Dodaj do ulubionych

Sprzedała piwo 13-latkom

02.09.09, 17:05
Cóż za straszliwa zbrodnia! Ekspedientkę natychmiast spalić na stosie!
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Sprzedała piwo 13-latkom IP: *.toya.net.pl 02.09.09, 17:11
      prorok_lebioda napisał:

> Cóż za straszliwa zbrodnia! Ekspedientkę natychmiast spalić na stosie!

nie przesadzajmy z tym stosem,
      ale koncesję na alkohol powinna stracić od razu, a nawet pozwolenie na
      prowadzenie sklepu o wysokiej grzywnie już nie wspominając

• Gość: literka_m Re: Sprzedała piwo 13-latkom IP: 81.15.180.* 02.09.09, 19:03
        47-letnia właścicielka sklepu może zostać ukarana wysoką grzywną. Niewykluczone,
        że straci koncesję na sprzedaż alkoholu.

dopóki prawo będzie takie liche, że właścicielka *MOŻE* zostać ukarana i
        *NIEWYKLUCZONE* że straci koncesją, to dalej będzie łamane.

Właścicielka w momencie stwierdzenia sprzedaży powinna dostać mandat taki, żeby
        odechciało się jej życia a ze sklepu najdalej następnego dnia powinien zniknąć
        alkohol.
        a tak właścicielka siedzi teraz w domu i dzwoni po znajomych szukając kogoś kto
        ma dojścia i pomoże "załatwić problem"
    • Gość: m Kpij kpij. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 19:56
      Jeśli dla Ciebie pijane dziecko to powód do kpin.
      • Gość: Życzliwy Re: Kpij kpij. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.09, 21:55
        Kilku 13letnich chłopaczków, którzy kupili sobie po piwie to ani "pijane" ani
        "dziecko", ani "problem". Więc powód do kpin całkiem dobry. Jeszcze nie
        słyszałem, żeby drakońskie zakazy sprzedaży alkoholu nieletnim przyniosły realny
        skutek w walce z alkoholizmem. Jak nie kupią piwa tutaj, to kupi im ktoś inny,
        albo skombinują skądś bimber, albo się czegoś naćpają. Alkoholizm to choroba
        społeczna i pokrótce sprowadza się do tego, że większa część tego społeczeństwa
        traktuje alkohol jako obezwładniacz, bo nie są w stanie na trzeźwo wytrzymać
        warunków życia w tym kraju. Problemem nie jest alkohol, tylko sposób jego
        użytkowania.
        P.S. Ja w wieku 13 lat piłem piwo. Mimo to, nigdy w życiu się nie upiłem, w
        alkoholizm też nie popadłem - wręcz przeciwnie. Jeśli piję alkohol to tylko piwo
        lub wino, a i to od wielkiego dzwonu (będzie może średnio raz na miesiąc).
        • Gość: m No no! Popieram! IP: *.retsat1.com.pl 02.09.09, 22:46
          Ja też w życiu na przykład nikogo nie zabiłem. Trzeba znieść zakaz zabijania
          ludzi. Te wszystkie zakazy są bez sensu. Większość ludzi nigdy nikogo nie zabiła
          i nie zabije więc nie wiem po co. A ci co zabiją na pewno mają swoje powody i tyle.
    • Gość: he Re: Sprzedała piwo 13-latkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 18:59
      No tak a w tym czasie w innym miejscu w lodzi pewnie ktos zadzwonil po policje i nie mial kto interweniować bo wlasnie spisywali 13 latkow
    • Gość: polic Re: Sprzedała piwo 13-latkom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 20:10
      Policja chyba nie ma co robic. Naprawde w tym czasie moznabylo jechac na interwencje i uratowac komus zycie
    • Gość: NeBi_16 Sprzedała piwo 13-latkom IP: *.superkabel.de 08.02.10, 17:42
      Spie...j człowieku...na stosie to Ci chyba...<ekhem>....
      A jak masz coś do babki...to się do mnie zgłoś...;PP
      Pozdro Emilii Plater;***
    • Gość: szczękoczółka Sprzedała piwo 13-latkom IP: 87.205.145.* 08.02.10, 18:09
      co za pech...
      policja nie ma co robic.
      biedne dzieciaki....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka