Gość: kol Jak wiadomo Bieszczad chce się wkręcić IP: *.centertel.pl 21.08.09, 08:14 Bo kropa to ostatnia osoba która może go gdzieś wkręcić przed emeryturą, kropa mu tę posadę obiecał dlatego żeby być słownym teraz robi z siebie idiotę. Ciekawe czym się on kropie tak przysłużył że go prezio lansuje do granic śmieszności a nawet poza nie. Swoją drogą gdyby wśród pracowników kropy przeprowadzić referendum to nawet fuje w czapkach byłyby za zwolnieniem go z obowiązków szefa, ale czemu brzoza? Jak sprzataczki zacznie nowy pan bieszczad zaraz do pionu ustawiać, a to osobnik dość toksyczny, to zaraz zatęsknią za brzozą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jak wiadomo Bieszczad chce się wkręcić IP: *.28.rev.vline.pl 21.08.09, 08:41 Akurat w tym wypadku zgadzam się z Kropą, Teatr Nowy w tym sezonie nie grał nic interesującego, sama nuuuda !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Jak wiadomo Bieszczad chce się wkręcić IP: *.toya.net.pl 21.08.09, 08:45 a co obejrzałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza14 Nic, bo nie bylo czego ogladac i tu 200% racji ma IP: 91.186.72.* 21.08.09, 09:50 Kropa.Jak sie nie chce grac Slowackiego, Szekspira, to sie ucieka w jakies Karhany.Dziekujemy, wiecej nie chcemy.Niektorym Brzozom, to sie cos poplatalo, ze teatr to cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwisz Czosnek Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 21.08.09, 08:54 Jeśli obecny dyrektor zostaje odwołany (mimo pozytywnej dla niego opinii ekspertów) i otrzymywać wynagrodzenie będzie jeszcze przez 4 miesiące, a w jego miejsce zostanie powołany ktoś nowy i to wszystko z powodu kaprysu prezia, to w takim razie jak dla mnie można prezia oskarżyć o niegospodarność (nie po raz pierwszy). Dlaczego moje podatki mają być wydawana podwójnie na jedną rzecz tym samym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygua Co to wszystko, u licha, jest! IP: *.iwacom.net.pl 21.08.09, 09:02 To, że Kropiwnicki wciąż jest prezydentem tego nieszczęsnego miasta oznacza, że albo Łodzianie to biedni kretyni, albo fałszywie przeprowadzono wybory. Co to wszystko, u licha, jest! Kropiwnicki, weź się chłopie podaj do dymisji czy coś. Zniknij już!!!Jak tak można! Pan i władca wszechświata się znalazł...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzburzona Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:08 Skandal. Nie pierwszy zresztą. Kropiwnicki przegina po raz kolejny. Mnie, jako łodziance wstyd za takiego prezydenta. Teraz dopiero Teatr Nowy padnie. Mam nadzieje, że ludzie pokażą co o tym myślą i nie będą chodzić do Nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:10 Dość terroru krytyków i "współczesnego" repertuaru. Spektakle są dobre albo złe, piękne, wzruszające czy bawiące lub nudne. Ktoś pomyślał o widowni, a nie o opinii w prasie Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Teatr Nowy jest Kropiwnickiego 21.08.09, 09:16 Najlepiej jak dyrektorem tego teatru zostanie popiersie Jana Pawła II, a Kropiwnicki za pomoca rózdzki będzie odgadywał jaka lekturę szkolna popiersie chce wystawic dla widowni pełenj gimnazjalistów żrących w teatrze chipsy. To wielka szkoda, nawet nie dlatego, ze nie bedzie w przysżlym sezonie rzeczy, które by mnie zainteresowały ( i sądze, z e wielu innych również ), ale dlatego, ze Kropa razza razem odstawia takie kocopoły, ze mam wrazenie, ze tu juz wszystko moze przejsc...Nie wiem czy Państwo pamietacie, ze Manufakturę mamy w zasadzie DZIEKI PRZYPADKOWI - nie mozna bylo zanegowac juz podpisanych umów! Odpowiedz Link Zgłoś
delphine85 Teatr Nowy jest Kropiwnickiego 21.08.09, 09:19 A Kropiwnicki ma już nas wszystkich w nosie, bo szykuje mu się cieplutka placóweczka w Izraelu. I tyle będziemy go widzieli. Także uznał, że skoro on i tak zaraz dostanie lepszą robotę niż teraz ma - to po co ma zabiegać o poparcie w Łodzi? Na nic mu ono nie potrzebne więc może podjąć pare niepopularnych decyzji zgodnych z własnym widzimisię ("to moja piaskownica i moje zabawki!!!tup tup tup"), może awansować pare osób, które potem, być może, mu się odwdzięczą (albo to on był im coś dłużny). No ogólnie żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbing dejmek IP: *.aster.pl 21.08.09, 09:50 LUDZIE: KROPIWNICKI NAJPIERW 36 MINUT GADAL PRZECIWKO BRZOZIE I O TYM, CZEGO SOBIE ZYCZY, A POTEM WYPROSIL GLOSOWANIE I POWIEDZIAL - A TERAZ GLOSUJCIE. TO JAK CI LUDZIE MIELI ZAGLOSOWAC? I ON SMIE TWIERDZIC ZE TO BYLO DEMOKRATYCNZE REFERENDUM????? BIEDNI ZASTRASZENI LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Teatr Nowy jest Kropiwnickiego 21.08.09, 10:03 Znakomitym kandydatem na dyrektora reatru, może być jeden z absolwentów wspaniałej Akademii Ojdyra. Taki prezydenta Łodzi nie zawiedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.bremultibank.com.pl 21.08.09, 10:09 Jest powiedzenie: "społaczeństwo ma taką władzę, na jaką sobie zasłużyło', po co było włodarza Łodzi wybierać na drugą kadencję? A jak wyglądało zbieranie podpisów za referendum odwołującym? To są "uroki" demokracji wybrała większość i już. Nie bez powodu już Arystoteles zaliczał demokrację do jednego z trzech niewydarzonych systemów sprawowania władzy, a trzeba przypomniec, że w Grecji była demokracja bezposrednia, a teraz jest jej wynaturzenie (niby z powodów technicznych) - demokracja przedstawicielska! Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.uni.lodz.pl 21.08.09, 10:13 Najbardziej wredny jest w tym dyr Michaluk nie przeszkadzało mu że za Zelnika nie ma frekwencji i co premiera to klęska i czarne maski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 21.08.09, 10:20 ale Zelnik był kościelny, a to jedno z najważniejszych kryteriów dla tych "znawców teatru" Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Teatr Nowy jest Kropiwnickiego 21.08.09, 10:57 viola napisał(a): Zelnik był kościelny --------------------------- Następnym też będzie jakiś bigot wystawiający takich klasyków polskiego dramatu, jak grafoman JPII... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.smrw.lodz.pl 21.08.09, 11:12 a przypomnijcie sobie jaka on mial konkurencje??????????? Makowski i Kwiatkowski ???? - tylko sie usmiac musial wygrac bo nie dalo sie inaczej teraz bedzie tak samo. kropa nie wystartuje a madrzy politycy znow wystawia "swietnych" kandydatow. Ja na wybory nie ide bo wybor miedzy dzuma a cholera wcale mnie nie rajcuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka A co na to Minister Kultury? IP: 81.15.172.* 21.08.09, 11:32 Nowy dyrektor będzie musiał wystawiać sztuki okraszone wulgaryzmami,żeby przypodobać się swojemu mocodawcy i podnieść frekwencję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: 188.33.2.* 21.08.09, 11:58 Dlaczego Kropiwnicki nie zrobił referendum w 2003 roku? Nie pamiętamy pacyfikacji Teatru Nowego w Wielki Piątek 2003? I nowych osadzonych wtedy dyrektorów? Przecież to wtedy osadzono na stanowisku Michaluka a potem Królikiewicza. Dopóki prezydentem miasta jest Kropiwnicki a dyrektorem naczelnym Teatru Nowego Michaluk. To miejsce się nie zmieni. Ale wybory za rok i w tym nadzieja. Referendum z 20 sierpnia 2009 roku to manipulacja. Przecież i tak Brzoza byłby odwołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ole1979 Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.09, 12:26 D...ek!!!! Więcej na niego nie zagłosuje!!!!!!!!!!! Nie samą ekonomią miasto żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid w polsce kaczyzm trwał 2 lata, w Łodzi... IP: 213.25.208.* 21.08.09, 12:58 jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe, żeby Łodzianie musieli przeżyć dwie kadencje kropaszenki, by zrozumieć, że z kaczyzmu wyleczyliśmy się już dawno. takie miasto, taki potencjał, a dominacja ideologii, obskurantyzmu i takich panów w białych skarpetkach i mokasynach - jak Janusz Michaluk (dyr. T. Nowego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Propozycja dla Teatru Kropiwnickiego (ex-Nowego) IP: 217.153.10.* 21.08.09, 13:09 na każdy spektakl powinno teraz iść kilka osób,które w trakcie sztuki wejdą nagle na scenę, wygłoszą hymn pochwalny na cześć towarzysza Kropiwnickiego (najlepiej wierszem), po czym poproszą widzów o powstanie i krótką 10-minutową owację dla Pana Prezydenta. Marzy mi się cykl takich akcji, chociaż czy to realne ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Propozycja dla Teatru Kropiwnickiego (ex-Nowe 21.08.09, 14:42 Wszystko jest realne, o ile tylko skrzykna sie własciwe osoby i umówiąz własciwymi ludzmi w teatrze:) To nawet zabawne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franka Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: 81.15.172.* 21.08.09, 13:36 Zgadzam się zmiana nazwy jest konieczna.Teatr im. J.Kropiwnickiego. A może zamiast teatr - Folwark? Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Prawdziwa przyczyna odwołania Brzozy 21.08.09, 18:54 Nie nosił biedaczyna czapki, to i musiał pożegnać się z funkcją. Ch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Zaścianek IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.09, 16:06 Kropiwnicki, Michaluk,Jędrzejczak rozumieją teatr tak, jak pozwalają im na to ich zaściankowe,prowincjonalne umysły - z takim myśleniem stolicą europejskiej kultury Łódź nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
izabeli Re: Zaścianek 21.08.09, 22:49 Będzie natomiast stolicą zaściankowych zaścianków! - oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_lebioda Moja opinia 21.08.09, 17:03 Chciałbym napisać coś o naszym jaśnie panu prezydencie miasta Łodzi, ale pewnych słów nie wypada używać publicznie. Jak sobie wykreśliłem te słowa, to z mojej wypowiedzi prawie nic nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mithrilka l.20 niech sie buja. i tak go znajdą! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.09.09, 09:00 Ja nie rozumiem... Zajmuje się Pan rzeczami zupełnie niepotrzebnymi, buduje śmieszne fontanny, marnuje czas na porządnych ludzi, którzy pracują najlepiej jak potrafią, a zapomina od czego jest. Przecież Pana głównym zadaniem są podróże i pisanie książek! Panie! Nie zawracaj Pan dupy i daj ludziom żyć! Bo nie dość, że trzeba Pana oglądać to jeszcze krzywdzi Pan i teatr, i ludzi! ps. Guzik się Pan znasz na sztuce. Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onn Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 19:54 kto szuka ten znajdzie, choc nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guli Teatr Nowy jest Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 11:27 Jesli nie wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś