Dodaj do ulubionych

Nauczyciele nie dostali pensji

IP: *.kappa.com.pl 01.02.02, 13:16
Jest 1 luty godz. 13.15 nauczyciele nie dostali pensji. Czyja wina???
Urzedników gminnych. Nie przekazali do banku pieniędzy. Oczywiście mogą to
zrobić do 16.00 ale kto z nauczycieli odbierze pensje w szkole? Jest to
szczególnie chamskie ponieważ zaczynają się ferie zimowe i niektórzy z nich
wyjeżdżają niestety bez pieniędzy. Czy gmina zapłaci karne odsetki za zwłokę???
Oczywiście nie!!!!! Jeżeli urzednicy gminni będą mówić że przekazali w terminie
to będą kłamać!!!!!
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: Nauczyciele nie dostali pensji 01.02.02, 14:03
      Prosimy o szybki kontakt. 6316016 albo 6316038.
      • hubar Re: Nauczyciele nie dostali pensji 01.02.02, 16:17
        oooooooooo!
        Redakcja chce napisać coś co zostało poruszone najpierw na Forum?
        Super!Tylko mała uwaga: czy można napisać w analogowej że głos był z Forum i
        czy można częściej do nas zaglądać???

pozdrowy
      • hubar Re: Nauczyciele nie dostali pensji 04.02.02, 13:30
        No i jak się sprawa rozwinęła?
        • redakcja Re: Nauczyciele nie dostali pensji 04.02.02, 14:39
          hubar napisał(a):

> No i jak się sprawa rozwinęła?

Dość tradycyjnie. Tzn. człowiek się z nami skontaktował, ale kiedy powiedzieliśmy mu, że chcemy o tym
          napisać i żeby nam pomógł - wycofał się. A ponieważ więcej podobnych sygnałów nie było, uznaliśmy, że
          sprawa jest jednostkowa. I też się wycofaliśmy.
          • Gość: szwed Re: Nauczyciele nie dostali pensji IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 22:14
            Dziękuję Redakcji za bardzo szybkie zainteresowanie sie sprawą.
            Rozmawiałem z Redaktorem GW telefonicznie i doszlismy do wniosku, że był to
            problem jednostkowy. Nie chciałem podać numeru szkoły ponieważ w ostatnim
            okresie było pare krytycznych artykułów o niej (nie w GW). Moge tylko
            powiedzieć, że jest to jedna ze szkół na Górnej. Chociaż mam trochę mieszane
            uczucia ponieważ mimo wszystko pensje dostali nauczyciele w szkole której
            pracuję dopiero dzisiaj czyli w poniedziałek. I stało się tak jak wtedy
            pisałem. Urzędasy magistraccy przekazują przelewy do banku około godziny 13.00,
            księgowe w szkołach siedzą i wydzwaniają do banku czy już są pieniadze na
            koncie. Dopiero wtedy czyli około 14.00 jadą do banku i w wielkim tłoku i
            pośpiechu około godziny 15.00 przyjeżdżają do szkoły. Ale trzeba to jeszcze
            policzyc i pokopertować czy jest 16.00. Nikogo z nauczycieli już nie ma w
            szkole czyli pieniądze leżą w kasie aż do poniedziałku. Który dyrektor przy
            zdrowych zmysłach i księgowa pozwoli sobie na przechowywanie takiej forsy przez
            weekend w kasie szkoły. Chyba samobójca. Dlatego też w trosce o bezpieczeństwo
            zadecydowano w tym przypadku w mojej szkole o wypłacie w poniedziałek. I
            dochodzimy do sedna sprawy, że urzędnicy magistraccy są niby w porządku
            przecież przekazali w tym dniu pieniądze a jedynymi winnymi takiej sytuacji są
            księgowi i dyrektorzy szkół. Warto też wspomnieć, że pieniądze są przekazywane
            dzielnicami a dzielnica Górna jest zawsze na samym końcu. Nie był to pierwszy
            już przypadek kiedy pieniądze otrzymywaliśmy następnego dnia. Zresztą
            pracownicy techniczni mojej szkoły otrzymali wypłaty w tym miesiącu trzy dni
            później. Wniosek jest jedyny, że aby pieniądze były wypłacone w terminie
            urzędnicy magistraccy powinii przekazywać przelewy do banku najpóźniej do
            godziny 10.00. Dlatego jeszcze raz przepraszam wszystkich, że nie zgodziłem się
            na podanie numeru szkoły, ale ze wzgledu na sytuację nie nie chciałem zaogniac
            sytuacji czuję się jednak w porządku ponieważ nie traktuje się jako anonim
            ponieważ osoba z Redakcji GW zna mój numer telefonu.
            Pozdrowienia dla wszystkich
            szwed
            • Gość: dekster Re: Nauczyciele nie dostali pensji IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 22:23
              Niech Wam przelewają pensje na ROR-y najlepiej z Banku,który ma `elixir` i
              pieniądze będą do odebrania tego samego dnia.
              • kropka. Re: Nauczyciele nie dostali pensji 04.02.02, 23:00
                niby tak, tylko za przelewy bank pobiera prowizję. Liczmy 60 przelewów po 5 zł
                (mój bank bierze 8 zł) = 300 zł x 12 miesięcy = 3.600.
                Kawał grosza dla szkoły, nie?
                A nie można dzień wcześniej wysłać pieniędzy na konto szkoły? Świat się zawali?
                Księgowa w magistracie, czy gdzieś tam, nie wie, jak się pensje wypłaca?
                To niech się przejdzie raz do szkoły i zobaczy!
                • Gość: Dekster Re: Nauczyciele nie dostali pensji IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 23:06
                  W moim banku jest to 2.50 a czas i stres przy kopertowaniu - bezpłatny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka