagań dotyczących nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk to wiadomo IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 16:54 UŁ jest jeszcze gorszy niż AHE bo mniej płaci swoim pracownikom i gorzej traktuje studentów przez co ma gorszych pracowników i bardziej sfrustrowanych studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Sprawdziłem IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 23:25 dałeś się nabrać to zasłona dymna z tym uł żeby właśnie można było powiedzieć: jesteśmy obiektywni wcale się na ahe nie uwzięliśmy, stare dobre metody czeka a wciąż działają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek AHE powinni zamknąć dla zdrowia psychicznego łodzi IP: *.anonymouse.org 09.10.09, 09:55 an. Wy macie obsesje na punkcie cyngli,spisków, zmowy itd. Podobnie jak pewna partia w tym kraju. Chcecie traktowania was jak normalnych inaczej? Zamiast zajmować się swoją akademią i jej naprawą szukacie na prawo i lewo winnych i przykładów negatywnych. Żyjcie więc dalej w swoim świecie wirtualnej rzeczywistości AHE.... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE powinni zamknąć dla zdrowia psychicznego 13.10.09, 17:53 A co z pracownikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent AHE nie płaci wykładowcom za pracę link: IP: *.anonymouse.org 10.10.09, 06:55 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/43231,inspekcja-pracy-kontroluje-wyplate-wynagrodzen-w-akademii,id,t.html Praca społeczna dla AHE się skończy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Słowo ciałem się staje, zamknięcie zarządzania i IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 07:59 procedura likwidacyjna AHE. miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,7141862,Kary_dla_AHE_i_UL.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Słowo ciałem się staje, zamknięcie zarządzani IP: *.toya.net.pl 14.10.09, 11:08 Teraz już o AHE i UŁ pisza razem żeby zatrzeć wrażenie że chodziło o zlecenie na największą prywatną uczelnie co zabrała największy kawałek tortu a tu się niż demograficzny zbliża do uczelni, kiedyś przecie było zebranie właścicieli prywatnych szkoł z Makarym i ostrzegali że jak będzie taki zachłanny to go załatwią, a o to ciałem słowo się staje, tylko trzeba jeszcze było załatwić najmniej ważny wydział na UŁ koniecznie żeby można było o tym jednym tchem pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlM Koniec MLM na AHE - czyli witajcie w życiu IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 18:39 tym prawdziwym z jego blaskami i cieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barley Kabaretu ciąg dalszy IP: *.ovh.net 23.11.09, 20:59 szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7284907,AHE_odwoluje_zajecia__ale_kaze_placic.html Odpowiedz Link Zgłoś
cipuchna Re: Zamknięcie AHE? Chyba NIE! 17.03.10, 18:28 miastotwoichstudiow.gazeta.pl/targi/4,10,,228,,Akademia+Humanistyczno-Ekonomiczna+w+%C5%81odzi.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=140x121&utm_campaign=a_miastostudiowHP0310 Odpowiedz Link Zgłoś