Dodaj do ulubionych

Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie

03.08.09, 12:05
I pewnie zaraz zacznie się propagandowe popieranie na forach internetowych
jedynej słusznej linii BIS i AHE. Oczywiście przez pracowników. A ja uważam,
że obie instytucje należy natychmiast zlikwidować dla dobra oszukanych
uczniów, którzy nie mają nawet pojęcia, że wszystkie te świadectwa nadają się
do śmieci. O poziomie edukacji szkoda gadać - zatrudniona u mnie absolwentka
dziennikarstwa WSHE "z niewiedzy" wpędziła firmę w kłopoty, publikując
ukradzione zdjęcie. Do dziś uważa, że "tak robią wszyscy".
Obserwuj wątek
    • robstork Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 12:11
      I jeszcze jedno. Oszuści działają w różnych dziedzinach, również okradają ludzi jako "naukowcy" i "pedagodzy": wyborcza.pl/1,75248,6886235,Parlamentarzysci__naukowcy_porzuccie_AHE.html
      • Gość: . Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: 91.109.170.* 03.08.09, 15:53
        Nie porównujmy szkoły działającej w oderwaniu od systemu do dużego uniwersytetu
        posiadającego (przynajmniej do niedawna) wszelkie akredytacje! GW, świadomie
        manipuluje tymi informacjami tak by zniszczyć AHE.

Pytanie tylko kto i po co to robi. Bo przecież gdyby chodziło o dobro systemu
        systemu edukacyjnego to starano by się wymusić na AHE poprawę, być może urealnić
        przepisy, ale nie niszczyć szkołę uczącą 35tys. ludzi!

Psujmy dalej nasze szkolnictwo a skończy się to tak, ze ludzie będą uczyć się w
        filiach niemieckich, angielskich czy czeskich uniwersytetów a polskie
        kwalifikacje nie będą uznawane nawet w Polsce.
    • Gość: bykx Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.retsat1.com.pl 03.08.09, 12:26
      AHE i całe grono spółek pokrewnych to wielki wstyd dla Łodzi- i tak
      juz olewanej przez młodych i wykształconych ludzi. Wstyd, zeby
      zagraniczni goście uciekali z Łodzi ze swoimi dziećmi do Warszawy bo
      w Łodzi są oszuści i wielkie dziadostwo. Nic nie potrafimy zrobić
      porządnie tylko cwaniactwo i oszustwa.
    • jaro_lodz Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 13:13
      Ja również zatrudniłem absolwenta WSHE - po politologii. Dzięki jego pracy,
      kreatywności, wiedzy sprzedaż w firmie wzrosła o kilkaset % a pozycja strony
      firmy w wyszukiwarkach jest między 1 a 3. Miałem tez pracownika po uniwerku.
      Niestety nie byłem zadowolony. Zero wiedzy i kreatywności.
      Nie wrzucajmy wszystkich do jednego kosza. Nie ważne jaką uczelnię ktoś
      ukończył. Według mnie jeśli ktoś chce to zdobędzie wiedzę niezależnie od miejsca
      gdzie się uczy.
      • Gość: azamat bagatov Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:42
        abstrahując od oczywistej sprawy beznadziejnej jakości nauczania oferowanego w
        AHE vel WSHE zastanawia mnie co się stało, że nagle łódzka Gazeta rozpętuje
        nagonkę na tę uczelnie? Jeszcze niedawno całe miasto było oblepione reklamami
        Gazety stwierdzającymi, że "najlepsi studenci WSHE czytają Gazetę Wyborczą".
        Jakiś konflikt o kasę między gazetą a uczelnią?
        • ulther Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 13:43
          Zawsze sie smialem z tej reklamy. Byla glupia:P
          • Gość: anonym_anonym może nie chciali czytać i to zemsta :P IP: *.jmdi.pl 15.08.09, 12:40
        • parkomat Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 13:47
          > abstrahując od oczywistej sprawy beznadziejnej jakości nauczania
          > oferowanego w AHE vel WSHE zastanawia mnie co się stało, że nagle
          > łódzka Gazeta rozpętuje nagonkę na tę uczelnie?

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...
        • Gość: filip Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 14:29
          Nagonka na zamówienie!Tendencyjność,zawiść,jednostronność.Gdy brali
          kasę za reklamę WSHE,to była uczelnia super! Ktoś musiał dać
          więcej.Że nieprawidłowości były,to wiemy,ale od razu przekreślać
          cały dorobek i wyśmiewać ludzi, którzy tam studiują.Wielu
          wspaniałych ludzi ją ukończyło i wielu dobrych wykładowców
          przekazywało im wiedzę.
        • Gość: Magda Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 14:43
          > Jakiś konflikt o kasę między gazetą a uczelnią?

Albo po prostu nikt nie straszy dziennikarzy, że stracą reklamodawców. Ale lepiej tropić kosmitów, prawda?
      • ulther Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 13:42
        Dobre, dobre - a zadales sobie pytanie jaka jest jego kompetencja w
        dziedzinie, ktora studiowal? Pewnie, nie, bo w sprzedazy wiedza na
        temat systemow politycznych czy historii jest nieistotna. Byc moze
        sprzedawca jest niezlym ale zgaduje, ze orlem na politologii nie
        byl, bo politologia na WSHE to dno kompletne. Studiowalem na
        Uniwerku (AHE czy WSHE nigdy nie byloby w stanie osiagnac poziomu
        zblizonego uczelni panstwowej) i jeden z moich wykladowcow, ktory
        przez krotki czas uczyl w WSHE stwierdzil, ze na wspomnianej przez
        Ciebie politologii musial przeprowadzic krotki kurs historii Polski
        ze wzgledu na brak elementarnej wiedzy studentow na jej temat.
        Przypominam, ze mowa o politologii!!!!!!
        • Gość: master Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: 194.42.116.* 03.08.09, 14:23
          Ulther - rozmawiamy tu tez o poziomie osób, którzy wybrali AHE i są dobrymi
          pracownikami w firmach, nie każdy realizuje się w swoim zawodzie i nie musi -
          zyjemy w czasach, gdzie rynek pracy dyktuje warunki, które nie koniecznie wiążą
          się z wykształceniem.

a poziom jeśli mowa o politologi na Uł- też nie ma się czym chwalić...także
          zaden argument
          • ulther Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 15:15
            Hehehe, no nie do konca. Pan do postu, ktorego sie odnosze pisal, ze
            jego pracownik skonczyl politologie - jak zatem widac mialo to dla
            niego jakies znaczenie. Sam konczylem poligoligie na UŁ i studia
            kosztowały mnie sporo wysiłku (nie tylko egzaminy, ale również
            literatura na zajęcia, nauka na ćwiczenia itd. - oczywiście
            obowiązku jej czytania nie było, najwyżej miałeś kłopoty z
            zaliczeniem). Nie twierdze, ze byłem studentem idealnym, bo nie
            byłem, ale porównywanie. Porównywanie WSHE czy tez AHE do UŁ to
            kpina. A politologia na UŁ jest niestety niedoinwestowana i młoda,
            więc ciężko ją porównywać z politologią z UW, UMCS czy UAM - tam
            politologia ma długą historią - u nas ledwie kilkuletnia, mimo to
            realizuje w pelni program dla tego kierunku.
            • Gość: Gromek Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:44
              Prosiłbym o odpowiedź na jedno pytanie: czy uczęszczałeś na zajęcia w WSHE/AHE? "Tak" lub "Nie". Ucieczki typu: "nie, ale mam znajomych, którzy tam studiują, obijają się i dostają 5-tki" mnie nie interesują. Więc jak to było?
              • ulther Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 16:29
                Nie - nie uczeszczalem na zadne zajecia w WSHE. Przyznaje, ze swoja
                wiedze czerpie tylko i wylacznie z relacji znajomych osob, ktore tam
                uczyly lub mialy z ta szkola kontakt i z mediow. Rzeczywiscie znam
                WSHE/AHE tylko z relacji z drugiej reki.

Czy obeaz WSHE/AHE jest tak wykrzywiony, spreparowany przez media,
                jej bylych studentow, nauczycieli, ze zupelnie nie pasuje do
                rzeczywistosci? Chetnie przeczytam Twoja odpowiedz.
                • Gość: Gromek Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.chello.pl 03.08.09, 17:17
                  Samo "nie" mi w zupełności wystarczy, ale dziękuję za odpowiedź i obiecuję, że już nie będę zadawał już więcej pytań.
                  Niestety, nie napiszę Ci jak się studiuję w AHE, gdyż ukończyłem inne szkoły - w prywatnej licencjat, w państwowej MSU. Zareagowałem, bo nie lubię gdy ktoś za wszelką cenę chce udowodnić komuś swoją wyższość, a szczególnie gdy robi to student wobec innego żaka. Często takie zjawisko można również zaobserwować gdy młodzież z politechniki drwi sobie ze słuchaczy uniwersytetów, a szczególnie studentów takich kierunków jak politologia, stosunki międzynarodowe czy europeistyka. Chyba przyznasz mi rację, że niezbyt przyjemnie czytać takie ataki, szczególnie pisane przez ludzi, którzy o politologii zielonego pojęcia nie mają?
                  Do czego zmierzam - ojciec mi opowiadał, że gdy On studiował (głęboki PRL) wszyscy trzymali się razem - obojętnie czy to Uniwersytet, Politechnika, AWF, Akademia Medyczna... Fakt, nie było wtedy szkół prywatnych, ale też nie było prywatnych dentystów, firm przewozowych, w końcu prywatnych mediów... z resztą, przecież nie muszę Ci o tym pisać, bo doskonale to wiesz. Zmierzam do tego, że można było mówić o pewnej solidarności w środowisku akademickim. A teraz? Sam widzisz co się dzieje, bo tak jak ja przeglądasz fora dyskusyjne i założę się, że w gruncie rzeczy również nie jesteś z takiego stanu rzeczy do końca zadowolony. Ze swojej edukacji jestem zadowolony - zarówno z 3 lat w szkole prywatnej, jak i 2 w placówce publicznej. Wiesz dlaczego? Bo zdobywałem wiedzę dla siebie i nie oglądałem się na to czy ktoś inny uzyskał wyższą ocenę ode mnie zawdzięczając to "zapuszczaniu żurawia" w kartkę sąsiada bądź sąsiadki (nie ma się co oszukiwać, w Polsce mamy przyzwolenie na ściąganie podczas egzaminów i nie ma sensu się tu przekrzykiwać, że gdzieś tego nie ma, bo zjawisko występuje na każdej uczelni). Ja studiowałem przez 5 lat coś co jest moją pasją i podchodziłem do wykładów na zasadzie poszerzania swoich horyzontów w określonych kierunkach. To co robili inni mnie nie interesowało, bo poszedłem na te studia dla siebie, a nie dla nich. Apeluję więc studenci o więcej tolerancji i szacunku wobec siebie. Nie zachowujmy się jak dyrektor Rydzyk, krzycząc: "Murzyn, murzyn - patrzcie, nie mył się!", bo do tego samego sprowadza się atakowanie studentów uczelni prywatnych jako tych rzekomo leniwych, mniej inteligentnych czy Bóg wie jeszcze jakich. Róbmy swoje - zdobywajmy wiedzę, bo przecież po to studiujemy!
                  • Gość: Gromek Re: errata IP: *.chello.pl 03.08.09, 17:37
                    "z resztą" na "zresztą". Przepraszam za błąd.
                  • ulther Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 03.08.09, 19:21
                    Alez ja nie mam nic przeciwko szkolom prywatnym, niechaj istnieja i
                    dzialaja w najlepsze - oby jednak trzymaly poziom i dzialaly
                    legalnie. Szkoda, ze szkola, ktora miala potencjal finansowy i do
                    tego pozytywnie dzialala w Lodzi remontujac pofabryczne budynki
                    okazala sie firma wydmuszka. Oczywiscie nie jestem audytorem, ani ja
                    ani wiekszosc uzytkownikow tego forum - jednak zakladam, ze media
                    pelnia jakas role - w tym przypadku informacyjna. Na podstawie
                    ujawnionych informacji mozemy wyrobic sobie zdanie na temat AHE bez
                    studiowania na tej uczelni, tak to dziala. Jezeli AHE zostala
                    pokrzywdzona i ma na to dowody to powinna je przedstawic!

NIe wiem czy mam wogole odnosic sie do tej czesci o studentach
                    politechniki drwiacych ze studentow kierunkow humanistycznych.
                    Zakladam, ze specjalisci z obu obszarow sa potrzebni spoleczenstwu;)
                    • Gość: Gromek Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.chello.pl 03.08.09, 20:43
                      Ale napisałeś: "AHE czy WSHE nigdy nie byloby w stanie osiagnac poziomu zblizonego uczelni panstwowej".
                      A ja Ci na przykładzie swojej "działki" powiem, że gdybym mieszkał gdzieś w okolicach Łodzi, z pewnością wybrałbym kierunek dziennikarstwo w AHE (oczywiście mam na myśli centralę). Dlaczego? Ano dlatego, że z dziennikarstwem jest jak z pływaniem - z samej książki się jego nie nauczysz. Niestety studenci tego kierunku ciągle mają problemy z praktyką. Owszem, są przewidziane programowo warsztaty i 2 tygodniowe praktyki w którejś z redakcji, ale to zdecydowanie za mało. Przy AHE działa koncesjonowana telewizja - Patio TV, gdzie studenci się mogą udzielać podczas trwania nauki, a potem zaczepić się na dobry start. Niestety, nie każda uczelnia może się pochwalić swoimi mediami elektronicznymi. UKW w Bydgoszczy nie ma ani radia, ani telewizji, a też ma w ofercie ten kierunek.
                      Takie sprawy są dla mnie najważniejsze, a nie rzucane na lewo i prawo hasło "poziom". Poziom to pojęcie względne, a mnie nie interesuje to co piszą "mędrcy ze świata internetu", tylko to jakie możliwości związane z rozwijaniem swoich umiejętności daje mi uczelnia.
                      • wirusx Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie 15.08.09, 13:47
                        Gromek napisał(a):
                        z pewnością wybrałbym kierunek dziennikarstwo w AHE
                        -------------------------
                        Z pewnością już wybrałeś sądząc po tym jak piszesz: " a mi chodziło"
                        w poście poniżej...
                  • Gość: wykształcona Re: Kolejna szkoła w Łodzi działa nielegalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 10:44
                    Gromkowi <ojciec opowiadał, że gdy On studiował (głęboki PRL)
                    wszyscy trzymali się razem - obojętnie czy to Uniwersytet,
                    Politechnika, AWF, Akademia Medyczna... Fakt, nie było wtedy szkół
                    prywatnych, ale też nie było prywatnych dentystów, firm
                    przewozowych, w końcu prywatnych mediów... z resztą, przecież nie
                    muszę Ci o tym pisać, bo doskonale to wiesz.> Po co to uogólnianie?
                    Ja i mój mąż też studiowaliśmy (na dziennych!) w PRL-u, a znamy inne
                    fakty: uczelnie nie trzymały się razem, wręcz przeciwnie, był
                    nieformalny ranking lepszych i gorszych; byli prywatni dentyści (i
                    prywatne gabinety lekarskie); przy przeprowadzkach korzystaliśmy z
                    usług prywatnych firm przewozowych. Prywatnych mediów nie było.
                    Natomiast w pelni popieram apel o nieatakowanie studentów uczelni
                    prywatnych. Leniwi i mniej inteligentni są także na uniwersyteckich
                    studiach dziennych, nawet na prestiżowych kierunkach (wiem -
                    prowadzę zajęcia).
    • Gość: mm Nielegalna szkoła międzynarodowa IP: 194.42.116.* 03.08.09, 14:59
      Sezon ogórkowy w gazecie nie ma o czym pisać, sprzedaż gazety spada więc
      trzeba utopić kogoś aby nie utonąć.
      Toniecie Panowie i Panie redaktorzy w Naszych oczach.
      Młodych, wykształconych znudziły już opowieści o WSHE. Życzę kreatywności...
      • Gość: buras1908 Re: Nielegalna szkoła międzynarodowa IP: *.bremultibank.com.pl 03.08.09, 15:07
        artykuł nie jest o WSHE... czytaj ze zrozumieniem
        • Gość: Gromek Re: Nielegalna szkoła międzynarodowa IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:36
          Szukajcie, a znajdziecie - jak mówi przysłowie. Jestem pewien, że gdybyśmy chcieli komukolwiek zaszkodzić, na pewno wyszperalibyśmy gdzieś na niego niepochlebne kwity, albo dotarlibyśmy do przeróżnych anonimowych "ekspertów", którzy bez skrępowania potwierdziliby nasze zarzuty.
          Ad rem - kilka osób na tym forum wklejało link z opiniami PKA o poszczególnych uczelniach. Były tam praktycznie wszystkie placówki dydaktyczne w kraju (i publiczne i prywatne). Przejrzałem go dość szczegółowo i ocena negatywna pojawiała się tam nie tylko przy szkołach prywatnych. Poszczególne wydziały czy placówki zamiejscowe uczelni publicznych również otrzymywały takie noty. Niby to tylko opinia, ale już niepokoi i gdyby znalazł się jakiś nadgorliwy dziennikarz, z pewnością zrobiłby z tego świetny "news" pod tytułem: "Wydział Gier i Zabaw" lub "Wyższa Szkoła Gotowania Na Gazie".
          Tylko co powiedzieliby na to sygnatariusze dzisiejszego listu, o którym mowa w innej publikacji Wyborczej?
          • ulther Re: Nielegalna szkoła międzynarodowa 03.08.09, 16:31
            Poziom szkol wyzszych w Polsce jest rozny to fakt. Uniwersytety ucza
            na zroznicowanym poziomie, inaczej jest na Uniwersytecie Kazimierza
            wielkiego a inaczej na Adama Mickiewicza itd. Jednak w przypadku
            WSHE chodzi o znaczne naduzycia takie jak prowadzenie zajec na
            studiach magisterskich bez stosownych zezwolen itd. To jest sedno
            sprawy a nie to, ze PKA ma zastrzezenia wobec wielu szkol.
            • Gość: gosc Re: Nielegalna szkoła międzynarodowa ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 16:40
              odpowiedz na to pytanie jest związana z nazwiskiem własciciela i
              jego powiązaniach przed wielu laty .
            • Gość: Gromek Re: Nielegalna szkoła międzynarodowa IP: *.chello.pl 03.08.09, 18:12
              A mi chodziło o „infotainment”, czyli szokowanie czytelnika na wstępie takimi tytułami jak: „Największa w Polsce wylęgarnia nielegalnych magistrów” (WP) „Akademia lipnych magistrów” (Wyborcza), „Największa lipna uczelnia” (TVN 24).
              Jedynie „Czarny Sztandar” najwidoczniej nie jest „na czasie” jeśli chodzi o ten trend w dziennikarstwie i swoją notatkę zatytułował następująco: „Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna zagrożona likwidacją”.
              „Piję” do tego, że przytoczone przeze mnie w poprzednim poście propozycję tytułów prasowych są świetne aby wywołać burzę, zmobilizować czytelników do komentowania (nie wnikajmy już w poziom komentarzy na portalach internetowych, bo to temat na zupełnie inną dyskusję) – nawet jeśli sprawa nie dotyczy uczelni jako całości, tylko jej filii w Sępólnie Krajeńskim bądź jednego kierunku, z którym są problemy. Podobnie jest z AHE. Śledząc teksty „Gazety”, widzę iż bardzo dużo zarzutów tyczy się oddziałów w małych Kartuzach, Człuchowie czy też innej Kobylnicy oraz placówek za granicą. Do samej centrali w Łodzi nie ma większych zastrzeżeń. Tyle, że tego z tytułu publikacji (ani nawet z lidu) się nie dowiesz.
              • Gość: randy Ministerstwo się ustosunkowało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 19:21
                oto komunikaty dotyczące AHE
                www.nauka.gov.pl/mn/_gAllery/54/49/54495/Komunikaty_dotyczace_Akademii_Humanistyczno-Ekonomicznej_w_Lodzi.pdf
    • Gość: xo Kolejny 'byznes' typowych cwaniaczków... IP: *.chello.pl 03.08.09, 21:43
      Najpierw założmy interes a potem się zobaczy. Ale hola, hola -
      szkoła to nie przelewki, to nie lumpeks albo budka z warzywami.
      Przykre jest to, że osoby zdecydowanie opiniotwórcze, jakimi są
      m.in. managerowie przekażą tę opinię o Polsce dalej..... Powinny być
      wobec winnych złodzieji wyciągnięte najdalej idące konsekwencje. To
      nie Dziki Zachód.
      • Gość: gosc Re: Kolejny 'byznes' typowych cwaniaczków... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 07:03
        Gość portalu: xo napisał(a):

> To nie Dziki Zachód.

ale Łódź to republika bananowa
    • Gość: Bart Dopiero teraz odkryli ? IP: *.opera-mini.net 06.08.09, 01:20
      Jak czytamy w artykule "British International School of Innovative Training działa w Łodzi od 2005 r. " dalej "Dostały jakiś świstek bez pieczątek, podpisów, znaków wodnych, niczego" - dopiero w tym roku dostali "jakiś świstek", że dopiero w tym roku jest ta afera ? Czy to nie przypadek, że do tej szkoły i Instytutu Postępowania Twórczego GW przyczepiła się przy okazji nagonki na AHE która też współpracuje z IPT ?
    • guru133 I znowu smród prowadzi do AHE. Współczuję 15.08.09, 09:08
      łodzianom że tam właśnie zagnieździła się ta "uczelnia" i przyprawia gębę
      oszusta miastu.:(
    • Gość: Lolo PZPR wiecznie zywa! IP: *.dclient.hispeed.ch 15.08.09, 11:13
      A swoja droga Lodz miasto-ohyda. Na zadna placowke nigdy tam nie
      pojechalbym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka