Gość: warszawiak hi hi ale mi wielkie cuda IP: *.hades.net.pl 21.08.09, 23:49 kilka lat temu widziałem taką w Nowym Saczu na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potffora Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 23:49 To Łódź bogata musi być.. Nie wiem czy jej mieszkańcy też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwitnący_ badziew Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.toya.net.pl 22.08.09, 00:02 kicha za 16 baniek, trzeba było raczej wpakować w kaliską, lub stadion jakiś, a nie w ten smutny plac, trzba tych frajerów wysłać do Budapesztu, tam by zobaczyli pomniki (zaden nie ma więcej niż 100- 150lat), juz nie mówię do Włoch czy Francji, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek No to co że szesnaście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 00:06 To co z tego że za 16 mln. Ludzie dostali kasę, ktoś zapłacił podatki. Czy jest ładna to sprawa gustu. Nigdy nie byłem w Łodzi i pewnie już nie będę ale wydaje mi się, że w tym mieście lepiej wydawać publiczną kasę np. na fontanny niż na pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: appsik Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 00:08 Dla mnie przebudowany Plac Dąbrowskiego to raczej skrzyżowanie Krasnoj Płoszczadi (taki kamienny, zieleń jest tam pracowicie schowana) z obscenicznych kształtów fontanną (grającymi, powiedzmy, wargami). Pogratulować projektantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vento Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: 217.203.182.* 22.08.09, 00:11 Komplimenty dla pomysłodawców ,bo zawsze brakowało tego typu elementów krajobrazu.Bravo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa 22.08.09, 00:31 Gdyby ta kasę przeznaczyli na rozwój jakiejś nowej technologii która by gwarantowała Polsce samodzielność jak i przyszłość nie krytykowała bym tego projektu, a tu ostatnie srebro (fabrykę helikopterów) sprzedają Włochom i żyją z garnuszka innych. Ot idea przyszłości polskich władz i polityków. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lottofaber Re: Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.09, 10:37 Cusik ten program partyjny bardzo brazowy, mocno iluzoryczny, bardzo usa-anty, no i heider jako guru literacki mi nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry "fala" w lodzi? 22.08.09, 01:16 a nadmorkim kurorcie tak, ale w lodzi? fala, lodki, poje... was wlodarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G To jest naprawdę coś porządnego! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 03:02 I bardzo dobrze, że 16 mln, a nie jakiś chłam za psie pieniądze. A mieszkania to niech sobie ludzie sami kupią, a od publicznych niech się odstosunkują. Miasto dba o miasto i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola a przetarg na muzykę? IP: *.cityconnect.pl 22.08.09, 03:12 Ciekawe, czemu polskie środowiska twórcze nie zostały poinformowane o tworzonej fontannie, nie było konkursu ani przetargu na muzykę na fontanne - słowem: tam gdzie możnaby pchnąć kulturę do przodu, promuje się Vangelisa, a potem dziwi się, czemu polscy twórcy są niedoceniani lub niewypromowani. Kto ma ich promować jak nie przyszła stolica kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymalkontentka brawo Łódź, jeśli ta fontanna bedzie ładna IP: 67.158.171.* 22.08.09, 04:57 to swietnie uatrakcyjni przestrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaron Placido Domingo - wstyd... IP: *.client.stsn.net 22.08.09, 06:28 1) to zerzniety pomysl z Bellagio w Las Vegas 2) bylem na koncercie Placido Domingo w teatrze przy tym placu. To byl horror. Nie bylo czym oddychac. Pot lal sie po d... Sam Placido z dyrygntem zartowali sobie z tego komentujac kilka razy gestami. Wstyd mi za to, ze mamy u wladzy idiotow. Ludzie - potrzeba nam managerow, normalnie zwolnijmy tych debili ktorzy podejmuja takie decyzje! 16 mln na fontanne? a na klimatyzacje nie ma? Fontanna jesli juz, to moze wzbudzac quasizachwyt przez 3-4 miesiace w roku, bo reszte czasu w tym kraju pogoda zmusza do biegania od autobusu do najblizszego daszka. Kretynizm. To Kropiwnicki? czy jakis jego przydupas wydal te kase? Wspolczuje Lodzianom, choc problem nie jest Lodzki, tylko Polski. POLSKA, POLSKA< Bialoczerwoni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lottofaber Re: Placido Domingo - wstyd... IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.09, 10:49 Cudu oczekujesz? 70 lat uczestnictwa w towarzystwie polsko sowieckim zrobilo swoje spustoszenie zwane nostalgia prl w chlopo-robotniczym guscie.O jakiej kadrze mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboku Re: Placido Domingo - wstyd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.09, 13:23 Brawo Radni Łodzi. Ten plac wymagał takiej inwestycji? Nie ma wazniejszych potrzeb? Zróbcie Kropiwnickiemu fontanne wzdłuz Kilinskiego z pełna wymiana infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Bogata ta ŁÓDŹ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 07:30 Tam slamsów już nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.uninet.info.pl 22.08.09, 07:34 sku...syny banda złodziei lepiej by drogi zrobili i przejazdy przez tory kolejowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiknoujb Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.09, 07:43 Wrocław ma już od dawna. Łódź jak zawsze w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zygarek Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa 22.08.09, 07:46 Jasne, ludzie gloduja, nie maja gdzie mieszkac itp, a Ci se ku... buduja fontanne za 16mln zlotych.... No po prostu ku... gratulujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.hcnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 22.08.09, 13:29 dokładnie, jak ulice wyglądają - wschodnia, jaracza, łagiewnicka. 16 milinów!! poupadali na głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorjedoch Jednak TANIO nie musi znaczyć żle 22.08.09, 08:07 Za rozsądną kwotę zrobiono coś wartościowego. BRAWO Łódź ! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Re: Jednak TANIO nie musi znaczyć żle 23.08.09, 16:31 wiktorjedoch napisał: > Za rozsądną kwotę zrobiono coś wartościowego. > BRAWO Łódź ! > Komentarz: Nie wytrzymałem i pojechałem obejrzeć vaginę Kropiwnickiego. Jest to straszne bezguście. Jedynym wyjściem może być chyba tylko, dodatkowe przyozdobienie tego "dzieła",posągiem prezydenta miasta. Oczywiście w operetkowym mundurku, z szarfą a jakże, no i koniecznie w "capeczce"! A p.Jedoch w krótkim czasie może oczekiwać podwyżki! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Re: Jednak TANIO nie musi znaczyć żle 23.08.09, 16:33 wiktorjedoch napisał: > Za rozsądną kwotę zrobiono coś wartościowego. > BRAWO Łódź ! Komentarz: Panie Jedoch, podwyżka murowana. Twój Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylu1313.pl Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 08:26 A ile to orlików? Chyba Z 15. P.S. Łodzianie: ale bedziecie mieli fajno!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lottofaber Re: Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.09, 10:44 A u nas to lawki parkowe i pomniki i fontanny to sponsoruja banki (ciekawe czy w tym czasie stopy procentowe kredytow skacza w gore), albo jakies miejscowe mocne grupy np.lwy salonowe, wolni dekarze (zadne zawodowe zwiazki, o nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa IP: *.hcnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 22.08.09, 13:31 wnioskuję ,że nigdy nie byłeś/aś w Łodzi jeśli uważasz, że będziemy mieć fajno dzięki fontannie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaas Wrocławska fontanna 2 razy droższa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 12:19 nie macie ;) fontanna we Wrocławiu kosztowała ponad 20mln.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a No to jest 5 razy droższa, IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.09, 12:56 łódzka kosztowała 5. 16 mln to koszt remontu całego placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acer100 Re: No to jest 5 razy droższa, IP: *.toya.net.pl 22.08.09, 13:46 Wspólczuję mieszkańcom domów koło placu Dąbrowskiego!Słuchać kilka razy dziennie/pewnie będzie głośno/pozytywki z banalnymi utworami to będzie horror.Fontana nie pasuje do otoczenia ,jest za duża,zasłania fronton teatru.Kto pozwolił wyciąć stare drzewa na placu,te dęby naprzeciwko sądu były wspaniałe,jakie kolory były tam jesienią! Obecnie plac jest martwy,pustynia, okoliczne menele i pijaczki będą mieli gdzie posiedzieć i spożyć.Kto ponosi odpowiedzialność za zmarnowanie takich pieniędzy.Dodam tylko ,że remont placu był koniecznośćią,ale nie tego się spodziewałem.Gdzie parking dla widzów? Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Fontanna za 16 mln zagra Vangelisa 22.08.09, 13:37 Mam mieszane uczucia. Z jednej strony to kolejna atrakcja turystyczna i dobrze bo sa potrzebne w Lodzi z drugiej strony rzeczywiscie to droga zabawka, za ktora mozna by odnowic pare kamienic. Trzeba liczyc na to, ze takie rzecyz jak ta fontanna przyciagna turystow, ktorzy dorzuca do kasy miasta kase na remonty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO))EB Gratulacje dla Łodzi !! ALE bogate miasto !!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 15:24 Smród, brud, robactwo,ruina i nędza bocznych ulic a tu FONTANNA ! Na pociechę dla głodomorów niech im jeszcze gra-byle nie w kiszkach!! Gratulacje dla radnych i Prezydenta !! Odpowiedz Link Zgłoś
doktoralicjaa Widziałam Fontannę za 16 milionów ! 22.08.09, 16:39 pierw jeździłam po rozkopanej Łodzi przez 40 minut - normalnie trasa zajmuje 15-20 minut i nagle z rozkopanej Gdańskiej, gdzie koparka jechała pod prąd, w Narutowicza i prosto na Plac Dąbrowskiego podziwaiać wodotrysk niestety tylko z okna samochodu, bo nie było gdzie legalnie zaparkować w okolicy. Kiczowato wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: game Nieszczęsna Aleksandra Hac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 18:23 Dziennikarka "GŁ" pisze ciągle bzdury. Bezkrytycznie i pod dyktando. Bez refleksji i bezmyślnie. Potem Pani Ola spłacać będzie szaleństwa swojego kochanego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Słuchanie muzyki na stojąco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 20:33 To wyjątkowa atrakcja dla turystów. Dla Łodzian zapewne też. Najlepiej w upalny dzień bez odrobiny cienia i zieleni. SUPER!!!!!!! A może Kropa będzie wypożyczał swoją służbową beretkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzyms Re: Słuchanie muzyki na stojąco? IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.09, 09:18 Dla malkontentow i spragnionych cienia ustawi sie namioty wezyra wypozyczone z Wawelu i palme z ronda w warsiawce. Odpowiedz Link Zgłoś