Gość: sdad IP: 123.111.230.* 07.11.09, 07:43 Kiedy osiągniemy co najmniej polskie standardy? Błędy, literówki, wieloetatowość, kreowanie rzeczywistości a nie jej opisywanie, lakoniczność, brak obiektywizmu to norma. Źle się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darth vicious Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 10:30 kreowanie rzeczywistości i brak obiektywizmu to właśnie polski standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: *.chello.pl 07.11.09, 11:01 a co to jest obiektywizm, mądralo? obiektywizm jest nudny, sztywny i bezbarwny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom 07.11.09, 11:44 Postęp technologiczny sprawił,że teraz każdy może zostać "dziennikarzem",tak jak każdy jest teraz "zajebistym" fotografem.Nawet ja,półanalfabeta po siedmiu klasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caveat emptor Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 21:58 Do grubego_facia, vel fatmana- specjalnie piszę pogrubioną czcionką. "Zajebistym", to może być co najwyżej Tadeusz P. stąd jego nowa ksywa: "Zajebisiak". Żeby być fotografem, to nie wystarczy wiedzieć, jak naciskać spust migawki. Trzeba jeszcze wiedzieć w którym momencie i w jakim miejscu. Nie ma już zawodu "dziennikarza" (journalist). Prawdziwi dziennikarze już wymarli. Są co najwyżej "dziennikarzełki". Obecnie mamy do czynienia z "media workerami". Takim "łorkerem" może być każdy. Ty też. I nie kokietuj mnie na forum swoją fałszywą skromnością. "...ja, półanalfabeta po siedmiu klasach." Hehehehhe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: 77.252.18.* 07.11.09, 22:21 Posłuchałem se dziś studia pod bokiem, pardon Studia pod Bukiem. W pierwszej części głos z sekstelefonu czytał komentarz i wiersze z Najazdu poetów na brzeski zamek. No ja perwollę, wszystko w jednakowym metrum, intonacji, akcentacji... Nie wiadomo co wiersz, co komentarz. Strumień świadomości jak u Joyca. I ten erotyzm. To jest sztuka przeczytać komentarz erotycznie. Sukces u Majewskiego murowany. Zrealizowała to Joanna Jarosz. Ale kto czytał? Czyżby autorka? W drugiej części patologiczny ojciec Sylwester Koral, którego lubię, mówił coś o swoich realizacjach i teledyskach i chęci zrobienia fabuły. Już nie wiem co mówił, ale mówił normalnie. Janek, zamiast naperwallać się z Sebestą, posłuchaj czasami produktów swojej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: *.centertel.pl 07.11.09, 23:23 najfajniejsze jest to, ze wy madrale wciaz tych opolskich dziennikarzy czytacie. gdybyscie nie czytali, to by ich gazetki padly, radyjko zamilklo, a telewizyjki by powylaczali. ale czytacie, ogladacie, sluchacie wiec oni moga pochwalic sie przed reklamodawcami czytelnictwem, sluchalnoscia, ogladalnoscia. no i dostaja kase na dalsza dzialalnosc. przestancie ku... czytac, zamiast tylko narzekac Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom 07.11.09, 23:34 To nie działa.NTO nie czytam już ok 5 lat i co?Nadal Funkcjonuje.TVP Opole nie oglądam już ze 4 lata i nadal nadaje (z mojego abonamentu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: *.punkt.pl 08.11.09, 08:30 A w Wyborczej to już nawet arty na podstawie wypowiedzi forumowiczów piszą. Sie porobiło. To po co nam te gazety skoro mamy forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Dziennikarstwo opolskie i jego poziom IP: 77.223.227.* 08.11.09, 09:21 Jest czym w kominku rozpalić. Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo U wielu pracodawców 08.11.09, 10:35 Dużym problemem jest to, że ci sami dziennikarze pracują w kilku redakcjach. A później, jak to powiedział jeden z nich (cytat z GW): Bo z zasady nie piszemy u siebie o problemach zawodowych dziennikarzy z innych redakcji. Środowisko jest małe, wszyscy doskonale się znają. Nie chciałbym, żeby inne media pisały o moich decyzjach, które też bywają dla moich pracowników nieprzyjemne. Ot taki obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
zaniedbywany_maz znowu błysnęli 08.11.09, 20:41 Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Urząd Kontroli Elektronicznej oraz prokuratura zainteresowały się założycielem portalu... miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,7233208,Terrorysta_komputerowy_z_zarzutami.html że dziennikarzom za to płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: znowu błysnęli IP: *.punkt.pl 11.11.09, 12:39 W naszej wspaniałej prasie cenie sobie przede wszystkim to, że jak coś się ciekawego dzieje, to pisze dopiero po fakcie, a nie przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darth v. ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 19:13 A jakim to sposobem mieliby napisać o czymś przed faktem? Jasnowidza zatrudnić? A może tak jak w pewnym amerykańskim filmie z Tomaszem Kruzem - rodzeństwo jasnowidzów i specjalna jednostka policyjna udaremniająca przestępstwo zanim się wydarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ?? IP: 77.252.18.* 11.11.09, 20:55 przecież jasne, że chodzi o wydarzenia planowane nie? koncerty, wystawy, mecze itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darth v. Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 22:44 czyli żeby podali wynik przed meczem, napisali recenzję koncertu przed koncertem... To ja poproszę relację z losowania Lotto chociaż godzinę przed losowaniem. Zapowiedzi wydarzeń znajdziesz w specjalnych dodatkach do Wyborczej i NTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: ?? IP: 67.159.44.* 05.12.09, 08:23 Nie wiedzieć czemu w prasie rządzi zła informacja. Znaleźć jakąś dobrą jest cieżko. Inna sprawa to krytykanctwo. Ostatnio jakiś dziennikarz pisał, że opolanie nie przyłączają się do jakieś akcji charytatywnej. O tym czy sam się przyłączył nawet nie napisał. Ferować wyroki łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: ?? IP: *.internetbox.cz 15.12.09, 23:12 Dzisiaj oglądałem wywiad w TVPOpole, jakoś tak około 18. Już więcej tego nie będę oglądać. Do wywiadu trzeba być przygotowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ?? IP: 77.223.238.* 16.12.09, 10:10 moze sie cos zmieni po zmianie na stolkach? w tv dyro ma kontrakt do konca roku a w radio moze wreszcie uda sie przeprowadzic konkurs? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spedd Re: ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 12:35 Tak! nagle pojawią się monisie olejnik i tomcie lisy - bzdura. Nie zbuduje się porządnej redakcji nie pozwalając dziennikarzom (prawdziwym) porządnie pracować za godziwe wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś