Gość: ms Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.wshe.lodz.pl 20.07.09, 13:36 Kto tam pracuje? Ci sami ludzie, co na UŁ, PŁ, UW, itd. Ja pracuję i na AHE i UŁ. Podobieństwa: i tu, i tam są wspaniali studenci. Wyposażenie: na ogół lepsze na AHE. Poziom kształcenia: ja kształcę na tym samym poziomie i mam takie same wymagania. Atmosfera pracy: w obu uczelniach bardzo dobra. Oceny: najlepszych studentów oceniam podobnie, wśród tych najgorszych nieco więcej słabych ocen daję na AHE. Co z tego wynika: że uczę tak samo ludzi o podobnym potencjale, i że bardzo dużo zależy naprawdę od chęci studiowania i indywidualnych ambicji. Banał? Zgoda, ale wkurzają mnie dyskusje o wyższości państwowych nad prywatnymi i odwrotnie. Wszystko zależy od konkretnego kierunku i kadry, która tam pracuje oraz jakości kształcenia. Z mniej zdolnego studenta też można uczynić dobrego pracownika, tylko trzeba dac mu szanse studiowania i potem pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:02 W AHE nigdy nie liczyła się jakość nauczania. Ta "uczelnia" była przede wszystkim maszynką do robienia pieniędzy. Za wszystko trzeba było tam płacić... Ważniejsze od zajęć były koncerty i imprezy na tzw. Patio. W czasie zjazdów koncertowy łomot niejednokrotnie uniemożliwiał wykładowcom prowadzenie zajęć. Funkcjonowanie tego typu "uczelni" to profanacja akademickiego etosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartekpawel Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.pol-net.pabianice.pl 20.07.09, 14:14 > Za wszystko trzeba było tam płacić... Oczywiście na innych uczelniach wszystko jest gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.icpnet.pl 04.11.19, 10:24 Jasne, że tak! Jeśli ktoś chce się uczyć, to da radę. Wiem po sobie, że bardzo dużo zależy od chęci i od własnej inicjatywy. Podchodząc do tematu w olewający sposób, na żadnej uczelni się nie wykształcicie! AHE to jak najbardziej dobra uczelnia, warto samemu sprawdzić ich ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.146.rev.vline.pl 20.07.09, 14:02 bardzo mi przykro, ze po raz kolejny jestem swiadkiem ataku na AHE! Jestem absolwentem dawnej WSHE(filologia angielska), obecnej AHE w Lodzi. Licencjat uzyskalem na uczelni panstwowej i szczerze przyznaje, ze poziom nauczania na obydwu uczelniach byl identyczny. Plusem dla AHE jest wspaniale zaplecze dydaktyczne i zajecia z native speakerami. Poza tym AHE zapewnia indywidualne podejscie do studenta,innowacyjne metody nauczania,z czego bylem bardzo zadowolony. AHE stanowi zagrozenie dla pozostalych uczelnii panstwowych i niepanstowoych w Lodzi i nie potrzeba tu zbyt duzo zastanawiac sie nad motywem dzialan Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyzszego. Spojrzmy tylko na okres w ktorym cala ta afera ma miejsce...rekrutacja na studia! AHE zycze duzo sily i wytrwalosci w kolejnej walce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz1as Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.icpnet.pl 07.12.19, 19:49 Niestety, tak to wygląda. Przecież AHE to dobre miejsce, w którym faktycznie możecie zdobyć umiejętności niezbędne w wielu branżach. Sam mam bardzo dobre wspomnienia z tą uczelnią. Osobiście polecam najpierw porozmawiać z osobami, które ukończyły AHE, a później się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Prof. Cader dr Goetzen i reszta-wiadomo kto IP: 194.42.116.* 20.07.09, 14:18 Powinniscie sie wstydzić do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rep Re: Prof. Cader dr Goetzen i reszta-wiadomo kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:19 A mogę wiedzieć za co mają się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Łódzka AHE IP: *.tktelekom.pl 20.07.09, 14:38 Nie myli się ten, kto nic nie robi... Być może rzeczywiście do pewnych niedociągnięć doszło, ale nie wierzę, że Uczelniane Prywaty mają wszystko dopięte na ostatni guzik w kwestiach prawnych. Jetem absolwentką tej uczelni i wiem jedno.Ona nie szkoli teoretycznie wyspecjalizowanych robotów, tylko myślących praktyków. Ludzi z polotem, kreatywnych i przedsiębiorczych.Jeśli atak ma polegać na wyalienowaniu ze społeczeństwa warstwy myślącej, to rzeczywiście jest i trafny i trafiony. Bo po co Polsce jednostki prące do rozwoju i silne indywidua, kiedy może skroić szarych urzędników państwowych na masę i dawać im za to marny żołd? A że edukacja kosztuje? Zaskoczeni...? A co dziś jest za darmo? Powietrze może jeszcze.... MORAŁ : Najlepiej utopić innych w odwecie za to, że nie umie się pływać* samemu *Albo pływać wcale albo tak dobrze pływać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Łódzka AHE -dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 23:51 Jesteś pracownikiem tej "uczelni". Tylko za pensję można pisać takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Łódzka AHE IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 18:19 Za pensję to można żyć ! A swego taboretu akurat AHE nie zawdzięczam. Natomiast wiedzę a i owszem. Nie staję ślepo za czymś, czego nie poznałam i w co nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Łódzka AHE do likwidacji? IP: 194.42.116.* 20.07.09, 14:39 Nikt nikogo nie zmusza do studiowania na tej czy innej uczelni, na publicznej czy niepublicznej. Student wybiera... AHE wybrało już ponad 70 tys studentów i absolwentów !!!! Wszystkie Uczelnie w Polsce są płatne zarówno publiczne jak i niepubliczne i to jest fakt. Proszę wymienić Uczelnie, które posiadają takie zaplecze dydaktyczne jak w AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 15:51 Problem nie dotyczy tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Lodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Konina, Sejn, Opoczna, Gniezna, Zawiercia, itd., którzy nie mają biblioteki, laboratoriów, a zajęcia mają z magistrami i doktorami, a profesora wpisu w indeksie nie mają żadnego. Aby dodatkowo zyskać kasę, to zajęć mają 50% według standardów, (ma być 1200 godzin przez trzy lata, to oni realizują 600 godzin), w tym jest największe dziadostwo. Ten cyrk trzeba zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Dobry argument 20.07.09, 16:18 Dobry argument, ...tylko że uczelnia ma kłopoty z innego powodu. Czysto formalnego. Gdyby jej zarzucono złą jakość kształcenia, nierealizowanie programu, itd. to OK, ale tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Łódzka AHE do likwidacji? 20.07.09, 17:13 Niezależnie czy to uczelnia państwowa czy prywatna, profesorowie rzadko jeżdżą do filii. Bardzo rzadko. A filie ma większość szkół. Smiem nawet twierdzić, ze w wielu szkołach państwowych do filii głównie jeżdżą mgr. Ot, jak ktoś napisał, chcieli uwalić konkurencję, silną konkurencję, która daje porządną ofertę dla studentów, stad jest groźna, i uwalili. Niestety spodziewałbym się tego po PiS, SLD ale po PO? Dali ciała w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczka Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: 85.128.1.* 21.07.09, 14:20 Zgadzam się z tobą. Każdy idzie tam gdzie mu pasuje nikt nikogo nie zmusza do tej uczelni. Ja sama zlozylam podanie na studja uzupelniające a terazjestem pełna obaw. A ta cala minister jest .... bez komentarza bo szkoda słów marnować na osoby tego pokroju. Wiem jedno po juz nigdy nie wygra w wyborach jak zrobiło takie problemy młodzieży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Milony much nie mogą się mylić - kau smakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:54 czyli 70 tys studentów też ma rację, bo jest ich 70 tys - fajna argumentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaahe Łódzka AHE do likwidacji? IP: 194.42.116.* 20.07.09, 15:09 a może ktoś podejmie temat masowego zwalniania pracowników dydaktycznych i administracyjnych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: 194.42.116.* 20.07.09, 15:26 Ciekawa jestem co sie stanie z całym zapleczem administracyjnym uczelni i w Łodzi i Ośrodkach Zamiejscowych Uczelni. To jest kilka tysięcy zatrudnionych...zasiłki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.lodz.mm.pl 20.07.09, 16:05 A to już zwalniają pracowników a co ze studentami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.smrw.lodz.pl 20.07.09, 16:37 Nikogo nie zwalniają. Można się przejść do szkoły i zobaczyć, że praca toczy się nornmalnie. Naturalnie poza zednerwowaniem spowodowanym artykułem. Wiadomo okres rekrutacji, a tutaj ktoś krecią robotę robi. Spokojnie. Szkoła będzie istnieć dalej. Minister się wkurzyła i postanowiła ostro postraszyć WSHE dla przykładu dla innych szkół. Nieprawidłowości zostaną poprawione, decyzja o likwidacji nie zapadnie, WSHE/AHE będzie istnieć dalej. Gazeta będzie miała w sezonie ogórkowym temat na 2 tygodnie, a konkurencyjne szkoły zyskają "wystraszonych" studentów. Straci tylko niestety WSHE i chyba o to chodziło w tym całym zamieszaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 16:48 no niestety zwalniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiek Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 21:53 Jak najbardziej ... nie tyle zwalniają co nie przedłużają umów. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 27.07.09, 21:54 Przyklady prosze... Ja tez moge napisac, ze w Oxfordzie szukaja profesorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiek Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.zstp.lodz.pl 28.07.09, 10:35 Chyba nie sądzisz, że ktokolwiek napisze nazwiska. Nikt nie będzie się podkładał. Mnie umowy nie przedłużono - możesz wierzyć bądź nie. Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:44 Ale czemu sie boisz napisac do mnie na lech.keller@gmail.com ? Przyznaje, jestem wciaz adiunktem AHE, ale ropzpoczalem juz prace na zagranicznym (Portuglia) panstwowym uniwersytecie, wiec na pewno nie jesten tuba propagandowa czy agentem lodzkiej AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijo Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.net.euron.pl 20.07.09, 22:48 Oczywiście ,że zwalniają,osobiście znam 16 osób ,które zostały zwolnione w ciągu ostatnich trzech tygodni.Były to osoby ,którym kończyły się umowy, jak i ludzie z ,którymi AHE miało podpisane umowy na długi czas np:do 2012 roku.Pozbywają się starych pracowników z umowami o pracę ,a zatrudniac będą na umowę zlecenie,młodych ludzi,którzy będą pracowac za grosze ....lub emerytów....Takich zwolnień jak teraz jeszcze w AHE nie było.Szkoła się wali i to widac gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aheeeehehe Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 16:44 a może by tak Pan rektor poszukał oszczędności wśród wynagrodzeń swoich kolegów, których hojnie wynagradza zatrudniając w tej Uczelni, a nie wśród zwykłych szaraków z administracji co nawet 1/5 nie zarabiają co wcześniej wspomniani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna do szaraka z administracji IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 17:00 a Ty jesteś pewien że jako "szarak" z administracji powinieneś zarabiać za swoje obowiązki i kompetencje tyle co Rektor Uczelni (za swoje obowiązki i kompetencje)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aheeeeeheee Re: do szaraka z administracji IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 17:29 Joanna, czytaj ze zrozumieniem, powtarzam ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio A na tym forum tradycyjnie bez zmian. 20.07.09, 16:58 Zamykana największą prywatna łódzką uczelnie (również największą w Polsce), dorobek 15 lat pracy. Prace, i to często dobrą, nie przykręcanie śrubek na linii produkcyjnej laptopów w mieście straci kupa osob, wszytsko dlatego, ze byla "za dobra", "za przedsiebiorcza" i "za dobrze sie jej powodzilo", a przeciez w Polsce a juz w szczególnosci w Lodzi to duży grzech, więc trzeba pokazać miejsce w szeregu. A tu co? Polowa się cieszy i pitoli głupoty. Powiedzmy sobie szczerze, idzie niż demograficzny, już nie wystarczy otworzyć szkoły i trzepać kasy, trzeba się starać, a to oznacza, że kupa uczelni upadnie. Likwidując w zaciszu ministerialnych gabinetów najgroźniejszego konkurenta, można dalej chałturzyć i o to tu chodzii. Miejmy nadzieje że sprawa się wyjaśni pozytywnie dla AHE i miasta, bo to w naszym wspólnym interesie. Jedno jest pewne, po tej akcji Tusk będzie się musiał mocno natrudzić, by mnie przekonać żeby na niego i jego partie głosować. Niech się wali, skoro pokazała jego minister gdzie ma Łódź i najwiekszą w Polsce, dynamicznie się rozwijającą uczelnie. Takich rzeczy to nawet za Pisuarów nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: A na tym forum tradycyjnie bez zmian. IP: *.as.kn.pl 20.07.09, 18:37 Głos rozsądku, nareszcie. Mnie te studia dały naprawdę kawałek dobrej edukacji i w efekcie dobrą pracę. A to, że tam studiuję sprawia, że do Łodzi przyjeżdżam i zostawiam w niej jakieś pieniążki. Dziwi mnie, że ktoś z Łodzi może się cieszyć, że jego miasto może dostać taki cios. Taka już Polska natura, że nie widzie się dalej niż koniec własnego nosa. A ludzie tam na górze po prostu robią swoje interesy. Guzik ich interesuje wasz poziom kształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Adamczewska Re: A na tym forum tradycyjnie bez zmian. IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 19:21 Podpisuję się rękami i nogami. Od roku studiuję Kulturoznawstwo i po 5 latach studiów na UŁ jestem w szoku, że można uczyć z polotem oraz pełnym nastawieniem na studenta. To faktycznie jest mocno podejrzane, że ministerstwo musiało się przyczepić akurat do najlepszej szkoły w kraju. Wstyd. A. Adamczewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambambambuch and nowak zmien nick IP: 217.153.148.* 20.07.09, 17:21 bo na kilometr czuc konflikt interesow Odpowiedz Link Zgłoś
gapciogirl Łódzka AHE do likwidacji? 20.07.09, 17:53 Jestem obecnie studentką AHE na dziennikarstwie, miałam mega wielkie obawy by studiować na tej uczelni ale teraz nie żałuję, mam świetnych wykładowców (oczywiście znajdą się ewenementy) super atmosferę, genialną choć czasem leniwą grupę ;] jasne, że są ludzie którzy mają w dupie to na jakiej uczelni sie uczą i że za kasę załatwią sobie wszystko oczywiście to działa na ich nie korzyść. szkoła daje mnóstwo możliwośći rozwoju tylko trzeba z tego umieć skorzystać Jest mi bardzo przykro, że wiele osób ocenia z góry studentów AHE, wiesza na niej psy podważając jej 15 letnią działalność. Chwała, że są to problemy czysto formalne a nie dot. jakości kształcenia K.Surowik Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Łódzka AHE do likwidacji? 20.07.09, 18:37 gapciogirl , dzięki za Twój post bo nieporadny styl, kolokwializmy i cudaczne słownictwo dają prawdziwe świadectwo o poziomie studiujących na AHE. Zanim dojdziesz do licencjatu (płacisz - dojdziesz, nie martw się...) może któryś ze "świetnych" nauczy Cię interpunkcji, ale nie jestem pewien, bo jednak z pewnymi podstawami powinnaś na te studia przyjść... Może zrozumiesz też dlaczego nie powinnać napisać: Jestem obecnie studentką AHE na dziennikarstwie zamiast: Jestem studentką dziennikarstwa na AHE, ale "obecnie" nie zaprzątaj sobie tym blond główki, bo nie rozgryziesz, za trudne... Wróżę Ci wielką karierę dziennikarską (?!) w pisemkach obrazkowych, gdzie do woli pozwolą Ci na taką kuriozalną polszczyznę, jak : miałam mega wielkie obawy by, znajdą się ewenementy czy: problemy czysto formalne a nie dot. jakości Oczywiście dlatego, że "szkoła daje mnóstwo możliwośći rozwoju tylko trzeba z tego umieć skorzystać" a Ty - jak widać - umiesz i nie masz w dupie. Tak trzymaj K. Surowik a na pewno sukces będzie "mega wielki" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AHE brl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:10 z tego co zauważyłem to kolega lubi dogryzać osobom, a w szczególności dziewczynom z AHE, a szczególnie z dziennikarstwa... stary podryw masz świetny, jak zachowujesz się na imprezach.. Ale powracając do głównego tematu, Wszyscy szczycą się dyplomikiem z UŁ albo PŁ, i do tego uważają że są zajefajni, a reszta to ludzie kategorii 2... Zadzierają nosy wysoko, oj wysoko... A odstają niewiele od ziemi.. A najzabawniejsze jest to iż kolega stara się usilnie poprawiać styl, kontekst, interpunkcję..... Czy Ty kolego "wirusx" nie masz lepszych zajęć, bo tak naprawdę to jest najmniejszy problem. Problem tkwi w czym innym... Ciekaw jestem jakby tak napisali o Twojej uczelni, sam stek bzdur wyssanych z palca, jak Ty byś zareagował.. Bo jeśli byś się cieszył z tego faktu... To normalny byś nie był.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 18:40 Problem jakości nauczania nie dotyczy tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Lęborka, Sejn, Opoczna, Chełma, Gniezna, Zawiercia (razem 62 miasta), którzy nie mają biblioteki, laboratoriów (albo laboratorium gmazjum lub podstawówki), a zajęcia mają z magistrami i doktorami, a profesora wpisu w indeksie nie mają żadnego. Aby dodatkowo zyskać kasę, to zajęć mają 50% według standardów, (ma być 1200 godzin przez trzy lata, to oni realizują 600 godzin), w tym jest największe dziadostwo. Dlaczego student spoza Łodzi podpisuje dwie umowy na studiowanie, jedną z AHE na 600 zł, a druga z prywatną spółką na 3000 zł, kto tu oszukuje, kto tu coś ukrywa. Rektor i Stasiak robią z tego biznes edukacyjny, i w tym jest dziadostwo. Sama to doświadczam w małej miejscowości z Punktem Rekrutacyjno-Informacyjnym AHE. Tych punktów zamiejscowych w Polsce jest już 62 a zagranicznych 10. Oto lista, powinny nam się oczy otworzyć gdzie my studiujemy. Ja jestem z takiego jednego punktu informacyjno-rekrutacy jnego. Wykaz jest długi: Bełchatów, Białystok, Błonie, Bydgoszcz, Bytom, Chełm, Chęciny, Człuchów, Gdańsk, Głogów, Gniezno, Gorzów Wielk., Grudziądz, Inowrocław, Jarosław, Jasło, Kalisz, Kartuzy, Katowice, Kołobrzeg, Konin, Koszalin, Kozienice, Lębork, Lidzbark Warmiński, Lublin, Łowicz, Międzyrzec Podlaski, Nowogard, Opatów, Opoczno, Opole, Ostrołęka, Ostróda, Pińczów, Piotrków Trybunalski, Poddębice, Poznań, Przemyśl, Radomsko, Racibórz, Ropczyce, Sejny, Sieradz, Słupsk, Stalowa Wola, Starachowice, Stargard Szczeciński, Szczecin, Świdnica, Świnoujście, Tarnów, Trzcianka, Warszawa, Wieluń, Wodzisław Śląski, Zamość, Zakopane, Zawiercie, Ząbkowice Śląskie, Żukowo, Żychlin oraz 10 zagranicznych: Londyn, Edynburg, Manchester, Dublin, Rotterdam, Bruksela, Paryż, Rzym, Berlin, Havirov (Czechy). Tego Pan Rektor nie wiedział. Ten cyrk trzeba zamknąć, dobrze, że do końca mam tylko obronę, ale co będzie ten dyplom wart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.lodz.mm.pl 20.07.09, 21:08 Swiadczy to tylko o Tobie........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.09, 19:16 Wszyscy wieszają psy na tej uczelni, nie wiem dlaczego??? Prawdą jest to ze są u nas wykładowcy z PŁ i UŁ, czy poziom nauczania jest inny??? Zgadzam sie z tym że każdy płaci za uczenie!!! Byłem studentem PŁ i wiem jaki tam jest bałagan i jak wykładowcy mają stosunek do studentów... (dla wyjaśnienia mam inżyniera po ukończeniu PŁ) Prawdą jest to ze są u nas wykładowcy z PŁ i UŁ, czy poziom nauczania jest inny??? Jestem przekonany że podobny... Cieszę sie że w Łódzkich Wiadomościach była pozytywna informacja!!! Jak wiadomo AHE jest największą niepubliczną uczelnią w kraju a konkurencja teraz zaciera ręce i liczy swoje zyski. Jestem przekonany że ogłoszenie takiej informacji ma związek z innymi uczelniami na terenie łodzi. Myślę że gdyby prześwietlono większość prywatnych oraz państwowych uczelni w tym kraju, byśmy sie naprawdę dowiedzieli co to znaczy studiowanie w naszym kraju!!! Mam nadzieję że AHE nie zostanie zamknięta oraz że będzie miała siłę odbudować swój wizerunek. Co do stwierdzenia że dział promocji AHE ma sporo dzisiaj pracy, to myślę że nie są w ciekawej sytuacji... jednak pewnie konkurencja czyli inne uczelnie też tutaj piszą aby pogrążyć tą uczenie i zabrać do siebie studentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanda147 no tak nosił wilk razy kilka.... IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 19:56 Pan Paweł Rutkowski to widze ze konczy i konczy ten licencjat i skonczyc nie moze... WSHE jest maszynka do robienia pieniedzy o tym ze punkty konsultacyjno - info sa rzeczywiscie placówkami naukowymi wiedzielismy od dawna szczegolnie ten w londynie zajecia sie jak najbardziej odbywały szkoda tylko ze wshe nie pomyslalo o wszystkich studentach ktorzy legalnie uczyli sie w lodzi moja znajoma byla na placowce w tarnowie - fil ang niestety widze ze nie ma tej placowki wymienionej przez minister jako upowaznionej do przeprowadzania zajec bo takowych ktore to uprawnienie maja jest 5 ...pozostaje mi zywic nadzieje ze moj dyplom i trzy lata harowy nie zostana spuszczone w kibel choc wiem ze WSHE daleko do uczciwosci - patrzcie niekorzystne umowy dla studentow z licznymi "zakazanymi klauzulami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Ta "akademia" to skarbonka dla pana M. S. jak dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:29 rydzyka radio maryja. Pieniądze z czesnego szły przez "Instytut Postępowania Twórczego" na inne inwestycje ZNTK Radom, PKS Kozienice, nieruchomości, szkoły , przedszkola, filie. Chyba nie ma już miejsca w Polsce i Europie gdzie ta szkółka by nie miała filii nawet w klubie rolnika będzie można "magistra" zrobić. Kasa kasa kasa a kształcenie i kierunki studiów na poziomie kursów zawodowych. I tak już bez podatków tyle kasy zostało ulokowane bezpiecznie,że nawet jak ją zlikwidują "twórczy" właściciel będzie żył dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Sapere aude - Miej odwagę być mądrym IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 21:03 Panie Rektorze i Panie Stasiak - misja AHE to: "Sapere aude - Miej odwagę być mądrym" więc dzisiejsza mądrość to przyznać się do błędów, zamknąć punkty rekrutacyjno-informacyjne w całej Polsce i zagranicą, a przez to uratować uczelnie w Łodzi. Studentka AHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:19 KOCHANI! TO NIEPRAWDA, NIE MARTWCIE SIE! UCZELNIA NIE ZOSTALA ZLIKWIDOWANA! WSZCZETO DOPIERO POSTEPOWANIE W TEJ SPRAWIE, TYLKO DLATEGO, ZE KTOS PUSCIL NIEPRAWDZIWE INFORMACJE DO PRASY. A SA TO PRAWDOPODOBNIE UCZELNIE KTORE OBAWWIAJA SIE KONKURENCJI. SAMA STUDIUJE NA FILOLOGII ANGIELSKIEJ I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA. BUZIAKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:21 Studenci AHE (dawniej WSHE) to w przeważającej mierze dresiarze (kraki) i tipsiary (frytki). Zdarzają się tam wprawdzie też fajni, normalni ludzie, są on jednak wyjątkami i bardzo szybko (uświadomiwszy sobie błędny wybór) rezygnują z owej „uczelni”. Wiem, co piszę, gdyż miałem nieprzyjemność studiować tam przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:24 Sorki, w moim poście znalazł się literówka - zamiast "kraki" powinno być "karki". I wszystko w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AHE brl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:29 stary jak czytam takie posty jak Twój, to mi krew w żyłach się gotuje.. i pięść zaciska.. tipsiary, karki, dresiarze... chyba za dużo filmów się naoglądałeś, bo naprawdę nie masz pojęcia o czym mówisz. Ciekaw tylko jestem czemu tylko zabawiłeś w AHE tylko chwilkę :P bo należałeś do klanu karko-dresiarzy?? i nie wiedziałeś jak się podzielić na dwoje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:00 uderz w stol norzyce sie odezwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AHE brl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:47 "uderz w stol norzyce sie odezwa" cóż ta wypowiedz oznacza "heh"??? Bo dla mnie osobiście jest uwłaczjąca mojej godności... kolega "jaro" nie napisał nic na temat tego jak było w szkole, kogo spotkał, kogo widział... "Studenci AHE (dawniej WSHE) to w przeważającej mierze dresiarze (kraki) i tipsiary (frytki)." , potem dodał "Zdarzają się tam wprawdzie też fajni, normalni ludzie, są on jednak wyjątkami i bardzo szybko (uświadomiwszy sobie błędny wybór) rezygnują z owej „uczelni”.". "jaro" nie zadał sobie trudu by zapewne poznać tych ludzi z którymi zaczął studia.. Bo widocznie potrafi tylko oceniać ludzi z wyglądu, a nie z charakteru. A Ci zdarzający się fajni ludzie wcale się nigdzie nie przenoszą, bo podoba im się w AHE. A pisząc ogólnikami zawsze można kogoś oczernić.... I tu akurat ja czuję się oczerniany, ponieważ uczęszczam do AHE i jestem z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? 26.07.09, 12:50 Jak ktos nie ma argumentow ad rem, to ucieka sie, jak "heh" do pseudoargumentacji ad personam. Nie wiem, czy tego (podstaw erystyki) dzis ucza na panstwowych wyzszych uczelniach w Polsce, ale ja te wiedze przekazywalem mym studentom na WSHE/AHE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 20:11 Zgadzam się z przedmówcą, tylko jest jedno ale: w dyskusji ze mną mówiłeś "Kazdy system etyczny jest wzgledny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 21:47 Pokaz mi jakis system etyczny bezwzgledny, czyli bez arbitralnie dobranych regul postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 22:09 Oczywiście ,że nie ma . Ale w kazdym systemie etycznym obrażanie ludzi i oszukiwanie dla zysku jest naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 08:51 Ale sa systemy etyczne (np. talmudyczny, nazistowski, stalinowski itp.) w ktorych ludzie dziela sie na ludzi 'wlasciwych' (odpowiednio Zydow, aryjczykow, czlonkow partii komunistycznej) i podludzi (cala reszta, a wiec odpowiednio goje, Zydzi, nie-komunisci), ktorzy nie maja praw, wiec moga byc bezkarnie obrazani i oszukiwani... Wiec jak pisalem - kazdy system moralny (kazda etyka) jest relatywny i zalezy od arbitralnie przyjetych definicji dobra i zla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczka Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: 85.128.1.* 21.07.09, 14:26 A ty jesteś ZJEB i co cieszysz sie z tego ... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgl Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.lodz.msk.pl 21.07.09, 08:57 Witam jaro serdecznie :) Jakos nie zauwazylem na tej uczelni w przewazajecej mierze dresiarzy i tipsiarek, no, ale ok, byles przez chwile czyli w sumie nie wiesz jak jest naprawde i juz sie wypowiadasz. Dobrze, ze sobie uswiadomiles bledny wybor, bo takie osoby jak Ty, powinny sie wrocic do przedszkola i nauczyc troche o dobrym wychowaniu, bo jak wiesz, nie szata zdobi czlowieka, czasami, ten dres jest lepiej wychowany niz facet w garniturze. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze duzo sukcesow w zyciu prywatnym i zawodowym Bartosz Glowacki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_uczelni_p Łódzka AHE do likwidacji? IP: 82.160.128.* 20.07.09, 21:30 Nie czasrujmy sie, wszyscy wiemy jaki jest poziom kształcenia tam. Kazdy kto ma znajomego lub znajomą wie jak sie tam studiuje. Masz kase to masz wszystko. Nie od dzis zresztą ich skrót rozijają WSHE- wyzsza szkoła humoru i elegancji. Pozdrawiam i wspołczuje oszukanym Odpowiedz Link Zgłoś
sammaria Łódzka AHE do likwidacji? 20.07.09, 21:42 Jeżeli miałam wybrać przyszłego pracownika z absolwentów róznych uczelni to wybierałam ludzi po szkołach publicznych. Robiłam to po zastosowaniu testów sprawdzających wiedzę i umiejętnosci kandydatów. Myślę, że sprawdza się reguła... "łatwiejsze studia...więcej studentów...więcej kasy dla szkoły i miejsc pracy dla tzw. nauczycieli akademickich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makop Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 21:56 Ludzie bzdury piszecie na temat tej uczelni, bo są rewelacyjni wykładowcyz z bardzo dużą wiedzą i co najważniejsze z umiejętnością jej przekazywania !!!!! i wcale nie jest łatwo !!! pieniądze nic nie dają !!!! albo jesteś zdolny i nie musisz siedzieć po nocach albo siedzisz i się uczysz dniami i nocami Okropne jest to że innych najbardzie cieszy ludzkie nieszczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny ____ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:59 Właśnie nie wiedziałem o co chodzi z tą uczelnią, w moim niewielkim mieście też znajduje się Punkt Informacyjno-Rekrutacyjny, ale myślałem, że służy on jedynie do Informowania, przecież wiele uczelni ma punkty informacyjne w czasie rekrutacji w innych miastach. Popieram tak zdecydowane kroki ministerstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka PUW Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.cable.ubr10.brad.blueyonder.co.uk 20.07.09, 22:50 Nie wyobrażam sobie, żeby "moja" uczelnia została zlikwidowana. Jeśli nie daj Boże do tego dojdzie, to mam nadzieję, że nie kosztem nas, studentów. Chyba pani "minister" się z tym liczy? Że na PUW studiują nie tylko nastolatki, które mogą w każdej chwili zmienić uczelnię? PUW prowadzi studia pomostowe dla pielęgniarek! Kobiet w różnym wieku, także te po 50 roku życia, z Polski i zagranicy! Niech pani nam się da kształcić, pani Minister nie marnując naszego czasu, zdrowia, chęci! Połączenie studiów z rodziną, pracą w szpitalu, przylatywaniem na zajęcia z zagranicy to pasmo wyrzeczeń i ciężka praca! Życzyłabym nie jednej kobiecie tego zapału, którym dysponują studiujące na AHE, dojrzałe i zapracowane pielęgniarki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Prof. Makary Krzysztof Stasiak - Metodyka pracy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 23:45 podmiotem (płacącym). To biblia dla studenta AHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krucza Re: Prof. Makary Krzysztof Stasiak - Metodyka pra IP: 194.42.116.* 21.07.09, 13:28 anka ja cię dzisiaj normalnie śledzę, jesteś mega nudną osobą, co forum to ten sam tekst, wymyśl coś oryginalniejszego albo zamilknij.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trini Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.uni.lodz.pl 21.07.09, 07:16 Witajcie, jestem studentem owej uczelni, powiem, ze zauwazam od dawna juz nagonke na nia, dlaczego?! byc moze dlatego, ze tak prosperuje, dla kogos zbyt dobrze. W czasie kiedy nawet państwowe uczelnie reklamują się, aby zachecic studentow do siebie, wytacza sie takie dziala tylko w 1 przypadku - zabrac potencjalnych studentow. DLACZEGO TO WYNIKLO TERAZ? W OKRESIE ROZPOCZECIA REKRUTACJI? TEN SAM ORGAN DAL UPRAWNIENIA AKADEMII, TERAZ WIDZI PROBLEM, DOPIERO? SAM BYM ZLUSTROWAŁ TA MINISTER (JEJ KONTA W BANKU I CZARNE WORKI W OGRÓDKU) boje sie o studentow, jedyna taka mozliwosc w kraju, by uczyć sie mainframe'a na informatyce (studentom udostepniona jest ta maszyna, nigdzie indziej na zywo tego nie zobaczycie. To pilnie strzezone pomieszczenia w bankach). Ludzie mowia o poziomie szkoly... co jest prawda, a co bzdura...wiele. Moze jesli chodzi o matematyke na 1 roku, prawda, za 10 juz razem, mozna zaliczyc ten przedmiot, ale w momencie wejscia specjalnosci, sprawa sie komplikuje (jestem swiadomy, ze sa ludzie ktorzy na studiach nie powinni sie nigdy znalezc i tacy jej nie koncza, zwlaszcza na dziennych, ewentualnie pozostaja wiecznymi studentami :) ). W jakiej innej szkole zamiast PRZEDMIOTU-sieci komputerowe, robi sie sciezke cisco ccna za darmo. (egzamin miedzynarodowy w jezyku angielskim). Nie mowmy o poziomie nie znajac go. Podaje taki przyklad tylko ktory mnie dotyczy, jest ich wiecej... pielegniarki z tej szkoly sa przygotowane wysmienicie pod wzgledem teoretycznym, a tym bardziej praktycznym, (zalezy spod czyjej reki wyszly). Porownujac do uniwersyteckich dziewczat, ktore nie utrzymuja podstawowych zasad aseptyki i godności pacjentów, wypadaja o niebo lepiej-tipsiary z komorkami na oddzialach to UM. O innych kierunkach sie nie wypowiadam, choc wiem, ze grafika jest rownie prestiżowa. Wszystko zalezy od kadry, nazwisk i samych studentow. Jaki grupa utrzymuje poziom, taka nauke przyswoi. 40 tys studentow, 4 tys pracownikow na bruku i men wyjedzie na taczkach. Szkoła moze nie jest bez winy, ale to kwestia prawa i czasu. To niezbyt dobry czas na poglebianie bezrobocia i sianie paniki... Pozdrawiam wszystkich zwiazanych z ta uczelnia, osobiscie uwazam, ze bedzie dobrze. Sprawa zostanie zamknieta, a problemy rozwiazane. Żyjemy w cywilizowanym kraju w końcu........ :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhm Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 14:56 no własnie nie zyjemy .. jak mam zyc w kraju w którym dyrektorem jest baba bez matury i to w instytucji panstwowej .. o wszystkim wie gmina a dupsko jej kryje pani sekretarz gminy, bo swoim tylkiem zalatwia sprawy i kazdy dobrze o tym wie tylko nikt nic nie mowi. Namawiam dziennikarzy Gazety, zeby przyjrzeli się Gminie Puławy w woj. Lubelskim i jednostkom jej podlegającym, jak na dole ludzie ustawiaja sie dla kasy tak i na gorze, nie pierwszy jest to juz przekret obecnej wladzy, od przyznawania sobie wysokich premii za niechodzenie na urlopy na trzymaniu na stanowiskach swoich znajomych nieuków, ktorzy nawet nie wiedza co to matura. Wiec przyszli absolwenci WSHE/AHE nie przejmujcie sie za bardzo, i tak kto ma dobre znajomosci bedzie mial dobra prace, albo w zaleznosci kto z kim i gdzie spi(prawda stara jak swiat), 10% tylko wychodzi cos na prawde. Pozdrawiam wszystkim zalamanych studentów (zawsze moze byc gorzej) Pania Dyrektor GOK w Gołebiu ze nie musiała WSHE konczyc zeby tak wysoko zajsc :D i nawet matury pisac. I Pania Sekretarz Gminy Puławy - która z samorzadu robi burdel (no coż z ta powyzej sa rodzina) Wiec ABSOLWENCIE WSHE, nie martw sie, ktos gdzies napewno posmaruje i zadziala tym co trzeba, bo twoje pieniadzy i przyszła wiedza nikomu smierdziec nie beda. I szkoła nie upadnie. A nieuki na stanowiskach na kierowniczych stanowiskach beda wykorzystywac twoj dyplom i twoja wiedze, zeby napchac sobie kiese. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komedia Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 09:00 "Kasia ukończyła prywatną uczelnię w Łodzi na kierunku zarządzanie. (...)A może to po prostu pomysł firmy na zarabianie? - zastanawia się łodzianka." http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,6842086,Interwencje___certyfikat_za_60_zl_pomoze_.html poziom prywatnych "szkół"... "wyższych" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka PUW Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.cable.ubr10.brad.blueyonder.co.uk 21.07.09, 11:21 A przepraszam, jak się to ma do AHE??? I gdzie w artykule jest cokolwiek o poziomie uczelni prywatnych? Czytałaś w ogóle ten artykuł, czy tylko wstęp? Jeśli już się coś czyta i komentuje, to wypadałoby czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Łódzka AHE do likwidacji? 21.07.09, 09:43 Ciekawe jest, ze zarzutem jest zbytnia rozbudowa uczelni, a nie np. niski poziom nauczania, i ze te zarzuty pojawily sie w czasie rekrutacji, gdy jednoczesnie spada ilosc kandydatow na studia (tzw. niz demograficzny spowodowany glownie 'reformami' z poczatku lat 1990)... Wyglada mi to wiec na walke o studenta pomiedzy uczelniami, w ktorej to walce, pani misister, zamiast byc bezstronnym arbitrem, stanela po jednej ze stron konfliktu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB/politologia Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.40.65.101.sub.mbb.three.co.uk 21.07.09, 12:51 Studiowałem na Uniwersytecie im. M.Kopernika, na Wydziale Prawa i Administracji, obecnie jestem studentem AHE. Porównując te dwie uczelnie, zdecydowanie bardziej chwalę sobie AHE, choć wymagania są o wiele większe na AHE; ta uczelnia wymaga większej samodyscypliny i kreatywności, nawet przy systemie on-line, to są godziny ciężkiej pracy każdego dnia. Na zaocznych studiach uniwersyteckich, pół roku luzik, 2-3 tygodnie nauki przed sesją i kolejny semestr zaliczony. W AHE tak się nie da. Dziś z pespektywy czasu i doświadczeń, pomimo renomy Uniwersytetu, ponownie podjął bym decyzję o studiach w AHE, ponieważ bardziej niż na renomie zależy mi na zdobyciu wiedzy i możliwości samodzielnego myślenia a nie powtarzania regułek. Autor pomysłu likwidacji AHE, niestety nie zdaje sobie sprawy z bezmyślności i ogromu strat, jakie przyniosła by likwidacja AHE. Jeśli istnieją jakiekolwiek zaniedbania, to powino to być przedmiotem działań prokuratury, a nie medialną nagonką ze sztandarem likwidacji uczelnii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci Informacja od studentów IP: 194.42.116.* 21.07.09, 13:38 Informacja rzecznika prasowego Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego udzielona Samorządowi Studentów AHE w Łodzi Wszczęcie procedury w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi nie oznacza likwidacji Uczelni. Jeśli władze AHE dostosują się do zaleceń Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego - Akademia będzie mogła pracować i rozwijać się nadal. Chcemy zdyscyplinować władze Uczelni i przywrócić porządek prawny. Uczelnie muszą spełniać pewne wymogi. Nasze działania służą studentom. Studenci nie mają, czego się obawiać. Dyplomy Uczelni są ważne. Nie kwestionujemy ich legalności. Uczelnia może nadal prowadzić rekrutację na studia. Bartosz Loba Rzecznik Prasowy MNiSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Informacja od studentów IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 17:45 czy rekrutacja do AHE polega na przyniesieniu dowodu wpłaty + ksero matury czy jest jakiś próg głupoty poniżej którego nie przyjmują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proces rekrutacji Re: Informacja od studentów IP: *.toya.net.pl 21.07.09, 17:49 Aby stać się studentem AHE : 1. Zarejestruj się Załóż konto w systemie Rekrutacji Online, abyś mógł zarządzać swoimi danymi. 2. Wprowadź swoje dane Podaj swoje dane personalne, adres, a także informację o ukończonej szkole średniej. 3. Wybierz kierunek Wybierz interesujący Cię kierunek i system studiów. W zakładce Pomoc sprawdź czy na wybrany przez Ciebie kierunek studiów przeprowadzana jest rozmowa kwalifikacyjna. 4. Przyjdź z kompletem dokumentów Nie zapomnij stawić się z kompletem wymaganych dokumentów w terminie od 15.06.2009 do 30.09.2009. Pamiętaj im wcześniej złożysz dokumenty na studia tym szybciej odbierzesz indeks i legitymację studencką. HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Informacja od studentów 21.07.09, 18:24 Matura oznacza, ze jej posiadacz przekroczyl, i to znacznie, ow prog... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Informacja od studentów IP: *.uni.lodz.pl 23.07.09, 20:28 Przyjmują wszystkich. Do pierwszej sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Informacja od studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:40 Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: odp na pytanie IP: 94.254.150.* 04.08.09, 14:36 Ty lepiej nie składaj dokumentów na AHE bo już przekroczyłas ten próg głupoty pisząc takie słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka... Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:41 do cholery jasnej ja nic z tego nie rozsumię w tym roku kończę AHE i jestem przed obroną uwazam ze tyle pieniedzy ile płace co miesiac i za obrone 450żł to przesada a teraz mi naliczyli odtetki 150żł ok papier lic lub mgr jest ważny ale co jest powodem tych zdzierców że teraz chća ja zamknąć. już zaczynam się bac tej obrony moze sie okaze ze te 3 lata płacenia i wilokrotnego zwiększania czesnego pojdzie na marne...??? swoją drogą co do wykładowców niektórzy byli wymagający moze ok 10 ich bylo a u reszty wystarczył referat z internetu... kto mi doradzi???pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perełka Re: Łódzka AHE do likwidacji? IP: *.serv-net.pl 21.07.09, 21:31 Dyplomy będą na pewno ważne. Nikt nie kwestionuje ich legalności. Uczelnia ma prawo też prowadzić w dalszym ciągu nabór na studia. Proszę przeczytać oświadczenie Rzecznika Prasowego MNiSW. Mam nadzieje, że sprawa rozwiąże się pozytywnie dla AHE. Jestem studentką tej Uczelni. Studiuję, a właściwie uczęszczam na kursy organizowane przez IPT w jednym z Punktów. Różnie bywa z zajęciami i wykładowcami, ale ogólnie poziom mogę porównać do Uczelni państwowej, a na takiej kończyłam licencjat. Trzymam kciuki za AHE ! Odpowiedz Link Zgłoś