Dodaj do ulubionych

Zamknięcie AHE?

• Gość: londynczyk Stasiak jestem - poczytajcie razem z zakładkami: IP: *.anonymouse.org 07.09.09, 10:05
      wyborcza.pl/1,76842,6995093,W_domu_Wielkiego_Brata.html
    • Gość: mariola AHE od kilku miesięcy nie płaci za umowy zlecenia IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 07:52
      i premii wykładowcom i pracownikom.

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/18707,ahe-od-kilku-miesiecy-nie-placi-premii-i-za-umowy-zlecenia,id,t.html
      Cała władza AHE jakoś o sobie przy wypłacie nie zapomina.
      • harol12 SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie 10.09.09, 11:11
        Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00.
        • Gość: dżinks Re: SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie IP: *.toya.net.pl 10.09.09, 12:40
          No pewnie zapraszajcie... biznes to biznes...tyle ludzi do przejęcia... marzenie
          prawda?
        • Gość: Kagan Re: SWSPIZ- zapraszamy studentów AHE na spotkanie IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:25
          Hieny!
    • Gość: londynczyk A na koniec w AHE fałszują indeksy - IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 10:30
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7016098,Lipna_uczelnia__Na_pozegnanie_falszuja_indeksy.html
      Ratuj się kto może , jeszcze więcej "magistrów" w błyskawicznym trybie...
    • Gość: student A kto władze ma - to ja IP: *.anonymouse.org 09.09.09, 12:03
      www.makary-stasiak.pl/galeria/max/5.jpg
      • Gość: MM Żal to wszystko czytać IP: 81.219.115.* 09.09.09, 13:46
        Skoro AHE jest takie złe to jak to możliwe że do tej pory nikt tego nie
        zauważył? Prawda jest taka, że to co się teraz dzieje jest sprawą nieuczciwej
        konkurencji. To AHE jest największą polską uczelnią niepubliczną znacznie
        zagrażająca innym uczelniom. Ciekawy jestem kto komu i ile musiał posmarować
        żeby wszcząć takie ataki. A porównywanie uczelni państwowej z prywatną to
        następna jakaś pomyłka. Żeby się wypowiadać na jakiś temat najpierw trzeba
        posiąść jakaś wiedze na ten temat - czego wielu z was nie ma!! W AHE jest wielu
        szanowanych wykładowców uczelni państwowych chociażby Uniwersytetu Łódzkiego.
        Czy jest różnica w poziomie wykształcenia jednych a drugich absolwentów? JEST!!
        Na uczelniach państwowych uczy się samej teorii - praktyki zero; taki student
        posiada wielką wiedzę jak jeden dzień wykuć się na pamięć 100 str książki. Po
        czym zdaje i zapomina że coś takiego kiedyś czytał. Do książek można zawsze
        zaglądać i nauczyc sie teorii i cóż z tego trzeba umiec to jeszcze wykorzystać.
        I w AHE właśnie studenci poznaja wiedze praktyczną co umywa się przy wiedzy
        ksiązkowej. I wiem co piszę - skończyłem studia i na UŁ i na AHE. I własnie po
        tym jak będę mieć wybór czy zatrudnić sutdenta państwówki czy AHE napewno
        wybiore AHE.
        • Gość: kasia Re: Żal to wszystko czytać IP: *.xdsl.centertel.pl 10.09.09, 15:01
          Nareszcie ktoś sensowny!masz całkowitą rację!Jak już pisałam wcześniej niech
          sobie tą teoretyczna wiedzę w buty wsadzą! a później opuszczają taką uczelnie
          tacy co uważają, że wszystkie rozumy pozjadali a jak przyjdzie do praktyki to
          zero pojęcia
          • zue2 Re: Żal to wszystko czytać 10.09.09, 15:34
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Nareszcie ktoś sensowny!masz całkowitą rację!Jak już pisałam
            wcześniej niech
            > sobie tą teoretyczna wiedzę w buty wsadzą! a później opuszczają
            taką uczelnie
            > tacy co uważają, że wszystkie rozumy pozjadali a jak przyjdzie do
            praktyki to
            > zero pojęcia

Niestety jak się ma wstręt do teorii to się idzie do technikum albo
            kurs specjalistyczny( i nic w tym złego i obraźliwego) Studia to w
            znacznej mierze wiedza teoretyczna która dopiero później umozliwia
            zdobycie i zrozumienie praktyki.
            Słownik języka polskiego podaje, że studiować, to analizować,
            dogłębnie poznawać.
            • Gość: Student śląsk Re: Żal to wszystko czytać IP: 213.17.136.* 12.09.09, 17:39
              Dwa lat magisterki, kasa!!! tylko nikt nie pyta nas co my na to. Hej tam
              Wy na górze wam łatwo kasa przychodzi A my co !!!Tylko tyle nam
              powiedzieli, że możemy sobie pracę pisać gdziś tam jak sobie poszukamy
              innej uczelni, która nas przyjmie A ja mam już prace napisaną tylko ją
              wydrukować pół roku pisania w dupę .....................Jak tak może być
              Ci co kończą powinni mieć możliwość jej dokończenia A ci co nie mieli
              wpisu muszą powtarzać 1/2 roku Sorrrrrrryyyyyyyyyyyyy nawet tego nie
              powiedział !!!
    • Gość: iza Re: Zamknięcie AHE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:37
      Gary ma rację. Pracowałam tam przez wiele lat - wszystko co piszą media to prawda. No może podsłuch to przesada. AHE nie jest wiarygodną uczelnią. Wielki Brat - SPRAWCA robi ogromne interesy kosztem swoich studentów, pracowników. Sam pewnie się śmieje z tych swoich głupot tz. twórczego myślenia itd
      • Gość: Monika do Pani Izy IP: 79.139.125.* 10.09.09, 13:13
        pytanie moje brzmi; dlaczego w takim układzie pracowała pani tyle lat w AHE? Czy
        dobrze było brać pieniądze, a jak widocznie zwolnili pisać takie bzdury?
        To co się dzieje jest oczywistą nagonką innych uczelni, które w świetle
        zagrożenia niżem próbują w taki oto właśnie sposób przejąć studentów!
        Zamiast stanąć w obronie uczelni, którą zresztą sami wybraliście
        ( nikt przecież nie zmuszał Was do tego) obrzucacie ją błotem.
        • popisuarka Re: do Pani Izy 08.10.10, 17:05
          A co miala Ona niby robic w miescie Lodzi, znanym od roku 1990 z olbrzymiego bezrobocia?
          • popisuarka Re: do Pani Izy 11.10.10, 14:45
            Niech podziekuje Balcerowiczowi!
            • Gość: Kagan Zamkneli ja juz? IP: *.dsl.telepac.pt 12.04.11, 20:57
              ?
              • Gość: Kagan Czy AHE działa zgodnie z prawem? IP: *.dsl.telepac.pt 03.08.11, 21:31
                Przeciez nie placi swym pracownikom!
    • Gość: student Już prawie zamknięta choć naiwni się łudzą że nie IP: *.anonymouse.org 10.09.09, 17:19
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/19713,rektor-ahe-spodziewamy-sie-likwidacji-szkoly,id,t.html

Uciekajcie jeszcze jak możecie, potem to ani kasy ani papierów wycofać nie
      będzie można

Makary i tak ma nas w nosie, swoje już zarobił
    • Gość: student Studenci AHE przenoszą się do innych szkół IP: *.anonymouse.org 11.09.09, 07:28
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/20783,studenci-ahe-przenosza-sie-do-innych-szkol-wyzszych,id,t.html
      Pewnie niedługo z innych wydziałów też...
    • Gość: pokrzywdzony Komu przeszkadza AHE? Co to WSAP? IP: *.kalisz.mm.pl 11.09.09, 15:45
      Po pierwsze, mamy o 30% za dużo studentów w porównaniu z resztą
      Europy.
      Po drugie, proponuję się zapoznać z nowelizacją ustawy o
      szkolnictwie wyższym i stopniach naukowych – zwróćcie uwagę na 30% -
      przypadek?
      Po trzecie, wpiszcie w „wikipedi” imię i nazwisko Pani minister.
      Proponuję zająć się następującymi pojęciami: 'etyka' i 'prezydent'.
      Po czwarte, kim jest jej mąż i co to ma wspólnego z etyką.

Jeden z wniosków:
      Uczelnie mają zredukować ilość studentów stacjonarny – ciekawe o
      jaki %? Idzie niż demograficzny i braknie studentów. PWSZ w Koninie
      i Kaliszu leży z rekrutacją. Ale można przecież zabić potentata AHE –
      to prostsze niż wprowadzenie reform.

Jestem dumny, że pracuję na tej uczelni, przeprowadziłem wszystkie
      zaplanowane zajęcia, rozwijam się naukowo i zarabiam lepiej od
      pseudonaukowców z uczelni państwowych. I nikt nie kazał mi tego
      napisać!

Pozdrowienia dla byłej Pani Prezydent Wyższej Szkoły Administracji
      Publicznej.
      • torymt Pracujesz w Bełchatowie? czy już cię wywalili ???? 11.09.09, 18:37
        Jestem studentem AHE z Bełchatowa. Byłem ostatnio na spotkaniu... z przedstawicielami (padlinami) z AHE. Powiedzieli, że wszystko jest ok, że to nie ich wina, wszyscy są winni, tylko nie oni. Dostałem propozycję przejścia do WSInf-u.Dobrze, że poczytałem troche na forach i rzeczywiście, napierw WSHE nas wykorzystała, wyciągnęła kasę od nas a teraz nas sprzedaje. Nie wierzę jak można być tak zakłamanym i z takim tupetem. Kilka lat nas oszukiwać, zbierać kaskę z czesnego i narażać ludzi za zniszczenie im życia. Nawet, żeby otworzyć jakiś warsztat, to trzeba to komuś zgłosić, żebyć piec i sprzedawać pączki, knedle, pierogi trzeba poddać się kontroli, a Qur...wa jak można uczyć ludzi traktując ich gorzej niż rzecz brać grube pieniądze i nie mieć żadnych skrupłów co będzie dalej.
        Skurczy...byki zmarnowaliście kilka lat życia mojego i moich przyjaciół
        Życzę wam, żeby was zamknęli. Nie niszczcie nam życia!!!
        • Gość: pokrzywdzony Do Wulgarnej Studentki IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.09, 13:30
          Czemu nie powiesz mi tego prosto w twarz. Nie mam sobie nic do
          zarzucenia. A WSFinf to takie wspaniałe miejsce? Znam takie uczelnie
          (ciekawe jakie?) gdzie wykładowca dopomina się o prezenty przed
          sesją egzaminacyjną - cytat: "Ta reklamówka to dla mnie?" (a po
          odebraniu towaru wychodzi z sali), gdzie inny 5-krotnie przekłada
          umówione spotkanie a ty za każdym razem dowiadujesz się o tym na 15
          minut przed nim. Zastanawiam się dlaczego uciekasz dopiero teraz?
          Czemu nie zrobiłaś tego prędzej? Prawda jest taka, że wielu z was
          liczyło na łatwiznę i się przeliczyliście:). Nikt nigdy nie dostał u
          mnie wpisu za ładne oczy. Dobry ptak nie robi w swoje gniazdo
          ponieważ w tym innym może być jeszcze tragiczniej.
        • Gość: Kagan Re: Pracujesz w Bełchatowie? czy już cię wywalili IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:19
          AHE sama sie nie zamknela...
    • Gość: pokrzywdzony Kryptoreklama IP: *.kalisz.mm.pl 11.09.09, 15:49
      Czy etycznym jest umieszczanie reklam innych uczlni w sąsiedztwie
      artykułów o AHE?
      • Gość: Lalka Re: Kryptoreklama IP: 212.160.194.* 11.09.09, 22:00
        Etyczne nie etyczne ale prawdziwe... Jak zamykają Ahe to niech zamkna tez kupiecka i swszip co to za szkoły... zal.pl
        • Gość: pokrzywdzony Re: Kryptoreklama IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.09, 13:32
          Proponuję wybrać się na inną. Poczytaj moje wcześniejsze komentarze.
    • Gość: londynczyk AHE nie chce wypuścić studentów - znowu kombinuje IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 07:12
      dla kasy zrobi wszystko. Chyba już nikt zdrowy na umyśle nie będzie tam studiował.

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/21561,ahe-otwiera-kolejne-osrodki-zamiejscowe-i-nie-chce-wypuscic,id,t.html
    • Gość: student Czy mgr(AHE) ma być wilczym biletem na całe życie? IP: *.anonymouse.org 12.09.09, 08:42
      i zawsze w Polsce i Europie trzeba będzie się tłumaczyć za autorów tego "sukcesu"?
    • Gość: makumba_ska AHE filią St. Makarys University of Nigeria - IP: *.bu.edu 12.09.09, 12:31
      tego uniwersytetu nada wam Msc, Phd , Mgr i inne tutuły.
      Już się kampus buduje za waszą kasę. AHE będzie jego ośrodkiem zamiejscowym.....
    • przeglad_prasy zaliczajcie w weekend, co się da... 12.09.09, 23:42
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36003,7030242,Ukoncza_lipna_uczelnie_rzutem_na_tasme.html
    • Gość: student Zarządzanie pada po informatyce na AHE link: IP: *.anonymouse.org 17.09.09, 16:12
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7050098,PKA___Nie__dla_zarzadzania_w_AHE.html
      Kto ma trochę w głowie to się wyniesie z tej szkółki.
      • Gość: Kagan Re: Zarządzanie pada po informatyce na AHE link: IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.09, 18:17
        Pokaz mi, gdzie sa w Polsce lepsze uczelnie niz AHE.
    • Gość: student Makary nie jest winny jak mówi (link): IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 05:35
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/26613,prezydent-ahe-makary-stasiak-nie-poczuwam-sie-do-winy,id,t.html
    • Gość: student Studia na kierunku "Bezrobocie" link: IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 09:36
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Studia-na-kierunku-bezrobocie,wid,11508711,wiadomosc.html
      Myśl co wybierasz!
    • wiolapt Re: Zamknięcie AHE? 25.09.09, 10:47
      Ja mam mieszane uczucia o AHE. Z jednej strony to bardzo nieładnie
      tak oszukiwac studentów. Człowiek płaci za te studia ale potem takim
      dyplomem to chyba może sobie "coś" wytrzec bo niby co on jest wart.
      Po pierwsze, po Uniwersytecie Jana Kochanowskiego i kierunku
      filologia angielska mogę z czystym sumieniem powiedziedziec, że
      poziom na AHE nie zachwyca- jest marny(pociesza mnie tylko fakt,że
      są jeszcze gorsze uczelnie). Przyznam się że poszłam do oddziału w
      swoim mieście żeby nie wydawac kasy na dojazdy do Łodzi na przykład
      do WSS, bo nie mam czasu jechac na ponad pół dnia do Łodzi.I tak
      moje poszerzanie wiedzy skończyło się wraz z obroną pracy
      licencjackiej na UJK. W mojej grupie były takie osoby które dziwie
      się jakim cudem obroniły licencjat, bo z takim angielskim to one by
      nawet egzaminu wstępnego na UJK nie zdały.
      Mam mieszane uczucia, bo jednak nasza Pani doktor wszelkimi siłami
      radziła i pomagała żebyśmy obronili tytuły mgr. A mamy obrone za
      kilka dni..Byliśmy i jesteśmy przez nią informowani o wszystkim.-Oby
      jak najprędzej to wszystko skończyc i się juz nie bac.

Nie mam nic przeciwko wykładowcom choc wiedzieli o całym tym
      procederze i w nim trwali. Winne sa tylko władze uczelni. A
      wykładowcy zanizają poziom, do poziomu jaki większośc grupy sobą
      prezentuje..bo przecież wykładowca nie jest cudotwórcą i nie zrobi z
      wróbelka orła! Czego Jaś się nie nauczy...Ale przez to cierpią inni
      bo niczego nowego się nie nauczą a wręcz przeciwnie powtarzają stare
      wiadomości i przez całokształt grupy wykładowcy też ich uważają za
      marniaków.
    • Gość: operator AHE nie wie czy może uczyć operatorów TV Patio ? IP: *.anonymouse.org 26.09.09, 09:12
      miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,7081254,AHE_nie_wie__czy_moze_uczyc_operatorow.html
    • Gość: student Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat Oli: IP: *.anonymouse.org 30.09.09, 11:22
      dzis 29 września...wczoraj otrzymałam wiadomość, że kierunek pielęgniarstwo na
      tej "renomowanej" łódzkiej uczelni nie zostaje otwarty. Ktoś wcześniej zrobił
      świetną reklamę uczelni teraz ja robię kolejną. Od października zaczyna się rok
      akademicki, rekrutacje na studia już dawno są pozamykane. Co mają zrobić
      studenci w tym przypadku? Tym razem uczelnia nawet nie podała innych szkół,
      które zaopiekują się tymi studentami. WSTYD !!!
      • mr_kagan Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat 01.10.09, 20:03
        Zrodlo prosze...
        • Gość: zrodlo Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat IP: *.Red-217-126-69.staticIP.rima-tde.net 02.10.09, 10:30
          Nie zamykaja pielegniarstwa na AHE.
          • Gość: kkk Najlepsze na ahe to przedmiot działania twórcze IP: *.toya.net.pl 02.10.09, 10:46
            Z tego co widziałem to wykładowcami byli tam ludzie specjalnej troski z
            egzotycznym wykształceniem po dupologii sródczarnoziemskiej a nauczali takich
            pierdół że sami się czasem wstydzili przedstawić program. U jednej paniusi to
            regularnie robiło sie wycinanki z gazet i przyklejało do brystoli. Sensu to nie
            musiało mieć żadnego, nawet w sumie nie mogło. Ale zawsze można było podwyższyć
            sobie średnią
            • mr_kagan Re: Najlepsze na ahe to przedmiot działania twórc 07.10.09, 19:51
              Wolisz dzialania nietworcze? To po co ci studia?
              • Gość: kkk Odbijania piłeczki to na ahe cię nie nauczyli IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 10:14
                Bo za dobrze. Wolę żeby było minimum programowe a nie jakieś zapchajdziury żeby
                uczelnia mogła się chwalić ile to ma przedmiotów dodatkowych, a ty przedmioty
                to: wycinanki z papieru kolorowego(sic!), robienie okręcików z papieru i
                opowiadanie co by było jakby byloo sie krzesłem. Zwłaszcz opowieści krzesła to
                dobre. Romek mógłby na ten temat nakręcić film z holocaustem w tle: krzeslista
                • Gość: kkk Re: Odbijania piłeczki to na ahe cię nie nauczyli2 IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 10:18
                  Dodam że uczelnia wprowadziła zasadę czym wyższa średnia tym większe zniżki w
                  czesnym dlatego właśnie kanclerz osobiście zabronił wystawiać piątki z tych
                  dupereli.
          • mr_kagan Re: Pielęgniarstwo na AHE zamykają po cichu cytat 07.10.09, 19:51
            Otoz to...
    • Gość: mirek Działanie ministerstwa jest obiektywne - nie IP: *.anonymouse.org 08.10.09, 16:45
      traktuje informatyki na UŁ ulgowo. Ta teoria spiskowa AHE i gadki o cynglach to
      wymysł krętaczy dla których takie mniemanie jest wygodne. Dobrze że ta
      instytucja stara się o spełnienie wymagań dotyczących nauczania.
      • Gość: kkk to wiadomo IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 16:54
        UŁ jest jeszcze gorszy niż AHE bo mniej płaci swoim pracownikom i
        gorzej traktuje studentów przez co ma gorszych pracowników i bardziej
        sfrustrowanych studentów
      • Gość: kkk Sprawdziłem IP: *.toya.net.pl 08.10.09, 23:25
        dałeś się nabrać to zasłona dymna z tym uł żeby właśnie można było
        powiedzieć: jesteśmy obiektywni wcale się na ahe nie uwzięliśmy, stare
        dobre metody czeka a wciąż działają
        • Gość: mirek AHE powinni zamknąć dla zdrowia psychicznego łodzi IP: *.anonymouse.org 09.10.09, 09:55
          an. Wy macie obsesje na punkcie cyngli,spisków, zmowy itd. Podobnie jak pewna
          partia w tym kraju. Chcecie traktowania was jak normalnych inaczej?

Zamiast zajmować się swoją akademią i jej naprawą szukacie na prawo i lewo
          winnych i przykładów negatywnych.

Żyjcie więc dalej w swoim świecie wirtualnej rzeczywistości AHE....
          • mr_kagan Re: AHE powinni zamknąć dla zdrowia psychicznego 13.10.09, 17:53
            A co z pracownikami?
    • Gość: docent AHE nie płaci wykładowcom za pracę link: IP: *.anonymouse.org 10.10.09, 06:55
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/43231,inspekcja-pracy-kontroluje-wyplate-wynagrodzen-w-akademii,id,t.html
      Praca społeczna dla AHE się skończy!
    • Gość: marcin Słowo ciałem się staje, zamknięcie zarządzania i IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 07:59
      procedura likwidacyjna AHE.

miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,7141862,Kary_dla_AHE_i_UL.html
      • Gość: kkk Re: Słowo ciałem się staje, zamknięcie zarządzani IP: *.toya.net.pl 14.10.09, 11:08
        Teraz już o AHE i UŁ pisza razem żeby zatrzeć wrażenie że chodziło o
        zlecenie na największą prywatną uczelnie co zabrała największy kawałek
        tortu a tu się niż demograficzny zbliża do uczelni, kiedyś przecie było
        zebranie właścicieli prywatnych szkoł z Makarym i ostrzegali że jak
        będzie taki zachłanny to go załatwią, a o to ciałem słowo się staje,
        tylko trzeba jeszcze było załatwić najmniej ważny wydział na UŁ
        koniecznie żeby można było o tym jednym tchem pisać.
    • Gość: MlM Koniec MLM na AHE - czyli witajcie w życiu IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 18:39
      tym prawdziwym z jego blaskami i cieniami.
    • Gość: barley Kabaretu ciąg dalszy IP: *.ovh.net 23.11.09, 20:59
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7284907,AHE_odwoluje_zajecia__ale_kaze_placic.html
    • cipuchna Re: Zamknięcie AHE? Chyba NIE! 17.03.10, 18:28
      miastotwoichstudiow.gazeta.pl/targi/4,10,,228,,Akademia+Humanistyczno-Ekonomiczna+w+%C5%81odzi.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=140x121&utm_campaign=a_miastostudiowHP0310
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka