Dodaj do ulubionych

Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 23:35
Jak widać - dziennikarze nie czytają forum. Dla niektórych ważna jest
tylko wierszówka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Buter Powaleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 05:25
      Nazywać tym imieniem osiedle gdzie mozna oberwac, kradną, demolują, robią inne
      nie podobne do tej Osoby rzeczy. I jak wygladaja windy i klatki schodowe -
      Ojciec swiety na pewno bylby dumny ze jest patronem...
    • Gość: Lauda Re: Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II IP: *.mieszko.pl / *.mieszko.com.pl 19.04.05, 08:46
      A może poprostu po Polsku im. Karola Wojtyły ? Coś z tym Osiedlem trzeba
      zrobić . tak dłuź\żej już nie mogą tam żyć .
      • Gość: constanitine Panie Grycan! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:55
        Panu Grycanowi zdecydowanie odbija. Nie mieszaj sie chłopie w nieswoje sprawy
        tylko odpowiedz ile dostałeś od Reala żeby na kazaniach nie jechać już na obcy
        kapitał który tobie sie koleś tak nie podoba.

Potem odpowiedz czmu muszisz tak naparzać dzwonami rano że wszystkich budzisz.

I odpowiedz czemu rościsz sobie gościu prawa do byciaq jakims duchowym
        przywódcom tego osiedla i moderatorem głosu ludzi na nim mieszkających mimo że
        jesteś mniej ważny od drzewek które co roku sadzą w naszym parku.

Odpowiedz też gdzie organy i kasa z nich - co zapomnialo się?

I odpowiedz gościu czy to prawada że kazdy wikary w tej parafi prędzej czy
        później ocipieje na plebani z tobą

A od osiedla chłopie to ręce precz. Bo tobie nic do nazwy - nazywaj sobie reala
        imienia JPII..

• Gość: Łopolanin Dla kogo honor ? IP: *.airnet.opole.pl 19.04.05, 09:13
      Odnoszę wrażenie, ze szanowny dusz-pasterz nie rozumie przesłania JPII, każda
      złotówka wydana na nazewnictwo zamiast pomoc drugiemu człowiekowi jest złotówką
      zmarnowaną. Jak mieszkańcy tego osiedla chcą sobie zmienić nazwę i są gotowi za
      to zapłacić to dlaczego koniecznie na JPII. Osiedle to nie jest szczególnie
      reprezentacyjne, mam wrażenie że to proboszcz chce podnieść znaczenie swojej
      parafii bo naszemu Papierzowi chwały i wielkości to nie przyda.
    • Gość: andrzej to jakas paranoja! IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.04.05, 11:05
      Niezle! W ciagu tygodnia przybylo tylko 300 osob do listy. A na ZWMie mieszka
      25.000 ludzi! Zrobcie demokratyczne wybory. Gwarantuje ze 85% bedzie przeciwko
      jakimkolwiek zmianom. I pomyslcie ludzie jaki jest cel nazywania osiedla im.
      Papieza. Zastanowice sie o co tak naprawde chodzi w czczeniu Jego pamieci, bo
      chyba nie w masowej zmianie nazw osiedli, ulic, placow i stawianiu milionow
      pomnikow w kazdej wiosze, o ktorych za 20 lat wszyscy zapomna i beda niszczec,
      jak wszystko w naszym kraju.
      • Gość: behemot Jestem za zmianą IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 11:11
        Po południu przeżyłem iluminację i jestem za nadaniem osiedlu ZWM imienia Jana
        Pawła II,jak również spółdzielni mieszkaniowej popatrzcie jak to brzmi:
        Spółdzielnia mMieszkaniowa im.Jana Pawła II.
        Potocznie i w skrócie będziemy osiedle
        określać:Janówek,Pawłówek,Karolkowo,Wojtyłowo,Wojtyłówek,Wadowice,Papieżowo lub
        Papieżówka,Watykan.
        Należałoby również dopasować nazwy ulic do tak godnego imienia,ale to już nie
        problem a wręcz pole do popisu rodzimych twórców nazw.Nazwę ulicvy wybieraliby w
        parafialnym referendum tylko mieszkańcy przy niej zamieszkali podczas dorocznych
        wizyt duszpasterskich tzw.kolęd.
        I tak przykładowo:Sosnkowskiego zastąpiłbym Alejami Watykańskimi,Pużaka na
        Pontyfikalną a spotkałyby się one na rondzie Wyszyńskiego.Szarych Szeregów na
        ul.Drogi Krzyżowej,a Bytnara na 40 Męczenników.Fieldorfa na
        Hlonda,Dąbrowszczaków na Kardynała Sapiehy.Parę ulic zostawiłbym nienaruszonych
        nazewniczo przewidujac miejsce dla Glempa,Nossola i Macharskiego.
        Park osiedlowy nazwałbym Getsemani lub Ogrojec,a górke śmierci na Golgotę.
        Na szczycie powinno być miejsce na monumentalny krzyż [najlepiej kopia z
        pl.Zwycięstwa w Warszawie] i nieco mniejszy posąg Jana Pawła II u Krzyża.Dopiero
        wówczas dzieło czczenia pamięci Jana Pawła II byłoby ukończone.Finis coronat
        opus.Pozycja odfajkowana i pośród tych pamiątek wiedlibyśmy plugawie dalej nasze
        życie,ale Papieża uczciliśmy.
        • Gość: Ten sie pcha wszed Re: Jestem za zmianą IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 13:08
          Co ksiądz się tak pcha do tej zmiany nazwy osiedla?

Niestety jak zwykle wybieramy pomiędzy alternatywami: JP2 albo AK.

A ja proponuję osiedle słoneczne? Kto za kto przeciw?
    • Gość: X Re: Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II IP: *.opole.internetia.pl 19.04.05, 14:30
      ?
    • Gość: XY Do ludzi dobrej woli IP: *.opole.internetia.pl 19.04.05, 14:32
      Przy ul. Kard. Kominka w Domu Księży Emerytów było 5 kotów - ostatnio przybyło
      3 malutkie koty - to pewnie nie jest koniec z nowymi kotami w tym roku - może
      ktoś by wziął sobie małego kota.
      • Gość: behemot Słoneczne.....fajnie... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 15:10
        Podoba mi się,może być.Chabry,Słoneczne,Kolorowe...moze być.I nie wynika to z
        mojego bezbożnictwa..
        • Gość: ;-) A poco zmiany? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 23:13
          no rzesz lol. to przeciesz debilizm jakis ;-)
          • Gość: KI I JAK TO PIĘKNIE BRZMI: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:13
            na opolskim osiedlu im jana pawła 2 ukradli samochód pana prezydenta opola

buhahahaha!!!
    • Gość: hm Re: Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:24
      a może zrobić jakiś plac Jana Pawła II, jakiś park, np. ten koło kościoła
      Piotra i Pawła napchany ćpunami i pijakami. IMHO nazwa ZWM już się
      przyjęła. "Gdzie idziesz" "do kumpeli, na zwm" "jestem na zwmie" chyba nie
      lepiej będzie mówić "jestem na Janie Pawle drugim".
      Może brzmienie nie jest najlepszym argumentem czemu nie zmieniać nazwy ale
      nawet po zmianie nazwy i tak wszyscy będą mówić ZWM. Ta nazwa się już przyjęła.
      Ja mieszkam na osiedlu zwanym "zadupie" przez wszystkich przejeżdżających i
      może nazwać Janem Pawłem drugim jakieś nieznane osiedla hym ??
      • Gość: rew Re: Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.04.05, 16:33
        A jak sie bedzie nazywal mieszkaniec osiedla Jana Pawla II?
        Chyba : janopawlowdrugi
        • Gość: rew Re: Coraz więcej głosów za osiedlem im. JP II IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.04.05, 16:35
          A jak kobieta to: janowapowlowadruga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka