Gość: bea-ta królowa nam wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 12:21 ustawi najwyżej dwójkę dzieci i kochanka... a tak ; sejm, senat,rząd...tyle fantów trzeba na rozdawać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peel Od kiedy przesłuchiwany = zamieszany ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 12:21 Wbrew Wyborczej wiceminister nie jest zamieszany w sprawy korupcyjne. Twierdzenie, że jest on w cokolwiek zamieszany, to czysta prowokacyjna manipulacja. Nie wiadomo poza tym, czy oskarżenie wobec radnego ma jakiekolwiek uzasadnienie, o czym świadczy aż 3-letnie już śledztwo mimo różnych nacisków. Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 12:22 Bardzo mnie ciekawi ile będzie rozpraw sądowych kiedy Platfusy i tzw. Ludowcy zostaną oderwani od koryta ???? Ile tych machlojek i afer obecnie zamiecionych i dalej zamiatanych pod dywan stanie się tematem prokuratorskich dochodzeń, a następnie sądowych oskarżeń ?? Myślę że już teraz należy pomyśleć o nowych kadrach nieumoczonych sędziów i prokuratorach, żeby te rozprawy przebiegły zgodnie z literą prawa i nie były tuszowane, jak to obecnie jest praktykowane i jest w modzie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.icpnet.pl 13.03.13, 13:32 "kot2ka"??? cugier-kotka??? ahaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
notremak PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 12:25 Już sam wygląd zdradza tego pisiego szczura. Odpowiedz Link Zgłoś
brombrom PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 12:41 kiedy na niego patrzę to wydaje mi się, że obraził czyjąś matkę , albo religię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamRain PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 12:42 JAKI ZAMAIESZANY? PRZECIEŻ ON JEST ŚWIADKIEM, KTÓREGO SĘDZIA EWIDENTNIE ZASTRASZA I NIE DAJE DOJŚĆ DO GŁOSU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Safira Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 13:03 Zastrasza? Od kiedy zastraszanie świadka polega na oczekiwanie odpowiedzi na jasno postawione pytanie? A to świadek, przepraszam, prowadzi postępowanie? Czy może sędzia ma obowiązek wysłuchiwania oderwanych tematycznie fantazji świadką? Ciebie w szkole też nauczyciel zastraszał, każąc Ci odpowiedzieć na zadane pytanie? I nie dając Ci opowiadać fantastyki? Oj, ludzie, zaczadzenie ideologiczne jest nie mniej niebezpieczne, niż to spowodowane tlenkiem węgla.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadztezczlowiek Sedzia? 13.03.13, 12:46 Sedzia jest do dupy. Na niektore pytania nie da sie odpowiedziec ani tak, ani nie. Sa sytuacje w ktorych trzeba niektore rzeczy wyjasnic. Sedzia zmusza oskarzonego do odpowiedzi tak albo nie. Kazdy oskarzony ma prawo odpowiadac na zadane pytanie zgodnie z prawda i tak jak mu sie wydaje to najlepiej. Ten sedzia jest do dupy, bo bedzie decydowal na podstawie niepelnych informacji, bo ciagle zamyka buzie oskarzonemu i zmusza go do wejscia w uliczke z ktorej moze nie bedzie mogl potem wyjsc. Takze powinien oskarzony powiedziec, ze sedzia zmusza go do odpowiedzi albo tak albo nie. Nie daje mu wyjasnic. I to powinno byc zapisane w protokole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Sedzia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 13:17 Czy Jezus nie nauczal, ze jest albo grzech albo dobro? Albo cos jest czarne albo biale? Czy wspolczesny Kosciol dopuszcza dobra aborcje? Dobre zaplodnienie in vitro? Ksieciu? Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Re: Sedzia? 14.03.13, 05:32 Nikt nam nie wmówi, ze białe jest białe, a czarne jest czarne....Kto to powiedział?Ten krzywo patrzący na świat wiceminister PIS-u dobrze odrobił tę lekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
doscdoktor PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 12:56 Może moje odczucie jest złudne ale dlaczego ludzie z PIS mają brzydkie twarze, cżyżby odbijała się w nich dusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBS Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 13:03 Niesiołowski to ma za to ładną twarz Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 13:10 A czy Pan Michnik pamięta jeszcze? Jak te złodzieje Kaczyńskie okradli spółkę TELEGRAF, to dopiero była afera! Doprawdy nie wiem dlaczego to ukrywa naczelny! A najlepjej będzie dla młodych ludzi, jak Pan, niewątpliwie autorytet, (kiedyś bym życie oddał za Pana) a teraz nie, zdecydowanie nie! To proszę ujawnić debatę Michnik- contra Kaczyński J, wtedy uwierzę że Pan nie mataczy młodzieżą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beczpon Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 13:25 Jest druga relacja: www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130312/POWIAT01/130319838 Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... 13.03.13, 13:30 To się nazywa:walić głupa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... IP: 202.156.9.* 13.03.13, 13:59 Miałem bardzo wątpliwą przyjemność chodzić z tym indywiduum na kilka wykładów i ćwiczeń na uczelni. Już wtedy był gościem z kosmosu, megakrętaczem, ostracyzowanym przez w miarę rozsądnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obelia Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 14:17 Jeżeli prokuratura mając podsłuchy nie oskarża go to znaczy że facet musi być kryształowy. Gdyby coś tam było to by PiS-owca rozjechali walcem na marmoladę. A jakieś opowieści gazety wyborczej o butelkach są niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.gamma9.maxonline.com.sg 13.03.13, 14:28 Podzieliłem się tylko spostrzeżeniami z czasów studenckich - to był naprawdę nieciekawy człowiek. Zgadzam się z Tobą natomiast, że nie należy ferować z góry wyroków - trzeba poczekać na to, co orzeknie sąd. Bez prawomocnego wyroku jest niewinny. On i każdy inny - niezależnie od opcji politycznej, statusu społecznego i materialnego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpinel Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 16:09 "Podzieliłem się tylko spostrzeżeniami z czasów studenckich - to był naprawdę nieciekawy człowiek. Zgadzam się z Tobą natomiast, że nie należy ferować z góry wyroków - trzeba poczekać na to, co orzeknie sąd. Bez prawomocnego wyroku jest niewinny. On i każdy inny - niezależnie od opcji politycznej, statusu społecznego i materialnego itp." To jakaś paranoja. Miałeś z gościem zatarg na studiach i z tego wyciągasz wniosek, że gość wezwany na ŚWIADKA ma winny po wyroku sądu. Przecież ten gość nie jest oskarżony!!! Swoją drogą Wyborcza nieźle to zmanipulowała. Ze świadka zrobiła bandziora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Str Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.gamma9.maxonline.com.sg 14.03.13, 01:00 Nie miałem z nim zatargu. Trzymałem się po prostu z dala, bo to była nie moja bajka. Nie wyciągaj błędnych wniosków, próbując znaleźć między wierszami coś, czego tam nie ma. Nie twierdzę, że sąd orzeknie cokolwiek na jego temat. Sąd orzeka w sprawie, a nie przeciw niemu - wyobraź sobie, że ta różnica mi nie umknęła. Jesli dobrze przeczytasz wątek, to zauważysz, że to poprzedniczka zaczęła sugerować, że prokuratura nic na niego nie ma itp. I do tego się odniosłem. Mówiąc, że jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor51 Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: 14.03.13, 05:36 Gość portalu: Obelia napisał(a): > Jeżeli prokuratura mając podsłuchy nie oskarża go to znaczy że facet musi być k > ryształowy. Gdyby coś tam było to by PiS-owca rozjechali walcem na marmoladę. A > jakieś opowieści gazety wyborczej o butelkach są niepoważne. Kurcze, z tego komputera to się wypowiada chyba 10 osoba. Albo jedna osoba o dziesięciu twarzach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytroll gościu nie trolluj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 08:29 @ Mortal vel Szpinel vel MamRain vel peel vel lopez vel absurd Tuska vel Memo... itd korupcją jest obiecywanie, proponowanie, wręczanie, żądanie, przyjmowanie przez jakąkolwiek osobę, bezpośrednio lub pośrednio, jakiejkolwiek nienależnej korzyści majątkowej, osobistej lub innej, dla niej samej lub jakiejkolwiek innej osoby, lub przyjmowanie propozycji lub obietnicy takich korzyści w zamian za działanie lub zaniechanie działania w wykonywaniu funkcji publicznej lub w toku działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel kumpla Re: gościu nie trolluj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 08:59 to chyba normalne, że koledzy z podwórka sobie pomagają? NTO pisało kiedyś jak to po kumplowsku obsadzono stanowiska w Gliwickiej Agencji Turystycznej Opolski desant zaczął się, gdy podsekretarzem stanu w Ministerstwie Skarbu Państwa, za czasów rządów PiS, był opolanin Ireneusz Dąbrowski, dobry znajomy Ostrowskiego. koledzy z podwórka czy opolski exprezes GAT (wymieniony w komentarzu pod powyższym artykułem w NTO) też bedzie zeznawał w sprawie swojego kolegi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogien Re: gościu nie trolluj IP: *.147.152.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 20:20 Kolejny leming co czyta bez zrozumienia i łyka co mu wyborcza napisze: Wystarczy pobieżne zainteresowanie sprawą żeby dojść do wniosku, że: 1) Jarosław O. nie jest oskarżony o korupcję 2) Ireneusz Dąbrowski jest świadkiem 3) Ten artykuł to papka dla lemingów pod z góry napisaną tezę że PiSowcy też kradli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: gościu nie trolluj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 22:06 Gość portalu: Ogien napisał(a): > Kolejny leming co czyta bez zrozumienia i łyka co mu wyborcza napisze: > Wystarczy pobieżne zainteresowanie sprawą żeby dojść do wniosku, że: > 1) Jarosław O. nie jest oskarżony o korupcję hmm... a o co jest oskarżony Jarosław O.? Może wolisz okreslenie płatna protekcja Płatna protekcja – pośredniczenie w załatwieniu sprawy w zamian za korzyść majątkową lub obietnicę jej otrzymania, dzięki wpływom w instytucji państwowej lub samorządzie terytorialnym. Czyn ten jest zagrożony karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8 (podstawa prawna: art. 230 i 230a k.k.). W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Układ Ostrowskiego * *Tuż przed publikacją tekstu w NTO Jarosław Ostrowski wysłał do gazety maila: "Proszę, aby moje nazwisko w kontekście tej sprawy podawano w całości, a nie tylko pierwszą jego literę. Zezwalam także na użycie mojego wizerunku bez zamazywania czy zakrywania części twarzy. W tej sprawie czuję się całkowicie niewinny i jestem przekonany, że udowodnię to przed sądem”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obelia Re: gościu nie trolluj IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 22:25 To zobaczmy jakich to korzyści lub obietnic korzyści majątkowych żądał O. "w zamian oczekiwał lojalności i przysług". Ha Ha Ha. A może autor napisze jak się przejawiały te oczekiwania (już nie żądania). Co? Takiej lipy dawno nie czytałem. To mi przypomina pomroczność jasną tych co go oskarżają. Ewidentny lincz na człowieku. I tylko zoologiczny antyPiSowski leming może to kupić. A już napisanie, o świadku, że jest zamieszany to Himalaje skur.....ńtwa. Nie łykam tego kitu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: gościu nie trolluj IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 11:29 Nie, nie. Ty łykasz coś zupełnie innego. Widać po tej mordzie niewyjściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotar PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: T... IP: *.home.aster.pl 13.03.13, 14:05 On naprawdę sądzi, że ciemny lud to kupi. Mam nadzieję, że gnojek wyląduje w kryminale, gdzie mu tak poprzestawiają butelki, że nie będzie się już pchał do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Memo Re: PiS-owski wiceminister zamieszany w korupcję: IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 18:37 "On naprawdę sądzi, że ciemny lud to kupi. Mam nadzieję, że gnojek wyląduje w kryminale, gdzie mu tak poprzestawiają butelki, że nie będzie się już pchał do polityki." Ale za co ma wylądować w kryminale, jak nie jest o nic oskarżony. Za to że był ministrem skarbu i obsadzał posady (rozdawał fanty) - to chyba zakres jego uprawnień. Czy za to że jest z PiS - może od razu niech wyborcza wyśle PiSmanów na Sybir bo ich nie lubi ale robienie ze świadka w sprawie złodzieja to w stylu Geobelsa-Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mortal Re: Teorie spiskowe i były wiceminister skarbu. S IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 14:11 Widać, że jak większość lemingów nie odróżniasz świadka od oskarżonego. Za taki tytuł "zamieszany w sprawę korupcyjną" przy śiadku to w normalnym państwie gazeta by się nie wypłaciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzetelność pismacz Re: Teorie spiskowe i były wiceminister skarbu. S IP: *.aggregate2.citymedia.pl 13.03.13, 18:19 Bo to rozumiesz, czy jego okradli czy on okradł - nieważne - ale że zamieszany w kradzież roweru!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpinel Re: Teorie spiskowe i były wiceminister skarbu. S IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 15:50 Głupa to chyba rżenie sędzia, że jeszcze nie odrzucił takiego aktu oskarżenia. Od kiedy to żądanie lojalności i przysług to korupcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Prawie Sprawiedliwy.... :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 11:34 Nasza korupcja jest patriotyczna w imię Ojca i Syna. A wasza... tam gdzie stało ZOMO. Amen Odpowiedz Link Zgłoś