Dodaj do ulubionych

Wciskanie "półkowników" w Media Markcie

• Gość: Mato Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 66.139.76.* 15.12.05, 22:45
      Tak samo jest w sieci MEDIA EXPERT w Lesznie. Przyjdźcie tam np. kupić
      telewizor, ze wszystkich modeli wcisną wam model który już się pożądnie
      przeleżał. A jeśli takich półkowników jest więcej wysyłają do sklepu w innym
      mieście by tam go upchnąć (i odwrotnie).
    • Gość: renata Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:55
      potwierzam, tak właśnie jest ,pracowałam , to wiem:a ,że są zaznaczane
      półkowniki to prawda.
      • Gość: PA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 23:07
        jak zaznaczane, a co z gwarancjami??
    • Gość: kraśny Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.238.116.* 15.12.05, 23:10
      MEDIA MARKT DLA IDIOTÓW! nie kupujcie tam a nie bedziecie mieli problemow!
    • Gość: andi_wieliczka Jakos zupełnie nie jestem zdziwiony ... IP: 195.136.246.* 15.12.05, 23:37
      Zupełnie mnie to nie dziwi .Dziwne ?
      • Gość: ANONIM BĄDZ JAK DETEKTYW COLOMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:47
        Moja rada:

1. sprawdzaj wszystko karton , sprzęt , wgniecenia kartonu dosłownie wszystko

2. nie przejmuj się pracownikiem ze na ciebie dziwie patrzy co mnie się wiele
        razy zdarzyło i oglądaj towar jak byś kupował mercedesa za ostatnie pieniądze

3. postępuj tak z każdym zakupem w każdym sklepie także internetowym

4. najgorzej jest w spożywczakach

5. a jak będą chcieli cie załadowac to i tak cie zaladują i nawet się nie
        zorientujesz chyba że pracujesz w branży

Pozdrawiam
    • Gość: Danka Re: Brawo - zdemaskowaliście kolesia! IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.05, 23:58
      Trochę wyżej występuje jeszcze jako Lolek, oczywiście wiernie broniąc swojego
      pracodawcy! Ale mu teraz łyso!
    • Gość: Marcin Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:12
      Kupiłem kidyś w MM w Gdańsku budzik sterowany radiem. Nie działał, więc go
      zwróciłem. Nie pamiętam, czy leżakował w serwisie, czy pieniądze oddali od
      razu. Pamiętam natomiast, iż za kilka dni... pojawił się znowu w sklepie. Skąd
      wiem? kupiłem go po raz drugi (był to ostatni egzemplarz. Tym razem naprawiłem
      go samodzielnie...
      • Gość: szok Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.12.05, 00:51
        szok ile postow w sprawie durnego sklepu, czy oni wszystkich oszukuja ??????????

• Gość: Prawda PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 02:52
          Oznaczenie "Półkowniki" wzięło sie z chęci szybkiego obracania towarem i
          pieniędzmi. Półkownik nie oznacza sprzętu wadliwego tylko że jest starszy niż
          miesiąc, jest na niego zazwyczaj dużo lepsza czyt. niższa cena i klient jest
          informowany czy towar był rozpakowywany czy nie i ile miej więcej przebywał na
          sklepie jest na niego gwarancja i dwu letnia rękojmia z tytułu umowy sprzedaży
          Często nawet towar nowiutki nie otwierany jest w dużym procencie wadliwy a
          sklep nie jest w stanie wszytkich kilkuset sztuk sprawdzić więc zdarza się że
          klient jest niemile zaskoczony Ale chyba nie wiecie że chroni was polskie prawo
          bo jesli sprzęt nie był sprawdzany w sklepie to przysługuje wam wymiana Jesli
          chodzi o ceny to nie sa wyższe niż w innych sieciach bo żadna z nich nie może
          sobie na to pozwolic i stale monitoruje ceny konkurencji Natomiast żadna sieć
          nie jest w stanie kkonkurować z internetem czyt. pojedynczym panem za biurkiem
          którego wyposażenie stanowi telefon i komputer. Sieci trafiaja do innych
          klientów do takich którzy cenia wybór i natychmiastową dostępność towaru który
          im się spodobał a także pewność że jak jutro przyjdą to ten sklep dalej będzie.
          A nie do klientów którzy są w stanie przejechać całe miasto wszerz żeby
          zaoszczędzić 20 pln i kupić to bez faktury.
          Prawda jest taka że MEDIA robi niesamowite obroty takie że wam się nawet nie
          śni i 99 % klientów jest zadowolona a ten jeden 1% to wy malkontenci którzy
          przyszliście, nie wiedzieliście czego chcecie nie sprawdziliście, sami na swoje
          życzenie wzieliście coś i teraz macie pretensje !!! HIHIHI fenomenem jest to że
          najgorszy syf sprzedaje się sam, nie trzeba klienta namawiać
          • Gość: dvcxv Re: PRAWDA IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 16.12.05, 10:11
            popieram
          • kubazowsik Re: PRAWDA 16.12.05, 10:38
            No cóż, wszystko się zgadza...
          • Gość: netix Re: PRAWDA IP: 213.195.139.* 16.12.05, 11:00
            Słuchaj Prawda przydałaby ci się nauczka w postaci kupienia uzywanego i
            naprawianego sprzętu jako nowego, o tak żeby cie po prostu oszukali np. w MM.,
            bo wszystkiego nieda się sprawdzić - wtedy przestałbys filozofować.
            • Gość: Prawda Re: Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:33
              Problem jest taki że każdy sobie wyobraża że może wziąśc do domu sprzęt a
              później czy jest niesprawny czy go sam zepsuje czy mu się poprostu nie podoba
              może go bez podania przyczyny oddać. Mam pytanie co wy sobie wyobrażacie że co
              ten sprzęt po oddaniu jest utylizowany? Dlatego przepisy dotyczące zwrotów są
              ostre a sprzęt po naprawie wraca na półki bo jest drogi a nikogo niestać na
              niszczenie kilku procent towaru W POLSCE każdy sklep z elektroniką przy normach
              zwrotów obowiązujących w usa czy anglii zamienił by się WYPOŻYCZALNIĘ Tylko
              polacy mają taką czelność że kilka dni przed upływem 2 lat oddają buty w
              sklepach w anglii kiedy sami je perfidnie uszkodzą Prawda że Klienci muszą być
              poinformowani o naprawie czy też o tym że sprzęt był używany ale nikt ich nie
              zmusza do kupna Jak masz oczy i widzisz że towar był rozpakowywany to możesz to
              zgłosić i albo dostaniesz rabat albo orginalnie pakowany chyba że nie ma wtedy
              nie musisz kupowac! Nie wiem jak gdzie indziej ale u nas nie robimy z siebie
              durni zapierająć sie że towar jest orginalnie pakowany za dużo później
              tłumaczenia się Zdarza sie że wszystkie sztuki towaru były otwierane np
              cyfrówki bo musimy sprawdzić przy dostawie czy są w opakowaniach czy może
              dostaliśmy od dostawcy cegły
              • Gość: Yoga Re: Re: PRAWDA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 13:07
                Zgadzam sie.
            • kubazowsik Re: PRAWDA 16.12.05, 12:02
              Gość portalu: netix napisał(a):

> Słuchaj Prawda przydałaby ci się nauczka w postaci kupienia uzywanego i
              > naprawianego sprzętu jako nowego, o tak żeby cie po prostu oszukali np. w MM.,
              > bo wszystkiego nieda się sprawdzić - wtedy przestałbys filozofować.

Wszystko można sprawdzić, tylko trzeba chcieć.

Kur.., nie pracuję w tej firmie ok. 1,5 roku, nie lubię gnoi, ale dziwne bo
              bronię ich.

Myślę, że jednak bronię zdrowego rozsądku. Którego w Twojej wypowiedzi nie
              widzę. Gdy kupuję jakokolwiek sprzęt elektorniczny, zawsze sprawdzam co i jak.
              TO JEST MOŻLIWE WSZĘDZIE. Poza tym, nieznajomość prawa szkodzi.
              Jeśli ktoś kupując nie zna swoich praw konsumenckich, to sam jest sobie winny.

W moim byłym markecie, w serwisie wiszą dostępne dla kl. wszystkie ustawy
              konsumenckie i można sobie poczytać.

Ale to nie jest akcja "poczytaj mi Mamo", trzeba to zrobic samodzielnie.

Zdrowego rozsądku nie wysysa się z mlekiem matki, tylko się nabywa w życiu.
              Jak go nie masz, albo jak kotś go nie ma, to później wypisuje takie bzdury na
              forach .....

Ech......., szkoda gadać....
              • Gość: netix Re: PRAWDA IP: 213.195.139.* 16.12.05, 13:57
                Racja szkoda gadać z takim filozofem jak ty kubazowsik, bo niby jak sprawdzić,
                czy sprzęt był naprawiany, jesli jest złożony do kupy i ma założone plomby?
                Własnie tak wyglądają te lewizny w MM a o tym, że sprzęt był naprawiany dowiesz
                się jak się sprzedawca przyzna. Prośba nie wypisuj bzdur na forach a jak jesteś
                taki wszystkowiedzący to idź uczyć do szkoły, chyba jeszcze są
                gdzieś "espezety" w tym kraju.
                • kubazowsik Re: PRAWDA 16.12.05, 14:21
                  Jeśli nie rozumiesz jak ważna jest znajmość swoich praw konsumenckich, to
                  współczuję. Jeśli ktoś nie potrafi wyegzekwować swoich praw w sklepie, to jest
                  głupi. I później wypisuje na forach że go oszukano itd, itd.

Ale Ty tego nie rozumiesz. I tak na pewno zostanie do końca Twojego życia.

• Gość: Prawda Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:53
                  netix nie denerwuj sie nie ma oco przede wszystkim kubazowsik i ja to inne
                  osoby po drugie jeden sklep media drugiemu nierówny przestancie traktować media
                  jak jakieś bezosobowe niemieckie twory a pracowników jak robociki Każdy sklep
                  to samodzielna jednostka tworzona przez ludzi takich jak wy (polaków) którzy
                  chcą zarobić na siebie Jesteśmy w większości swoich decyzji niezależni
                  od "niemców" Może niektórych ponosi jednak w większości MEDIA handluje uczciwie
                  wystawia faktury i uznaje reklamacje, tak jak ktos wspomniał jeżdzą do klientów
                  i załatwiają naprawy i wymiany Ale czemu nikt nie wspomina tu o zakupach
                  sieciowych które po wpłaceniu cashu nigdy nie zostały zrealizowane? Ciekawe czy
                  tak łatwo jest załatwić wymianę z firmą internetową że nie wspomnę o nie
                  uznawaniu gwarancji na sprzęt pochodzący spoza kanałów oficjalnej dystrybucji
                  na terenie polski Ja jak coś sprzedaję zawsze powiadamiam jeśli sprzęt jest z
                  ekspozycji lub naprawiany (czasami sprzęt po porządnej naprawie dłużej i lepiej
                  funkcjonuje bo jest dokładniej sprawdzony niż ten taśmowo zmontowany)Jesli
                  chodzi o sprawdzanie sprzetu to nie chodzilo mi odociekanie czy byl naprawiany
                  czy nie tylko czy spełnia twoje oczekiwania i obietnice sprzedawcy czy reklamy
                  jesli chcesz podyskutowac to dyskutuj a nie staraj sie mnie obrazic, argument
                  ze czyjes przekonania czy fakty które prezentuje to bzdury jest słaby i nie do
                  udowodnienia
                  pozdro
    • Gość: Gość Re: Hyba masz rację..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 02:40
      To kopletna ściema to demaskowanie przecież do wrocławia kierunkowy to 71 a nie
      22 jak w tym spreparowany gó..e
    • Gość: CeNtRaL Banda gó..aży IP: *.media / 195.136.30.* 16.12.05, 08:54
      Jak się pracowało w Media Markt, to było milutko i cieplutko. Zarabiało się
      1800 zł. Dostawało się premie, bony świąteczne, premie za inwentaryzacje, a jak
      szef doszedł do wniosku, że z gó..arstwem nie będzie pracował, to się
      dzieciaki poskarżyły, że półkowniki i hydranty..... Tak lamentują największe
      ciapki, które nie potrafią przyjąć do siebie, że są po prostu do niczego.
      Koledzy - byli
      • Gość: konkret autor;lepich@media-saturn.com (Lepich Rafal) IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.12.05, 10:21
        lepich@media-saturn.com (Lepich Rafal)
      • Gość: O Re: Banda gó..aży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:40
        Jakie 1.800,00 zł? Góra 1.400,00 z wielką łaską, a o premiach i bonach to co
        najwyżej było słychać u innych pracodawców. Nie wiesz jak było, to nie komentuj.
        • Gość: Yoga Re: Banda gó..aży IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 13:10
          To i tak niezle jak na sprzedawce. Ja, majac wyzsze wykszatalcenie, zdobyte na
          najlepszym polskim uniwersytecie, w znanej i prestizowej panstwoej firmie
          zarabiam 1500 zl.
      • Gość: Marcin O znowu nasz troll atakuje - poznacie go po IP IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:54
        Człowieku o IP 195.136.30.* , jesteś żenujący z tymi kolejnymi wymyślanymi
        ksywami i komentarzami na poziomie białoruskiej propagandy.
      • Gość: CeNtRaL Re: Banda gó..aży IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.12.05, 22:45
        1800 to chyba kpina!!!Premie kpina!!!
        Gó..arzy to ja tam nigdy nie widziałem.
        A koledzy byli OK
    • Gość: Pavlito W Opolu są także inne problemy... IP: *.airnet.opole.pl 16.12.05, 09:27
      A może lepiej nagłośnijcie także inne sprawy-przekręty w Opolu? Choćby taki Real - monopolista na opolskim rynku. Dlaczego inne konkurencyjne hipermarkety mają takie problemy z budową sklepów (np. Carrefour, Tesco)? Przecież logiczne jest żeby powstała jakaś konkurencja przeciw Realowi, bo on także nieźle winduje ceny.
    • muzaxxx Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 09:44
      Do wysprzedaży produktów z wystawy i tych „przeterminowanych” służą super hiper mega okazje coś, co normalnie kosztuje 2000 podnoszą cenę do 2500 obniżają do o 1000 i sprzedają naiwniakom, którzy stali po wymarzony towar całą noc. Jest takie powiedzenie – Tanie mięso, psy jedzą. Lub drugie powiedzenie, które pięknie pasuje to Chytry dwa razy traci. Uważam się za idiotę, bo przecież MM nie dla idiotów.
    • Gość: gosc Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:01
      Rada jest na to bardzo prosta: trzeba przestac kupowac w Media Markt i isc do
      konkurencji gdzie (przynajmniej jeszcze) nieodkryto takich praktyk. :)
    • Gość: morda Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.eia.pl 16.12.05, 10:16
      Za durnoty ktos z pracy ich wyrzucil, a oni teraz szukaja sprawiedliwosci. Heh .
      Panowie, wezcie kodeks pracy i poczytajcie !!!!
    • Gość: Elle Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wienerberger.com.pl 16.12.05, 10:33
      Przeczytaj ustawe o sprzedaży konsumenckiej. Sklep nie moze w nieskończonośc
      naprawiać sprzedanego produktu. Za trzecim razem najprawdopodobniej nalezał Ci
      się zwrot kasy i nie musiałeś godzić się na naprawę. Mogłeś również rządać
      wymiany na nowy zamiast naprawy.
      • Gość: XXX :P [...] IP: *.chello.pl 17.12.05, 02:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • barbara101 Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 10:35
      To jest prawda o Media Markcie - osobiście tego doświadczyłam. Oszukali mnie na
      sprzęcie który wymieniałam. Reklamują że Media Markt nie dla idiotów - Z PEŁNĄ
      ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ STWIER%DZAM ŻE W MEDIA MARKCIE ROBIĄ IDIOTĘ Z KLIENTA. Ten
      proceder nadaje się do SADU.
      • Gość: klod PRZECIESZ TO NORMALNE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 10:37
        Przeciez to normalna procedura w sklepie.
        codziennie to widac np, kupuja chleb, stary jest zawsze nawierzchu
        zeby klijeci go kupili.
        • Gość: Blond Re: PRZECIESZ TO NORMALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:08
          Stary tak ale nie spleśniały.
      • Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:49
        Nikt z siebie nie da zrobić idioty i oszukać jeśli sam na to nie pozwoli.
        Ludzie myście to nie boli
    • Gość: Radziecki Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:53
      He to ja chyba też kupiłem półkownika albo nawet majora ;). Moje DVD z zestawu kina domowego na
      dzień dobry było padnięte (film włączał się około 1 minuty). A całkowicie zepsuło się po około 2
      miesiącach. Czekałem ponad miesiąc aź wróci z naprawy. Okazało się źe po 3 miesiącach użytkowania
      (obejrzałem może z 10 filmów) padł laser. Nie sądzę że po obejrzeniu kilku filmów pada laser. Teraz po
      naprawie śmiga aż miło. Ja od obsługi nie mogłem się dowiedzieć co się z nim dzieje i dostałem numer
      do serwisu do Warszawy żebym sam się dowiedział. JA W mEDIA mARKET JUŻ NIGDY NIE KUPIĘ SPRZĘTU
      RTV. !!!!
      • Gość: pracownik MM Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym zrobil IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 16.12.05, 11:20
        A moze by tak dyrektor generalny Media Markt wreszcie zrobil cos z tym opolem.
        Najwieksza rotacja pracownikow w polsce, sexafera czy czeste libacje alkoholowe
        kierownikow w godzinach pracy na terenie zakladu pracy.
        Ktos chyba sobie nie radzi w zarzadzaniu media marktem w opolu a centrala udaje
        ze nic nie widzi.
        Zreszta po wypowiedziach pana brozyny widac ze nie jest zbyt rozgarniety.
        • kubazowsik Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z 16.12.05, 14:14
          Gość portalu: pracownik MM napisał(a):

> A moze by tak dyrektor generalny Media Markt wreszcie zrobil cos z tym opolem.
          > Najwieksza rotacja pracownikow w polsce, sexafera czy czeste libacje alkoholowe
          > kierownikow w godzinach pracy na terenie zakladu pracy.
          > Ktos chyba sobie nie radzi w zarzadzaniu media marktem w opolu a centrala udaje
          > ze nic nie widzi.
          > Zreszta po wypowiedziach pana brozyny widac ze nie jest zbyt rozgarniety.

Gwarantuje Ci, że p. Drabarek nic nie zrobi.

Miał ( i ma ) informacje o o wiele większym problemie jaki trapi market MM przy
          ul. Ostrobramskiej ( nie będę pisał jaki, bo to forum publiczne ) w Warszawie i
          nic z tym nie zrobił. Co ciekawsze, nie zrobił z tym nic również szef MM z Niemiec.
          • Gość: pracownik MM Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 16.12.05, 17:58
            Niestety masz racje.
            Niby miedzynarodowa firma a standardy zarzadzania jak na Bialorusi.
            Tyle bylo roznych afer w marketach i jakos zawsze tuszowano sprawy.
            Media Markt to koszmar specjalisty od zarzadzania.
            • Gość: MM Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:54
              Jak jesteś pracownikiem to wypowiedz się co można poprawić a nie narzekać po
              kontach i skarżyć się jak to źle. Pomyś, zrób, wykonaj i czekaj na efekt.
              • Gość: Bossi Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.chello.pl 19.12.05, 11:04
                Efekt będzie taki,że albo nic nie zostanie zrobione, albo się wyleci z pracy
                pod byle jakimś pretekstem.
              • kubazowsik Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z 20.12.05, 21:08
                Widać z Twojej wypowiedzi, że pojęcia o tym jak jest w takich korporacjach, nie
                masz. Pewnie Ci jeszcze mamusia mleko spod nosa wyciera. To nie jest zarzut, nie
                bierze tego do siebie -> po prostu gó.. o życiu wiesz.
      • Gość: PRAWDA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:47
        Jak widziałeś na dzień dobry że jest zepsute to czemu nie zgłaszałeś reklamacji?
        Masz 7 dni na sprawdzenie sprzętu w domu w ciągu których mogłeś żadac wymiany
        sztuka za sztukę natomiast termin naprawy nie zależy od sklepu tylko od serwisu
        • Gość: slawko! Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 81.219.117.* 16.12.05, 17:02
          jakie 7 dni? gdzie jest tak napisane?
          sprzedawca czyli sklep ma zapewnić TOBIE czyli klientowi warunki na sprawdzenie podstawowych funkcji sprzętu - ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z 02 07 2002 roku.
          zastamów się co piszesz!!!
          • Gość: mm Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:58
            W Media Markt masz możliwość sprawdzenia (przez 7 dni) sprzętu w domu, jeśli
            uznasz że nie jest to na co wydałeś swoje pieniądze to masz możliwoś wymiany
            oczywiście sprzęt który miałeś w domu nie może nośić śladów nadmiernego
            zużycia .
    • Gość: ollo Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 217.97.185.* 16.12.05, 11:13
      Zgadza się... Kupiłem odtwarzacz DVD i wieszal sie przy odtwarzaniu filmow.
      Wymienili bez slowa - az sie zdziwilem. Media Lodz-Galeria. Ale obsluga na
      sklepie OK.
    • myan Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 11:19
      To prawda. Miałem podobny przypadek w Castoramie. Oddałem uszkodzony produkt,
      który w chwile później znalazlem ponownie na półce.
    • Gość: XX Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wat.edu.pl 16.12.05, 11:24
      ach tan marketing.nie widzicie jak klienci sa oszukiwani w ten sposob ze co
      jakis czas w MM sa wyprzedaze i jest naprawde tanio ale towary poza
      wyprzedazami sa naprawde drogie np kabel usb za 20 zl? tylko przez te promocje
      klient mysli ze w MM naprawde zawsze jest tanio :)
    • Gość: bianco Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 11:49
      to nie tajemnica, ze MediaMarkt nalezy do koncernu METRO (w Polsce MACRO). i
      wszytko co nie schodzi w MM, albo ostatnie eksemplarze jakiejs serii, po pewnym
      czysie trafiaja ma polki Metro/Macro
      • Gość: PRAWDA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:52
        Bianco nie pij już więcej...
      • kubazowsik Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 12:37
        Gość portalu: bianco napisał(a):

> to nie tajemnica, ze MediaMarkt nalezy do koncernu METRO (w Polsce MACRO). i
        > wszytko co nie schodzi w MM, albo ostatnie eksemplarze jakiejs serii, po pewnym
        > czysie trafiaja ma polki Metro/Macro

Hehe, ale pokręciłeś ...., ojojoj.

Metro AG to koncern, do którego należą: MediaMarkt, Saturn, Practiker, Makro
        Cash and Carry, itd.

MediaMarkt należy w ok 33 % do pewnego Niemca ( nie podam nazwiska ) a w
        pozostałej części do Metro AG.

Rozumiem, że np. sokowirówka która w Media nie sprzedała się, trafia do biura
        Metro AG, żeby te panie robiły sobie soki ?
      • Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:01
        Koleś jak byś znał trochę grupe Metro Grup to byś wiedział że do tej grupy
        najeży Macro, Media Markt, Real, Practicer itp, i są to ekonomicznie nie
        zależne sieci. XX
      • Gość: pracownik MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 23.12.05, 18:53
        A skąd ty masz takie informacje smieszny jestes
    • Gość: Snake Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.toya.net.pl 16.12.05, 12:00
      Ja chce wyrazić swoje zdanie w rozmowie. Nie bede czytał poprzednich wypowiedzi
      bo jest tego troche za dużo, a jedynie przedstawie swoją sytuacje. Otóż kupiłem
      w grudniu zeszłego roku monitor LCD w MM. Okazało się że była nierównomiernie
      podświetlona matryca, wiec skorzystałem z prawa 7 dni do wymiany. Śnieżyca jak
      cholera, ale spoko "jedyne" 20 minut tramwajem i okazuje sie ze nie ma na
      wymiane. Przedłużyli mi czas wymiany do 10 dni żebym dostał tej samej marki
      monitor. W końcu wymieniłem tamten zwróciłem, co prawda serwis mi chciał wcisnąć
      że takie podświtlenie to norma, mmimo nawet że sprzedawca na sklepie byl mocno
      zdziwiony ze w tej klasy monitorze (Eizo) jest taka wada. No nic. 2 dni co się
      okazuje: masa subpixeli na ekranie. Wiec znowu 7 dni na wymiane. Na szczescie
      podwiózł mnie ojciec, oczywiście wymienimy, zaraz da monitor. Dostaje i co się
      okazuje: DOSTAŁEM MONITOR KTÓRY POPRZENDIO ZWRÓCIŁEM!!! Serwis chciał się
      wykręcić ale z ojcem zrobiliśmy afere i po pół godziny zwrócili kase (dobrze że
      nie kupilem na raty). Następnie kupiłem telewizor w innym markecie MM i teraz
      zgłaszam 4 raz naprawe z czego ostatnio mialem już wymieniony kineskop. Masakra.
      Więcej u nich nie kupię niczego co kosztuje więcej jak 200 zł i ma złożoność
      technologiczną na poziomie cepa. ODRADZAM!!! Oczywiście jak byłem w Niemczech to
      zupełnie inna usługa i obsługa. Bez porównania, ale u nas oczywiście trzeba
      wpierw zarobić.
      • Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:05
        Człowieku pomyś Media Markt jest dystrybutorem może te pretęsje do
        producenta... A takich któży przychodzą z tatuśkami to jest wielu i robią z
        igły widły!!!
      • Gość: znafca Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:26
        nie ma idealnie podswietlonych matryc... chyba ze kupisz cos dla grafikow... za
        ponad 10000zl lamko.
    • Gość: Paaf Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.futuro.com.pl 16.12.05, 12:21
      > MACRO za 700 zł.Zrobiłem więc niezły interes w sklepie gdzie nie toleruje się
      > idiotów.

Bo widzisz. Nie zrozumiałeś przesłania tego hasła. To nie jest sklep, w którym
      nie toleruje się idiotów. To jest sklep, do którego idioci nie powinni chodzić
      bo będą robić własnie tak dobre interesy jak Twój. W MM można kupić dobrze i
      tanio ale z głową a nie w promocji.
    • Gość: klientka Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.sggw.waw.pl 16.12.05, 12:29
      My w sumie mieliśmy szczęście. Kupowaliśmy w MM telewizor. Przywieziono nowy,
      fabrycznie zapakowany, ale okazało się, że miał wadę. Zażądaliśmy wymiany, a
      wtedy przywieziono nam telewizor bez widocznych wad, ale za to w rozpakowanym
      kartonie. Pracownicy tłumaczyli się, że ponieważ pierwszy był wadliwy, to
      musieli rozpakować w sklepie i sprawdzić, czy wszystko jest OK. Po
      dokładniejszym obejrzeniu okazało się, że telewizor jest w szczelinach mocno
      zakurzony, a tylko lekko przetarty po wierzchu. Jeszcze raz zażądaliśmy
      wymiany, zaznaczając, że ma być nowy, a jak nie, to rezygnujemy z zakupu. No i
      za trzecim razem było już OK. Co więcej, koszty transportu (poza pierwszym
      kursem) pokrył MM, bo wszystko działo się w ramach gwarancji. Jedno jest pewne,
      ufać im nie można.
    • Gość: goha opole Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.12.05, 12:29
      ostatnio bylam swiadkiem jak przyszla starsza pani i pytala obsluge o dobry
      aparat poleciala jej samsunga ktory wychodzi z produkcjizamiast np olympusa czy
      konice za te same pieniadze a o wiele lepszy sprzet.

Pozatym wszystkie ich promocje opieraja sie glownie na produktach, ktore
      przestaly byc produkowane lub wchodzi nowszy model

a co do cen tez uwazajcie bo olympus ferreri kosztuje u nich okolo 2,800 w
      avansie ten sam sprzet jest o 1000 zloty tanszy!!!!!!!!!!!! a na allegro kupimy
      farreri olympusa juz za 79 zloty
    • Gość: BYLI PRACOWNICY Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:41
      TERMIN PÓŁKOWNIK OCZYWIŚCIE ISTNIEJE W MEDIA MARKT. PÓŁKOWNIK TO TOWAR
      NIEKOMPLETNY, WYBRAKOWANY, PO SERWISIE - JEDNYM SŁOWEM ZŁOM, KTÓREGO TRZEBA SIĘ
      POZBYĆ. SPRZEDALIŚMY TEGO TYYYYYLE, BO ZA TO MIELIŚMY KASKĘ. LUDZIE PÓZNIEJ
      PRZYNOSILI SPRZĘT Z POWROTEM DO NAPRAWY, SPRZĘT TRAFIAŁ NA PÓŁKĘ I TAK DALEJ.
      WSPÓŁCZUJĘ TYLKO KUMPLOM Z SERWISU,KTÓRZY MUSZĄ WYSŁUCHIWAĆ SKARG KLIENTÓW Z
      TEGO POWODU.

JAKO, ŻE MEDIA MARKT JEST NIE DLA IDIOTÓW PO WIELU WIELU PRZEDSTAWIENIACH ZE
      STRONY NASZEGO SUPER DYREKTORA ZWOLNILIŚMY SIĘ SAMI(RZECZ ŻADKO SPOTYKANA W TEJ
      FIRMIE).

KLIENCIE ZANIM COŚ KUPISZ ZASIĘGNIJ ZDANIA W KILKU SKLEPACH, JEŚLI ZDASZ SIĘ
      TYLKO NA JEDNEGO SPRZEDAWCĘ ZAWSZE KUPISZ TO CO ON BĘDZIE CHCIAŁ CI SPRZEDAĆ,
      NP. PÓŁKOWNIKA.

• Gość: XXX Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:14
        Dla tachich jak wy to .... nie mam słów. Nawet nie nauczyłeś się co to jest
        płókownik i poraz pierwszy słyszę że za to są pieniądze. Po drugie płókownik to
        sprzęt który ma obniżoną mocno cenę nawet o 80%. A może ty wciskałeś, bo unas
        klient zawsze wie co to za produkt i sam wyraża chęć zakupu i akceptuje warunki
        zakupu. Życze wam miłego poszukiwania pracy!!! PANOWIE I PANIE LOJALNOŚC I
        JESZCE RAZ LOJALNOŚĆ, bo takich jak wy to bym niechciał w pracy.
        • Gość: Czeladnik Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:48
          Po pierwsze, za sprzedaż półkowników OBIECYWANO pracownikom premie - inna
          sprawa, czy słowa dotrzymano, zwłaszcza w Opolu.
          Po drugie, XXX, piszesz: "płókownik to sprzęt który ma obniżoną mocno cenę
          nawet o 80%" - zwariowałeś?
          Nigdy nie uwierzę w obniżki o 80%! Może o 8 zł, to prędzej. Kiedyś była taka
          sytuacja, że klient chciał kupić sztukę z wystawy za 16 000, zaproponowali mu
          żałosny rabat: 500 zł więc olał sprawę. Ten sam półkol na wyprzedaży stał za 8
          000 (1/2 ceny, dla niepotrafiących liczyć) i nikt go nie kupił...
          Po trzecie, piszesz: "bo u nas". Gdzie konkretnie? U nas, w Czeladzi?
          Lojalność - trudne słowo... ;-)
    • lazy_sod Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 13:15
      znajomy pracuje w media markcie w warszawie i jest to normalna praktyka w ich
      sklepie. sprzedawca dostaje premie (dochodzaca do 200PLN) jesli sprzeda
      okreslony towar.
      sa to zazwyczaj
      1 modele ktore sa poprostu kiepskie w porownaniu z podobnymi produktami innych
      firm a ktore sklep zamowil i trzeba je sprzedac
      2 starsze produkty jezeli wiadomo ze niedlugo wejdzie nowy, lepszy model

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka