Dodaj do ulubionych

Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro...

IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 09:20
A jo je i Niemiec i Ślonzok - ino na sicher niy Polok ;-P
Obserwuj wątek
    • Gość: qaz Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.252.28.177.internetia.net.pl 21.04.12, 10:49
      I dobrze. Niech Ci się wiedzie. Pozdrawiam. Polak.
    • Gość: gość Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:22
      To jest kolejny dowód na polityczną dwulicowość Ślązaków co mnie akurat wcale nie dziwi.Pan Król jak widać jest tak inteligentny ,że nawet tego nie zauważył i udaje zdziwionego albo wyniósł to z rodzinnego domu.Członkowie tzw. m.n. mieli z całą pewnością w szkole Podstawowej ocenę niedostateczną z historii.
      • Gość: wojownik AK Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 15:16
        ocenę niedostateczną mieli też ci którzy pisali te podręczniki w czasach PRL
        • Gość: gość Do wojownik AK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 19:03
          Piszesz nie na temat.
          • Gość: dfvfva<df Re: Do wojownik AK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:29
            fanzolisz hadziaju
    • Gość: Obserwator Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:30
      A w Bytomiu młodzież niemiecką bezceremonialnie wyrzucono z pomieszczeń DFK Bytom!
      • Gość: Marlon Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:15
        Kroll powiedzial:""Polska też przegrywa, bo nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem. To się wyklucza. Ale jakim cudem aż ponad 50 tys. osób deklaruje jednocześnie narodowość polską i niemiecką? To jest niepojęte"

Lukas Podolski: - Ja mam dwa serca, jedno polskie i jedno niemieckie
        • Gość: monka Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.opole.hypnet.pl 21.04.12, 20:50
          Jakim cudem 50 tys. osób jest w błędzie?
          Nie trzeba zbyt wielkiej wyobraźni, żeby pojąć, że skoro mieszkam w Polsce, polska kultura jest mi bliska, mam polskich przyjaciół, a środowisko, w którym żyję jest mi znane i swojskie, to czuję się związany z Polską, a historia rodziny, regionu, specyficzna kultura, więzi z krewnymi w Niemczech, skłaniają do identyfikacji z Niemcami.Czyli można zadeklarować podwójną identyfikację, podobnie jak w Ameryce są Polacy-Amerykanie czy Niemcy-Amerykanie, Włosi-Amerykanie, itp.
          • Gość: DD Kroll bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:01
            Ciekawe jaka narodowosc podaly dzieci Krolla, bo ze strony ojca maja pochodzenie polskie, niemieckie i slaskie, a ze strony matki polskie, kresowe, ukrainskie.

Poza tym nastepne kilkadziesiat tysiecy mieszkancow opolskiego okreslilo sie jako Niemcy i Slazacy, w wojewodztwie slaskim nastepne 400 tys zadeklarowalo, ze jest Slazakami- Polakami.
            • Gość: DD Re: Kroll bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:04
              "Jestem pół Polakiem, pół Niemcem i całym Żydem"

Marcel Reich- Ranicki
    • vito3 Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... 21.04.12, 20:48
      po prostu po zniesieniu ostatnich barier w dostepie do pracy paszport niemiecki przestal byc niezbedny do zycia,gdybyscie mieli jakis grubszy szmal z niemiec to to wroci ale to wraca taka czesc narodu ktorej kazdy chetnie by sie pozbyl,,kabociorze,,
      • Gość: gość Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 21:10
        Ślązak to idealny materiał na kolaboranta z tym ich czuciem.
        • Gość: roland Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 23:51
          moim zdaniem to nie kwestia potrzeby paszportu ... jak napisał jeden z moich poprzedników, ale to ,że mniejszość niemiecka ograniczyła swoją działalność do wycieczek emerytów na Annabreg i tego typu działalności a młodsze pokolenie Niemców pozostawiono samym sobie i dlatego w tej chwili widzą lepszą przyszłość w Śląskości bo tutaj coś się dzieje ! a nikt z nas nie chce być uważany za Polaka .... więc wybieramy Śląskość Panie Kroll i wszyscy którzy macie wpływ na to co się dzieje pod tym względem ... przemyślcie to ! były członek DFK z Bytomia.... nie wiem może w u Was w Opolu jest inaczej ?
          • Gość: ________ Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 19:40
            "Autor: Gość: roland IP: *.silesiamultimedia.com.pl 21.04.12, 23:51 Dodaj do ulubionych a nikt z nas nie chce być uważany za Polaka "

"Polska też przegrywa, bo nie można być jednocześnie Niemcem i Polakiem. To się wyklucza.
            Ale jakim cudem aż ponad 50 tys. osób deklaruje jednocześnie narodowość polską i niemiecką? To jest niepojęte"
      • Gość: RRRR! Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:31
        > czesc narodu
        blabla
    • Gość: RRRR! Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.12, 00:28
      > to trzeba było zmobilizować kilka tysięcy młodych, by spisali się przez internet, i aby pomagali robić to innym,

Te glosy, jak teraz wiemy, nawet juz oficjalnie, zostaly i tak zignorowane.

• Gość: Co ta ma być?! Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 14:59
        Ja sam i cała moja rodzina spisała się przez internet. Osobiście znam co najmniej 20 osób, które też spisały się przez internet. Więc co wy tu fandzolicie, że nie zostaliśmy wzięci w spisie pod uwagę ?!!!! Jaja sobie robicie?!!!!

• Gość: Paulina Re: Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie na IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.12, 17:59
          A skad wiesz, ze zostales/liscie "wzieci pod uwage" ?

Protesty byly wlasnie takze z tego powodu, ze ta czesc tzn. tzw. samospisanie gdzies "przepadlo przez ruszt". W odpowiedzi oficjalna babka w oficjalnej odpowiedzi na oficjalne zapytanie poinformowala jakies 2 tydnie temu, ze byly "szacunki" itp., a te liczby internetowe brano tylko niekiedy pod uwage, praktycznie tylko w pewnych przypadkach/gminach, gdzie zasula taka potrzeba z powodów matematycznych/statystzycznych/metodologicznych/"merytorycznych" - wiec przewaznie nie.

A wszyscy przedtem mysleli-smy, ze akurat te internetowe deklaracje sa najpewniejsze.
          Bo "ankieterzy" mogsa byc rózni i róznie dzialac i interpretowac/manipulowac,
          w najlepszym przypadku byc leniwi lub "miec slabe nogi".

MEGASKANDAL !!!!!!!!!!! causa dla/do Strasburgu+Brukseli !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: HBDE Kroll: 50 tys. osób deklaruje jednocześnie naro... IP: *.180.164.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.04.12, 23:28
      Heniek co ty za pierdoly opowiadaszz, za twoich czasow to za takie poglady ludzie byli wyciepowani z TSKN-u a dzisiej??? ty mozesz se po osprawiac i ani pies z kulawa noga nie biere tego ernst.
      I jeszcze jedno do Stammbucha, za kontakty ze slazakami tez zes wyciepowol z TSKN-u also nie powinien zes teraz pouczac innych jak nalezy goldac ze slazokoma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka