Gość: abi IP: *.popl.cable.ntl.com 31.01.09, 01:04 Brawo dla autorow za ten artykul. W szpitalach panuje zniczulica i moze przez naglasnianie zmieni sie w koncu stosunek personelu do pacjentow i bedzie tak jak w cywilizowanych krajach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emigrant Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 77.86.88.* 31.01.09, 01:39 Wyborcza dokonala wielkiego odkrycia brawo!Tylko to juz wszyscy dawno wiedza!Ktokolwiek z moich znajomych nagle sie rozchoruje to pierwsze co robi to sprawdza ktory szpital ma dyzur i modli sie zeby tylko nie wcm.Wcm jest synonimem niekompetencji chamstwa znieczulicy i o zgrozo braku wiedzy medycznej.Duzo ludzi przekonalo sie o tym osobiscie i jeszcze duzo sie o tym przekona.Ja w zyciu mialem farta trzy razy bylem w szpitalu i zawsze na katowickiej bylo biednie ale nie musieli mnie potem naprawiac specjalisci z klinik.Kilku moich znajomych mialo mniej szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 15:02 i co? zmarli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.cust.tele2.pl 31.01.09, 06:48 Popieram te opinie, co prawda nie miałem wątpliwej przyjemności korzystać z usług WCM ale byłem z córką na zdjęcie szwów po zabiegu usunięcia żylaków.Przy wypisie wyznaczono dzień, godzinę i co 2,5 godziny czekania, żadnych informacji, buta, arogancja, a słowo przepraszamy, chyba w szkołach do których uczęszczali wykreślono je ze słownictwa.Osobiście rozgoniłbym to towarzystwo na cztery wiatry do prac publicznych tylko ciągłe narzekanie lekarzy i pielęgniarek na marne płace bokiem pacjentom wychodzą.Ciekawy czy na prywatnych praktykach też tak postępują, może w końcu dotrze do nich,że to my pacjenci płacimy za ich pracę a nie odwrotnie więc mamy prawo za swoje pieniądze jakie by one nie były żądać kultury osobistej od personelu.Jeżeli tego nie rozumieją - NIE MA PRZYMUSU PRACY W TYM ZAWODZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.09, 07:33 Najprostrzym sposobem na zlikwidowanie kolejek(wcale nie droga inwestycja)jest poprawne zorganizownie pracy-nie wiem ile jest gainetow lekarskich ale jezeli jest 3 nalezy zrobic 8 i prosze mi wierzyc nie trzeba 8 lekazy tylko dwoch sprawnie pracujacych a sa w stanie w ciagu 8 godzin przyjac i to bez fuszerki 300 pacjentow.Nie lekarz ma siedziec w gabinecie i czekac na pacjenta-to w kazdym gabinecie ma byc pacjent wprowadzony przez przeszkolona asystenke a lekarz ma przyjsc skonsultowac i isc do nastepnego gabinetu. Ja uproscilbym to jeszcze bardziej-zadwolony pacjent wymaga mniej czasu i jest bardziej wyrozumialy a przedewszystkim wdzieczny nawet za to co jest moim obowiazkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 07:10 A skąd wziąć miejsce na te 8 gabinetów? Wiele do życzenia pozostawia organizacja pracy - lekarz przypisany do poradni nie powinien mieć wyznaczanych na ten sam dzień zabiegów (a to się zdarza), nie powinien mieć dyżuru (a to też się zdarza), wreszcie nie powinien zajmować się pacjentami na oddziale - zbadanie, prowadzenie dokumentacji itp. zajmuje też cenny czas. Drugą kwestią jest rejestrowanie pacjentów na konkretną godzinę - czego się nie robi - na 8 rano w wielu gabinetach zapisywani są wszyscy pacjenci, wtedy stoją pod drzwiami, są pyskówki itp. Ale z drugiej strony jeśli pacjent jest zapisany na godzinę powiedzmy 12 ma być o 11.50, a nie o 8 lub 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viva Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:35 A cóz to ma znaczyć p. ordynator-" to prosta kobieta" a jak by była z wyższych sfer to inaczej by z nią pani rozmawiała, ale tacy ludzie też panią utrzymują niech się ten świat medyczny opamięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł z opola Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:39 Kto dał ci dyplom pani lekarko ordynatorko? Idąc twoim tokiem myślenia, matka sama powinna też leczyć to dziecko bo ty jesteś zapracowana. Przecież odciążała pielegniarki to mogła i ciebie. Kobieto MOŻE ta Pani była prostą kobietą, ale ty jesteś ŃAPEWNO iditką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 83.238.214.* 31.01.09, 09:43 Coż niestety muszę zgodzić się w 100%.Sytacja w "państwowych" szpitalach zrobiła się tragikomiczna. Nie będe pisał gdzie ale kilka miesięcy temu czekałem drepcząc po korytarzu i sali na łaskawą informację o synku ponad 5 godzin ... pani doktor w międzyczasie piła kawę, nie wychodziła z dyżurki...po 5 godzinach ograniczyła się do 2 wyrazów : jest leczony.Musiałem zrobić niezłe zamieszanie i dopiero wtedy okazało się zę wcale nie był "leczony" nie miał nawet wykonanych badań o lekach czy koniecznych zabiegach nie wspominając- a był w szpitalu już 3 dni.Po mojej interwencji w dyrekcji i po tym jak usiadłem przy synku non stop na kilka godzin coś sie ruszyło. A i tak usłyszałęm od lekarki że jak mi się nie podoba to "zabieraj pan dziecko do innego szpitala".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo H. Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 83.238.214.* 31.01.09, 09:52 Jakiż poziom etyczny prezentuje Pani Ordynator tłumacząc się "to była prosta kobieta"..a może do tego murzynka, żydówka , skośnookoa...? Pani Ordynator nie jest prosta- jest krzywa i to bardzo -moralnie i etycznie.Do tego sama prezentuje radosnie takie poglądy..to krok do rasizmu czy dyskryminacji. Mam nadzieję że dyrekcja WCM wyciągnie wnioski..sprawa nadaje sę do "upowszechnienia" w TV , gazetach ogólnopolskich. Trzeba pietnować takich uber/nad doktorów...zatracili oni o ile kiedykolwiek mieli poczucie zwykłej empati, zrozumienia dla pacjenta. chorego człowieka i jego rodziny..czy tak trudno zrozumieć stam matki w obliczy choroby i to tak ciężkiej jej dziecka???? Do leczenia i pracy lekarza należy też kontakt z rodziną zwłaszcza dzoecka..wyrozumiałość..wystarczy być..człowiekiem..homo homini...ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 09:55 Byłem kiedyś z synem na tym oddziale. KOSZMARNE doświadczenie. Pielęgniarki olewają dzieciaki, lekarze olewają wszystko i wszystkich. Miałem wątpliwą przyjemność tłumaczyć pielęgniarce, że ja sam przebiorę synka w nową piżamkę a ona niech idzie do pokoju obok bo tam dziecko spadło z łóżeczka i co .............. i ta idiotka była szczerze zdziwiona że ma iść do dziecka w pokoju obok (inne dzieci przybiegły z prośbą o pomoc do tego dziecka) i dopiero bardzo mocne moje słowa ją do tego przekonały. Ja myślę, że te durne ordynatory i dyrektory z wcm-mu powinni zostać wyp....ni na zbity pysk i nowa krew powinna zarządzać tym szpitalem. Oni już sobie domy pobudowali, fury pokupowali więc nie mają motywacji finansowej do lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:56 Pani redaktor, jeżeli ma pani dzieci, to życzę im dużo zdrowia. Jeżeli nie ma ich pani jeszcze, to radze kupić sobie spiralę, aby ni etrafiły do szpitala. Chyba ze w Agorze SA tak dobrze płacą, że stać pania na prywatna lecznicę. Ale watpię, bo ponoc kilkaset pani kolegów i kolezanek wyleci na bruk z Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:24 To co ta "pani" ordynator wygaduje to po prostu skandal!!!! Mam nadzieję ,że odróżnia znaczenie słów "prosta" od "prostaczka" bo ona jest właśnie zwykłą, pełna chamstwa i buty prostaczką. Co z tego ,że są tam dwie pielęgiarki? Mój synek znajdował się na oddziale opieki paliatywnej w Ozimku i też były dwie pielęgniarki na 30 dzieci i jakoś dawały radę.Z uśmiechem na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtra prosta prostaczka 31.01.09, 12:27 "to prosta kobieta" - jak kobieta, ktora sie chce ta wypowiedzia wyraznie odgraniczyc od prostosci, i sugeruje, ze ta "prosta" kobieta jest w gruncie rzeczy glupia, jest tak swiecie o tym przekonana, ze sama jest inteligentna? Kompletna kretynka, dziwie sie jak mogla skonczyc studia lekarskie? Z pewnoscia rodzice przeplacili, a prace doktorska pisal jej ktos inny. Za taki wywiad zwolnilbym te prosta prostaczke na miejscu, zeby wiedziala, ze feudalizm juz sie dawno skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:36 Jeżeli matka dostaje osobny pokój wraz z dzieckiem i może przy nim czuwać, to chyba nie potraktowano jej źle... A jeśli jeszcze widzi, że dwie pielęgniarki zajmują się trzydziestorgiem dzieci, to chyba jej korona z głowy nie spadnie jak sama wysmaruje dziecko... A co będzie jak córka wyjdzie ze szpitala - zamówi pielęgniarkę do smarowania? Inna sprawa, że wniosek z tego artykułu nasuwa się sam - na pediatrii jest za mało lekarzy i pielęgniarek. Był kiedyś w Opolu osobny szpital dziecięcy - i komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 21:43 Tylko PIELĘGNIAREK!!!! Lekarzy to tam jest nadmiar.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 77.223.228.* 31.01.09, 12:48 naparlik na ordynatora sie pcha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.olesno.info.pl 31.01.09, 13:01 TAM JEST FAKTYCZNIE DRAMAT, byłem tam 3 dni z synem. Kompletny brak dobrej woli dla małych dzieci. W sali obok 6 godzin dziennie płakało dziecko po oparzeniu prawie całego ciała, ABSOLUTNIE NIKT POZA RODZICXAMI INNYCH DZIECI nie robił z tego problemu, kiedy dziecko zasnęło z wycieńczenia to te imitacje pielęgniarek mówiły "w końcu". Nie widziałem nigdy takiej znieczulicy. Ja już tam nie trafię, wolę do Wrocławia dojeżdżać nić do dobijalni na piediatrii w WCM. Zdrowia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd "A jeśli macie Państwo odczucia przyjemne... 31.01.09, 14:16 ...siedźcie cicho". Nie żebym podważał wersję bohaterki artykla, ale jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 15:05 Miałam okazję korzystać z usług pediatrii WCM gdy moja 4-letnia corka nagle zaczela sie odwadniac. Przyjeto nas szybko, profesjonalnie. Bylysmy tam 5 dni i nie jestem w stanie zlego slowa powiedziec o personelu-zawsze sluzyli rada i pomoca. Faktycznie opieka nie medyczna spadla na mnie, ale przy takiej malej obsadzie lekarskiej i pielegniarskiej to chyba normalna sytuacja. Moze to jednostkowy przypadek ale nie wolno psuc opinii wszystkim! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 82.160.59.* 31.01.09, 16:01 Obawiam się,że opinia rozgoryczonej mamy i sam artykuł są PRAWDZIWE!!!To niestety bolączka wszystkich niemal służb medycznych.Moja dorosła córka jest pielęgniarką-wspaniałym człowiekiem.Ma niezwykłą osobowość,kocha swoją pracę i opowiadała mi niejednokrotnie jak zachowują się lekarze,pielęgniarki.Niezwykle smutne opowieści:(( Ona sama jest miłą,dobrą i mądrą dziewczyną i...niestety właśnie z tego powodu nieraz doznaje przykrości od swoich współpracowników.Jej pacjenci pieją peany wdzięczności za serce,uśmiech itd. Niektórzy zaś (tzw.starzy wyjadacze) odwalają pańszczyznę,1/4 czasu pracy spędzają na papierosie- są chamscy,nieprofesjonalni, niemili.Cóż?Ludzka słabość?? Zdarzają się jednak oddziały w Opolu gdzie są naprawdę wspaniałe pielęgniarki i super lekarze-sama przeżyłam:interna w Poliklinice Wojskowej,oddział ginekologiczny w Szpitalu Położniczym.Zasada jest jedna-JAKI ORDYNATOR TAKI ODDZIAŁ!!!Cytowana ordynator w odróżnieniu od "prostej mamy" jest PROSTACZKĄ.Tyle tylko,że z dyplomem:( Sama przeżyłam sepsę-to naprawdę ciężka choroba.Rozumiem bezradną,zrozpaczoną młodą matkę ciężko chorego dziecka.I personelowi szpitala wystarczyłoby trochę empatii...nie mówiąc o profesjonaliźmie,kulturze i...przysiędze Hipokratesa. A jeśli chodzi o oddzielny pokój-to nie z powodu dobrego traktowania pacjenta-lecz profilaktycznie w ochronie siebie i innych pacjentów. Żenujące. Pani Redaktor-myślę,że należy drążyć temat.Proszę się nie bać i zacząć jakąś ...akcję na temat służby zdrowia pt.Stop chamstwu w służbie zdrowia. Życzę odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.chello.pl 31.01.09, 17:44 Wychodzi na to , że n - krotme podwyżki dla lekarzy w WCMie jeszcze bardziej ich schamiaja. A co ? Kto bierze tyle kasy moze chyba lekcewazyc prostakow ktorzy zarabiaja 10 x mniejslbo i 15 x Ujawnić zarobki lekarzy w WCM. Tych kontraktowych też. A potem wymagać stosownie do zarobków, a kto nie daje rady kpoa wd.. i na prywaciurę, ale wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 18:01 jak sie dowiesz ile zarabiaja na kontaktach to ze stolka spadniesz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamapacjenta Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.chello.pl 31.01.09, 18:19 Miałam wątpliwą przyjemność 3-krotnie przebywac w WCM na pediatrii i chamstwo ze strony pani ordynator i siostry oddziałowej, było uderzające. Pani ordynator lubi wszystkich zniżać do poziomu zerowego, a siebie traktuje jak świetą krowę, przed którą trzeba upadać na kolana. Na moje pytanie, czy dziecko musi dostawac tak ogromne dawki sterydów dożylnych, stwierdziła, że jak chcę to mogę zabierać dziecko i sama leczyć!!!.Byłam jedynie przerażoną matką, która chciała się upewnić, ze to konieczne, bo CRP było niskie, a prześwietlenie nie wykazalo zmian zapalnych na płucach (na wypisie: zapalenie płuc!). Nasłuchałam się też z jej ust jak to lekarze są nieszanowani i mało nagradzani za ich ogromnie ciężką pracę (śmiechu warte!). Co do siostry oddziałowej na zakaźnym to horror. Zostałam BEZCZELNIE zrugana, że posadziłam moje 1,5 roczne dziecko na szafce stojącej na korytarzu, a byłam w 7 miesiącu zagrożonej ciąży i nie miałam siły trzymać cały czas 1,5-rocznego syna, gdy zostaliśmy wyproszeni z pokoju na czas wietrzenia sali chorych. Siostra oddzialowa jest bardzo nieprzyjemna i żal mi podleglych jej pielęgniarek, bo traktuje je jak zera i ciągle robi każdemu chamskie uwagi. To tylko jeden przykład jej przykrego zachowania, a o wykrzykiwaniu jak ktoś wnosi koc, żeby w nocy się przykryć śpiąc na podłodze obok chorego dziecka, to nie wspomnę. Bardzo żle wspominam moje pobyty na oddziale zakaźnym WCM i mam nadzieję, że już nigdy tam się nie znajdziemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stood Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 31.01.09, 19:08 LUDZIE!!! Popracujcie przez miesiąc w państwowym szpitalu to przestaniecie narzekać na lekarzy. Abi: przede wszystkim w cywilizowanych krajach jest zupełnie inny stosunek pacjenta do lekarza. Tymczasem u nas ciągle pokutuje przekonanie, że lekarz jest od leczenia tak jak d..pa od sr..nia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 19:21 a od czego ten lekarz jest ... od kafelkowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.karoo.KCOM.COM 31.01.09, 21:00 Cos ci sie doktorku w glowce poprzewracalo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 00:23 Hehe rozbawił mnie twój post stood ,a od czego lekarze są jak nie od leczenia?:) W cywilizowanych krajach jest zupełnie inny stosunek ale lekarza do pacjenta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 77.223.231.* 01.02.09, 13:03 W innnych rajach lekarz nie odważyłby się tak zaprezentować swoją postawę, a pielęgniarki wręcz fruwałyby wokoło chorych.Tam w udrożnieniu od naszych lekarzy i pielęgniarek istnieje taka prozaiczna rzecz- " odpowiedzialność'' za swoje postępowanie ( medyczne i etyczne).Proponuję spróbować -bo pisanie postu bez znajomości rzeczy jest daremne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 21:28 trafiłam do WCMu w ubiegłym roku ze swoją 4-letnią wówczas córką. od kilku dni lataliśmy po lekarzach, bo mała miała gorączkę, silne bóle brzucha, wymiotowała. w końcu lekarka pierwszego kontaktu stwierdziła, że to wyrostek i wylądowałyśmy na chirurgii dziecięcej. przez 4 dni badało ją chyba z 10 lekarzy i wykluczyli wyrostek, skierowali nas na pediatrię- wyniki badań były bardzo złe. dziecko wykańczało się na moich oczach, ledwie miało siły żeby się podnieść z łóżka, było blade, wyło z bólu, temperatura- do 40 st.a w niedzielę ordynatorka która miała dyżur nawet się nie pokazała, nie przyszła na obchód a kiedy zgłosiłam wysoką temperaturę córki nie przyszła tylko wysłała pielęgniarki z lekiem przeciwgorączkowym. super, prawda?! po kilku następnych dniach dalej nie wiedzieli co się dzieje z dzieckiem. dopiero wezwali jeszcze raz chirurga dziecięcego na konsultację i dzięki Bogu, że w tym dniu z urlopu wrócił dr. Noparlik. od razu stwierdził wyrostek i na operację- po tygodniu leżenia w szpitalu. ledwo co się udało córkę uratować. wyciągnęli wyrostek wielkości dwóch męskich pięści, obropiały i obrośnięty skrzepami, zaropiała już była macica i jajowód. jak przy szczuplutkim dziecku można było nie zauważyć czegoś tak dużego?! jeszcze dwa tygodnie spędziłyśmy w szpitalu.to był dla nas koszmar, dobrze że się już skończył. tacy są lekarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekstans Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 23:14 Artykuł jest mocno tendencyjny, no bo cóż to byłby za nius, gdyby opisac, że gdzies się dobrze dzieje... Dr Szczepanik to wysokiej klasy pediatra,a wiem, co mówię, bo przed laty leczyła moje dzieci. "Bohaterka" artykułu, czyli matka dziecka, to zwykła pieniaczka. Bo to oczywiste, że przebywając z chorym dzieckiem na oddziale matka nie znajduje się w hotelu. Na pewno też nie jest tam po to, by kontrolowac personel,ale by wesprzeć dziecko emocjonalnie, zapewnić mu bezpieczeństwo psychiczne.Nie tylko trzymaniem za rączkę, ale także poprzez pielęgnację i wykonywanie drobnych zabiegów (jak np. smarowanie maścią czy kąpiel). WQykonywane przez matkę są zawsze przyjemniejsze w odbiorze niz przez kogoś obcego. Pani red. Łabutin nalezy się niestety dwója, za tak jednostronne podejście do tematu i zero krytycyzmu w ocenie zachowania pieniaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.karoo.KCOM.COM 01.02.09, 03:39 Boli ze prawda napisana zostala?Tak tak pani doktor straszycie ludzi emigracja wiec jedzcie i zobaczcie ze lekarz i pielegniarka jest od tegoby zajmowac sie pacjentem.W UK nie wolno palic na calym terenie szpitala wiec jak ktos chce sobie zapalic musi opuscic teren szpitala a pacjentowi przed kazym posilkiem podaje sie karte dan by mogl sobie wybrac co chce zjesc i co sobie wybierze to dostanie.Nie ma mowy by pielegniarka byla nie mila czy zachowywala sie niestosownie w stosunku do pacjenta.Za to sie wylatuje z pracy zapytajcie kolezanki ktore wyemigrowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 77.223.231.* 01.02.09, 13:10 Kaden tendencyjny- tylko do bólu prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.chello.pl 31.01.09, 23:23 Moja córcia leżała na pediatrii w WCM i wiem, co się tam wyprawia. Pani ordynator w ogóle nie wie, co się tam dzieje, przychodzi do pracy, bo musi zarabiać i to jest dla niej najważniejsze!!!!! Pielęgniarki mają wszystko w d.... I pretensje, że muszą zajmować się dziećmi, a pani psycholog łazi i pieprzy o swojej siostrze, która zmarła i w ten sposób próbuje pocieszać rodziców. TO NIE SZPITAL, LECZ UMIERALBNIA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.atol.com.pl 01.02.09, 07:32 może warto, aby majątki lekarzy prześwietliło CBA? Czy drzwi do gabinetu ordynator można otworzyć z zewnątrz? Mają klamkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.09, 08:20 Ja tam po takim artykule i druzgodzacej krytyce zrobilbym tylko jedno- zmienilbym natychmiast styl pracy i zachowan na oddziale- redaktor podziekowalbym za zaineresowanie i wykazanie ze jest zle-a wam Moi Drodzy napisalbym podziekowanie za zangazowanie i spojrzenie z boku od strony rodzica-gwarantuje ze wszyscy a najbardziej dzieci byliby zawoleni. Mam watpliwosci czy tak sie stanie ale tez jestem przekonany ze to forum na pewno odwiedzil ktos z zainteresowanego personenlu i polecil innym pracownikom.Nie bronilbym sie ze jest cacy bo w/g mnie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 09:37 Czytam zamieszczone tu wypowiedzi i po lekturze większości nachodzi mnie nieodparta refleksja, że personel polskiej służby zdrowia nie ma lekko, mając przed sobą takich potencjalnych pacjentów, jak większość autorów niniejszych komentarzy: przecież to czyste chamstwo. Wypowiedzi o pani ordynator per "suka"... A może taki cham przedstawiłby się z prawdziwego imienia i nazwiska, nim wyzwie publicznie kogokolwiek? Zapewne lekarz jest od leczenia "jak d... od s..." (cytat z kolejnego chama), ale każdemu należy się szacunek - pielęgniarkom i lekarzom też. Autorce artykułu, który jest nad wyraz tendencyjny i podszyty zawiścią do środowiska medycznego (kompleksy?), podpowiadam zaś inny temat: może poruszy Pani temat zachowań pacjentów w naszych szpitalach? Być może to okaże się bardziej bulwersujące? Dyrekcji WCM podpowiadam zaś następujące wyjście: wprowadzić monitoring na oddziałach - kamery oraz nagrywanie wszystkich rozmów - jak w pogotowiu. To powinno zbliżyć nas do prawdy o tym, komu brakuje kultury. Na marginesie: jestem ciekaw, czy określenie "prosta kobieta" naprawdę wyszło z ust ordynatora - Pani Doktor, czy Pani autoryzowała tę wypowiedź? Jeśli nie, sprawa jasna - prawnicy podpowiedzą, co z tym dalej zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 10:40 nie strasz, nie strasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 10:40 Byłam również na tym oddziale z moim synkiem , miał wtedy 18 miesięcy i był poparzony. Zgadzam sie i podpisuję się obiema rękami pod tym artykułem. Podejście personelu do dzieci czy rodziców to arogancja, chamstwo i znieczulica totalna. Przebywałam z moim dzieckiem też w innym szpitalu w mniejszej miejscowości, to niebo a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczka Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.centertel.pl 01.02.09, 11:47 Zaskakujące, ze ktoś się obrusza, bo niestety to co się dzieje na pediatrii to horror. Wszyscy wiedzą, ze to najgorszy oddział w Opolu, ale nikt się nie poskarży pod nazwiskiem, bo dziecko moze tam wrocic. Ta skandaliczna wypowiedz lekarki ( pomijajm komentarz P. Ordynator) tylko potwierdza, ze oni rzeczywiscie maja swiadomosc, ze nikt na nich donosu nie złozy. Najsmutniejszy jest fakt, ze nic sie nie zmieni. Bo my pacjenci nigdy nie mamy racji. My jestesmy chamscy, my jestesmy roszczeniowi, my nie szanujemy pracy lekarza. No i oczywiscie my sie nie znamy. Bezsilnosc jest nie do zniesienia. Kiedy czytaliscie by jakis lekarz zostal ukarany przez dyrektora albo jakąs komisję etyczną za nieetyczne zachowanie? Ja nigdy. Ewentualnie jak sprawa dotyczy aborcji i jest w prokuraturze, ale to zupelnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.09, 12:24 Jestem wprost przeciwnego zdania jak "czytelnik" i troche innego zdania jak "prostaczka"(dlaczego prostaczka).Moge sie zgodzic ze 5 niech bedzie 10% pacjentow jak pisze "czytelnik" jest"chamskimi" sam uzylbym slowa kontrowersyjnymi ale to nie powod aby innych(ich samych tez) traktowac za kare zle. Lekarz dlatego studiuje i robi specjalizacje aby umiec rozpoznac i leczyc nie tylko choroby ale i potencjalne zrodlo konfliktu-trudnego i niezadwolonego chorego czy jego rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.chello.pl 01.02.09, 12:36 do b.chytry: zewsząd slyszę ,ze na kontraktach czyli brutto mają ze wszystkim 15 do 25 ........ tysięcy.... na m-c Zestołka nie spadam ale mysle ,ze za taką kase to już można od nich coś wymagac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b chytry Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 20:29 to zbyt "mało slyszałes ".. ale nie o pieniadze przeciez chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.wcm.opole.pl 01.02.09, 21:54 Krytykuje pani niewłaściwy oddział i personel. Dzieci poparzone nie są leczone w oddziale pediatrycznym, tylko chirurgicznym. A swoja drogą, czy sobie,jako matce nie ma pani nic do zarzucenia. Jakim cudem 18-miesięczny chłopczyk został poparzony, czyżby sam gotował sobie obiadek, lub mleczko. Żeby krytykować innych, trzeba samemu być w porządku, Zgodnie z naszą wiarą; kto sam jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YoYo Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 07:16 Poparzone dzieci nie są leczone w oddziale pediatrii. A poza tym: "był poparzony" czy "poparzył się w wyniku mojej nieuwagi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 17:15 Drogi czytelniku: uderz w stół a nożyce się odezwą... Chamstwo jest chamstwem i tyle. Jeśli idę do lekarza to wymagam aby ten się odpowiednio zachowywał,tak samo jak idę do sklepu po chleb wymagam aby sprzedawca był miły i uprzejmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.chello.pl 01.02.09, 12:35 Sytuacja patowa w Opolu jest jedna pediatria,I dlatego nikt nie będzie nic gadał.Do dziś pamiętam szanowną lekarkę ,której nie chciało się ruszyć d...y ,aby zobaczyć moje dziecko.Widać mało zarabiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Znieczulica na pediatrii w WCM IP: 77.223.231.* 01.02.09, 13:07 Jaki kodeks opieki medycznej - taka opieka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gina Re: Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 13:52 Wiem z własnego doświadczenia ze nie na każdym oddziale pediatrii tak jest, można mieć ludzkie podejście. Może w tym wojewódzkim mania wyższości przysłania im klapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANKA Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 15:26 Jakie to łatwe Pani Redaktor zaistnieć medialnie. Ma Pani satysfakcję niszcząc opinię znakomitej Pani Ordynator pediatrii opolskiego WCM. Na fali ogólnego niezadowolenia ze stanu polskiej służby zdrowia łatwo wywołać reakcję wszystkich niezadowolonych. A ponieważ niemal każdy Polak zna się na medycynie (chorował sam lub ktoś z bliskich, czy znajomych ), na szkolnictwie (chciał lub musiał spełnić obowiązek edukacyjny) oraz na polityce, więc może się wypowiadać - i to jest ok - zalety demokracji, tyle że niewiele to wspólnego z obiektywną oceną sytuacji. Pani Redaktor nie cytuje wypowiedzi p. ordynator, być może opinia wyrwana z kontekstu (zniekształcona) ma służyć określonemu celowi. Może to artykuł na czyjeś zamówienie. Jestem prostym człowiekiem, ale nie obrażam lekarzy, pielęgniarek, w ogóle innych ludzi. Akurat Pani Ordynator dr Szczepanik jest chyba jedynym lekarzem, kt. potrafi okazać szacunek każdemu człowiekowi. Wątpię więc, by tak się wyraziła wątpię też, by P. Redaktor autoryzowała tę wypowiedź przed publikacją. Pisać też każdy może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Znieczulica na pediatrii w WCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:49 Teraz to najlepiej stwierdzić "artykuł na zamówienie" niestety prawda w oczy kole?????opieka tam jest beznadziejna to że matka albo ktoś z rodziny siedzi z dzieckiem 24 na dobe to nie znaczy że rodzić musi praktycznie sam wszystko koło dziecka robić siedzi bo musi pilnować ........dziecko z rodziny na tym oddziałe przeleżało prawie całe swoje "krótkie" życie i powiem wam że nie jest tam tak jak powinno być .Tylko najgorsze w tym jest to że nic z tym nie można zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś