Dodaj do ulubionych

Unio przybywaj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 21:52
Mam nadzieje, ze wejscie naszego kraju do UE spowoduje, ze skonczy sie po
pierwsze korupcja. Niejasne uklady towarzysko-biznesowe. Skonczy sie klika
towarzyszy, ktorzy na prawo i lewo przyklepywali stanowiska swoim kolesiom.
Ze pozbedziemy sie ludzi typu: Miller, Jakubowska, Szteliga czy Nierenberg.
Nie mowie tu o ich unicestwieniu, tylko ze sa to ludzie skorumpowani, obludni
i falszywi i ze nie bedzie dla takich kreatur miejsca w UE. Do wszystkich
mieszkancow opolskiej i piastowskiej ziemi: wniesmy do UE to co mamy
najlepszego, ale nie zapominajmy, ze czeka nas sporo wyrzeczen. Unia za darmo
nic nie daje i ze bedziemy musieli to kiedys oddac, ale mysle ze lepiej oddac
Unii niz bandzie Millera i spolce. Cieszmy sie ze wchodzimy do Unii, bo w
Europie bylismy od zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: MIeszaniec Re: Unio przybywaj IP: 217.173.202.* 30.04.04, 22:05
      Aleś Ty naiwny!
      • Gość: optymista Re: Unio przybywaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:10
        Moze i naiwny, ale dalej wierze w madrosc Polakow i chce zostac w tym kraju a
        nie uciekac na zachod. W krajach Unii kazdemu skorumpowanemu urzednikowi grozi
        i tak jest, smierc polityczna. Jest po prostu stracony. U nas hydry co chwile
        podnosza glowy, mowiac ze nic sie nie stalo i ze nie kradly a zadaja jeszcze
        przeprosin, choc caly narod widzial jak jest naprawde.
        • Gość: MIeszaniec Re: Unio przybywaj IP: 217.173.202.* 30.04.04, 22:39
          Kolego!
          Swój bajzel musimy postrzątać sami!
          Nie wierz w to, że UE nam w tym pomoże. To nie różdzka Harrego Grancarza, ani
          supercure na wszytsko co boli.

P/podobnie jeszcze większy bajzel nasz czeka w postaci rządów Leppera, przy
          którym ekscesy Millerowców I Mańkowców zbladną. Ja zawsze byłem eurosceptykiem,
          bo uważałem, że najpierw powinniśmy byli zrobić u siebie porządek, a potem
          pchać do dobrego towarzystwa.

Poza tym nam Unia kojarzy się Wlk. Brytanią, Niemcami, Francją, Belgią,
          Szwecją, Danią, Holandią. A Unia to również Włochy, kraj skorumpowany i kupiony
          przez jednego faceta, przy którego z kolei ekscesach zbladną i Millery i Buzki
          i Leppery! Jeśli chodzi o osiągnięcie standardów włoskich, to przy Lepperku i
          Kulczyku dobijemy tam dość szybko.
          Co o tym sądzisz?
          • Gość: optymista Re: Unio przybywaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:53
            To moze powinnismy zostac na boku i nie wchodzic do UE. Patrzec jak Czesi,
            Slowacy czy kraje nadbaltyckie odizoluja nas od UE? Hiszpania i Portugalia a
            nawet Wlosi, wspomnieni przez Ciebie zyskali na wejsciu do UE. Dlaczego Polska
            by nie miala na tym zyskac. Poza tym pamietaj, ze Ci ktorzy sa neutralni traca
            wiele. Nie mowie tu o bogatej Szwajcarii, ktora stac na odbrebnosc i pozostanie
            poza Unia, choc rok temu ten kraj przystapil do ONZ o ile sie nie myle. Polski
            nie stac na to by byc buforem miedzy UE a dzikim wschodem. Skoro jestes
            eurosceptykiem to co wedlug Ciebie byloby dla naszego kraju najlepsze? Tylko
            prosze bez argumentow Pana Giertycha, ze sami sobie damy rade.
            • Gość: MIeszaniec Re: Unio przybywaj IP: 217.173.202.* 30.04.04, 23:28
              > To moze powinnismy zostac na boku i nie wchodzic do UE. Patrzec jak Czesi,
              > Slowacy czy kraje nadbaltyckie odizoluja nas od UE?

To jest jeden z lepszych argumentów za UE, jaki słyszałem.
              Przyjmuję! Tylko bez tych fanfar!
              Ja mam zresztą dość racjonalne podejście.
              Owszem, głosowałem przeciw, ale wychodzę z założenia, że jak już zdecydowaliśmy
              być w UE, to już musimy być konsekwentni i w tej chwili wiązać interesy
              narodowe z naszą tam obecnością.

Natomiast nie podzielam Twojego entuzjazmu, especially w/s wyczyszczenia naszej
              stajni Augiasza! Własnie dlatego podałem przykład Włoch, jako wysoce
              prawdopodny ewolucyjnie model demokracji, do którego wg mnie zmierza Polska.
              Nie chciałbym takiej Polski widzieć. Wolałbym państwo jak Niemcy, w którym pan
              prezes banku centralnego ustępuje pod zarzutami, które są malutkim
              drobiażdżkiem, pyłkiem, marnością w porównaniu do zarzutów jakie ciążą na
              obecnym premierz Italii.
              • Gość: optymista Re: Unio przybywaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 23:48
                MIeszancu, moze i nadejdzie i Twoj czas, gdy z Panem Lepperem i Giertychem
                wyprowadzicie nas z Unii, tylko ze najpierw musicie wygrac wybory. Tylko co
                pozniej? Nikt w Unii nie jest z przymusu tylko z demokratycznej woli. Polacy
                wybrali Unie jak i obywatele kilku innych panstw, starganych i zniszczonych
                przez komunizm i ZSRR. Chcesz powiedziec, ze nie tylko Polacy ale i obywatele 9
                innych panstw, ktorzy zaglosowali za UE ida na stracenie? Konstytucja Unii
                przewiduje, ze czlonkowie Unii moga w kazdej chwili z Unii wyjsc... Lepper juz
                to nam obiecal.
                • Gość: MIeszaniec Re: Unio przybywaj IP: 217.173.202.* 01.05.04, 09:33
                  Przpraszam kolego, ale muszę Cię wyzwać od głupków i dyslektyków, co nie
                  rozumieją słowa pisanego.
                  Z moich postów dość jasno wynika, że nie mam nic wspólnego z Lepperem,
                  Giertychem. Równie wyraźnie wynika, że skoro Polska w Unii jest to ma tam
                  pozostać. Inteligentny człowiek z łatwością zrozumiałby moje poglądy.

Ty widocznie należysz do tzw. nowych bolszewików, którzy łykają bez
                  zastanowienia papkę z telewizora i łeb urwaliby każdemy, kto nie myśli jak
                  Gemabrowski i Durczok. Przykro mi tylko, że w Polsce tak móżg wyprano
                  niektórym, że w swojej zawziętości już słowa pisanego po polsku nie rozumieją.
                  Jak masz problemy z językiem polskim, mogę Ci moje posty przetłumaczyć wiernie
                  na:
                  - angielski,
                  - niemiecki,
                  - rosyjski,
                  - ukraiński.
                  • Gość: optymista Re: Unio przybywaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 12:59
                    Chcialbym zauwazyc, ze chyba Ty nie rozumiesz slowa pisanego. Przeczytaj moj
                    poprzedni post dokladnie i zobacz gdzie sa przecinki. Nie jestem zadnym
                    bolszewikiem i nie mam lewicowych pogladow. Durczoka i Gebarowskiego nie
                    znosze - to po drugie. Chcialem tylko zauwazyc, ze w poprzednich postach byles
                    eurosceptykiem, wiec masz takie samo zdanie o Unii co Pan Lepper i Giertych.
                    Wiec jesli ci sie Unia nie podoba, to razem z tymi Panami bedziesz mogl
                    wyprowadzic nas z Unii.
    • Gość: Anty UE Zapłacicie słono za wejście IP: 213.199.238.* 01.05.04, 11:12
      jeszcze o tym nie wiecie ale za rok dwa będziecie wszyscy chcieli wyjścia z UE,
      narazie nic nikt nie mówi o milardowych składkch do budżetu tylko o dochodach z
      Brukseli, oj pożałujecie,pożałujecie a w korupcji i tak nic się nie zmieni bo
      ona nawet w Brukseli jest i będzie.
      • Gość: kazik Re: Zapłacicie słono za wejście IP: *.arcor-ip.net 01.05.04, 16:01
        Masz racje Anty, ja swietowalem dzis poczatek konca Unii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka