Dodaj do ulubionych

1% dla OPP z Opola

09.02.11, 20:37
UM wystawił na pl. Wolności banner (na przyczepie). Stoi toto w okolicach ronda i zachęca do oddawania 1% podatku na rzecz OPP z Opola. Cel i pomysł szczytny.
Pytanie jest następujące: po co przy okazji UM reklamuje prywatnego przedsiębiorcę jakim jest właściciel portalu Facebook? Nie da się takiej akcji przeprowadzić na własnej stronie UM? (jej adres też jest podany - ale na głównej jakoś nie doszukałem się odnośnika). Koniecznie trzeba ten "śmietnik" do tego angażować i jeszcze mu robić reklamę?
I przy okazji: może w końcu ktoś z adminów się zawstydzi - kiedy opole.pl zacznie się ładować bez www na poczatku? To napawdę tylko 1 linijka w ustawieniach serwera.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyzio Re:1% na rzecz trwale dobre! nie karmić pasożytów! IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 21:10
      Nie wiem co to jest OPP ale z mego doświadczenia wynika że prawie na pewno jest to jakaś organizacja działająca pod przykrywką Kościoła i wyłudzająca pieniądze na dzieci lub dorosłych w jakiś sposób uzależnione od służby zdrowia. Sens tego jest taki że Kściół zbiera pieniądze i sprawia wrażenie ze pomaga w rzeczywistości są to pieniądze słabo rozliczalne! Do tego da się kontrakty z NFZ i Kościół kwitnie .Ale to jedna storna działalności zyskownej Kościoła. Istotą jest najpierw namnażanie tych kalek i ludzi niepełnosprawnych i kalek. Jak? Wystarczy że propaganda potępi badania prenatalne i mamy sporą grupę kalekich małolatów - wymagających wiecznej opieki. Wystarczy ze się wmówi że pacjenta trzeba ratować bez względu na wszystko (jego stan, wolę ,wiek) i mamy kolejnego człowieka którego w imię kościelnych pseudowartości męczy się w imię zysków Kościoła. Świat odnosi wielkie korzyści z cierpienia biednych ludzi - tak mówiła święta Matka Teresa z Kalkuty

Dlatego apeluję o rozsądek, oszczędźcie cierpień ludziom, kiedyś może to na was trafi. Lepiej wspierać organizacje typu Towarzystwo opieki na d zabytkami. Renowację starych zabytkowych cmentarzy, renowację pomników, stawianie pomników nowych - naprawdę zasłużonym ludziom. Kościół jest pazerny i tak mu będzie malo a tak wasze pieniądze dadzą trwały efekt
      • przemo_opole Re:1% na rzecz trwale dobre! nie karmić pasożytów 09.02.11, 21:12
        Ja nie mam siły. Proszę, niech ktoś zyziowi wyjaśni co to są OPP...
        • Gość: gość Re:1% na rzecz trwale dobre! nie karmić pasożytów IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 08:37
          Zyzio i tak nie uwierzy, jak mu napiszę co to jest OPP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka