tiresias 24.08.07, 10:31 kiedy więc nastąpi remont? urząd marszałkowski wprowadził się do nowej siedziby to może czas coś dla miasta zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mx4 Re: stary, obleśny amfiteatr 24.08.07, 10:55 Będzie kolejka napowietrzna i ME 2012 w Opolu - tak postanowiła przecież Rada Miasta. Komisja Rady Miasta ds ME 2012 w Opolu jest i nawet zasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: stary, obleśny amfiteatr IP: 217.197.71.* 24.08.07, 15:01 Gdzie teraz mieści się Urząd Marszałkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: stary, obleśny amfiteatr 24.08.07, 15:06 nowy, piękny, z marmurami budynek na ostrówku (koło Starki i centrum konferencyjnego) nie wiem czy się wyprowadzili ze starej siedziby bo jak zatrudniają coraz więcej biurew to pewnie się rozrosło. widziałem tam wczoraj tablicę Urząd Marszałkowski (dotąd myślałem że to prywatny inwestor - naiwnym idyjotą byłem) Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: stary, obleśny amfiteatr 24.08.07, 22:16 Nie przeprowadzili, tylko szerzej rozsiedli. Za ciasno mieli. Podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc:) Re: stary, obleśny amfiteatr IP: 217.197.71.* 27.08.07, 19:25 Bardzo podoba mi sie to określenie,, szerzej rozsiedli się", a czy będzie można szybciej coś tam załatwić, czy nadal obowiązuje żółwie tempo? Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: stary, obleśny amfiteatr 27.08.07, 19:34 "a czy będzie można > szybciej coś tam załatwić, czy nadal obowiązuje żółwie tempo?" Pensja urzędnika nie jest zależna ani od tempa, ani od efektów jego urzędowania. Zgodnie z prawem Murphyego wystarczy w odpowiednio dużym miejscu zebrać odpowiednio dużą liczbę urzędników, a zajęcie znajdą sobie sami. Do urzędowania petenci nie są wcale potrzebni. Wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) RAle dyrektor sprawny IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.07, 22:26 N a Festiwalu nosił żółty identyfikaror z napisem - Człowiek , który wszystko może A spróbować coś z nim zzaałatwić - nie moze nic , tak jak jego protektor Zembaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Zejdźcie na ziemię 27.08.07, 14:00 Nigdy remont starego nie będzie lepszy od budowy nowego. Mozna remontoważ ale koszty przewyższają budowę nowego od podstaw. Może ktos zrobi pieczarkarnię w starym amfiteatrze, ale nam jest potrzebny wielofunkcyjny nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zejdźcie na ziemię IP: *.pools.arcor-ip.net 27.08.07, 14:52 dobry pomysl, bo pysznych zapiekanek w opolu tez juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
borus6 bo budy a nie na EURO 2012 28.08.07, 07:55 Ponad 20 miast, które chcą w 2012 roku gościć uczestników Euro 2012 grających we Wrocławiu, prezentowało tam w czwartek swoje koncepcje. Zabrakło jednak Opola, bo wicemarszałek województwa Stanisław Rakoczy z Kluczborka wytypował na spotkanie tylko swoje rodzinne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: bo budy a nie na EURO 2012 28.08.07, 08:55 zwracam uwagę, że jest to wątek poświęcony odpowiedzi na pytanie: dlaczego amfiteatr gnije a wokół powstają nowe, luksusowe budynki dla tzw. administracji? wątek o cwaniaczku z kluczborka jest niżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to nie dla mas IP: 217.197.71.* 28.08.07, 17:44 ...oraz, oczywiśćie odpowiednie biurowce do zasiadania. Odpowiedz Link Zgłoś