Gość: Agata IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 22:43 To co jest przy Barlickiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joeyventos Nowa restauracja w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:51 Przy Barlickiego jest Piramida, zupełnie co innego. Cieszę się niezmiernie, że Sphinx otwiera się na Opole, ocziwiście mam też nadzieję, że na jednym lokalu sie nie skonczy, bo będzie zapchany jak Empik na Krakowskiej i nigdy nie będzie można usiąść. Zobaczymy, czy Solaris Center zrobi tam miejsce dla orientalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauyprezes Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 01:01 całkiem sympatycznie. Sprawdzone żarełko ale co by tu nie mówić o średniej jakości... to dość osobliwe lokale nazywane restauracja typu fast food np. jak mnich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.punkt.pl 15.12.07, 08:32 To salon samochodowy w tym miejscu się nie rozwinął ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor Piramda - koniec podróby ! IP: *.chello.pl 15.12.07, 09:12 W ten oto sposób dobiegnie koniec żywota podróby Sphinxa czyli Piramidy. Menu zerżnięte tylko wykonanie gorsze (i porcje coraz mniejsze). Ciekawe kiedy w końcu opolskie COCIECO przstanie udawać KFC i będziemy mieli prawdziwą kurczakową amerykańską jadłodalnię w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee tam Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.chello.pl 15.12.07, 10:35 żadna nowość, przecież Mnich i Piramida to takie jedzenie jak Sfinx. Będziemy mieć 3 takie same restauracje zamiast jakiejś np z kuchnią francuską czy meksykańską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 10:59 Mieliśmy już restaurację z kuchnią meksykańską i niestety nie przyjęła się. Po niespełna dwóch latach właściciel zamknął ją i w tym samym miejscu sprzedaje... lody. A muszę przyznać , że wystrój jak i samo jedzonko było super. Gotował kucharz z Mechico. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauyprezes Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 11:33 zgadzam się że knajpeczka na Spychalskiego miała bombową kuchnie, ale wybitnie nietrafione miejsce, zaś knajpy z podrzędnym - delikatnie mówiąc - żarciem jak Pod Pająkiem ściągają sporo ludzi, w szczególności podstarzałych turystów z Niemiec :P. Inne pseudo-restauracje też nie narzekają na brak klientów jak Mnich i Piramida czy Zagłoba. Po prostu nie trafili z miejscem, a szkoda. Kolejny to dowód na to że jakość nie zawsze góruje przy wyborze nad ceną :) Ważne by stworzyć pozory restauracji, i podać mrożonkę na ładnym talerzu, co uskutecznia większość knajp w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Nowa restauracja w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 22:13 Taaaaa...MEKSYKAŃSKA to była naprawdę fajna restauracja. Przesympatyczne wnętrza i super jedzenie. Niestety Opole po raz kolejny udowodniło, że jest większa wioską i jeszcze długo wystarczą rolady z kluskami i modrą kapustą..... Cóż, i po to by dobrze i inaczej zjeść też trzeba jeździć do innych miast. Tylko MNICH zasługuje na zainteresowanie, bo inne restauracje to zwykłe jadłodajnie. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole SPHINX - nowa restauracja w Opolu 15.12.07, 22:36 Chyba jestem wieśniakiem, bo ja tam lubię śląską roladę, śląskie kluseczki z sosikiem i modrą śląską kapustę. Pychotka!!! Tylko brzuszek od tego rośnie, oj rośnie :-) Powstanie SPHINXA na miejscu dawnej "Festiwalowej", to dobry prognostyk dla Opola. Zaczyna się "dziać" w Opolu. Zgodnie z moim przewidywaniami :-) A już wszyscy myśleliśmy, że będzie trzeba przemianować ulicę Krakowską na ulicę Bankową, a Rynek na Plac Bankowy. Odpowiedz Link Zgłoś
citizens_opole Re: SPHINX - nowa restauracja w Opolu 15.12.07, 23:08 Dodatkowo przybędzie w Opolu kilka nowych miejsc pracy po 980 brutto, więc jest się z czego cieszyć. Festiwalowa miała najlepszą kuchnię, doświadczonych kucharzy i tanio. A nowym fast-foodem rzeczywiście tylko wieśmaki się zachwycają. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsumer Nowa restauracja w Opolu IP: *.chello.pl 16.12.07, 03:19 bez ekscytacji, juz jedna tego typu budka stoi nad stawkiem zadna rewalecja, te arabskie dania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.08, 18:55 Kiedy ma być otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dytylius Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:32 Dla buraków z Opola modro kapusta, ślunska klucha a halba jabola! gdzie ekskluzywny nocy klub dla bogatych...? Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Nowa restauracja w Opolu 16.01.08, 21:25 Dytyliusie nie narzekaj. Sphinx nie jest taki najgorszy wśród knajp sieciowych. Widziałem tam, że personel wyporządza z ogromna pieczołowitością ten lokal przy ul. Kościuszki (dawniej "Festiwalowa"). Sam personel wygląda nader smakowicie (rrrr!) i jeśli dania będą również takowe, to zapowiada się niezła nowa garkuchnia w Opolu! Hurrra! Muszę Cię jednak zmartwić Dytyliusie: obok będzie bank. Nie mogę podać nazwy. Co do luksusowych lokali nocnych dla bofaczy, to polecam w Opolu: "Butterfly" Night Club i "Aishę" - nie podaję adresów, aby nie być posądzonym o kryptoreklamę. Personel jest tam żeński, pełnoletni, bardzo smakowity i konsumpcja na miejscu :-) P.S. Jestem chyba burakiem (z Opola), bo lubia modro kapusta i ślunska klucha. Halba jabola niekoniecznie! :-) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Nowa restauracja w Opolu IP: *.chello.pl 17.01.08, 10:15 Lokal jescze nie otwarty,a Ty citizen juz tam byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tusku Re: Nowa restauracja w Opolu 16.01.08, 23:48 Ja chcę żeby znów była KRÓWKA na 1-go Maja mnim mniam ,mniam! Odpowiedz Link Zgłoś