Forum   ja mam

ja mam

(1887 wyników)
  • byłam tam jako pięciolatka
  • cześć dziewczyny podczytuje was od lutego, po wstępnej diagnozie endo usg i tsh=hashimoto czy jestem tym załamana? właściwie to nie 15 lat temu byłam w mega nadczynności, nie leczonej (wg kilku endo nic nie robimy), "znajomy" endo nawet chciał mi podac jod, ale ktoś nade mna czuwa... no to trafiam w lutym do lekarza z wynikami i objawami. dostaje ertyr 25mg i dopiero zaczyna się karuzela. chyba wszystkie objawy wykwitły z mega moca: opuchlizna, waga w miesiąc +4 kg, zmiany sskórne,...
  • no bo 3 stopien to juz jej jest niewiele, nie? No to na co ja mam sie tak meczyc, drapac, walczyc z goraczka, nie moc ustac na nogach, wylysiec, rozpieprzyc sobie (jest szansa) tarczyce, rozwalic wzrok (tego sie boje)??? leczyc sie powinni ci, ktorzy maja 1 lub 2 stoipien. Faktem jest, ze konsekwencje nieleczenia prowadza wiadomo gdzie. Ale z drugiej strony, ja zupelnie serio pytam, co mam leczyc? Ogryzek watroby? i potem cale zycie kaszka, dietka, zero ulubionego burgunda i p...
  • Najpierw ogromne nastawienie na poród domowy, później kolejne diagnozy, że krzywo zszyta macica po cc, że zagrożenie, że trzeba podwiązać jajowody w trakcie, w końcu umówiony termin cc (29 czerwca). Wczoraj lekarz ten do którego chodzę "doraźnie" (długie terminy, w razie problemów ciężko się dostać) mówi mi, że on cały lipiec ma wolny i jeśli chcę to on odbierze mój poród w domu(??)! Oczywiście milion pytań, że co z macicą, że krzywa. Stwierdził, że blizna tak ładnie się poddaje, że on nie wi...
  • Jakiś czas temu wypatrzyłam u siebie na ręku pieprzyka, który jest nieco inny od pozostałych (a mam generalnie bardzo dużo pieprzyków). Przede wszystkim, po dotknięciu czuje się w nim guzka i cały wystaje trochę ponad skórę. Wyznaczyłam wizytę do onkologa (za namową lekarza z przychodni rejonowej). Czekałam miesiąc i.... cała wizyta trwała ze trzy minuty. Lekarz jedynie spojrzał na znamie, dotknął je (ucisnął), po czym stwierdził, że nie ma nic potrzeby z tym robić. Jest nietypowe...
  • czesc.dzis uswiadomilam sobie ze moze ja mam bulimie. ale wlasnie nie wiem.jako ze chorobe te utozsamialam z osobami ktore wymiotuja.a dzis po wielkim ataku jedzienia zastanowilam sie glebiej, poszukalam inf na roznych stronach i wydaje mi sie ze ja jestm chora,prosze jakas osobe ktora sie orientuje o rade.1,5roku temu przytylam ok 7kgbo sie obrzeralam(wczesniej bylam chuda)od tej pory caly czas jestem na dietach 100kcal, kapuscianej, żelaznej,uprawaialm sport, krotkie glodowki dla oczyszcze...
  • Pisałam juz w innych wątkach o objawach moich dzieci (5lat i 14 miesięcy)- od 8 miesiecy leczonych na alergie bez poprawy. Podejrzewałam robale (podkrążone oczy, pocenie w nocy, niespokojny sen małej itd, itd.) W grudniu sprawdzałam dziewczynom kał na lamblie w Felixie i nic nie wyszło. Stawiałam na gliste, bo u starszej w przedszkolu była. Ostatnio oddałam kał młodszej do Felixa i wyszła lamblia (nieliczna). Wybrałam sie dziś do lekarza, trafiłam na nową p.dr. i powiedziałam co ...
  • wydaje mi sie ze mam niskie, tzn mam wiecznie zimne dlonie i stopy, wszyscy w rodzinie maja niskie wiec genetyka, dobrze sie czuje jak na zewnatrz jest niskie cisnienie ( jak jest pochmurno i pada to owszem jestem senna ale ogolnie czuje sie dobrze) natomiast jak rosnie cisnienie to czuje sie fatalnie (migrena - pomaga ibuprom ale boje sie go juz brac bo zaczyna mi żolądek nawalać....)pomaga mi wtedy kawa ale na krotko - potrafie wypic w ciagu dnia 3 kawy, natomiast jak jest niskie cisnienie ...
  • Witam. Zdecydowałam się na napisanie tego postu, gdyż jako początkująca posiadaczka aparatu bardzo brakowało mi takich właśnie informacji przed podjęciem decyzji. Przede wszystkim chce powiedzieć, że moja wada u każdego ortodonty została inaczej zdiagnozowana (Warszawa). Byłam u 8 lekarzy. Wizyty trwały niecałe 5 minut, dowiedziałam się że „no tak, ma Pani wadę, trzeba leczyć”. Na pytanie jaka jest propozycja – nikt nie udzielił mi informacji dopóki nie zrob...
  • Hej , mam pytanie zrobiłem podstawowwe badania TSH FT3 FT4 , byłem u endo i powiedziała mi że wszystko ok , kazała mi zrobić przeciwcaiała ATP a TPO i jedno i drugie wyszło ponad normę ATP ponad dwukrotnie ponad normę co to oznacza ???
  • Mam problem od około 3 miesięcy kiedy to zażyłem narkotyk chalucynogenny lsd moja psychika się zmieniła bardzo, ponieważ miałem tkz. "bad tripa "czyli złom podróż miałem chalucynacje i taką jakby psychoze która trwała ok.3 godzin. Na następny dzień mój mózg w przenośni tak jakby się zawiesił brak jakich kolwiek myśli trudno mi było zrozumieć co ludzie do mnie mówią i na odwrót ja niemogłem się płynie wypowiedzieć. Taki stan trwał około 7 dni i przeszło na 2 dni wrócił stan z przed wzięc...
  • Od pewnego czasu zauwazylam u siebie ogromny strach przed niechciana ciaza (a mialam tylko jednego partnera sekusualnego). Boje sie, ze tabletki sie nie wchlonely, ze gumka moze peknac (wiec zabezpieczona tylko prezerwatywa w ogole sie nie kocham) a teraz ze facet mogl przeniesc sperme do mojej pochwy na palcach ;(( To zatruwa mi cale zycie i odbiera przyjemnosc z sexu a nawet pieszczot, nie wiem czy takie leki sa normalne, ale to zatruwa mi zycie w duzym stopniu, czy wiele z was ...
  • Uwazam, ze perfekcjonizm jest niedoceniana zmora wielu ludzi. Perfekcjonizm prowadzi do prokastynacji, marazmu, albo odwrotnie- do pracoholizmu, nalogow, obsesji. Perfekcjonizm utrudnia relacje z innymi i samym soba. Lepsze jest wrogiem dobrego powiedzial zdaje sie wolter i to jest swieta prawda. Perfekcjonizm jest niewidzialnym zrodlem wlasciwie chyba wiekszosci zaburzen emocjonalnych. Niska samoocena, poczucie wartosci- bo stawiam sobie za wzor jakis ideal, nieistniejacy. Lek i strach p...
  • Od pewnego czasu dzieje się ze mną coś dziwnego.Przynajmniej 2 razy w ciągu tygodnia mam napady obżarstwa po który wywołuję wymioty. Pochłaniam wtedy tyle żarcia że aż głowa boli. Naprzykład niedawno podczas ataku zjadłam: 1 jogurt, kromke chleba, jabłko, batona, 3 plasterki sera żółtego oraz mało paczkę chipsów. Czy ja mam bulimię?????? Pomocy!!!!!!
  • Mam 37 lat i do tej pory żyłam w przekonaniu,że osoba dorosła jest skazana na tę wadę.Okulistka , u której byłam ostatnio z inną sprawą bynajmniej nie uswiadomiła mnie , że może być inaczej a ja nie pytałam. Czy więc mam szansę na pozytywny wynik operacji i czy ktoś jest w podobnej sytuacji?
  • tsh 1,8 ft3 3.04 (norma 1.71 - 3.71) ft4 1.04 (norma 0,70 - 1,48) i mam wszystkie klasyczne objawy niedoczynności. powtórzę - skóra jak u krokodyla, jest mi strasznie zimno prawie cały czas, jestem zmęczona, nic mi się nie chce, wlosy mi leca garściami, jem ciągle 1000kcal dziennie inaczej od razu tyję a ta dieta przynajmniej utrzymuje wage w miejscu ale to jest strasznie męczące, o ile ilości sa spore to i tak wypróżniam sie ostatnio raz na 5 dni, no po prostu koszmar. To głu...
  • Tak sie zastanawiam, ze moze warto byloby sie zintegrowac, co prawda forum to i tak juz ogromna skarbnica wiedzy ale jakby zalozyc no na bloxie strone www o ibs i gromadzic przydante informacje w jednym. Z drugiej strony może inni ludzie tez by zapoznali z tym zespolem: zarowno zdrowi jak i szukajacy pomocy. Tyle się pisze o cukrzycy czy depresji czy nowotworach ale nikt nie wie co to jest ibs !!! i nie rozumie tej choroby i wszystkiego z czym to sie wiąże. Po drugie zauwazylam ...
  • Bardzo chcialabym porozmawiac na forum z osobami ,ktore mialy badz maja bole glowy/migreny od kregoslupa szyjnego ?Jak sobie z tym radzicie ?Czy chodzicie na jakies zabiegi,jezeli tak to na jakie i z jakim skutkiem ? Pozdrawiam. Marta.
  • Trochę napiszę, bo ktoś mnie chyba musi kopnąć i naprostować. Sama nie wiem co myśleć. Ostatnio myślę, że nie mam ChAD, w ogóle nic nie mam. Ba, tylko życiowo głupia jestem i straszny nieudacznik. I jak tu nie wpadać w doły, jak się nic sobą nie reprezentuje i ma się tego pełną świadomość? No to wyszło mi skąd się bierze depresja. A biorąc antydepresanty wyciągam się z depresji tak długo aż wejdę w hipomanię, albo od razu w manię. No, czyli zbyt wysoki nastrój to wina leków. A ja tak sama ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się