Gość: wieszcz Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:54 Kowalski zasypie podziały w Platformie - buhhaaaaaa Założę się że przeniesie linię podziałów na region i wtedy rozłam PO stanie się faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prorok jaki czy co Re: Rozłam w Platformie IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:58 Gość portalu: wieszcz napisał(a): > Kowalski zasypie podziały w Platformie - buhhaaaaaa PIASKIEM z MALINY i SILESII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Rozłam w Platformie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:34 I przykryje je banerami z ul. Krakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:39 A niby czego oczekiwaliście od platformersów? rozsądku, odpowiedzialności?, tego że mogą coś zrobić dla miasta, REGIONU CZY KRAJU? Ludzie tacy sami mierni jak wszędzie, tyle tylko, że na dodatek pozwalają się wodzić za nos oszołomom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brigit Bardon Re: Rozłam w Platformie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:49 A kto niby jest oszołomem? My, platformersi czy wy, rydzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powiec Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:02 Ciekawe kto miał więcej spraw sądowych, Lepper czy Kowalski??? I to ma być szef Platformy w stu tysięcznym mieście - jeśli tak to ja przechodzę do Platformy we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:54 A ja bardzo chcialem zapisac sie do PO, ale teraz mam cholernie duzo watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:00 Jestem również za, tj. stworzeniem jakiegoś koła "zamiejscowego" innego regionu, tylko po to, aby nie musiec oglądac "tego" pajaca. Czy jest ktos jeszcze chętny do stworzenia takiego koła w opolu ??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:03 mozemy sie jakos "spiknąć"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:08 po świętach zacznę chodzić wokół tego pomysłu i jakby co - to dam znać na forum ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:09 OK, jakiego masz maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers z Wro Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:53 Fajno, chłopaki, ale radzę poczytać statut partii najpierw. Zakładając koło w Opolu musicie podlegać jurysdykcji władz powiatowych i regionalnych (opolskich). Chyba, że zapiszecie się gdzie indziej. Np. we Wrocławiu! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurgen K. Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 03:07 Bardzo chętnie, czy możesz nas jakoś poprowadzić? Tu, w Opolu, jest naprawdę duży problem z tym panem i nie za bardzo wiadomo co z tym fantem zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 08:24 " Chyba, że zapiszecie się gdzie indziej. Np. we Wrocławiu! ;)" Właśnie to miałem na myśli ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 12:51 Ale, mój drogi, jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie ? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 23.04.06, 22:33 No i proszę! Teoretyczny rozłam w opolskiej Platformie zażegnany.Radny Kowalski cały czas się uczy (to dobrze świadczy o nim i jego dziewczynie). Już potrafi zjednywać sobie ludzi . Na konwencji PO w Opolu w dniu 23 kwietnia wygrał pięknie wybory i został szefem Platformy w Opolu. Miał 3-krotną przewagę nad swoim kokurentem. Ludzie z PO zagłosowali na Pana Janusza. Brawo Panie Januszu! The right man on the right place! - nareszcie właściwy człowiek na właściwym miejscu! Idziemy z Panem od zwycięstwa do zwycięstwa. Zapraszamy do Platformy ludzi otwartych, uczciwych i prawych. Takich, którzy chcą zmieniać rzeczywistość i działać dla dobra publicznego.Przepraszam, jeśli brzmi to cokolwiek naiwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:25 Czy to prawda że 23 kwietnia na zjeździe Platformy Kowalskiemu będzie wręczony puchar za kolejne próby rozbijania Platformy Obywatelskiej - ufundowany przez miejską organizację SLD??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: Rozłam w Platformie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:12 Kowalski to faktycznie do kariery po trupach gdzie się zjawi to odrazu pożar tak jak swego czasu w pisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też wtajemniczony Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:57 Patronat prasowy nad wręczeniem pucharu ma Miejska Telewizja Opole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Muniek :-) Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:59 No i Gazeta Wyborcza z red. Joanną :-) "Kocham Jasia" Pszon. haha. Buziaczki Asienko We Love U! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi Re: Rozłam w Platformie IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:23 Przyjechałem dzis z dlugiego weendu, a wy wciaz o nim. Moze byscie juz dali mi spokoj. Te "ataki" tylko dodaja mu sil. Trzeba go izolowac, omijac i zapomniec. Ilu takich Kowalskich bylo przed nim? Wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutas Mamutas Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:01 On jest jak bumerang... albo jak gowno! Przyleja się jak do okrętu... a potem śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 21:19 Wstydź się takich prymitywnych i obscenicznych wypowiedzi, Kutasie! Bez względu na to, o kim się wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demo Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 04:36 demo czestochowa.toplista.pl/?we=jaskier Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik9 Re: Rozłam w Platformie 20.04.06, 09:31 Pleciecie bez znajomości rzeczy aż przykro.Platforma jest i bedzie jednością i zadne biadolenie tego nie zmieni. A kto rozwalił zjazd to pytajcie tych co wyszli .Raczej martwcie sie Lepperem w rzadzie RP. Po to nadstawialiśmy d...? za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijanu Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:37 Jak ma być jednością, skoro ma w swoich szeregach taką miernotę, hmm?? Wypieprzcie ją, póki nie będzie za późno! Błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek PO Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:46 Z całym szacunkiem ale to nie jest takie proste. Zapraszam do lektury Statuto PO znajdóje się na www.po.org.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk po Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:25 Dnia 23 kwietania stał się koniec Platformy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:39 Teraz to juz lipa, ale moze ta inicjatywa Kirsteina jest czego warta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 15:13 Kazda kontkandydatura dla Hamulca jest coś warta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk po Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:42 Zgadza sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 23.04.06, 22:38 No i proszę! Radny Kowalski cały czas się uczy (to dobrze świadczy o nim i jego dziewczynie). Już potrafi zjednywać sobie ludzi . Na konwencji PO w Opolu w dniu 23 kwietnia wygrał pięknie wybory i został szefem Platformy w Opolu. Miał 3-krotną przewagę nad swoim kokurentem. Ludzie z PO zagłosowali na Pana Janusza. Brawo Panie Januszu! The right man on the right place! - nareszcie własciwy człowiek na właściwym miejscu! Idziemy z Panem od zwycięstwa do zwycięstwa. Zapraszamy ludzi prawych, uczciwych i wartościowych. Takich, którzy chcą zmieniać rzeczywistość i służyć publicznej sprawie. Przepraszam, jeśli brzmi to cokolwiek naiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Rozłam w Platformie IP: 83.238.214.* 24.04.06, 15:24 a Ty Panatinaikos co tak ciagle piszesz o nim i jego dziewczynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:08 Hey Ciekawy! - Ty nie bądź taki ciekawy :-)Piszę o Januszu Kowalskim i jego pięknej dziewczynie, bo nie każdego stać na tak atrakcyjną i wymagającą partnerkę. Atrakcyjna dziewczyna świadczy o facecie. Amerykanie mówią tak - prawdziwego mężczyznę poznać: po domu, samochodzie, kobiecie i....butach. Buty nigdy nie mogą być nadmiernie znoszone. Nawet jeśli się ciągle biega za Panem Zembaczyńskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:56 To nie jest dyskusja na FORUM GW, lecz wykorzystywanie tego medium do robienia sobie propagandy politycznej. Januszowi Kowalskiemu czy też jego człowiekowi nie chce się nawet wymyślać nowych zachwytów na swój temat i wklepywać w komputer, tylko kopiuje kilka tekstów i wkleja je w różnych miejscach Forum, czasami tylko z drobnymi retuszami. Przeglądam Forum GW i czytam ciągle to samo we wszystkich możliwych miejscach, w których pojawia się wątek wyborów w PO. Jest to taką samą żałosną manipulacją jak ustawianie wyborów, wprowadzanie przed wyborami do partii nowych ludzi tylko po to, żeby oddali na niego swój głos, czy wydawanie za pomocą karteczek instrukcji, kogo nie zorientowani bezideowcy na usługach mają skreślać. Panie Januszu, czy uważa pan społeczeństwo Opola za durni? Ta chochsztaplerka polityczna prędzej czy później obróci się przezciwko panu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 00:24 Tekst naszego forumowicza o nicku Czytelnik jest przykładem piśmiennictwa sfrustrowanego gościa, któremu znowu coś nie wyszło. Impotenci polityczni tak mają. Nic na to nie poradzimy. Wygrana Pana Janusz Kowalskiego na konwencji PO w Opolu była przejawem rozsądku politycznego. W politologii to się nazywa "gentelmens agreement" (jak sama nazwa mówi - jest to umowa dżentelmeńska) i nie każdy ma zaszczyt dostąpić udziału w takiej umowie. Nie każdy może być uznany za dżentelmena. Stąd potem frustraci i impotenci (oraz niespełnieni dziennikarze) wypisują na forach swoje desperackie teksty. Czytelnik używa sformułowania "hochsztaplerka polityczna" - chyba wie co ona oznacza, skoro sam ją uprawia:-) Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfon Re: Rozłam w Platformie IP: 213.17.145.* 25.04.06, 01:24 Niedouczony politolog sie odezwał. Pisze się a gentleman's agreement i oznacza porozumienie oparte na zaufaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Rozłam w Platformie IP: 83.238.214.* 25.04.06, 08:51 to prawda.Kobiete ma piekna.A kobieta swiadczy o mezczyznie wiec moj glos ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 21:24 To prawda, it's true - potwierdzam - Janusz Kowalski kobietę ma piekną i dobrze ułożoną. Taka panienka z dobrego domu. Ja dlatego też chyba na niego zagłosuję. Popieram polskie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 18:28 Drogi Syf_onie nie bez satysfakcji skonstatowałem ,że to Ty jesteś niedouczony:-). Zauważ, że sformułowanie o umowie dżentelmenów napisałem w cudzysłowie. Specjalnie i celowo pominąłem więc dopełnicz saksoński, żeby uprościć (spolszczyć) wymowę. Wszak nie mówimy i nie piszemy "kompjuter", choć podążając Twoim tokiem rozumowania powinniśmy tak dziwacznie wymawiać to słowo :-) Zgodnie z pisownią powinno być: gentlemen's agreement a nie gentleman's agreement - "umowa dżentelmena", bo sam ze sobą nie musi się umawiać. Chyba, że go ciśnie na wentyl a nie ma drobnych na kibel...:-)hehehehehe. Aha, w obcojęzycznych wtrętach rodzajnik nieokreślony jest zbędny. Syfon, przyjdź Ty do mnie chłopcze, na dokształt z angola :-)Współczuję i tylko tyle mogę dla Ciebie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfon Re: Rozłam w Platformie IP: 213.17.145.* 25.04.06, 19:38 Napisałeś: "gentelmens agreement" - typowy błąd Polaków w zapisie angielskiego słowa gentleman, a z dopełniaczem saksońskim zapisujemy tak: gentleman's agreement lub gentlemen's agreement. Obie formy są poprawne, chociaż ta pierwsza jest powszechniejsza, np. tytuł filmu Elii Kazana, w którym Gregory Peck grał główną rolę to "Gentleman's agreement". Rzeczownik w liczbie pojedynczej umieszczony przed innym rzeczownikiem pełni funkcję przymiotnikową, więc na polski tłumaczymy dżentelmeńska umowa (to jest spolszczony zapis). Jeśli zaś mamy liczbę mnogą to tłumaczymy umowa dżentelmenów. Twój zapis to dziwoląg. Litera s dodana na końcu rzeczownika oznacza liczbę mnogą: np. dogs, boys, girls. Są wyjątki, jak np. dla man liczba mnoga to men. Dodanie na końcu s czyni zapis bezsensownym. Ciekawa jestem jak można spolszczyć wymowę pomijając apostrof w zapisie? Przecież wymowa jest taka sama a jedynie różni się zapisem. Coś u ciebie słabo nie tylko z angielskim, ale i z logiką jesteś na bakier. Z twojej oferty lekcji skorzystam wtedy, gdy będziesz dużo więcej umiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 21:16 Drogi Syfonie, czy Ty jesteś kobietą czy mężczyzną? Bo nie wiem. Jak na kobietę, to popisałaś się i błysnęłaś niezwykła inteligencją - i to mi się podoba. Jeśli mężczyzną, to spoko, kolo - nie ma się o co sprzeczać. Te angielskie dywagacje na forum są co najwyżej zabawne, a dla niektórych niezrozumiałe. Chyba mnie nie podejrzewasz, że ja mógłbym nie znać angielskiego? Jestem z nim na bieżąco i nie dalej jak wczoraj zdałem (nieźle:-) kolejny, trudny test z tego języka. Zarzuciłaś mi niekompetencje z politologii, wyrażając się o mnie: "jakiś niedouczony politolog". Popełniłaś błąd, ale wybaczam Ci :-)NC [no comments] Jestem zwolennikiem konsensualnych form komunikacji interpersonalnej. Sorki za quasi intelektualne zadęcie:-) Na forach internetowych skłonni jesteśmy, często pochopnie wyrażać swoje opinie. To bardzo interesujące zjawisko socjologiczne. Narka. All the best dla Syfona:-)ASAP [answer soon as possible] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:38 Szanowny "panathinaikos", ty mylisz podstawowe pojęcia! Pomijając epitety w stylu "frustraci, impotenci, niespełnieni dziennikarze, żenada" ect. którymi się emocjonalnie posługujesz z braku rzeczowych argumentów, pragnę ci zwrócić uwagę, że o "umowie dżentelmeńskiej" (bez względu na to, czy użyjesz polskiej, czy angielskiej nazwy) można mówić dopiero w stosunku do demokratycznie wybranych przedstawicieli partii, a więc po wyborach, a nie przed iw zastępstwie demokratycznych wyborów. (Najczęściej ma to zastosowanie do ustaleń międzypartyjnych).Jeżeli kilku panów podzieli między siebie satanowiska w przyszłym zarządzie jeszcze przed wyborami na zasadzie: "ty będziesz przewodniczącym, a w zamien za to ja i moi koledzy piastować będziemy funkcje w zarządzie", to nie jest to żadne dżentelmeństwo, tylko korupcja polityczna, o czym kto jak kto, ale Janusz Kowalski powinien wiedzieć. Wszak na stronie internetowej kierowanego przez niego stowarzyszenia "Stop korupcji" napisał: "Działamy na rzecz przejrzystości życia publicznego. Propagujemy uczciwość i etyczne zasady". Czyżby to była czysta hipokryzja? Przecież to co zrobiono z tymi wyborami jest zaprzeczeniem tych idei! Demokratycznych zasad się trzeba trzymać panowie, nawet jeżeli są niewygodne! Nie mówiąc już o tym, że takie pseudo dżentelmeńskie "ustawianie" wyborów działa na szkodę partii, bo eliminuje z przyszłego Zarządu ludzi wartościowych, z dorobkiem w różnych dziedzinach życia publicznego, długim stażem w PO i odwagą cywilną na czecz konformistów i tzw. "słubków", czyli osoby wprowadzone do partii na krótko przed wyborami specjalnie po to, żeby oddały głos na jedynie słusznego kanydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanent_black Re: Rozłam w Platformie IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 25.04.06, 21:30 Proszę Sympatyka - nie tragizować! Dziamkanie stop! NIE SIAĆ DEFETYZMU, BO TO CHARAKTERYSTYCZNE DLA CIOT I NIEUDACZNIKÓW! Janusz Kowalski wie co robi. Postawcie na młodość_dynamizm_skuteczność, a nie zawiedziecie się. Z tym, że nie napewno. Bo głowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo Twist Re: Rozłam w Platformie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:58 Wybierzmy przyszłość oraz styl. Jasiu, Jasiu wygraj Jasiu, Jasiu na prezydenta tylko Ty! Jasiu, Jasiu dzisiaj Jasiu, Jasiu wybierzmy przyszłość oraz styl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu Re: Rozłam w Platformie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:57 Rozłamy w PO to nie tylko opolska specjalność. Łamie się mazowiecka PO a to za sprawą Pitery, Piskorskiego i Abgarowicza. I oni chcieli rządzić? Smiechu warte!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co Re: Rozłam w Platformie IP: *.icm.edu.pl 29.12.06, 21:12 i platforma chyba sie ostatecznie rozpadnie w tym miescie po coście ludzie na nia glosowali? Odpowiedz Link Zgłoś