Gość: Mato Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 66.139.76.* 15.12.05, 22:45 Tak samo jest w sieci MEDIA EXPERT w Lesznie. Przyjdźcie tam np. kupić telewizor, ze wszystkich modeli wcisną wam model który już się pożądnie przeleżał. A jeśli takich półkowników jest więcej wysyłają do sklepu w innym mieście by tam go upchnąć (i odwrotnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:55 potwierzam, tak właśnie jest ,pracowałam , to wiem:a ,że są zaznaczane półkowniki to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.05, 23:07 jak zaznaczane, a co z gwarancjami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraśny Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 83.238.116.* 15.12.05, 23:10 MEDIA MARKT DLA IDIOTÓW! nie kupujcie tam a nie bedziecie mieli problemow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi_wieliczka Jakos zupełnie nie jestem zdziwiony ... IP: 195.136.246.* 15.12.05, 23:37 Zupełnie mnie to nie dziwi .Dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM BĄDZ JAK DETEKTYW COLOMBO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 23:47 Moja rada: 1. sprawdzaj wszystko karton , sprzęt , wgniecenia kartonu dosłownie wszystko 2. nie przejmuj się pracownikiem ze na ciebie dziwie patrzy co mnie się wiele razy zdarzyło i oglądaj towar jak byś kupował mercedesa za ostatnie pieniądze 3. postępuj tak z każdym zakupem w każdym sklepie także internetowym 4. najgorzej jest w spożywczakach 5. a jak będą chcieli cie załadowac to i tak cie zaladują i nawet się nie zorientujesz chyba że pracujesz w branży Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Brawo - zdemaskowaliście kolesia! IP: *.gdynia.mm.pl 15.12.05, 23:58 Trochę wyżej występuje jeszcze jako Lolek, oczywiście wiernie broniąc swojego pracodawcy! Ale mu teraz łyso! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 00:12 Kupiłem kidyś w MM w Gdańsku budzik sterowany radiem. Nie działał, więc go zwróciłem. Nie pamiętam, czy leżakował w serwisie, czy pieniądze oddali od razu. Pamiętam natomiast, iż za kilka dni... pojawił się znowu w sklepie. Skąd wiem? kupiłem go po raz drugi (był to ostatni egzemplarz. Tym razem naprawiłem go samodzielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.12.05, 00:51 szok ile postow w sprawie durnego sklepu, czy oni wszystkich oszukuja ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 02:52 Oznaczenie "Półkowniki" wzięło sie z chęci szybkiego obracania towarem i pieniędzmi. Półkownik nie oznacza sprzętu wadliwego tylko że jest starszy niż miesiąc, jest na niego zazwyczaj dużo lepsza czyt. niższa cena i klient jest informowany czy towar był rozpakowywany czy nie i ile miej więcej przebywał na sklepie jest na niego gwarancja i dwu letnia rękojmia z tytułu umowy sprzedaży Często nawet towar nowiutki nie otwierany jest w dużym procencie wadliwy a sklep nie jest w stanie wszytkich kilkuset sztuk sprawdzić więc zdarza się że klient jest niemile zaskoczony Ale chyba nie wiecie że chroni was polskie prawo bo jesli sprzęt nie był sprawdzany w sklepie to przysługuje wam wymiana Jesli chodzi o ceny to nie sa wyższe niż w innych sieciach bo żadna z nich nie może sobie na to pozwolic i stale monitoruje ceny konkurencji Natomiast żadna sieć nie jest w stanie kkonkurować z internetem czyt. pojedynczym panem za biurkiem którego wyposażenie stanowi telefon i komputer. Sieci trafiaja do innych klientów do takich którzy cenia wybór i natychmiastową dostępność towaru który im się spodobał a także pewność że jak jutro przyjdą to ten sklep dalej będzie. A nie do klientów którzy są w stanie przejechać całe miasto wszerz żeby zaoszczędzić 20 pln i kupić to bez faktury. Prawda jest taka że MEDIA robi niesamowite obroty takie że wam się nawet nie śni i 99 % klientów jest zadowolona a ten jeden 1% to wy malkontenci którzy przyszliście, nie wiedzieliście czego chcecie nie sprawdziliście, sami na swoje życzenie wzieliście coś i teraz macie pretensje !!! HIHIHI fenomenem jest to że najgorszy syf sprzedaje się sam, nie trzeba klienta namawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvcxv Re: PRAWDA IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 16.12.05, 10:11 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netix Re: PRAWDA IP: 213.195.139.* 16.12.05, 11:00 Słuchaj Prawda przydałaby ci się nauczka w postaci kupienia uzywanego i naprawianego sprzętu jako nowego, o tak żeby cie po prostu oszukali np. w MM., bo wszystkiego nieda się sprawdzić - wtedy przestałbys filozofować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:33 Problem jest taki że każdy sobie wyobraża że może wziąśc do domu sprzęt a później czy jest niesprawny czy go sam zepsuje czy mu się poprostu nie podoba może go bez podania przyczyny oddać. Mam pytanie co wy sobie wyobrażacie że co ten sprzęt po oddaniu jest utylizowany? Dlatego przepisy dotyczące zwrotów są ostre a sprzęt po naprawie wraca na półki bo jest drogi a nikogo niestać na niszczenie kilku procent towaru W POLSCE każdy sklep z elektroniką przy normach zwrotów obowiązujących w usa czy anglii zamienił by się WYPOŻYCZALNIĘ Tylko polacy mają taką czelność że kilka dni przed upływem 2 lat oddają buty w sklepach w anglii kiedy sami je perfidnie uszkodzą Prawda że Klienci muszą być poinformowani o naprawie czy też o tym że sprzęt był używany ale nikt ich nie zmusza do kupna Jak masz oczy i widzisz że towar był rozpakowywany to możesz to zgłosić i albo dostaniesz rabat albo orginalnie pakowany chyba że nie ma wtedy nie musisz kupowac! Nie wiem jak gdzie indziej ale u nas nie robimy z siebie durni zapierająć sie że towar jest orginalnie pakowany za dużo później tłumaczenia się Zdarza sie że wszystkie sztuki towaru były otwierane np cyfrówki bo musimy sprawdzić przy dostawie czy są w opakowaniach czy może dostaliśmy od dostawcy cegły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoga Re: Re: PRAWDA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 13:07 Zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: PRAWDA 16.12.05, 12:02 Gość portalu: netix napisał(a): > Słuchaj Prawda przydałaby ci się nauczka w postaci kupienia uzywanego i > naprawianego sprzętu jako nowego, o tak żeby cie po prostu oszukali np. w MM., > bo wszystkiego nieda się sprawdzić - wtedy przestałbys filozofować. Wszystko można sprawdzić, tylko trzeba chcieć. Kur.., nie pracuję w tej firmie ok. 1,5 roku, nie lubię gnoi, ale dziwne bo bronię ich. Myślę, że jednak bronię zdrowego rozsądku. Którego w Twojej wypowiedzi nie widzę. Gdy kupuję jakokolwiek sprzęt elektorniczny, zawsze sprawdzam co i jak. TO JEST MOŻLIWE WSZĘDZIE. Poza tym, nieznajomość prawa szkodzi. Jeśli ktoś kupując nie zna swoich praw konsumenckich, to sam jest sobie winny. W moim byłym markecie, w serwisie wiszą dostępne dla kl. wszystkie ustawy konsumenckie i można sobie poczytać. Ale to nie jest akcja "poczytaj mi Mamo", trzeba to zrobic samodzielnie. Zdrowego rozsądku nie wysysa się z mlekiem matki, tylko się nabywa w życiu. Jak go nie masz, albo jak kotś go nie ma, to później wypisuje takie bzdury na forach ..... Ech......., szkoda gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netix Re: PRAWDA IP: 213.195.139.* 16.12.05, 13:57 Racja szkoda gadać z takim filozofem jak ty kubazowsik, bo niby jak sprawdzić, czy sprzęt był naprawiany, jesli jest złożony do kupy i ma założone plomby? Własnie tak wyglądają te lewizny w MM a o tym, że sprzęt był naprawiany dowiesz się jak się sprzedawca przyzna. Prośba nie wypisuj bzdur na forach a jak jesteś taki wszystkowiedzący to idź uczyć do szkoły, chyba jeszcze są gdzieś "espezety" w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: PRAWDA 16.12.05, 14:21 Jeśli nie rozumiesz jak ważna jest znajmość swoich praw konsumenckich, to współczuję. Jeśli ktoś nie potrafi wyegzekwować swoich praw w sklepie, to jest głupi. I później wypisuje na forach że go oszukano itd, itd. Ale Ty tego nie rozumiesz. I tak na pewno zostanie do końca Twojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:53 netix nie denerwuj sie nie ma oco przede wszystkim kubazowsik i ja to inne osoby po drugie jeden sklep media drugiemu nierówny przestancie traktować media jak jakieś bezosobowe niemieckie twory a pracowników jak robociki Każdy sklep to samodzielna jednostka tworzona przez ludzi takich jak wy (polaków) którzy chcą zarobić na siebie Jesteśmy w większości swoich decyzji niezależni od "niemców" Może niektórych ponosi jednak w większości MEDIA handluje uczciwie wystawia faktury i uznaje reklamacje, tak jak ktos wspomniał jeżdzą do klientów i załatwiają naprawy i wymiany Ale czemu nikt nie wspomina tu o zakupach sieciowych które po wpłaceniu cashu nigdy nie zostały zrealizowane? Ciekawe czy tak łatwo jest załatwić wymianę z firmą internetową że nie wspomnę o nie uznawaniu gwarancji na sprzęt pochodzący spoza kanałów oficjalnej dystrybucji na terenie polski Ja jak coś sprzedaję zawsze powiadamiam jeśli sprzęt jest z ekspozycji lub naprawiany (czasami sprzęt po porządnej naprawie dłużej i lepiej funkcjonuje bo jest dokładniej sprawdzony niż ten taśmowo zmontowany)Jesli chodzi o sprawdzanie sprzetu to nie chodzilo mi odociekanie czy byl naprawiany czy nie tylko czy spełnia twoje oczekiwania i obietnice sprzedawcy czy reklamy jesli chcesz podyskutowac to dyskutuj a nie staraj sie mnie obrazic, argument ze czyjes przekonania czy fakty które prezentuje to bzdury jest słaby i nie do udowodnienia pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Hyba masz rację..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 02:40 To kopletna ściema to demaskowanie przecież do wrocławia kierunkowy to 71 a nie 22 jak w tym spreparowany gó..e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CeNtRaL Banda gó..aży IP: *.media / 195.136.30.* 16.12.05, 08:54 Jak się pracowało w Media Markt, to było milutko i cieplutko. Zarabiało się 1800 zł. Dostawało się premie, bony świąteczne, premie za inwentaryzacje, a jak szef doszedł do wniosku, że z gó..arstwem nie będzie pracował, to się dzieciaki poskarżyły, że półkowniki i hydranty..... Tak lamentują największe ciapki, które nie potrafią przyjąć do siebie, że są po prostu do niczego. Koledzy - byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkret autor;lepich@media-saturn.com (Lepich Rafal) IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.12.05, 10:21 lepich@media-saturn.com (Lepich Rafal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Banda gó..aży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:40 Jakie 1.800,00 zł? Góra 1.400,00 z wielką łaską, a o premiach i bonach to co najwyżej było słychać u innych pracodawców. Nie wiesz jak było, to nie komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoga Re: Banda gó..aży IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 13:10 To i tak niezle jak na sprzedawce. Ja, majac wyzsze wykszatalcenie, zdobyte na najlepszym polskim uniwersytecie, w znanej i prestizowej panstwoej firmie zarabiam 1500 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin O znowu nasz troll atakuje - poznacie go po IP IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:54 Człowieku o IP 195.136.30.* , jesteś żenujący z tymi kolejnymi wymyślanymi ksywami i komentarzami na poziomie białoruskiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CeNtRaL Re: Banda gó..aży IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.12.05, 22:45 1800 to chyba kpina!!!Premie kpina!!! Gó..arzy to ja tam nigdy nie widziałem. A koledzy byli OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavlito W Opolu są także inne problemy... IP: *.airnet.opole.pl 16.12.05, 09:27 A może lepiej nagłośnijcie także inne sprawy-przekręty w Opolu? Choćby taki Real - monopolista na opolskim rynku. Dlaczego inne konkurencyjne hipermarkety mają takie problemy z budową sklepów (np. Carrefour, Tesco)? Przecież logiczne jest żeby powstała jakaś konkurencja przeciw Realowi, bo on także nieźle winduje ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaxxx Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 09:44 Do wysprzedaży produktów z wystawy i tych „przeterminowanych” służą super hiper mega okazje coś, co normalnie kosztuje 2000 podnoszą cenę do 2500 obniżają do o 1000 i sprzedają naiwniakom, którzy stali po wymarzony towar całą noc. Jest takie powiedzenie – Tanie mięso, psy jedzą. Lub drugie powiedzenie, które pięknie pasuje to Chytry dwa razy traci. Uważam się za idiotę, bo przecież MM nie dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:01 Rada jest na to bardzo prosta: trzeba przestac kupowac w Media Markt i isc do konkurencji gdzie (przynajmniej jeszcze) nieodkryto takich praktyk. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.eia.pl 16.12.05, 10:16 Za durnoty ktos z pracy ich wyrzucil, a oni teraz szukaja sprawiedliwosci. Heh . Panowie, wezcie kodeks pracy i poczytajcie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wienerberger.com.pl 16.12.05, 10:33 Przeczytaj ustawe o sprzedaży konsumenckiej. Sklep nie moze w nieskończonośc naprawiać sprzedanego produktu. Za trzecim razem najprawdopodobniej nalezał Ci się zwrot kasy i nie musiałeś godzić się na naprawę. Mogłeś również rządać wymiany na nowy zamiast naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX :P [...] IP: *.chello.pl 17.12.05, 02:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara101 Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 10:35 To jest prawda o Media Markcie - osobiście tego doświadczyłam. Oszukali mnie na sprzęcie który wymieniałam. Reklamują że Media Markt nie dla idiotów - Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ STWIER%DZAM ŻE W MEDIA MARKCIE ROBIĄ IDIOTĘ Z KLIENTA. Ten proceder nadaje się do SADU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klod PRZECIESZ TO NORMALNE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 10:37 Przeciez to normalna procedura w sklepie. codziennie to widac np, kupuja chleb, stary jest zawsze nawierzchu zeby klijeci go kupili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blond Re: PRZECIESZ TO NORMALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:08 Stary tak ale nie spleśniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:49 Nikt z siebie nie da zrobić idioty i oszukać jeśli sam na to nie pozwoli. Ludzie myście to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radziecki Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 10:53 He to ja chyba też kupiłem półkownika albo nawet majora ;). Moje DVD z zestawu kina domowego na dzień dobry było padnięte (film włączał się około 1 minuty). A całkowicie zepsuło się po około 2 miesiącach. Czekałem ponad miesiąc aź wróci z naprawy. Okazało się źe po 3 miesiącach użytkowania (obejrzałem może z 10 filmów) padł laser. Nie sądzę że po obejrzeniu kilku filmów pada laser. Teraz po naprawie śmiga aż miło. Ja od obsługi nie mogłem się dowiedzieć co się z nim dzieje i dostałem numer do serwisu do Warszawy żebym sam się dowiedział. JA W mEDIA mARKET JUŻ NIGDY NIE KUPIĘ SPRZĘTU RTV. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MM Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym zrobil IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 16.12.05, 11:20 A moze by tak dyrektor generalny Media Markt wreszcie zrobil cos z tym opolem. Najwieksza rotacja pracownikow w polsce, sexafera czy czeste libacje alkoholowe kierownikow w godzinach pracy na terenie zakladu pracy. Ktos chyba sobie nie radzi w zarzadzaniu media marktem w opolu a centrala udaje ze nic nie widzi. Zreszta po wypowiedziach pana brozyny widac ze nie jest zbyt rozgarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z 16.12.05, 14:14 Gość portalu: pracownik MM napisał(a): > A moze by tak dyrektor generalny Media Markt wreszcie zrobil cos z tym opolem. > Najwieksza rotacja pracownikow w polsce, sexafera czy czeste libacje alkoholowe > kierownikow w godzinach pracy na terenie zakladu pracy. > Ktos chyba sobie nie radzi w zarzadzaniu media marktem w opolu a centrala udaje > ze nic nie widzi. > Zreszta po wypowiedziach pana brozyny widac ze nie jest zbyt rozgarniety. Gwarantuje Ci, że p. Drabarek nic nie zrobi. Miał ( i ma ) informacje o o wiele większym problemie jaki trapi market MM przy ul. Ostrobramskiej ( nie będę pisał jaki, bo to forum publiczne ) w Warszawie i nic z tym nie zrobił. Co ciekawsze, nie zrobił z tym nic również szef MM z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MM Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 16.12.05, 17:58 Niestety masz racje. Niby miedzynarodowa firma a standardy zarzadzania jak na Bialorusi. Tyle bylo roznych afer w marketach i jakos zawsze tuszowano sprawy. Media Markt to koszmar specjalisty od zarzadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:54 Jak jesteś pracownikiem to wypowiedz się co można poprawić a nie narzekać po kontach i skarżyć się jak to źle. Pomyś, zrób, wykonaj i czekaj na efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bossi Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z IP: *.chello.pl 19.12.05, 11:04 Efekt będzie taki,że albo nic nie zostanie zrobione, albo się wyleci z pracy pod byle jakimś pretekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: Moze by tak pan Drabarek wreszcie cos z tym z 20.12.05, 21:08 Widać z Twojej wypowiedzi, że pojęcia o tym jak jest w takich korporacjach, nie masz. Pewnie Ci jeszcze mamusia mleko spod nosa wyciera. To nie jest zarzut, nie bierze tego do siebie -> po prostu gó.. o życiu wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:47 Jak widziałeś na dzień dobry że jest zepsute to czemu nie zgłaszałeś reklamacji? Masz 7 dni na sprawdzenie sprzętu w domu w ciągu których mogłeś żadac wymiany sztuka za sztukę natomiast termin naprawy nie zależy od sklepu tylko od serwisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko! Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 81.219.117.* 16.12.05, 17:02 jakie 7 dni? gdzie jest tak napisane? sprzedawca czyli sklep ma zapewnić TOBIE czyli klientowi warunki na sprawdzenie podstawowych funkcji sprzętu - ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z 02 07 2002 roku. zastamów się co piszesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 10:58 W Media Markt masz możliwość sprawdzenia (przez 7 dni) sprzętu w domu, jeśli uznasz że nie jest to na co wydałeś swoje pieniądze to masz możliwoś wymiany oczywiście sprzęt który miałeś w domu nie może nośić śladów nadmiernego zużycia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: 217.97.185.* 16.12.05, 11:13 Zgadza się... Kupiłem odtwarzacz DVD i wieszal sie przy odtwarzaniu filmow. Wymienili bez slowa - az sie zdziwilem. Media Lodz-Galeria. Ale obsluga na sklepie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
myan Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 11:19 To prawda. Miałem podobny przypadek w Castoramie. Oddałem uszkodzony produkt, który w chwile później znalazlem ponownie na półce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wat.edu.pl 16.12.05, 11:24 ach tan marketing.nie widzicie jak klienci sa oszukiwani w ten sposob ze co jakis czas w MM sa wyprzedaze i jest naprawde tanio ale towary poza wyprzedazami sa naprawde drogie np kabel usb za 20 zl? tylko przez te promocje klient mysli ze w MM naprawde zawsze jest tanio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianco Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.12.05, 11:49 to nie tajemnica, ze MediaMarkt nalezy do koncernu METRO (w Polsce MACRO). i wszytko co nie schodzi w MM, albo ostatnie eksemplarze jakiejs serii, po pewnym czysie trafiaja ma polki Metro/Macro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 11:52 Bianco nie pij już więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
kubazowsik Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 12:37 Gość portalu: bianco napisał(a): > to nie tajemnica, ze MediaMarkt nalezy do koncernu METRO (w Polsce MACRO). i > wszytko co nie schodzi w MM, albo ostatnie eksemplarze jakiejs serii, po pewnym > czysie trafiaja ma polki Metro/Macro Hehe, ale pokręciłeś ...., ojojoj. Metro AG to koncern, do którego należą: MediaMarkt, Saturn, Practiker, Makro Cash and Carry, itd. MediaMarkt należy w ok 33 % do pewnego Niemca ( nie podam nazwiska ) a w pozostałej części do Metro AG. Rozumiem, że np. sokowirówka która w Media nie sprzedała się, trafia do biura Metro AG, żeby te panie robiły sobie soki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:01 Koleś jak byś znał trochę grupe Metro Grup to byś wiedział że do tej grupy najeży Macro, Media Markt, Real, Practicer itp, i są to ekonomicznie nie zależne sieci. XX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.chello.pl 23.12.05, 18:53 A skąd ty masz takie informacje smieszny jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.toya.net.pl 16.12.05, 12:00 Ja chce wyrazić swoje zdanie w rozmowie. Nie bede czytał poprzednich wypowiedzi bo jest tego troche za dużo, a jedynie przedstawie swoją sytuacje. Otóż kupiłem w grudniu zeszłego roku monitor LCD w MM. Okazało się że była nierównomiernie podświetlona matryca, wiec skorzystałem z prawa 7 dni do wymiany. Śnieżyca jak cholera, ale spoko "jedyne" 20 minut tramwajem i okazuje sie ze nie ma na wymiane. Przedłużyli mi czas wymiany do 10 dni żebym dostał tej samej marki monitor. W końcu wymieniłem tamten zwróciłem, co prawda serwis mi chciał wcisnąć że takie podświtlenie to norma, mmimo nawet że sprzedawca na sklepie byl mocno zdziwiony ze w tej klasy monitorze (Eizo) jest taka wada. No nic. 2 dni co się okazuje: masa subpixeli na ekranie. Wiec znowu 7 dni na wymiane. Na szczescie podwiózł mnie ojciec, oczywiście wymienimy, zaraz da monitor. Dostaje i co się okazuje: DOSTAŁEM MONITOR KTÓRY POPRZENDIO ZWRÓCIŁEM!!! Serwis chciał się wykręcić ale z ojcem zrobiliśmy afere i po pół godziny zwrócili kase (dobrze że nie kupilem na raty). Następnie kupiłem telewizor w innym markecie MM i teraz zgłaszam 4 raz naprawe z czego ostatnio mialem już wymieniony kineskop. Masakra. Więcej u nich nie kupię niczego co kosztuje więcej jak 200 zł i ma złożoność technologiczną na poziomie cepa. ODRADZAM!!! Oczywiście jak byłem w Niemczech to zupełnie inna usługa i obsługa. Bez porównania, ale u nas oczywiście trzeba wpierw zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:05 Człowieku pomyś Media Markt jest dystrybutorem może te pretęsje do producenta... A takich któży przychodzą z tatuśkami to jest wielu i robią z igły widły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:26 nie ma idealnie podswietlonych matryc... chyba ze kupisz cos dla grafikow... za ponad 10000zl lamko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paaf Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.futuro.com.pl 16.12.05, 12:21 > MACRO za 700 zł.Zrobiłem więc niezły interes w sklepie gdzie nie toleruje się > idiotów. Bo widzisz. Nie zrozumiałeś przesłania tego hasła. To nie jest sklep, w którym nie toleruje się idiotów. To jest sklep, do którego idioci nie powinni chodzić bo będą robić własnie tak dobre interesy jak Twój. W MM można kupić dobrze i tanio ale z głową a nie w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.sggw.waw.pl 16.12.05, 12:29 My w sumie mieliśmy szczęście. Kupowaliśmy w MM telewizor. Przywieziono nowy, fabrycznie zapakowany, ale okazało się, że miał wadę. Zażądaliśmy wymiany, a wtedy przywieziono nam telewizor bez widocznych wad, ale za to w rozpakowanym kartonie. Pracownicy tłumaczyli się, że ponieważ pierwszy był wadliwy, to musieli rozpakować w sklepie i sprawdzić, czy wszystko jest OK. Po dokładniejszym obejrzeniu okazało się, że telewizor jest w szczelinach mocno zakurzony, a tylko lekko przetarty po wierzchu. Jeszcze raz zażądaliśmy wymiany, zaznaczając, że ma być nowy, a jak nie, to rezygnujemy z zakupu. No i za trzecim razem było już OK. Co więcej, koszty transportu (poza pierwszym kursem) pokrył MM, bo wszystko działo się w ramach gwarancji. Jedno jest pewne, ufać im nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha opole Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.12.05, 12:29 ostatnio bylam swiadkiem jak przyszla starsza pani i pytala obsluge o dobry aparat poleciala jej samsunga ktory wychodzi z produkcjizamiast np olympusa czy konice za te same pieniadze a o wiele lepszy sprzet. Pozatym wszystkie ich promocje opieraja sie glownie na produktach, ktore przestaly byc produkowane lub wchodzi nowszy model a co do cen tez uwazajcie bo olympus ferreri kosztuje u nich okolo 2,800 w avansie ten sam sprzet jest o 1000 zloty tanszy!!!!!!!!!!!! a na allegro kupimy farreri olympusa juz za 79 zloty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLI PRACOWNICY Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:41 TERMIN PÓŁKOWNIK OCZYWIŚCIE ISTNIEJE W MEDIA MARKT. PÓŁKOWNIK TO TOWAR NIEKOMPLETNY, WYBRAKOWANY, PO SERWISIE - JEDNYM SŁOWEM ZŁOM, KTÓREGO TRZEBA SIĘ POZBYĆ. SPRZEDALIŚMY TEGO TYYYYYLE, BO ZA TO MIELIŚMY KASKĘ. LUDZIE PÓZNIEJ PRZYNOSILI SPRZĘT Z POWROTEM DO NAPRAWY, SPRZĘT TRAFIAŁ NA PÓŁKĘ I TAK DALEJ. WSPÓŁCZUJĘ TYLKO KUMPLOM Z SERWISU,KTÓRZY MUSZĄ WYSŁUCHIWAĆ SKARG KLIENTÓW Z TEGO POWODU. JAKO, ŻE MEDIA MARKT JEST NIE DLA IDIOTÓW PO WIELU WIELU PRZEDSTAWIENIACH ZE STRONY NASZEGO SUPER DYREKTORA ZWOLNILIŚMY SIĘ SAMI(RZECZ ŻADKO SPOTYKANA W TEJ FIRMIE). KLIENCIE ZANIM COŚ KUPISZ ZASIĘGNIJ ZDANIA W KILKU SKLEPACH, JEŚLI ZDASZ SIĘ TYLKO NA JEDNEGO SPRZEDAWCĘ ZAWSZE KUPISZ TO CO ON BĘDZIE CHCIAŁ CI SPRZEDAĆ, NP. PÓŁKOWNIKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.05, 11:14 Dla tachich jak wy to .... nie mam słów. Nawet nie nauczyłeś się co to jest płókownik i poraz pierwszy słyszę że za to są pieniądze. Po drugie płókownik to sprzęt który ma obniżoną mocno cenę nawet o 80%. A może ty wciskałeś, bo unas klient zawsze wie co to za produkt i sam wyraża chęć zakupu i akceptuje warunki zakupu. Życze wam miłego poszukiwania pracy!!! PANOWIE I PANIE LOJALNOŚC I JESZCE RAZ LOJALNOŚĆ, bo takich jak wy to bym niechciał w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeladnik Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:48 Po pierwsze, za sprzedaż półkowników OBIECYWANO pracownikom premie - inna sprawa, czy słowa dotrzymano, zwłaszcza w Opolu. Po drugie, XXX, piszesz: "płókownik to sprzęt który ma obniżoną mocno cenę nawet o 80%" - zwariowałeś? Nigdy nie uwierzę w obniżki o 80%! Może o 8 zł, to prędzej. Kiedyś była taka sytuacja, że klient chciał kupić sztukę z wystawy za 16 000, zaproponowali mu żałosny rabat: 500 zł więc olał sprawę. Ten sam półkol na wyprzedaży stał za 8 000 (1/2 ceny, dla niepotrafiących liczyć) i nikt go nie kupił... Po trzecie, piszesz: "bo u nas". Gdzie konkretnie? U nas, w Czeladzi? Lojalność - trudne słowo... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lazy_sod Re: Wciskanie "półkowników" w Media Markcie 16.12.05, 13:15 znajomy pracuje w media markcie w warszawie i jest to normalna praktyka w ich sklepie. sprzedawca dostaje premie (dochodzaca do 200PLN) jesli sprzeda okreslony towar. sa to zazwyczaj 1 modele ktore sa poprostu kiepskie w porownaniu z podobnymi produktami innych firm a ktore sklep zamowil i trzeba je sprzedac 2 starsze produkty jezeli wiadomo ze niedlugo wejdzie nowy, lepszy model Odpowiedz Link Zgłoś