Dodaj do ulubionych

Esbek senatorem UO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 05:44
SB-ek to SB-ek, nigdy prawdy nie powie i nigdy sie swą pracą, czynem nie schańbił. Ot, wykonywał TYLKO swoje obowiązki.
W końcu, to czego sie nauczył, to do czegoś zobowiązuje. I nawet na łożu smierci, będzie kłaąmał, że wszyscy o tym wiedzieli, jaki to on jest UCZCIWY i że jest niewinny..

Tylko dlaczego, bezkarnie chodzi po tej ziemi, pełno "takich SB-ków. ???
WYRWAĆ CHWASTA !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Janosik Re: Esbek senatorem UO IP: *.ed.shawcable.net 21.05.05, 06:04
      Hej! Wyrwac! Nigdy nie bedzie dobrze w panstwie polskim, dopoki takie robale
      beda chodzily bezkarnie. Na dodatek zajmuja stanowiska, tfuj! Musielok niech
      nie udaje Greka, tylko zwalnia dziada natychmiast. Za co? Za to, ze byl SB-
      kiem. Nie wolno nam przymykac oczu na takich "niewinnych". Hej!
      • as75 JAKI SENATOR TAKI REKTOR I UCZELNIA ! 23.05.05, 08:16
      • Gość: Rafał Orszak Precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:15
        www.rafalorszak.prv.pl
    • Gość: sb czlonkow pzpr w 1980 roku bylo 3 miliony IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.05.05, 11:49
      funkcjonariuszy MO Sb ,120 tys, aparatu politycznego PZPR kilkadziesiat tysiecy, politrukow wojskowych kilkanascie tysiecy, zolnierzy zawodowych 100 tys z okladem.ZOMO ORMO ,etatowych SZMS ,SZSP i innych tez sie nazbiera kilkadzoesiat tysiecy,czyli 4 mln z 12 milionow pracujacych,czyli w kazdej rodzinie sie znajdzie kwalifikowany czlowiek strego aparatu wladzy=ucisku,a jak do tyego wliczyc milion zrodel informacji(z archiwalnymi 3 mln) to juz nie wiadomo czy sie znajdzie z posród aktywnyc politycznie, społecznie kto nie sklany przeszłościa, I na kazdej uczelni, i w kazdym zakldzie pracy,czy to urzad woj czy cukierenka,czy wytwornia torebek,zazwsze ogon przeslosci sie wlecze,,,,,i bedzi wlokl,Wiec tylko burki sczekaja na byle halas lisci na wietrze i dym z komina.
    • Gość: nn Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:54
      Ciekawe skad pani redaktor wie takie rzeczy, bedac mloda osoba. W czasach SB
      walila pani kupy w piaskownicy nie umiejac nawet napisac swojego imienia. Jakos
      modne stalo sie, ze ludzie w jej wieku zabieraja sie za tematy, o ktorych nie
      maja pojecia. Moja rada, niech sie pani zajmie artykulami, jakim pani sprosta
      jak np. problem malych redaktorow z duzymi kompleksami - pani autobiografia
      bylaby bestselerem na rynku wydawniczym.
      NIe jest sztuka osadzac - sztuka jest zrozumiec ludzi i pojac specyfike czasow,
      w jakich zyli; pani tez zyje w czas, ktore kiedys beda byc moze osadzone. Oby
      nie w taki sposob, jak dzieje sie to teraz. Zycze pani rodzinie spokoju...
      • Gość: NIeznany Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:22
        nn = nieznany:-)
        Czuć żę człowiek z SB! TO pokolenie musi zniknąć!
        • Gość: JOZIO Re: Esbek senatorem UO IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.05, 18:54
          Hallo !!!!!

A czy twoi rodzice, przypadkien tez nie pochodza pochodza z tego pokolenia ????
          Moj ty " Nieznany " !!!!
          Zacznij wrescie urzywac glowy do myslenia co ty z siebie za belkot wydajesz.
      • Gość: Yao Re: Esbek senatorem UO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:39
        Gość portalu: nn napisał(a):

> Ciekawe skad pani redaktor wie takie rzeczy, bedac mloda osoba. W czasach SB
        > walila pani kupy w piaskownicy nie umiejac nawet napisac swojego imienia. Jakos
        > modne stalo sie, ze ludzie w jej wieku zabieraja sie za tematy, o ktorych nie
        > maja pojecia. Moja rada, niech sie pani zajmie artykulami, jakim pani sprosta
        > jak np. problem malych redaktorow z duzymi kompleksami - pani autobiografia
        > bylaby bestselerem na rynku wydawniczym.
        > NIe jest sztuka osadzac - sztuka jest zrozumiec ludzi i pojac specyfike czasow,
        > w jakich zyli; pani tez zyje w czas, ktore kiedys beda byc moze osadzone. Oby
        > nie w taki sposob, jak dzieje sie to teraz. Zycze pani rodzinie spokoju...

Ludzie w wieku pani redaktor widzą jakie są efekty dorwania się do władzy
        PZPR-bis, czyli SLD. Dzięki durnocie (O)polskiego społeczeństwa, które
        demokratycznie wybrało ludzi z PZPR (Dolata, Pogan etc) teraz następuje powrót
        na kierownicze stanowiska róznych UBeckich funkcjonariuszy. Na zasadzie
        przysługa za przysługę. Znamienne jest to, że ten UBek powiedział wprost, że
        służył w UB, bo tam więcej płacili. Stąd jasno wynika, że na UO teraz też płacą
        więcej, niż gdzie indziej i kogo to przciąga widzimy. UB i PZPR lecą do
        pieniędzy (zawsze cudzych) jak muchy do wiadomo czego...
      • mgt-22 Re: Esbek senatorem UO 23.05.05, 19:47
        oho, odezwał się "nn" zapewne kolega - ubeka, esbeka, politruka, milicjanta,
        partyjniaka itd, itp., co kto woli. Na temat ich dokonań ma prawo się
        wypowiadać tylko generał he he he Jaruzelski. Wszyscy mają krew Polaków na
        rękach. Uczciwie wykonywali swoją robotę; takie to czasy były - kości trzeba
        łamać, łby harde burżujom roztrzaskiwać, likwidować bandy reakcyjne, majątki
        odbierać klechom i innym darmozjadom. Ciężka to była robota. Godziwa się za to
        należy emerytura
    • Gość: bleblak Re: Esbek senatorem UO IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 21.05.05, 13:04
      Taki widac trynd tu mamy. Slazak (JM Rektor) nie podejmie zadnej trudnej
      decyzji. Jest zbyt malym czlowieczkiem, potrafi kopac jedynie slabszych od
      siebie. I bardzo podobala mi sie odopwiedz JMRektora: jou nic ńy wia. Brawo,
      Panie Rektorze!
      • Gość: ergo Re: Esbek senatorem UO IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.05.05, 14:25
        nn.to zapewne małżonka kapitana Tatiana.Porażająca argumentacja szto wy
        znajete,kak wy riebionkom byli i srali w pieluchy.Qrwa,ale tam jest czerwono?
        Bastion?albo jakaś Białoruś,wyspa jak Kuba.Tam nawet zakładowa Solidarność
        szabelką podzwaniająca przed wyborami rektora niemrawa jakaś spacyfikowana i
        bojąca się.No Grześ w mundurze zomowskim dobrze się prezentował,wysoki,młody.Na
        codzień nie chodził,ale jak był stan wojenny to ich w kamasze i mundurki ubrali.
        To że tatuś był w służbach to był atut,bo taka była pragmatyka.Synowie i córki
        rodziców z resortu byli mile widziani w resorcie,to jak punkty za
        pochodzenie.Ludzie pewni i oddani,dobrze wychowani[np.Piotrowski do niedawana
        opolanin z Partyzanckiej].No i Grześ nie wiedział do jakiej firmy
        idzie,wiedział ze dobrze mu zapłacą.Na kopalniach też dobrze płacili,zwłaszcza
        inżynierom z pochodzeniem,czy w budownictwie.Atutem też była małżonka
        Tatiana.Nie dziwota,że komisja z prof.Simonides i Wilkiem wycięła gościa,dając
        szansę na resocjalizację poza służbami.No i nie bez udziału małżonki,a
        wcześniej teściowej rozpoczął resocjalizację na WSP w instytucie administracji
        gdzie spotkał kolegę z uczelni Marka.Przeciez każdy to wie dobrze mieć w firmie
        chłopców z SB.No i resocjalizacja trwała 10 lat,jak solidny wyrok.A może
        inkubacja?No i wyszedł na ludzi zresocjalizował się,przecież do senatu go
        wybrali a nie nadali i już się chłopa czepiają,burza spokój rodziny.No i teraz
        będzie wybierał rektorów,nadawał doktoraty honoris causa,decydował o rodzimej
        Sorbonie w sprawch najważniejszych.Kaligula konia uczynił senatorem,a u nas
        wybrali i to nie trojańskiego.
      • Gość: absolwentka Re: Esbek senatorem UO IP: *.broker.com.pl 23.05.05, 08:42
        Rektor zawsze umywal rece od wszystkiego, gorszego rektora niz pan M. UO
        jeszcze chyba nie mialo?
    • Gość: Rozważny Mściwość ? IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 21.05.05, 13:58
      Ciekawe komu zależało, żeby byc senatorem, ale go nie chcieli! To cos znaczy.
      To dopiero jest ciekawe! Czy redaktorka o tym pomyslała? Nie - Po co? Rzucac
      obelgi łatwo.Tak jest o wiele latwiej. Zreszta pewnie teksty nie sa
      autoryzowane - jak zykle.Minal miesiac od smierci naszego Paieza i znow zaczyna
      sie brukanie.Nie znam tego człowieka, ale jak to jest, ze o mordercach itp.
      piszecie nawiska w inicjałach?! Fu! Tanie to inieprofesjonalne, ale czego tu
      wymagac od takiego plaskiego poziomu redaktorki.
      • Gość: lamur Re: Mściwość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 14:54
        Razem z Tatianą pracuje w UO p.Katarzyna Wereszczyńska mĘżuś toże SB mamcia
        dyrektorka bibioteki UO ! I Córka ma prace osobliwe duety rodzinno nepotyczne
        To specjalnośc COLEGIUM PEDAGOGIKUM!
        • Gość: Ola Re: Mściwość ? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 21.05.05, 15:59
          Zenada i nic wiecej. Po pierwsze zenujace jest to , ze GW grzebie sie w bagnie-
          to dotyczy wiekszosci redaktorow ktorzy ten nasz nieszczesny dodatek opolski
          utrzymnuja na banalnym i bardzo niskim poziomie.To ze ktos potrafi napisac
          kilka zdan w ladnym stylu to wcale nie oznacza, ze bedzie pisal madrze.Tego
          brakuje w artykulach pani redaktor, redaktora naczelnego, ktory popisal sie
          ostatnio swoja refleksja na lamach, pan Baranski, Lodzinski i Broszko. Czy te
          osoby nie pracuja w GW zbyt dlugo-moze cos sie wypalilo...Przykro mi ze tak
          nazwiskam walcze ale rece opadaja.Druga kwestia dotyczy obrzucania blotem
          czlowieka za to co robil w przeszlosci.Fakt, wiemy co sie dzialo i jak to
          wszystko wygladalo, ale moze przestalibysmy sie wiecznie czepiac przeszlosci-
          bylo, minelo, nie mamy juz wplywu na to co sie dzialo.Moze czas sie zajac tym
          co moze byc wkrotce.Ciagle mam wrazenie, ze chyba niektorzy dziennikarze GW sa
          oplacani lub wspierani w jakis sposob przez STOP KORUPCJI. To przykre.W GW
          brakuje swiezosci, autentyzmu i PRAWDY. Jedna z nieiwleu osob , ktore chyba
          naprawde pracuja i pisza to co powinny jest pani JUkowska.Ludzie zastanowcie
          sie co Wy tworzycie, paskudnego szmatlawca, ktory broni sie jedynie dzieki
          kilku osobom.A czytelnicy moze powinni sie zajac swoim zyciem i zastanowic co i
          jak zrobic zeby bylo lepiej.Dajcie zyc tym, ktorzy tego chca.Kazdy chce czuc
          bezpieczenstwo finanswoe, a stweirdzenie jednego z przedmowcow, ze pchaja sie
          do kasy i to cudzej jest wrecz bezczelne.Przeciez ten czlowiek te pieniadze
          zaraznbia, pracuje jak kazdy z nas, tylko nie kazdy z nas potrafi cos zrobic
          zeby zadbac o wieksze dochody.
          • Gość: Krzysiek Re: Mściwość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 17:08
            Skąd ta Ola się urwała!
            Koleś był SB-kiem, oni zajmowali się niszczeniem ludzi! Nawet jeśli on tam
            zajmował sie zakupem papieru toaletowego i mydła, a chyba nie skoro go
            negatywnie zweryfikowali, to robił to dla jakiś gnojów, którzy niszczyli ludzi
            bezpośrednio! Był więc taki sam albo jeszcze gorszy bo wydaje mu się że jest
            lepszy od nich! Żadnej skruchy! Brał za to kasę, pod tym się podpisywał, i
            sk.... nie widzi nic w tym złego!
            Stare zgredy mogą sobie pieprzyć o mściwości, przebaczeniu ... to czysta
            hipokryzja umoczomych miernot, którzy chcą wybielić swoją marną przeszłość!
            A przebaczenie? Tak, komuś kto potrafi uczciwie powiedzieć przepraszam i
            zostawić zaszczyty tym innym, których gnoił!
      • Gość: OPOLANIN Re: Mściwość ? MORDERCA NIE JEST NAUCZYCIELEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 06:09
        PODAJ DZIENNIKARCE KTO NA U.O. JEST MORDERCĄ TO TEŻ NAPISZE BEZ INICJAŁÓW.Nie
        odwracaj kota ogonem!
    • niezapowiedziany Re: Esbek senatorem UO 21.05.05, 18:45
      "SB dobrze płaciła za niszczenie ludzi.

- I SB, i dawna milicja mają taką opinię, ale nie wydaje mi się ważne, skąd
      ludzie pochodzą, tylko co sobą reprezentują. Jeżeli ktoś ma wobec mnie jakieś
      zarzuty, uważa, że kogoś skrzywdziłem, niech wystąpi przeciw mnie na drogę
      cywilną. Ja nikomu krzywdy nie zrobiłem ani mnie nikt nie skrzywdził.

To dlaczego nie wzięto Pana do policji ani UOP-u, choć Pan się starał?

- Rzeczywiście, zostałem negatywnie zweryfikowany w województwie. Odwołałem się
      do centralnej komisji, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Słyszałem, że tu,
      w Opolu, zostałem odrzucony, bowiem uznano, że jestem skażony genetycznie. Mój
      ojciec wszak był milicjantem.

Żałuje Pan pójścia do pracy w bezpiece?

- Ktoś powiedział: "Uczyniwszy na wieki wybór, w każdej chwili wybierać muszę".

Żałuje Pan?

- Dobrze mi się pracowało. I powtarzam; nie jest ważne, gdzie się jest, tylko
      kim się jest. "

No bo wiecie: takie byly czasy. Co za roznica czy ktos wspieral i budowal
      system komunistyczny gnojac spoleczenstwo czy walczyl z tym. W koncu wszyscy
      jestesmy tacy sami - ludzmi. Przebaczmy sobie.

Czym Gazeta Wyborcza jest tak wstrzasnieta?! Zniesmaczona. Zaskoczona.
      Przeciez od lat walczy z lustracja i dekomunizacja! Powinniscie przejsc do tego
      na porzadku dziennym lub wrecz napisac: patrzcie - funkcjonariusz SB a potrafi
      tez normalnie funkcjonowac jako senator. BRAWO BRAWO BRAWO dla czlowieka honoru
      i autorytetu. To jak to jest: nie odkrywac, ale jak wyplynie to grac swiecie
      oburzonych i zniesmaczonych? I czy taki artykul cos zmienia? Czy odsloniecie
      pojedynczego przypadku zmieni caly uklad, w ktorym nic nikomu nie przeszkadza,
      bo czy zlodziej czy bandyta, czy przyzwoity czlowiek nie ma to zadnego
      znaczenia?
      • cogitotoitamto Esbek senatorem UO, e tam, a rektor czym jest ? 21.05.05, 19:24
      • Gość: o TAM PORZĄDNYCH NIE BYŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 21:08
        Niemcy w swoich uczelniach, po NRD, jak się zdaje usunęli wszystkich profesorów.
        Na U.O. też by się przydało. Oni jednak idą w przeciwną stronę.
        • Gość: absolwentka Re: TAM PORZĄDNYCH NIE BYŁO IP: *.broker.com.pl 23.05.05, 08:45
          Tyle tylko, ze wowczas zamknieto by te czerwona sorbone z jej jakzez
          znakomitymi profesorami...
    • Gość: SB Re: Esbek senatorem UO IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:03
      Zostalem negatywnie zweryfikowany ,gdyż nie pocałowałem biskupa w rękęi
      niepodzieliłem się z nim opłatkiem.A tak w nawiasie to Ci z tej instytucji to
      ludzie inteligentni, gdyż takich tam brano.Znależli się w nowej rzeczywistości
      i doskonale sobie radzą.
      • Gość: o Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 06:13
        Ponieważ biskup biskup nie podał ciręki. Bał się że mu palec odgryziesz?
        • Gość: erty Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:05
          taaak...
          jak widać
          CZERWONI bardziej wściekli od CZARNYCH
          • Gość: erty Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:29
            taaak...
            i się zamieszałem:
            CZARNI bardziej wściekli od CZERWONYCH
            >>oczywista<<
      • Gość: Le Saux Re: Esbek senatorem UO IP: 80.55.199.* 25.05.05, 00:09
        JAK BYLI TACY INTELIGENTNI TO GDZIE JEST ICH RAJ KOMUNISTYCZNY? W GNOJU - RAZEM
        ZE SWOIMI TWÓRCAMI: MARKSEM, ENGELSEM, LENINEM, STALINEM I DZIESIĄTKAMI
        MILIONÓW OFIAR. ZOSTAŁY TYLKO SZCZURY, GNIDY I WSZY. PODOBNO ZOSTANĄ NAWET PO
        WYBUCHU BOMBY ATOMOWEJ
    • Gość: Fan Re: Esbek senatorem UO IP: *.opole.internetia.pl 24.05.05, 10:18
      z ostatniego Twego słowa wynika że jesteś fanem "Psów:" Pasikowskiego ( ...
      wyrwać chwasta.......) jeśli tak to przypomnij sobie w jaki sposób tam
      weryfikowano ludzi.....
      co wcale nie odbiegało od prawdy

zakładam że zaliczasz się do 95 % Polaków którzy deklarują że są katolikami
      myślę też że gdy zmarł Papież popadłeś w wielką żałobę

Twój komentarz potwierdza że jesteśmy narodem który uwielbia taplać się w gów...

jeżeli Kłosiński może chodzić po Opolu z podniesioną głową - a przecież mieszka
      tu i pracuje - to chyba dobitnie świadczy o tym że nie musi się wstydzić swojej
      przeszłości
      • Gość: behemot Re: Esbek senatorem UO IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.05.05, 10:55
        Z gównem to jest tak.Jak się go nie posprząta,to co jakis czas będzie sie
        przylepiało do butów.Na początku transformacji w myśl zasady nie rusz gówna bo
        śmierdzi i można się pobrudzić,gó.. zostało nie posprzątane w nadziei,że samo
        się zutylizuje i to był błąd,który należy naprawić.
        Kłosiński może chodzić z podniesiona głową,ale tez musi zdawać sobie sprawę,że
        ponad pewien poziom nie może jej podnosić,bo może ja stracić.
        • Gość: Fan Re: Esbek senatorem UO IP: *.opole.internetia.pl 24.05.05, 15:53
          jak widzę nie zrozumiałeś o jakie g.. chodzi, ale cóż
          tym g... w naszym kraju są właśnie stwierdzenia jak Twoje o strącaniu głowy

a Polska kotolicyzmem stoi !
      • Gość: kali Re: Esbek senatorem UO IP: 80.55.199.* 25.05.05, 00:11
        Nie oglądaj za dużo filmów i nie wierz w słowo pisane. Zobacz co się dzieje z
        ludźmi co oglądają polskie seriale
      • Gość: facio Re: Esbek senatorem UO IP: 80.55.199.* 25.05.05, 00:15
        widziałem jak wysoko głowę nosił Pogan, Dolata i Jakubowska. Teraz jakby im
        trochę mina zrzedła. Podejrzewam, że niedługo już nadejdą czasy i kpt. he he
        Kłosiński będzie się przemykał chyłkiem pod murami domów w bocznych uliczkach
    • Gość: hit 102 Re: Esbek senatorem UO IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 24.05.05, 17:05
      Gdyby nie było esbeków, komuchów, różnej maści odmieńców (jakże innych od
      waszych ulubieńców), gdyby nie było okrutnego PRL-u, potem okrągłego stołu
      itd. – o czym wy byście pisali, czym straszyli swoje dzieci albo wnuki? Jakim
      rodzajem kłamstwa czy nihilizmu karmiłaby pani Lasota (czy jak jej tam?) swoich
      niedouczonych lub słabo poinformowanych czytelników? Jakim rodzajem głupoty
      byście się popisywali? Wasz niedorozwój umysłowy jest oczywiście nieusuwalny,
      niczego już nie zrozumiecie z tej polskiej rzeczywistości, biedne kundle. Jakiś
      czas jeszcze będziecie szarpali za nogawki tutejszych odmieńców, mącili w
      głowach ludziom, zaśmiecali ich przestrzeń informacji i wartości. Ale przecież
      nawet w Opolu znajdą się wkrótce mądrzejsi od was żurnaliści, zdolni do czegoś
      więcej niż dezinformacja, penetrowanie śmietników i całe to dziadostwo, w jakim
      się specjalizujecie. Na razie ze swoimi kompleksami i uprzedzeniami, z całym
      tym partactwem zawodowym ściągacie „GW” do szamba. I to jest równie śmierdząca
      sprawa jak ten esbek na uniwerku. Ten sam kaliber, podobne zjawisko – bez
      znaczenia.
    • Gość: sawicki Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:12

A może cos wyjaśnią zwiazki pana K. z Panią kadrową?

co na to "walczaca "Solidarnosć uniwersytetu - hehe!
    • Gość: absolwent Re: Esbek senatorem UO IP: *.uni.opole.pl 25.05.05, 13:24
      Uważam że jeśli został wybrany do senatu, to dlatego że jest doceniany przez
      swoich wyborców.A nagonkę na Kłosińskiego zorganizowali nieudacznicy o wielkich
      ambicjach, żądni władzy, która im koło nosa przeszła.
    • opole1 Re: Esbek senatorem UO 26.05.05, 14:05
      Gość portalu: maciek napisał(a):

> SB-ek to SB-ek, nigdy prawdy nie powie i nigdy sie swą pracą, czynem nie
      schańb
      > ił. Ot, wykonywał TYLKO swoje obowiązki.
      > W końcu, to czego sie nauczył, to do czegoś zobowiązuje. I nawet na łożu
      smier
      > ci, będzie kłaąmał, że wszyscy o tym wiedzieli, jaki to on jest UCZCIWY i że
      j
      > est niewinny..
      >
      > Tylko dlaczego, bezkarnie chodzi po tej ziemi, pełno "takich SB-ków. ???
      > WYRWAĆ CHWASTA !!!
      strach pomyśleć
    • Gość: chris Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:33
      www.parade.pl/
      • Gość: behemot Re: Esbek senatorem UO IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.05.05, 16:27
        Dam Ci dobrą radę!Nie podpieraj esbekiem swojej Breslau-Parade!
      • Gość: opolanin Re: Esbek senatorem UO IP: 217.173.202.* 28.05.05, 18:17
        Szanowna Władza uczelni nie powinna ulegać naciskom grupie mataczy
        uniwersyteckich łącznie z ich solidarnością, za pośrednictwem GW. Pan K. jest
        uczciwym i lubianym człowiekiem. A to że pracował przeszło 15 lat temu w SB,
        nic nie znaczy.Każdy gdzieś kiedyś pracował by utrzymać rodzinę.Głowa do góry
        Panie K.
        • Gość: spłuczka klozetowa Re: Esbek senatorem UO IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.05.05, 19:48
          Pewnie,czepiaja sie qrwa spokojnego,miłego uczciwego człowieka,to co że
          esbeka.Ja też pracowałem w sklepie żeby utrzymać rodzinę.Z reszta,każdy musiał
          gdzies pracować,bo inaczej był niebieskim ptakiem.Jak chcecie grzebać w
          historii to jedzcie do Krasiejowa.Od Pana Nicieji też się odpieprzcie,tak
          ładnie napisał o Lyczakowie.I o zabytki się troszczy bardziej niż wojewódzki
          konserwator.
        • Gość: inkwizytor Re: Esbek senatorem UO IP: 80.55.199.* 29.05.05, 20:37
          na gałąź esbeka
    • Gość: Joe z NYC Re: Esbek senatorem UO IP: *.023-65-7673743.cust.bredbandsbolaget.se 29.05.05, 11:12
      Ciekaw jestem czy ma certyfikat ABW dostępu do informacji
      niejawnej UO?
    • Gość: Zorro Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:17
      Jeżeli to wszystko jest prawdą iż Pan Kłosowski jest byłym pracownikiem służb
      milicyjnych, to Panie Przewodniczący Kaczyński moje wstąpienie do PiS - partii
      mojej nadziei będzie dla mnie katastrofą.Ja człowiek, który przez prawie
      trzydieści lat w antybolszewickiej opozycji walcząc razem z Panem Panie
      Kaczyński o wspólne dobro polaków dziś spotykać się mam z bolszewickimi
      agentami i to w partii do której wstąpiłem tylko dlatego że poddała się Ona do
      16 kwietnia IPN - owskiej lustacji ? Panie Przewodniczący Kaczyński proszę tą
      sprawę publicznie wyjaśnić, bo tego rodzaju lustracja jest dla partii śmiercią.
      Niech Pan posłucha człowieka, którego na opolszczyźnie nazwisko jest trochę
      znane i człowieka który przez tyle lat nie był i nie wszedł do żadnej struktury
      partyjnej na tym mocno "skażonym" terenie.
      • Gość: rozum Re: Esbek senatorem UO IP: 213.17.151.* 30.05.05, 19:22
        Naucz się czytać z zrozumieniem. Co ma Kłosinski do PiS? Nawet mniej niż piernik
        do wiatraka!
        • Gość: Zorro Re: Esbek senatorem UO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:20
          po tej"malutkiej" reakcji -rozumu- stwierdzam że się nie mylę.Opolszczyzna to
          trudny i bardzo SKAŻONY teren.Panie Przewodniczący Kaczyński ja tylko ostrzegam
          i proszę o pilną interwencję na tym terenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka