Gość: HH IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 09:20 A jo je i Niemiec i Ślonzok - ino na sicher niy Polok ;-P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qaz Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.252.28.177.internetia.net.pl 21.04.12, 10:49 I dobrze. Niech Ci się wiedzie. Pozdrawiam. Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:22 To jest kolejny dowód na polityczną dwulicowość Ślązaków co mnie akurat wcale nie dziwi.Pan Król jak widać jest tak inteligentny ,że nawet tego nie zauważył i udaje zdziwionego albo wyniósł to z rodzinnego domu.Członkowie tzw. m.n. mieli z całą pewnością w szkole Podstawowej ocenę niedostateczną z historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojownik AK Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 15:16 ocenę niedostateczną mieli też ci którzy pisali te podręczniki w czasach PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do wojownik AK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 19:03 Piszesz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfvfva<df Re: Do wojownik AK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:29 fanzolisz hadziaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:30 A w Bytomiu młodzież niemiecką bezceremonialnie wyrzucono z pomieszczeń DFK Bytom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlon Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:15 Kroll powiedzial:""Polska też przegrywa, bo nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem. To się wyklucza. Ale jakim cudem aż ponad 50 tys. osób deklaruje jednocześnie narodowość polską i niemiecką? To jest niepojęte" Lukas Podolski: - Ja mam dwa serca, jedno polskie i jedno niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.opole.hypnet.pl 21.04.12, 20:50 Jakim cudem 50 tys. osób jest w błędzie? Nie trzeba zbyt wielkiej wyobraźni, żeby pojąć, że skoro mieszkam w Polsce, polska kultura jest mi bliska, mam polskich przyjaciół, a środowisko, w którym żyję jest mi znane i swojskie, to czuję się związany z Polską, a historia rodziny, regionu, specyficzna kultura, więzi z krewnymi w Niemczech, skłaniają do identyfikacji z Niemcami.Czyli można zadeklarować podwójną identyfikację, podobnie jak w Ameryce są Polacy-Amerykanie czy Niemcy-Amerykanie, Włosi-Amerykanie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Kroll bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:01 Ciekawe jaka narodowosc podaly dzieci Krolla, bo ze strony ojca maja pochodzenie polskie, niemieckie i slaskie, a ze strony matki polskie, kresowe, ukrainskie. Poza tym nastepne kilkadziesiat tysiecy mieszkancow opolskiego okreslilo sie jako Niemcy i Slazacy, w wojewodztwie slaskim nastepne 400 tys zadeklarowalo, ze jest Slazakami- Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Kroll bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:04 "Jestem pół Polakiem, pół Niemcem i całym Żydem" Marcel Reich- Ranicki Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... 21.04.12, 20:48 po prostu po zniesieniu ostatnich barier w dostepie do pracy paszport niemiecki przestal byc niezbedny do zycia,gdybyscie mieli jakis grubszy szmal z niemiec to to wroci ale to wraca taka czesc narodu ktorej kazdy chetnie by sie pozbyl,,kabociorze,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:10 Ślązak to idealny materiał na kolaboranta z tym ich czuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 23:51 moim zdaniem to nie kwestia potrzeby paszportu ... jak napisał jeden z moich poprzedników, ale to ,że mniejszość niemiecka ograniczyła swoją działalność do wycieczek emerytów na Annabreg i tego typu działalności a młodsze pokolenie Niemców pozostawiono samym sobie i dlatego w tej chwili widzą lepszą przyszłość w Śląskości bo tutaj coś się dzieje ! a nikt z nas nie chce być uważany za Polaka .... więc wybieramy Śląskość Panie Kroll i wszyscy którzy macie wpływ na to co się dzieje pod tym względem ... przemyślcie to ! były członek DFK z Bytomia.... nie wiem może w u Was w Opolu jest inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ________ Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 19:40 "Autor: Gość: roland IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 23:51 Dodaj do ulubionych a nikt z nas nie chce być uważany za Polaka " "Polska też przegrywa, bo nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem. To się wyklucza. Ale jakim cudem aż ponad 50 tys. osób deklaruje jednocześnie narodowość polską i niemiecką? To jest niepojęte" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:31 > czesc narodu blabla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR! Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:28 > to trzeba było zmobilizować kilka tysięcy młodych, by spisali się przez internet, i aby pomagali robić to innym, Te glosy, jak teraz wiemy, nawet juz oficjalnie, zostaly i tak zignorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co ta ma być?! Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 14:59 Ja sam i cała moja rodzina spisała się przez internet. Osobiście znam co najmniej 20 osób, które też spisały się przez internet. Więc co wy tu fandzolicie, że nie zostaliśmy wzięci w spisie pod uwagę ?!!!! Jaja sobie robicie?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.12, 17:59 A skad wiesz, ze zostales/liscie "wzieci pod uwage" ? Protesty byly wlasnie takze z tego powodu, ze ta czesc tzn. tzw. samospisanie gdzies "przepadlo przez ruszt". W odpowiedzi oficjalna babka w oficjalnej odpowiedzi na oficjalne zapytanie poinformowala jakies 2 tydnie temu, ze byly "szacunki" itp., a te liczby internetowe brano tylko niekiedy pod uwage, praktycznie tylko w pewnych przypadkach/gminach, gdzie zasula taka potrzeba z powodów matematycznych/statystzycznych/metodologicznych/"merytorycznych" - wiec przewaznie nie. A wszyscy przedtem mysleli-smy, ze akurat te internetowe deklaracje sa najpewniejsze. Bo "ankieterzy" mogsa byc rózni i róznie dzialac i interpretowac/manipulowac, w najlepszym przypadku byc leniwi lub "miec slabe nogi". MEGASKANDAL !!!!!!!!!!! causa dla/do Strasburgu+Brukseli !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HBDE Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.180.164.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.04.12, 23:28 Heniek co ty za pierdoly opowiadaszz, za twoich czasow to za takie poglady ludzie byli wyciepowani z TSKN-u a dzisiej??? ty mozesz se po osprawiac i ani pies z kulawa noga nie biere tego ernst. I jeszcze jedno do Stammbucha, za kontakty ze slazakami tez zes wyciepowol z TSKN-u also nie powinien zes teraz pouczac innych jak nalezy goldac ze slazokoma. Odpowiedz Link Zgłoś